Mangalia – politica locală

18 martie 2016

Nevoia de calm

Filed under: ALDE — lucian visa @ 18:41

COMUNICAT DE PRESĂ ALDE

Liberalii şi conservatorii reuniţi sub sigla ALDE, dar şi celelalte partide de dreapta din Mangalia îşi doresc o dezbatere publică eficientă, curată şi orientată către viitor.

Totuşi, sesizăm că, în loc să fie preocupat de viitor, în desele-i apariţii în mass-media, primarul Cristian Radu este aplecat mai mult către trecut, aducând mereu în discuţie “greaua moştenire”, dar şi “agenturili” (în cazul nostru consilierii locali !) sintagme care, în România, au stat la baza tuturor justificărilor comportamentului anti-democratic, neputinţei şi incompetenţei. Căci, remarcăm de la o vreme o pasiune excesivă a primarului Cristian Radu pentru colectarea de informaţii “sensibile” despre oponenţii politici, dar şi “dezgroparea” documentelor de arhivă, unele mai vechi de un deceniu, ceea ce, suntem convinşi, grevează asupra timpului acordat dezvoltării oraşului.

Pe scurt, dacă există dovezi ale unor infracţiuni, fie ele comise în timpul administrării Mangaliei, fie ele comise în varii domenii economice, conform legii acestea trebuie să fie puse la dispoziţia justiţiei şi apoi să aşteptăm, cu calm, anchetele, procesele şi deciziile acesteia. În caz contrar, prin aceste presiuni mediatice, se poate presupune că primarul Mangaliei intervine şi doreşte să influenţeze actul de justiţie, ceea ce nu este nici moral şi nici legal.

Suntem deasemenea surprinşi de folosirea in extenso, de către preşedintele (noului) PNL-Mangalia, a metodei bolşevice din perioada proletcultistă a anilor ’50-’60’: cine nu e cu noi, e împotriva noastră. Doar în acea perioadă cine nu avea aceeaşi idee ca şi „şeful” era pedepsit, doar în acea perioadă cine avea altă ideologie era pus la stâlpul infamiei. Căci, ostracizarea, jignirea şi defăimarea oponenţilor politici nu pot fi acţiuni ale unui partid care se pretinde a fi democratic şi, mai ales, liberal.

Pare-se că actualul primar (liberal ?) nu pricepe esența democrației cuprinsă în fraza istorică a marelui om Ion Raţiu: „Voi lupta până la ultima mea picatură de sange ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine”.

Din nefericire, sub conducerea lui Cristian Radu, PNL-Mangalia îşi pierde treptat identitatea şi valorile liberale, devenind un fel de sectă, dezbaterea publică de idei devine un război al presiunilor și șantajului, iar adversarii politici nişte duşmani personali.

De aceea, ALDE şi partidele de dreapta din Mangalia fac un apel la calm, coerenţă de idei şi comportament decent. Dacă nu cerem prea mult !

Organizaţia locală ALDE Mangalia

11 Comments

 1. Repet vorbele lui Viorel Oleniuc. Înainte de alegerile de primar ar trebui ca fiecare candidat să fie testat neurologic, nu psihologic.

  Comentariu by lucian visa — 18 martie 2016 @ 19:10

 2. Eu nu stiu ce fel de control neurologic sau psihologic-psihiatric o fi propus Viorel Oleniuc. Probabil ca ar fi fost salutar pentru sanatatea mentala a natiunii.

  Dar eu stiu una si buna: ce naiba de control politic are organizatia PNL Mangalia asupra propriului ei presedinte atunci cand presedintele (Cristian Radu) alege membrii de partid si nu membrii de partid aleg presedintele?

  O fi asta vreun fel de democratie?

  P.S. Domn’ doctor Oleniuc, l-ati vazut vreodata scrasnind din dinti? La nervi?

  Comentariu by vizitator — 18 martie 2016 @ 19:43

 3. Acest tanase ar trebui sa explice condamnarea pentru spaga. Si traseismul de joasa speta…..si faptul ca are si acum contracte cu primaria….si cate altele ar trebui sa explice dl tansae. Are mai multe bube in cap decat voturi in desaga

  Comentariu by Anonim — 18 martie 2016 @ 20:11

 4. + implicarea lui in afacerea din parcul de la Comorova…

  Next!!!!

  Astia sunt „managerii” Mangaliei??!!!!

  Comentariu by Big Brother — 18 martie 2016 @ 22:48

 5. Pai unii au fost testati psihologic : li s-a dat o gramada de bani sa nu mai candideze sa sparga voturile pnl ului. Are dreptate omul..

  Comentariu by Valiza — 18 martie 2016 @ 23:57

 6. pt 3:incepeti sa scoateti dosarele?

  Comentariu by anonim — 19 martie 2016 @ 8:43

 7. Rușine acestor consilieri vopsiți ridica revopsit care cred ca li se cuvine totul.oare nu cumva acești ipochimenul au votat mausoleul din centru gazonul si matele? Sa nu uitam și zidul de pe faleza .ce au primit lam schimb? Chiar se cred de neînsoțit ?sau banul public furat da dependenta?măcar sa fi avut un pic de demnitate.după ce au mâncat lângă mincinos și i-au votat toate sifonarile acum se dau neprihăniți săraci și cinstiți?

  Comentariu by Curiosu — 19 martie 2016 @ 8:53

 8. Cert este ca la momentul acesta(si se știe bine situația orasului,ca la alt ceva nu avem acces),ne trebuie un primar care”sa faca din rahat bici si sa si pocneasca”.Astia care vor sa fie primari si consilieri sa vina cu programul de administrare, soluții și resurse si cu răspunderea materiala(conturi bancare,casa,terenuri,mașini,soacre, matusi,etc).Nu si-au facut treaba,sa plătească,daca vina le aparține.Tot ii trag cu răspunderea.Care????Fac matrapazlacuri si in hârtii tot felul de inginerii financiare,iar cu puțin noroc stau bine mersi pana la adânci bătrâneți tot pe banii nostri cu pensii si indemnizații nesimțite.

  Comentariu by Zaheu — 19 martie 2016 @ 10:17

 9. Observ ca putem vedea valoarea candidatilor dupa cat de injurati sunt in presa. Vad ca cel mai injurat aici e Radu deci are cele mai multe procente si trebuie tras in jos. Surprinzator al doilea pare Leonard Tanase tavalit la greu cu unele pe bune dar cele mai multe inventate si doar la modul general fara sa dea nimeni ceva punctual sa se poata verifica daca e adevarat sau nu. Foleanu parca ar fi al 3lea iar pe ceilalti nu ii baga nimeni in seama semn ca sunt slabi si nu prezinta pericol. Acum toata lumea injura pe toata lumea dar la un moment dat va trebui sa ne pozitionam cu totii care vrem sa il schimbam pe Radu. La momentul asta singurii care pot sa-l dea jos par Foleanu si Tanase. Foleanu are un partid puternic in spate si ceva voturi de la Iorgus, Tanase e mai puternic ca persoana si trage mai mult de pe liberali. Oricat as vrea si eu ca altele sa fie datele problemei asta e ecuatia care trebuie rezolvata acum. Doar daca nu apare altcineva cu forta sa se ridice peste astia doi. Dar nu prea vad cum.

  Comentariu by Socio. — 19 martie 2016 @ 14:16

 10. Si inca ceva. Este clar ca toti cei care trag in Tanase sunt sustinatorii lui Radu. Chiar daca nu ne place de Tanase este clar ca rupe din PNL si il slabeste pe Radu asa ca orice atac la el este doar in folosul primarului. Sansa numarul 1 o are in continuare Foleanu doar ca pana acum nu se ridica la inaltimea asteptarilor. Dar mai e timp, Tusac a plecat de la 2%.

  Comentariu by Socio. — 19 martie 2016 @ 14:24

 11. Ăsta ceea ce faci tu acum se numește victimizare. Încerci sa aperi un consilier victimizandu-l nu cred ca cei care scriu cât de cât pertinent sunt susținătorii mincinosului. Sunt doar niște observatori scarbiti de bătaia pe ciolan.adu-mi argumente reale despre ce a facut Bun de exemplu consilierul TanaSe și e ok.măcar foleanu a fost în opoziție și a urlat 4 ani.cât privește ruperea din electoratul pnl ului. ..care pnl?TanaSe e membru pnl făcut dacă mi permiți la apelul bocancilor adică cu 2 luni inante de alegeri.pe baza de recomandări cash.contrazice-ma.și mai zi-mi câte ceva despre traseism și experienta inginereasca sau manageriala acelui de mai sus.nu e vb numai de el ci și de marea majoritate a catindatilor actuali

  Comentariu by Curiosu — 19 martie 2016 @ 16:49

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress