Politica locală

21 martie 2016

Precizări privind proiectul Aleea Teilor

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 20:07

Comunicat de presă

 007 aleea teilor2 aleea teilor3

Primăria Municipiului Mangalia informează cetăţenii oraşului cu privire la proiectul de reabilitare a vechii faleze a oraşului (Aleea Teilor), respectiv referitor la înălţimea parapetului de protecţie dintre spaţiul pietonal şi panta abruptă a taluzului (14m înălţime). Precizăm că reabilitarea Aleii Teilor este un proiect european, cu reguli stricte de implementare a fiecărei faze, iar execuţia trebuie să respecte normativele legale în domeniu. Astfel, înălţimea finală a parapetului de protecţie va fi de numai 80 de cm (conf. STAS 6131-79), aceasta fiind justificată de următoarele considerente: pe de o parte, acel parapet este o măsură de siguranţă pentru prevenirea accidentelor, prin cădere; pe de altă parte, parapetul are o fundaţie de aproape 1 metru pentru susţinerea terasamentului noii alei pietonale, dar şi pentru a împiedica alunecările de teren. În prezent, terasamentul întregii faleze este scos, urmând să se aplice mai multe straturi de pietriş, nisip, ciment şi şapă umedă, înainte de a fi montat granitul. De aceea, parapetul cu tot cu fundaţie pare, acum, foarte înalt, însă în perioada următoare terasamentul se va înălţa, conform proiectului tehnic. Parapetul are structură de beton din motive de rezistenţă, de siguranţă, antivandalism, dar şi pentru încadrarea în conceptul arhitectural al întregului proiect. Chiar dacă această protecţie ar fi fost din alte materiale (ex. metal), golurile dintre elemente ar fi trebuit să fie de maximum 10 cm, conform legii, ceea ce ar fi dus, oricum, la obturarea vizibilităţii, în dreptul respectivelor elemente. Potrivit Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii precum şi a regulamentelor de recepţie finală, constructorul este direct răspunzător pentru respectarea întocmai a specificaţiilor tehnice ale proiectului. În prezent, în Mangalia sunt în derulare două proiecte europene – Parcul Evergreen şi Aleea Teilor, ambele urmând să fie finalizate în această primăvară, conform documentaţiei tehnice aprobate de Consiliul Local.

mangalia.ro 21.03.2016

Părerea TVR

56 Comments

 1. Minciuni. Un proiect prost făcut de oameni mărginiţi care urăsc Mangalia.

  Comentariu by lucian visa — 21 martie 2016 @ 20:08

 2. care proiecte europene?

  Comentariu by Anonim — 21 martie 2016 @ 20:09

 3. Era de asteptat sa incarce soseaua si trotuarul dupa tot valul de nemultumiri… Vor baga la piatra si pamant de o sa ne usuce iar la buzunar, ca doar o fac pe banii nostri

  Comentariu by Winetou — 21 martie 2016 @ 20:32

 4. Nu e pe bani europeni?

  Comentariu by Anonim — 21 martie 2016 @ 20:38

 5. Despre ce protectie vorbim?Copii se vor urca din curiozitate pe acest zid si cu siguranta dupa edificarea lui vor fi accidente.Daca in 50 de ani de cand locuiesc in Mangalia ,nu au fost accidente acum cu sigurantA vor fi. O minciuna a prea inaltului Pinochio

  Comentariu by ANONIM — 21 martie 2016 @ 20:55

 6. Pt. 4: Nu mai este pe bani europeni de multa vreme, de la 1 Ianuarie…

  Comentariu by Winetou — 21 martie 2016 @ 20:57

 7. Trucaje si caricaturi , cum spunea primarul la antenna 3 astazi . Mai ramane sa spuna ca suntem un oras de mincinosi , el fiind din constanta , si avem tot ce meritam pentru ca am tolerat un astfel de om in fruntea orasului . Am ajuns de rasul intregii tari .

  Comentariu by doctorand — 21 martie 2016 @ 21:04

 8. Pe noile trotuare de la Balnear nu se poate merge fara sa strici incaltamintea, sa vedem cum vor fi si astea de langa vestitele ziduri…Ati distrus orasul asta…

  Comentariu by Nemo — 21 martie 2016 @ 21:04

 9. Au distrus orasul pt ca le-am permis… acum cativa ani primarul Iasului a taiat si el teii… atat cat a apucat.S-au mobilizat iesenii, au organizat diferite actiuni… noi, am tacut. Am stat si am inghetat in case pe un ger cumplit. Ce am facut? Am tacut…A venit faimosul Radu Cristian la conducerea Primariei… A facut jaf in oras. A taiat copaci , a lasat orasul fara o floare , si-a facut mausoleu, a adus chipurile gaze in oras, dar orasul e plin de gropi si totul a culminat cu cele 3 mari proiecte europene, care mai nou tot ei zic ca-s doar doua… Si revin … am facut ceva? Nu . Am tacut. Si atunci nu meritam ceea ce ni se intampla? Ba eu cred ca da… avem ceea ce am votat! Fara sa va suparati , d-nule Visa aveti si dvs o contributie la ceea ce se intapla azi in Mangalia…

  Comentariu by un mangaliot — 21 martie 2016 @ 21:20

 10. Se vede ca s-a achimbat omul de la proiecte ..

  Comentariu by Mary — 21 martie 2016 @ 21:35

 11. Cand eram mic mergeam pe acest zid care din pacate nu mai exista. Cu siguranta asa au facut mii de copii din acest oras de-a lungul anilor insa de acum in colo aceasta distractie nu mai e posibila…Ar fi interesant un sondaj si in randul copiilor.
  Poza de mai jos spune totul :
  http://2.bp.blogspot.com/-Op4xe2nchuo/UtBv6dkmE1I/AAAAAAAAsu0/9gOZz2Bu1xo/s1600/img877-1.jpg

  Comentariu by Nemo — 21 martie 2016 @ 21:44

 12. Dupa stasul indicat cum inaltimea falezei este mai mare de 4 metri parapetul trebuia să aiba 90 cm nu 80.
  La punctul 2.1.4 din STAS se prevede că funcție de latimea parapetului inaltimea se poate reduce pana la 70 cm.
  Daca parapetul ar fi fost executat cu trafouri ori grile metalice spațiile libere erau de maxim 12 cm nu 10 cm cum dezinformează comunicatul. Opturarea ar fi fost parțială mult mai puțin incomoda ca actuala solutie
  Referitor la stratul de 63 cm grosime pentru fundatia si imbracamintea trotuarelor – STAS-ul 10144/2-91 prevede o grosime a acestora între 18 si 31 cm funcție de materialele utilizate.

  Comentariu by Marian Vasile — 21 martie 2016 @ 21:53

 13. Cum se apropie campania electorala, cum au inceput postacii sa apara. Cat e tarifu ? Daca tot postai legati-va si de betoanele care si le ridica Luca pe plaja. Sau pt alea nu sunteti platiti ?

  Comentariu by Aburel — 21 martie 2016 @ 22:10

 14. Et in Arcadia ego! Am pasit ursuz prin groapa parca fara de sfarsit pe unde trecea odata Aleea Teilor,cel mai frumos loc de promenada pe care l-a avut Mangalia. M-a cuprins o senzatie de revolta amestecata cu neputinta vinovata. Vinovata,fiinca l-am sustinut pe acest om ,l-am ajutat sa devina primar; iar el a realizat o peformanta de neinvidiat: in patru ani a distrus un oras! A taiat pomi, a smuls la propriu boschetii care margineau trotuarele , a scos florile si a semanat gazon, a taiat cu o cerbicie demna de o cauza mai buna liziera de tuia de la intrarea in oras, plantata in mod deliberat pentru a masca spatiul din spatele ei care numai aspectos nu e..Sant vinovat ca impreuna cu altii ca si mine, l-am lasat pe acest iresponsabil sa distruga cea mai mare statiune din tara aproape cu vrasmasie. Ne urasti, Ba Cristi? Cu ce am gresit noi, oamenii din asezarea asta care are 2500 de ani pentru ca tu ,vremelnic pasitor pe aste meleaguri sa o distrugi, sa-i iei frumosul si linistea , sa-i iei personalitatea si sa le inlocuiesti cu kich-ul?! Monstuos! Monstruos,ca si facatura din sens care arata a orice ,numai a opera arhitectonica nu?! Unde dracu ai vazut tu templu circular?! Orasul parca este bombardat. Firma care face racordurile la gaze are obligatia sa reabiliteze trama stradala. Si ei ce fac?! Pai fac ce ii taie capul, fiindca tie nu-ti pasa! Si azi un sant ,maine un sant si… tot orasul e desfundat . Intr-un timp record! Iar acum, ai lovit in inima acestei Cetati! I-ai distrus cea mai eleganta si mai atractiva zona de promenada!Iar asta nu ti-o vom putea ierta! Zidul de beton de un prost gust ireprosabil,fii fara grija ,il vom darama! Vom reconstrui faleza pe care tu ai mutilat-o reusind in felul asta sa ne mutilezi si pe noi! Dar nu o sa o facem cu baii nostri,nuu,fii linistit! Ai sa platesti pentru fiecare steluta pe care ai scos-o cu cupa escavatorului din trotuarele pe care ne purtau pasii in serile cand infloreau teii Te asteapta zile grele! Ai auzi, Ba Cristi?! Fiindca…si eu am fost in Arcadia!

  Comentariu by Baronul — 21 martie 2016 @ 22:34

 15. „Precizăm că reabilitarea Aleii Teilor este un proiect european[…] iar execuţia trebuie să respecte normativele legale în domeniu”

  MINCIUNĂ!
  Proiectul este finanţat din bugetul local ŞI POATE FI MODIFICATĂ, MĂRITĂ, MICŞORATĂ, SAU ARUNCATĂ LA COŞ!

  Normativele invocate nu au aplicabilitate în proiectul de faţă. Vechiul parapet a fost făcut TOT DUPĂ NORMATIVE ÎN VIGOARE!

  În plus, normativele prevăd că, la o diferenţă de nivel mai mare de 0,3m se montează balustradă SAU PLAN ÎNCLINAT!
  Conform aceluiaşi normativ citat, în cazul taluzului aleii Teilor nu se aplică regulile de înălţime, distanţe între zăbreluţe şi alte exigenţe. De ce? PENTRU CĂ ACEL PARAPET MIC, DE 50 CM SE PUTEA MONTA LA 70 CM DE BUZA TALUZULUI!

  Comentariu by Vipera cu elice — 21 martie 2016 @ 23:58

 16. un mare mincinos primarul asta mic, mic de tot…
  Dupa emisiunea de pe Realitatea TV, cred ca s-au lamurit toti oamenii onesti din Mangalia cu cine au de a face si vor taxa , iesind la vot aceasta gasca de navetisti penibili, hoti si mincinosi!

  Comentariu by mangaliot — 22 martie 2016 @ 0:52

 17. http://www.replicaonline.ro/scandalul-zidului-de-la-mangalia-ce-explicatii-ofera-primarul-267366/

  Câte accidente au fost până acum, de ne trebuia un parapet de siguranţă?
  Mihai Angelescu, poliţistul local şef a găsit o explicaţie plin de grija faţă de localnici şi turişti.
  D-le constănţean, de 40 de ani de când sunt EU în Mangalia nu a fost niciun accident. Nu mai încercaţi să ne manipulaţi că nu ţine !!

  Comentariu by Vipera cu elice — 22 martie 2016 @ 5:46

 18. Coane Baroane mulţumiri şi multe like-uri !
  Când au distrus stelele personalităţilor am simţit că ne omoară amintirile frumoase de care se bucura întregul oraş. Cu durere afirm dar piticania zootehnistă urăşte acest oraş. El are amintiri jenante cu eşecul tinereţii lui în Mangalia. Realizarea lui s-a produs în mediul Constanţei. Acolo i-a surâs norocul să o cunoască pe soacră-sa (odihnească-se în pace).

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 22 martie 2016 @ 7:49

 19. Îl aștept pe Baron să-și scrie numele real. Greutatea comentariului său ar crește semnificativ. Faptul că l-a susținut este fără dubiu.
  La fel l-am susținut și eu așa cum scria mangalianul la comentariul 9. Nu vreau să mă mai scuz, dar vă spun ceva. Ca să cunoști cu adevărat un om, dă-i putere. Aparent era normal și părea bine intenționat. Aveam de ales între doi foști primari pe care nu îi mai doream și o speranță. Din păcate eșuată.

  Comentariu by lucian visa — 22 martie 2016 @ 8:04

 20. 13:lasa ma,ca nu incaseaza nimeni mai mult decat tine de la nentu primaru.iar luca l-a sustinut si il sustine tot pe radu cristian.de ce te iei de el.rusinica!

  Comentariu by anonim — 22 martie 2016 @ 8:05

 21. buna incheierea de la TVR.iar la inaugurare sa fim cu toti prezenti si sa ii spunem cu voce tare ce parere avem despre el.

  Comentariu by anonim — 22 martie 2016 @ 8:24

 22. Este foarte posibil ca la sfarsit sa nu ne placa cum a iesit sau poate…. vom vedea.Nu prea a mai ramas mult pana atunci si nota de plata se va achita pe 5 iunie(o prima rata , restul, daca e cazul, in justitie). Este foarte bine ca oamenii reactioneza la orice abuz asupra orasului, pe care il consideram turistic si vrem sa ne consolidam bugetul pe urma turistilor care ne viziteaza. Dar sa nu ne limitam doar la Aleea Teilor, vezi betoanele de pe plaje, vezi sediile de partide care au impanzit centrul (PSD, PNL, ALDE ,UNPR si daca viitorul primar va fii de la alt partid lista va continua), vezi faptul ca statiunile sunt pline de locatii lasate in paragina si nu in cele din urma faptul ca Mangalia a ajuns un fel de oras trist unde nu exista locatii de distractie …Daca vom identifica problemele si vom pune suficienta presiune pe cei ce au obligatia si puterea sa le remedieze poate vom reusi impreuna sa schimbam ceva , daca nu … vom ramane in continuare statiunea vizitata doar de rudele localnicilor.

  Comentariu by dezamagit de partide — 22 martie 2016 @ 9:25

 23. Am si eu o intrebare pentru Radu Cristian sau pt. orice altcineva care se ocupa de acest proiect.
  Sa presupunem ca acest zid va avea o inaltime fata de nivelul solului de 80cm, desi acum are peste 1 metru si jumatate. Atunci de ce este placat cu piatra de sus pana jos?

  Vezi poza:
  http://www.mangalianews.ro/2016/03/22/sorin-mihai-solicita-stoparea-lucrarilor-la-zidul-de-pe-aleea-teilor/

  Comentariu by Provider NET — 22 martie 2016 @ 9:30

 24. ptr.23.Ei si tu….lasa ca o sa o elimine pe cea de jos……ideea e ca intradevar sant niste Prosti…si INCAPABILI.

  Comentariu by GRIGORAS. — 22 martie 2016 @ 10:00

 25. Banii, nymai banii sunt de vina, ca nu I-au ajuns cei „mosteniti” de la mama soacra, vrea mai multi si mai multi, dar cum? slutind orasul si batandu-si joc de noi de toti, Asa ne trebuie, noi si numai noi suntem de vina!

  Comentariu by Anna — 22 martie 2016 @ 10:35

 26. unde erau acesti carcotasi cand hotul de iorgus a vandut termoficare orasului modernizata din bani publici.unde erau maganu,foleanu parvenitul de bociog si multi alti latrai cand iorgus a distrus GOLD ul sau ne a furat curtea spitalului sa o vanda ciocoilor.unde erati cand a praduit toate terenurile mangaliei pe concesiuni de 2 bani.mai nou consilierii se intrec cu filmulete pe fb citind biletele scrise de iorgus.pe final de mandat va apuca nostalgia electorala si va tremura fundul ca nu mai apucati inca un mandat.v-ati invatat sa votati doar primind ceva in schimb.va ascundeti interesele meschine manipuland lumea cu fel si fel de aberatii.putem trai si fara iorgus sau gasca lui de sugatori.nu s-a terminat lumea nici la iorgus si nici la radu.ne am saturat de sorinei,leventzi,moldovani si slugile lui iorgus.de 8 ani duce ti o lupta cu primarul in functie doar ca sa-i faceti cale libera lui iorgus.cei drept va si inteleg frustrarea, caci domnia sa v-a abonase la contracte superficiale si la banul public.pitucul a spart gasca si a inchis robinetul.

  Comentariu by matei — 22 martie 2016 @ 11:25

 27. Da domnule Matei bine punctat Iorgus a modernizat termoficarea si ai avut caldura in casa ,asta daca ai locuit sau locuiesti in Mangalia. Centralele exista sunt proprietatea orasului deci catre cine a fost instrainata.GOLDUL a intrat in faliment datorita incompetentei Piticului care a spalat banii prin acest GOLD si apoi a solicitat intrarea in faliment a regiei mai sus amintite. Curtea spitalului a fost vanduta la licitatii iar pretului unui mp s-a ridicat la peste 100 eu,bani care s-au folosit pentru reparatii drumuri ,centralele despre care vorbesti ,realizarea de retele pentru utilitati si etc sunt multe de enumerat .Nu a zis nimeni ca nu se poate trai si fara Iorgus ,dar asta nu inseamna ca noi sau consilieri buni sau rai asa cum ai spus tu sa stea cu capul plecat si sa nu arate cine si ce se face rau in acest oras .

  Comentariu by anonim — 22 martie 2016 @ 11:41

 28. scuze centralele au fost instrainate

  Comentariu by anonim — 22 martie 2016 @ 11:43

 29. de ce nu ati aratat pe toata durata mandatului.acum pe sfarsit de mandat faceti circ pentru un gard de protectie.cunosc foarte bine istoria GOLD ului si mai ales pe cea de la goldterm.mai multe poti afla de la finul tusac.interesele lor au fost mai presus de orice.au externalizat toate serviciile catre firme pe care tot ei le-au controlat.nu sunt nici pe departe de acord cu unele demersuri facute de radu dar acest blocaj noua ne dauneaza.stati linistiti in privinta parcului si al falezei.vor fi gata si vor arata foarte frumos.oricat s-ar chinuii unul sau altul sa denigreze nu tine.ati refuzat prelungirea termenului de executie al lucrarilor doar de dragul de ai baga bete in roate primarului stiind ca in multe orase termenul de executie a fost depasit.guvernul a venit in ajutorul primariilor cu aceasta varianta pentru a nu pierde banii europeni.ca nu ati votat imprumutul este foarte bine dar cu ce va incomoda prelungirea termenului de executie al lucrarilor.va spun eu.v ati lasat manipulati de iorgus si ati crezut de cuvinta sa blocati 2 proiecte europene doar pentru a denigra imaginea primarului in functie.cunosc stilul acestui om si stiu cum lucreaza.nu are scrupule si nici limite.am ramas o iarna in frig din cauza razboiului pe care l-a dus cu tusac.aveau multe de impartit si finu s-a facut ca ploua ca dupa alegeri sa-i vedem pupandu se ca doi interlopi.

  Comentariu by matei — 22 martie 2016 @ 11:59

 30. Pt. Matei există spitale pentru ai trata pe nebuni ,dar spitale pentru prosti nu există ,dovadă că prostia nu se poate vindeca.Mergi in continuare pe tratamente paleative

  Comentariu by petrisor cruceanu — 22 martie 2016 @ 12:39

 31. pt.26 – Termoficarea a fost preluata de Rompetrol intr-o stare deplorabila.Ei au modernizat-o, dupa ce a preluat-o de la consiliul local.

  Comentariu by petre — 22 martie 2016 @ 12:41

 32. scuze, au preluat-o

  Comentariu by petre — 22 martie 2016 @ 12:42

 33. vaai,vai ,imaginea lui JUMI- JUMA ERA CURATA CA LACRIMA!

  Comentariu by Anna — 22 martie 2016 @ 12:43

 34. Mai sluga parvenita ce mai cauti in mangalia.stai pe spinarea lui iorgus si latri ca un disperat.ai venit cu iorgus la pdl.te a trimis iorgus la pmp si dupa ce ati pierdut alegerile ai fugit la unpr.cand sa prinzi si tu ciolanul iti pleaca partidul de la guvernare.vai da ce tristete pe voi.du te nene cu iorgus al tau inapoi la galati.daca mai prinde piticul un mandat e vai mama voastra.

  Comentariu by Matei — 22 martie 2016 @ 12:46

 35. Pnt 31.modernizarea centralelor a fost facuta pe banil public.dupa ce a fost modernizat tot sistemul de furnizare s a gandit iorgus sa o praduiasca.cateva actiuni lui finu tusac.cateva unui prieten si tot asa.

  Comentariu by Matei — 22 martie 2016 @ 12:48

 36. Mulţumită acestor „precizări”, Mangalia a devenit staţiunea de la malul mării în care copiii vor întreba: „Mami, dar marea cînd o vedem?”

  Comentariu by Vipera cu elice — 22 martie 2016 @ 14:20

 37. Lăsaţi termoficarea în pace, acum e vorba de zid.
  Termoficarea a fost răsdiscutată. Iorguş a făcut foarte bine în 2003 când a dat-o în administrarea Rompetrolului, Radu a făcut bine în 2012 când a preluat-o CL. Cel care a stricat ceea ce mergea, a fost primarul dintre ei.

  Foarte corectă observaţia de la comentariul 23, care este atribuită lui Sorin Mihai. Păi dacă de ridică strada, de ce zidul e placat până jos ? Jumătate din placare se face degeaba ? De fapt asta dovedeşte că diferenţa zid şosea trebuia să fie la nivelul de astăzi minus câţiva centimetrii de asflat sau material de placare. E cineva care minte ?

  Comentariu by lucian visa — 22 martie 2016 @ 15:20

 38. cum poate proteja impotriva alunecarii un zid din beton si fier greu de sute de tone?

  Comentariu by anonim — 22 martie 2016 @ 15:42

 39. Protectia la alunecare se face in varful pantei ? Mie mi se pare ca greutatea zidului poate determina alunecarea .

  Comentariu by doctorand — 22 martie 2016 @ 16:03

 40. Primarilor li s-a mai bagat un as in maneca ! S-au desfiintat, cam pe din dos si fara dezbaterea publica larga, anuntata de marele tacut, inspectoratele judetene din invatamant ! Daca era inainte de 8 martie…am fi vazut flori si martisoare oferite,moldoveneste,de catre profesoare primarului ! Atentie ca acolo e mai mult fripturism si adeziuni politice,decat la pachetele cu zahar si ulei ! O noua (si totusi veche-dar intarita !) forta electorala…locala !

  Comentariu by I.S — 22 martie 2016 @ 16:29

 41. Despre zidul chinezesc de la Mangalia Kanal D

  http://kdmedia.kanald.ro/video/201603/media_145858289883249500.mp4

  Comentariu by Anonim — 22 martie 2016 @ 16:31

 42. https://www.google.ro/search?q=zidul+plangerii&client=aff-maxthon-newtab&hs=BOQ&affdom=maxthon.com&channel=t5&biw=977&bih=620&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjw_LHezNTLAhVIWxQKHZwVAQsQsAQIJA#imgrc=whRms-aAfQg-LM%3A

  Comentariu by costel — 22 martie 2016 @ 17:25

 43. Ne plangem ca bugetul Mangaliei nu este idestulator ,dar cum sa fie cand banii, acei care sunt,sunt ingropati,la propiu.Acel parapet are 1,7 la vedere plus 50-70 cm. ingropati in fundatie.UN ,,inginer ,, din primarie ne spunea ca la suprafata acel parapet va avea 80 cm.,insa pentru a se realiza acer lucru este nevoie de umplutura si beton de vreo 90 cm.Acest lucru daca se va realiza trebuie ca sa fie ingropate tulpinele pomilor cam pana la jumate iar spre hotelurile din zona trebuie creat un parapet de 50 cm.(cum o fi escaladat acest obstacol de catre turistii care vor iesi din hotel la plaja?).La realizarea acestui zid s-a consumat sute de tone de fier(100 tone= 300.000 lei minim)si vreo 300 mc de beton(minim).Dar ce mai conteaza cand la mijloc sunt proiectele megalomanice a lui Ceausescu ,ahh am uitat ….Radu(la fel de mic).

  Comentariu by Anonim — 22 martie 2016 @ 18:50

 44. Pentru 5. bine gandit.

  Comentariu by Anonim — 22 martie 2016 @ 19:41

 45. Pentru 43. buna logica.

  Comentariu by Anonim — 22 martie 2016 @ 19:42

 46. Exista in construcții lucrări ascunse(de obicei cele subterane ingropate-fundatii),care sunt greu de evaluat într-o expertiza, dar ușor de „îngropat bani”.

  Comentariu by Fierar betonist — 22 martie 2016 @ 20:11

 47. Sunt foarte usor de evaluat in expertiza. Daca esti inginer si sti sa faci asta. Daca esti fierar betonost … e mai greu desi firma noastra lucreaza si cu din astia. 400 de euro ar costa expertiza asta..

  Comentariu by N project — 22 martie 2016 @ 20:47

 48. Daca ești inginer si scrii sti in loc de știi,atunci e clar de ce te crezi superior unui fierar betonist.

  Comentariu by Fierar betonist — 22 martie 2016 @ 22:33

 49. Cred ca Matei este Marci! Aceleași comentarii acide!

  Comentariu by Anonim — 22 martie 2016 @ 22:36

 50. Eu am fost la fața locului și am studiat parapetul în detaliu. În primul rând trebuie să știm că parapetul nu este placat. Este turnat beton cu ciment alb în cofraj amprentat. Faptul ca acel cofraj era probabil mai lat a dat rezultatele pe care le vede toată lumea. Pe de alta parte susținerea unui taluz se face întotdeauna la bază și nu la varf. Părerea mea este ca au ales beton armat amprentat ca sa nu se produca rupere in cazul lasarii taluzului care e format din deșeuri de construcții vechi și deci puțin instabil. Soluția este cam trista, dovada unui arhitect lipsit de viziune, dar totusi nu este nemaiîntâlnita. Ce nu poate fi scuzat este atitudinea politrucilor care pe de o parte arunca cu rahat, deși au votat acest proiect cu ambele mâini, și pe de alta parte încearcă sa pună batista pe țambal, pentru a ascunde o greșeală făcută din neatenție sau prostie.

  Comentariu by Rapanui — 22 martie 2016 @ 23:26

 51. @50.Daca faci o casa si vrei sa mai fentezi la fundatie(asta pentru costuri mai mici)nu poti,pentru ca dirigintele de șantier e cu ochii pe tine si-ți fotografiază din toate unghiurile lucrarea,ca sa respecți întocmai proiectul si implicit sa asiguri rezistenta casei.Deci când e vorba de cetatean,legea trebuie respectata ca la carte,altfel te beleste,când e vorba de șmecheri,”las’ca merge si asa”.Daca pe banii noștri ei fac ce vor,NOI VREM ORAȘUL ÎNAPOI.

  Comentariu by D'artagnian — 23 martie 2016 @ 8:46

 52. @49 MARCI ESTE GACHE NICU CARE SE LAUDA IN ORAS CA FARA EL SE DARIMA ADPP ,ESTE CEL MAI MUNCITOR MINCINOS

  Comentariu by anonim — 23 martie 2016 @ 8:58

 53. Primar va fi cel care va avea un grup de consilieri noi si foarte apropiati de problemele acestui oras.Lepadati-va domnilor candidati de vechile jeguri din actualul si fostele consilii locale si veti avea sansa voastra. Ai grija domnule MINCA ce echipa iti formezi. Transparenta totala a echipei este un atu foarte important.

  Comentariu by vali — 23 martie 2016 @ 11:02

 54. Pt. #53
  http://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-se-fac-angajari-in-politie-3-000-de-posturi-scoase-la-concurs-fostii-politisti-militarii-si-pompierii-au-prioritate-284388?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=slider-main-item&utm_campaign=Slider%20-%20poza%20mare

  Comentariu by nabuco — 23 martie 2016 @ 15:07

 55. Multumesc@52!

  Comentariu by petrisor cruceanu — 23 martie 2016 @ 18:22

 56. pt 43 le ai frate

  Comentariu by CETATEAN — 23 martie 2016 @ 20:15

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress