Mangalia – politica locală

29 martie 2016

Şefii din primărie şi-au prezentat proiectele pentru perioada imediat următoare

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 6:54

Programată astăzi, pentru orele 11.00, şedinţa ordinară a Consiliului Local Mangalia pe luna martie nu a putut fi ţinută din lipsa cvorumului, aceasta fiind amânată pentru o dată ulterioară. În schimb, principalii directori ai instituţiilor publice adiacente primăriei şi-au prezentat câte un raport al proiectelor pe care le doresc incluse pe ordinea de zi a şedinţei următoare. Printre acestea se numără plombarea arterelor Mangaliei, ajunse în pragul colapsului din cauza gropilor, burse pentru copiii merituoşi ai localităţii şi acordarea de loturi de casă pentru tinerii din Mangalia.

Directorul ADPP Mangalia, Dragoş Angelescu, a declarat că, pentru anul acesta, instituţia pe care o conduce doreşte demararea plombării şi asfaltării străzilor urbei, însă că, pentru acest proiect, nu are alocat niciun leu: „Anul trecut ADPP nu a reuşit să finalizeze procedura pentru asfaltarea oraşului, pentru că am ajuns, din cauza unor contestaţii, până la Curtea de Apel. În octombrie 2015 am reluat procedura şi, astpzi, îi avem invitaţi pe câştigătorii acesteia pentru a semna acordul cadru. În Mangalia este nevoie urgentă de reparaţii la trama stradală. Însă, la ora actuală, ADPP nu are niciun leu destinat acestor plombări şi asfaltări. Doar 530.000 de lei datorii provenite din anii anteriori”, a declarat Dragoş Angelescu, directorul ADPP Mangalia.

În privinţa burselor pentru elevi, potrivit legii şi conform unei decizii a Consiliului Local Mangalia, acestea se acordă elevilor olimpici, celor cu merite deosebite la învăţătură, dar şi copiilor ce provin din familii sărace şi care sunt, astfel, încurajaţi să îşi continue studiile. Potrivit consilierului pe probleme de învăţământ din cadrul primăriei, Rodica Rîpianu, la ora actuală sumele pentru acordarea acestor burse sunt aprobate pentru a fi trimise instituţiilor şcolare, ce şi-au întocmit liste cu elevii ce vor primi una din cele patru tipuri de burse şcolare.

Nu în ultimul rând, s-a anunţat si finalizarea proiectului de acordare de loturi de teren pentru tineri, potrivit Legii 15, suprafeţe ce vor avea între 200 şi 300 metri pătraţi.

Consilierii locali se vor întruni, din nou, de îndată ce vor stabili, de comun acord cu primarul Cristian Radu, o dată şi o oră convenabilă pentru o şedinţă maraton, ce se anunţă a avea peste 80 de proiecte de hotărâre.

editiadesud 28.03.2016

6 Comments

 1. Mă ucide ea,primăria!
  Lăsați-l dracului de proiect cu bursele școlare ca l-ați sucit pe toate părțile,iar la scoala 3 e a doua oară când copiii si părinții fac dosare.Ce mai vreți,hârtii si iar hârtii.Poate ii întrebați si ce au făcut în ultimii 5 ani.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 29 martie 2016 @ 7:04

 2. Adica si-au prezentat marele proiecte…si SINGURELE.in cei 4ani…..CAVOUL din sensul giratoriu…..PARCUL cu betoane de la CIMITIR….si ZIDUL PLANGERII..de pe faleza…si inclusiv marile furaciuni de la spatiile verzi si AVOCATI….MAFIA asta din CTA .care capuzeaza orasul de 4ani trebuie sa plece urgent….altefel veti milogi la ei sa va lase macar cu …JUMI-JUMA….din muca voastra…..MAFIA LUI RADU CRISTIAN…..a bagat si orasul nostru in afacerile cu combustibil, cu legume fructe si ceriale….

  Comentariu by Tepes — 29 martie 2016 @ 7:26

 3. trebuie sa repete dosarele pentru ca sunt sin ce in ce mai multi copii olimpici care castiga tot felul de concursuri.dar ce sa te doara pe tine de ei cand tu nu esti din mangalia.

  Comentariu by anonim — 29 martie 2016 @ 7:27

 4. Cu atatia sefi si sefuti a pus o Botnaras in ultimii 8 ani!

  Comentariu by Jimbu Radu — 29 martie 2016 @ 7:30

 5. da pana acum de ce nu ati dat loturi de casa?, ori vreti ceva votiri in plus? SA VA VOTEZE CEI DIN CONSTANTA!

  Comentariu by Anna — 29 martie 2016 @ 9:31

 6. https://www.youtube.com/watch?v=e9L3A-s2sm4
  io am lesinat de ras la fraza aia aia a primarului: „am lucrat si duminica noaptea la proiectele de hotarare’. pai cum ma nene le-ai trimis consilierilor locali daca ele nu erau gata cu 5 zile inainte de sedinta si a trebuit sa munciti si duminica noaptea. si inca ceva la primarie se lucreaza in ture ? tura de zi si in tura de noapte? ci e sef de tura…
  si inca ceva sa nu mai luam oameni activi pentru functia de consilier, ci sa luam numai pensionari ca astia pot ajunge la ora 11.00 la sedinta… e clar ca a fost un convocata la smecherie 😛

  Comentariu by Anonim — 29 martie 2016 @ 17:54

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress