Mangalia – politica locală

19 martie 2016

SALVATI ALEEA TEILOR! NU – ZIDULUI DE PE FALEZA!

Filed under: PSD — lucian visa @ 16:40

Nu exista o dovada mai clara pentru lipsa de respect a stimabilului nostru primar fata de noi, cei care locuim in acest oras.
Astazi trebuie sa spunem NU zidului de pe faleza.
In curand o sa va spunem NU si dvs, domnule primar.

Mai jos regasiti link-ul unde puteti semna petitia.

http://www.petitieonline.com/salvati_aleea_teilor_nu_-_zidului_de_pe_faleza

dragosbociog.ro

50 Comments

 1. Acceaşi poveste, lipsa dezbaterii publice a proiectului poate duce la aberaţii. Mai multe poze la link-ul din articol.

  E o greşeala şi a consilierilor din opoziţie, care deşi nu au văzut proiectul, l-au votat. Nu l-au văzut pentru că nu li s-a pus la dispoziţie. Aici e problema asumării răspunderii, oarecum cum a fost la şedinţa cu căldura de la Casa de cultură din februarie 2012. Dacă consilierii nu votau, apărea prin toată presa că cei din PSD se opun proiectelor europene. Dacă l-au votat, acum unul din ei se supără că a apărut un zid. Electoral a fost mai bine ca aleşii să voteze, pentru oraş uite că n-a ieşit bine.
  Asumarea răspunderii e o problemă şi-n Parlament. Ca să nu piardă voturi, partidele votează în primul rând populist şi apoi obiectiv.

  Comentariu by lucian visa — 19 martie 2016 @ 16:42

 2. este ceva ce v-a convine?cu trei luni inainte de alegeri ne copleseste nationalismul si dragoste pentru popor.imi vine sa plang dar nu reusesc.

  Comentariu by andrei — 19 martie 2016 @ 16:58

 3. Aberatia asta trebuie facuta publica pe toate posturile TV, sa vada toti ce a ajuns Mangalia. Trebuiau puse poze si cu trotuarele din fata balnearului ( inguste si cu piatra cubica pe care nu se poate circula decat cu ghete !! )

  Comentariu by Nemo — 19 martie 2016 @ 17:04

 4. Vin ai nostri…
  https://www.youtube.com/watch?v=Fj8ASnJ1n6M

  Comentariu by Nemo — 19 martie 2016 @ 17:14

 5. cel mai mult as vrea sa-l cunosc pe proiectant si sa aflu din gura lui ce studii are.E posibil sa fi terminat zootehnia si a vrut sa faca un grajd.. Numai un cretin putea sa gindeasca asa ceva …ungurii fac gard sa nu intre imigrantii in tara lor, noi facem ziduri de aparare…RADULEEEEEEE INIMA DE JAVRA ( NU DE CIINE), crapalear fierea celor ce te-au votat..

  Comentariu by zek — 19 martie 2016 @ 18:00

 6. http://www.mangalianews.ro/2016/03/19/opinia-mea-zidul-mangaliei-aura-mircea-stuparu/

  Comentariu by Nemo — 19 martie 2016 @ 18:05

 7. unde e Ciuraru sa ne spuna cat de folositor este zidul sa nu cadem in prapastie? Acum a mai scos o gluma, cum ca zidul este proiectat sa putem vedea marea „de pe coate”. Astia isi bat joc de noi in ultimul hal…

  Comentariu by Winetou — 19 martie 2016 @ 18:27

 8. Poate că de fapt n-am înţeles noi. Construieşte Zidul Plângerii, pe care l-a văzut când a fost în Israel şi a adus cohorta de investitori. Un bun prilej şi pentru Leo Tănase să mai facă mai facă un spectacol The Wall. Iar finalul ar trebui să fie dărâmarea zidului.

  Comentariu by lucian visa — 19 martie 2016 @ 18:58

 9. pt.5 Esti un bou daca vrei raul a mai mult de jumatate dintre electori.

  Comentariu by dezamagit de partide — 19 martie 2016 @ 19:19

 10. Pe zidul asta se vor organiza concursuri de desene…obscene ! Alti primari au facut ziduri …cu desene sa mascheze tiganii ! Noi vom fi subiect de bascalie tiganeasca ! http://www.trilulilu.ro/cum-a-devenit-un-zid-de-beton-opera-de-arta

  Comentariu by I.S — 19 martie 2016 @ 19:36

 11. Oportunitati…turistice : https://levystarman.files.wordpress.com/2012/04/zidul-plangerii-china.jpg

  Comentariu by I.S — 19 martie 2016 @ 19:37

 12. Oportunitati…politice ! http://media.dcnews.ro/image/201401/w670/Basescu-Israel-Zidul-Plangerii.jpeg.jpg

  Comentariu by I.S — 19 martie 2016 @ 19:39

 13. Ptr.2 . Nu reusesti sa plangi pentru ca nu-ti pasa , pentru ca probabil esti din Constanta si pentru ca esti un oportunist de cea mai joasa speta . Nu trebuie sa fii pro sau anti radu ca sa ai minimul respect de sine si sa recunosti ca am ajuns bataia de joc a unor incompetenti si iresponsabili conducatori . In ceea ce-l priveste pe ciuraru , pentru un loc pe lista de consilieri a reusit sa se penibilizeze atat de tare incat lumea nu va mai vota PNL pentru ca il vor vedea pe el acolo . Cum sa votezi un asa om ?

  Comentariu by doctorand — 19 martie 2016 @ 19:40

 14. Valoarea peisajului de pe strada Teilor se datorează mării.
  În plus, acea zonă este protejată atît în PUG, cît şi în PUZ-ul de Zonă Centrală!
  Acel zid TREBUIE AVIZAT LA MINISTERUL CULTURII!!! Mă îndoiesc de imbecilitatea celor de la MC. Nici nu-i cred atît de corupţi.

  RUŞINE „ARHITECTULUI” CARE A GÎNDIT AŞA CEVA!
  RUŞINE EDILULUI CARE A APROBAT AŞA CEVA!

  Comentariu by Vipera cu elice — 19 martie 2016 @ 20:32

 15. Chiar şi dacă se ridică cota trotuarului pînă la placarea cu piatră artificială (sic!), aşa cum pare în poze, acel parapet este MULT PREA ÎNALT!

  Comentariu by Vipera cu elice — 19 martie 2016 @ 20:47

 16. La sfarsit trebuie sa aiba intre 76-80 cm (cat o masa de inalt)

  Comentariu by Anonim — 19 martie 2016 @ 20:58

 17. @ 16->
  De unde ştii?
  Dacă te uiţi la cota ierbii din jurul rădăcinilor pomilor, diferenţa e mai mare de 1 m!

  Comentariu by Vipera cu elice — 19 martie 2016 @ 21:01

 18. @ 16->
  în plus, vechiul parapet avea 45-50 cm şi avea goluri! Chiar şi de pe băncile de peste drum puteai vedea MAREA!

  Primăria ar trebui să publice avizul de la Ministerul Culturii.

  Comentariu by Vipera cu elice — 19 martie 2016 @ 21:05

 19. Nici n-am apucat sa marcam cum se cuvine ORA PAMANTULUI-(cu zidul asta facut „impotriva naturii”) Noroc de natura …ca ne trage de maneca ! Ninge ! https://vimeo.com/159524332

  Comentariu by I.S — 19 martie 2016 @ 21:39

 20. A cazut el Zidul Berlinului, cade si asta cat de curand !

  Comentariu by Nemo — 19 martie 2016 @ 21:56

 21. Foarte bine face Dl. Primar , construieste un zid anti imigranti. Ba nu vrem imigranti ba vrem trebuie sa ne hotaram. Noi vom sta de paza pe rand cu prastia printre crenelurile zidului si ne vom apara de imigranti sa nu cada cetatea Callatis cum a cazut Constantinopole .. vom opri debarcarea de pe plaja O Mahar

  Comentariu by Ora h — 19 martie 2016 @ 22:38

 22. Din pt-ul avizat de MC legea 544 am solicitat si l-am primit inclusiv copie dupa oferta financiara si tehnica
  Calm oameni credeti ca sunt de capul lor acolo?
  Pare inalt acum vedem la sfarsit respecta proiectul?
  Dar politicu care MANIPULEAZA MASELE stie ce sa zica cand si unde nu va lasati influentati de oameni cu interese meschine
  Toti fosti si actuali consilieri vor plati si primarii actuali si fosti
  Reforma vine prin forta viitorul le rezerva 4 pereti
  Impulsul in justitie e alimentat de opinia publica dar totusi fiti independenti

  Comentariu by 16 — 19 martie 2016 @ 22:44

 23. Ptr.22. Tu incerci sa ne manipulezi pe noi . Vrei sa spui ca ai primit documentele despre care vorbesti ? Actualul primar mincinos /mincinos primar nu comunica informatii de interes public nici judecatorilor . Daca voiai sa pari impartial trebuia sa incerci cu altceva .

  Comentariu by doctorand — 19 martie 2016 @ 23:35

 24. Or fi primit cei de la primărie vreo avertizare de tsunami si precauți cum ii stim(ca grijulii, nu poate fi vorba),au hotărât în divanul ad-hoc sa vina cu o inovatie,una care sa ne ia ochii.Cu ce o fi greșit marea albastra de trebuie sa fie ferita privirilor?

  Comentariu by Afrodita — 19 martie 2016 @ 23:35

 25. Cand ai facut solicitarea @23, ieri sau azi?Cred ca navetistii au venit special pentru tine de la Constanta sa-ti comunice proiectul tehnic.Esti penibil, cred ca ti s-a mai spus .Ne jigniti inteligenta in fiecare zi.

  Comentariu by ANONIM — 20 martie 2016 @ 0:23

 26. @23 & 16:
  Stimabile, minţi.
  Din pozele care sînt la proiect rezultă că parapetul depăşeşte înălţimea şoldului, adică în jur de 1,2 m. Cine a „gîndit” soluţia asta stupidă?
  S-a făcut ea monstruozitatea aia din sens, s-au făcut ele ruginăturile care „semnalizează” ieşirile spre staţiuni. Chiar vrei să spui că respectivii nu sînt „de capul lor”?

  Comentariu by Vipera cu elice — 20 martie 2016 @ 1:07

 27. @26 Da ,asa este ! Din cate vad in imaginea de mai sus,asta ar fi inaltimea zidului,ce va sa ramana deasupra trotuarului,sau chiar a platformei de carosabil,care eventual include si trotuarele.(fara borduri la sosea ! Placa la acelasi nivel.) Pentru mine ar fi o explicatie,de ce s-a ajuns la aceasta solutie : pentru ca teiul are radacinile foarte ridicate catre suprafata terenului. El ridica in timp si troturul din preajma,fie din dale,fie din asfalt Trebuie sa recunosc ca atunci cand au fost plantati,ne-am gandit ca se va intampla acest lucru in timp.Mai mult de atat – in anul in care au fost plantati(cu dimensiuni de aprox. 10-15 cm diametru tulpina) dupa ce se prinsesera am avut ghinionul sa fie o adevarata tornada pe faleza in principal si extinsa si peste oras,dar mai slaba. Toti tei au fost culcati la pamant,iar unii copaci au fost rupti acolo si in oras. La coborarea principala pe plaja,in dreapta scarilor a fost rupta cea mai frumoasa salcie batrana plangatoare din oras !…Acum uitati-va sus pe imagine. Vedeti ca acolo este o centura de beton (armat-si care este incastrata in sol cu aceeasi lungime-aprox. 40 cm. Aceasta centura are dublu rol :1 bordura de sprijin pentru trotuar-sau platforma 2 O intarire a marginii taluzului pentru a nu pleca-surpa-cu aluviunile Zidul din bca are de fapt inaltimea unei mese,sau bar,iar deasupra,probabil se va monta un blat. Pe partea din interior ca si mobilier stradal vor fi puse,probabil banci sau scaune. Oamenii se vor sprijini pe acel blat cu coatele ca la masa. Deci 1,2m ! Acum am sa spun de ce mi se pare hazardata solutia : ca sa incarci toata inaltimea aceea de 40 cm (a centurii de beton) pe toata latimea platformei cu pamant de umplutura (si in felul acesta vor sa rezolve acoperirea radacinilor iesite in afara solului-dupa care arborii pot fi incadrati in casete corespunzator si aspectos !) este necesara o cantitate enorma de pamant,dupa care se aplica stratul de piatra si asfaltul. Mai rezulta ca si in cealalta parte-spre hoteluri trebuie montate borduri la aceeasi inaltime peste sol (40 cm),insa fara sa mai fie ingropate in pamant. Deci cantitate enorma de pamant de umplutura cu care trebuie ridicat tot terasamentul si o alta problema grea :ridicarea tuburilor si a capacelor de canalizare…daca le vor mai gasi intregi si nedemolate ! Canalizarea de acolo (cea mai adanca din oras 12 m) este batrana si in pericol ! De aceea am inchis acolo circulatia rutiera. Deci zidul este oricum prea inalt si s-ar fi putut gasi o alta solutie,deasupra acelei centuri,al carui rost am incercat sa-l explic. S-ar putea sa ma insel si sa vedem ca in final,prin nerespectarea proiectului sa iese…un mare fas ! O alta problema este faptul ca se invecineaza cu niste proprietari-inspre hoteluri-care vor cere daune!(raman mai jos fata de faleza) In pozele din proiect se ascunde lucrul asta,ori nu stiau ca acolo sunt proprietari…

  Comentariu by I.S — 20 martie 2016 @ 2:12

 28. @27
  Eu nu văd nici un bloc de BCA acolo. Văd, în schimb, multă armătură pe toată înălţimea parapetului. În plus, cofrajele sînt amprentate ca să imite piatra, cu alte cuvinte – KITSCH!
  Am găsit pe net avizul de mediu de la lucrare. Proiectul este al unei firme din…. ta-daaaa!… Nu, nu aţi ghicit. Din Bucureşti. Pe o rază d 300 km nu există firmă de proiectare care să ştie să bugeteze nişte dale şi un parapet de beton…
  Cu sau fără blat, băncuţe sau cotiere, soluţia este DE CĂCAT, pe româneşte.
  Ce idiot s-a gîndit că aceia care vin la mare vor sta pe acele bănci… CU SPATELE LA MARE!
  În poza asta http://www.mangalia.ro/wp-content/uploads/2015/02/aleea-teilor2.jpg se vede cum stă treaba.
  Din pozele astea
  http://static.panoramio.com/photos/large/76714492.jpg
  http://www.mangalianews.ro/wp-content/uploads/2016/03/13-vedere-cazino-mangalia.jpg
  se vede cum arăta parapetul original.

  BTW, vă vine să credeţi că în pozele de mai jos este Mangalia

  http://1.bp.blogspot.com/_uP9fMI0oG7Q/R9D0QS19GWI/AAAAAAAAAh4/BWE-JBz5l7Y/s1600/S6000101.JPG

  Comentariu by Vipera cu elice — 20 martie 2016 @ 7:28

 29. pamantul trebuie adus de la eforie.ala de mangalia e de tarani.

  Comentariu by anonim — 20 martie 2016 @ 7:39

 30. În mod normal, pe faleză ar trebui să fie bănci, pe care să stai și să vezi marea. Un metru înălțime e deja prea mult. Pe poze pare a fi 1,50-1,70 m. După înălțarea trotuarului probabil va fi peste 1,20 m.

  În poza de mai sus, spațiul verde din fața hotelurilor, a ajuns GRATIS proprietatea hotelurilor, printr-un act legal al CL Mangalia de pe vremea lui Sidere. Atunci hotelurile aparțineau Mangalia SA.

  Comentariu by lucian visa — 20 martie 2016 @ 9:00

 31. Like pentru vipera.hotelurile au în proprietate terenul pana la prima alee .scarlat a pus abuziv gardul pe marginea trotuarului acaparand și spațiul cu trandafiri și implicit statuile.dar așa e aici.mincinosul la fel de abuziv si-a plătit o datorie din campanie dând o bucata verde unuia pentru a face o groaznica terasa de lemn.

  Comentariu by Curiosu — 20 martie 2016 @ 10:10

 32. @31 Vele a pus gardul,dupa ce primaria si-a insusit granituirea facuta dupa HG 834-91. Acolo erau si peste 2000 de butasi de trandafiri…care au intrat odata cu terenul pe steagul…psd-ului !

  Comentariu by I.S — 20 martie 2016 @ 11:04

 33. @30 Spuneti de spatiul verde din fata hotelurilor. Cand i s-a dat tema de proiect proiectantului,ori nu s-a stiut de „starea juridica” a acelui teren,ori nu se vrea… recunoscuta ! Mai priviti aici si vedeti cum a gandit proiectantul latura dinspre hoteluri : http://www.mangalia.ro/wp-content/uploads/2015/02/aleea-teilor2.jpg

  Comentariu by I.S — 20 martie 2016 @ 11:35

 34. Pt.32
  Vele a fost directorul Mangalia SA înainte de Scarlat.

  Comentariu by lucian visa — 20 martie 2016 @ 12:25

 35. @34 Tragem cu clestele,amandoi…cate-un pic,cate-un pic !! Mai bine ati afla-sau poate stie cineva- ce s-a scris in certificatul de urbanism care s-a eliberat pentru aceasta investitie-c-tie la starea juridica a terenului(care s-a eliberat inaintea autorizatiei de c-tie).Era liber de sarcini,sau nu ? Noi injuram aici un proiectant,pentru care eu am respect ! Lui i se da tema de proiectare…si teren liber de sarcini !

  Comentariu by I.S — 20 martie 2016 @ 12:46

 36. Si ajungem la ce spune d-nul Visa , dezbatere publica . Daca ar fi avut local o astfel de dezbatere , cum ar fi fost legal si normal din respect pentru orasul pe care primarul cica il vrea european , acum nu am face presupuneri ci am discuta pe lucruri concrete .

  Comentariu by doctorand — 20 martie 2016 @ 13:16

 37. http://www.replicaonline.ro/ministrul-mediului-a-vizitat-plajele-reabilitate-cu-bani-europeni-totul-este-impresionant-dar-sezlongurile-vor-fi-interzise-266945/

  Comentariu by nabuco — 20 martie 2016 @ 13:22

 38. Accesul pe plaja nu ar trebui stanjenit de sezlonguri, terenuri de volei, baruri sau terenuri de fotbal. Viitorul primar ar trebui sa lupte ptr. ca plaja sa redevina ce a fost candva.

  Comentariu by Nemo — 20 martie 2016 @ 13:35

 39. Sa nu uitam :
  http://sanuuitam.blogspot.ro/2013/10/la-mare-la-soare-iv.html

  Comentariu by Nemo — 20 martie 2016 @ 13:54

 40. ptr 9 – nu am de gind sa discut cu tine, doar atit „CARE JUMATATE????”, cind toata lumea stie ca A FOST PUS PRIMAR DE mazare si constantinescu…ori tu oi fi jumatatea??/

  Comentariu by zek — 20 martie 2016 @ 16:10

 41. http://www.ordinea.ro/dorel-ingroapa-orasul-de-ce-nu-se-finalizeaza-in-termen-proiectele-europene-de-la-mangalia/

  Comentariu by Anonim — 20 martie 2016 @ 16:40

 42. http://www.ordinea.ro/primarul-mangaliei-a-ridicat-un-zid-de-a-lungul-falezei-revolta-pe-facebook-a-atins-cote-maxime/

  Comentariu by Anonim — 20 martie 2016 @ 16:41

 43. pt.40 N-are rost sa polemizez cu tine , indiferent cine l-a sustinut, a fost nevoie de cateva mii de mangalioti care sa-l voteze si care nu merita ocara ta pentru simplul fapt ca au o opinie diferita (sau un interes). Oricum acum m-am lamurit ca n-am gresit in ceea ce te priveste , in postarea anterioara.

  Comentariu by dezamagit de partide — 20 martie 2016 @ 17:54

 44. Și eu sunt dezamăgit de partide. Primul ar fi PNL Mangalia care, în afară de câteva cadre militare pensionate și frustrate, nu mai are reprezentanți ai urbei. Jumătate din electori? E o glumă proastă! Poate din cei care s-au prezentat la vot să nu-l voteze pe iorgu. Asta nu înseamnă că mincinosul fără caracter ar mai avea vreo șansă.

  Comentariu by Zoga — 20 martie 2016 @ 19:02

 45. Vechiul parapet avea 45-50cm, o înălţime foarte prietenoasă… Şi, după ce că era mic, mai era şi „găurit”! Era făcut din blocuri de piatră (calcar local) fasonată la fel ca pietrele funerare din curtea moscheii, cu feţe şi muchii rotunjite… aveau aspectul acela vibrat, de suprafaţă buciardată.
  http://1.bp.blogspot.com/-0Cdm0JQTLOU/Uf4TwFxNl8I/AAAAAAAAdqs/ipvmnFCrWkE/s1600/img123.jpg
  http://2.bp.blogspot.com/-Op4xe2nchuo/UtBv6dkmE1I/AAAAAAAAsu0/9gOZz2Bu1xo/s1600/img877-1.jpg

  În ziua de azi, viziunea s-a transformat în vedenii
  În ziua de azi, incompetenţa nu mai deranjează pe nimeni… Ba chiar, este foarte bine plătită!

  Comentariu by Vipera cu elice — 20 martie 2016 @ 19:17

 46. Ai mare dreptate , jumatate din cei care sau prezentat la vot, dar tot sunt cateva mii si ei sunt poate rudele noastre, vecinii nostri sau colegii nostri si nu cred ca merita sa ,,CRAPE FIEREA IN EI,, doar pentru ca la un moment dat n-au gasit un altul mai potrivit sa-l voteze . E o chestie de incredere, si in definitiv care ar fii fost alternativa?Cumva TUSAC sau IORGUS? Personal , am mai spus, l-am votat pe Cotlet si asta pentru ca dupa 2000 cand aveam de ales intre Iliescu si Vadim ,la toate alegerile ce au urmat am votat numai independenti .

  Comentariu by dezamagit de partide — 20 martie 2016 @ 19:28

 47. PT.43
  Intradevar a avut Radu vreo cateva mii de voturi,aprox.5000,insa Jorgus a avut vreo 6000 si ceva.Aici este furtul,restul este vorbarie cu care tu si Radu vreti sa castigati din nou dar nu mai tine cu vrajeala asta ieftina.

  Comentariu by Anonim — 20 martie 2016 @ 22:34

 48. Acest proiect poate fi reclamat la ministerul culturii şi la DNA, pentru că miţe greu să înţeleg cum de „s-a ales” tocmai soluţia unui parapet care costă cam 3000 lei pe metru liniar, în condiţiile în care PUTEAU fi identificate şi alte variante.

  Comentariu by Vipera cu elice — 20 martie 2016 @ 23:07

 49. pt.47 Nu vorbeam despre candidati si castigatori ca nu ma intereseaza(EVENTUAL A FOST PROBLEMA JUSTITIEI) ci de principii , dar am inteles, cei 5000 daca au avut tupeul sa voteze cu Radu sa-i punem la zid. Sunteti , deci, de principiul ca cine nu este cu noi e impotriva noastra . Dar oare puteti dumneavoastra garanta ca daca in locul lui Radu era Iorgus situatia in oras era mult diferita de cea de azi?…….!!!???

  Comentariu by dezamagit de partide — 21 martie 2016 @ 11:59

 50. Pt.49
  Sunt convins ca situatia era alta daca primar era oricare nu numai Iorgus.Radu nu are pregatirea necesara si nici stiinta sa conduca iar consilierii si directorii din primarie sunt slab pregatiti si nu au nimic comun cu functiile exercitate.

  Comentariu by Anonim — 21 martie 2016 @ 20:07

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress