Mangalia – politica locală

31 martie 2016

O scrisoare, un răspuns

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:11

scrisoareprimar

 

Stimate Primar al Municipiului Mangalia,

În toată perioada 2012-2016 ați condus Primăria Mangalia. Ați avut timp să lucrați la mai multe proiecte, care să vă ajute să lăsați (așa cum ați spus atât de frumos) „generațiilor viitoare un oraș mai frumos și mai modern”. Am înțeles că sunt multe proiecte care au avut finanțare europeană, care s-a pierdut, iar acum se dorește să se continue din banii orașului. M-ar fi interesat mai mult, ca locuitor al municipiului Mangalia, să îmi spuneți ce realizări ați avut în cei patru ani la primărie. Imaginea municipiului este schimbată radical, dar nu în bine, o spun cu toată convingerea. Nu sunteți singurul care a contribuit la această degradare – dar ați continuat ce au făcut predecesorii.
Pământul răvășit din ceea ce numiți parc, din ce a fost Aleea Teilor, din jurul zidurilor cetății oferă imagini deplorabile și dovezi ale proastei administrări a orașului. Poate cândva vor fi embleme ale Mangaliei, dar șansa dumneavoastră de a le transforma în așa ceva a trecut. Dacă toate proiectele pe care le-ați propus erau prezentate transparent, dacă v-ați fi asigurat că toată Mangalia a înțeles ce vreți, cu cine și, mai ales, pentru cine vreți să le faceți, sunt convins că și consilierii locali v-ar fi susținut. Dacă bugetul Mangaliei este cheltuit în mod transparent pentru Mangalia, nimeni nu are ceva împotrivă și aveți tot sprijinul, fiți sigur.
Spațiile pe care le numiți verzi au ca dominantă cromatică pământiul și aspectul general de golaș. Avem săli de sport în oraș, în care copiii noștri nu au acces la programe gratuite sau finanțate de Primărie. Miliardele din bugetul local, alocate pentru sport, nu se văd nicăieri. Nu este rău că vom avea alte două săli, dar ce ați făcut până acum cu cele existente? În plus, aceste săli de sport sunt proiecte ale Companiei Naționale de Investiții. Nu îmi este clar de ce apar în scrisoarea dumneavoastră. Este ca și cum v-ați lăuda cu asfaltarea de către CNADNR a drumurilor naționale.
Trama stradală este scormonită peste tot, fără să se vadă un program coordonat pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale. Util ar fi fost un plan stabilit pentru ca toate aceste lucrări să se finalizeze într-un timp determinat, plan care să implice și îngroparea cablurilor de pe stâlpi, de exemplu. Dacă tot stricăm, să nu o facem de mai multe ori.
În vederea creșterii siguranței cetățeanului, constituirea de patrule mixte ale Poliției Locale în parteneriat cu Poliția Municipiului Mangalia și cu Jandarmeria ar deschide o colaborare instituțională, pentru binele orașului. Sistemul de supraveghere video își dovedește utilitatea numai când aveți asigurată forța de intervenție necesară. În prezent, angajații Poliției Locale sunt copleșiți de numărul mare de infracțiuni, în fiecare zi înregistrându-se cel puțin o spargere de locuință, de exemplu.

Dragul nostru primar,

Dacă veți lucra la multe alte proiecte cu fonduri UE, dar le veți implementa ca pe cele de până acum, mai bine lăsați-vă păgubaș. Vă dau un sfat: prezentați aceste proiecte pe toate canalele de informare, arătați că tot ce v-ați propus să faceți este realizabil, cu termene clare, cu fonduri asigurate și cu obiective strict în interesul cetățeanului. Că nu vor avea soarta celor eșuate. Demonstrați-vă buna intenție și veți avea astfel susținerea tuturor. De pielea ursului din pădure suntem toți sătui.
Vă mulțumesc!

Cu stimă,
Mihai Sorin
Cetățean al Mangaliei

5 Comments

 1. Am să-l corectez pe Sorin la o singură frază : „Este ca și cum v-ați lăuda cu asfaltarea de către CNADNR a drumurilor naționale.”
  Da Sorine, mincinosu s-a lăudat toamna trecută că a început asfaltarea în Mangalia. Era vorba de asfaltarea drumului DN 39 între Lumotex şi ieşirea din Mangalia spre Vama Veche, făcută de cei de la drumurile naţionale.

  Am să-i fac totuşi un reproş lui Sorin. De ce n-ai ieşit din 2012 cu astfel de intervenţii ? Ştiu că aveai aceleaşi idei, dar … ? Cum vrei să schimbăm Mangalia, dacă toţi cei cunoscuţi şi care pot emite judecăţi obiective, tac ? Oricum, succes în campanie ! Pentru mine vei rămâne un prieten, indiferent că ne mai contrăm online.

  Comentariu by lucian visa — 31 martie 2016 @ 15:23

 2. de ce credeti ca nu a zis nimic? ramanea fara functia de adjunct…de ce toti au gura mare? ca le-a fost frica sa spuna ceva pana acum, ca ramaneau fara functii dar acum se vede cine cu cine ciolanul este mare

  Comentariu by mda — 1 aprilie 2016 @ 8:03

 3. Un primar ce nu are relatii bune de colaborare cu institutiile statului nu face doi bani dovada intersectia Oituz Portului!

  Comentariu by Jimbu Radu — 1 aprilie 2016 @ 9:01

 4. In 2012 si dvs il sustineati pe d-nul primar… cum aparea un comentariu defavorabil , cum era sters sau sareati sa-l contraziceti. Asa ca….

  Comentariu by anonim de prin oras — 3 aprilie 2016 @ 9:11

 5. Am șters numai înjurăturile și jignirile, așa cum voi face și în viitoarea campanie. Cine are păreri, indiferent de ce parte, poate să și le expună.
  Eu mi-am precizat dinainte de campania din 2008, pe cine sprijin.
  În campania aceasta nu-l voi sprijini pe mincinosu. Dacă lista PNL nu va conține un număr consistent de liberali pe locuri eligibile, voi fi și împotriva lor.

  Comentariu by lucian visa — 3 aprilie 2016 @ 11:45

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress