Politica locală

18 martie 2016

Iorguş a pierdut războiul cu Cristian Radu, în dosarul alegerilor din 2012

Filed under: PSD — lucian visa @ 7:53

La alegerile locale din 2012, Zanfir Iorguş a pornit un adevărat război cu Biroul Electoral Central (BEC), Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi actualul primar al Mangaliei, Cristian Radu. Supărat că a pierdut alegerile, Iorguş a acţionat cele trei părţi în instanţă, dar şi Partidul Naţional Liberal, cât şi Partidul Social Democrat. La Curtea de Apel Bucureşti a pierdut, însă a formulat recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Miercuri, 16 martie, Curtea Supremă a decis: i-a respins acţiunea, pentru că a formulat-o târziu. Iniţial, Zanfir Iorguş a fost declarat câştigator al scrutinului din 2012, dar BEC a anulat rezultatul, după ce PNL Constanţa a formulat mai multe solicitări, reclamând nereguli la secţiile de votare. Alegerile au fost reluate, dar a pierdut în favoarea lui Cristian Radu. Iorguş a mers în instanţă, solicitând anularea rezultatelor alegerilor locale, în speranţa că-şi va relua funcţia de primar. Curtea de Apel Bucureşti i-a respins, în aprilie 2014, acţiunea, însă Iorguş a formulat recurs, la Curtea Supremă. În septembrie 2014, magistraţii i-au respins recursul, însă fostul primar al Mangalia a mai urmat o cale de atac: a formulat contestaţie în anulare. Însă , mult prea târziu. Miercuri, 16 martie a.c., Înalta Curte a decis. „Admite excepţia tardivităţii. Respinge contestaţia în anulare formulată de Zanfir Iorgus împotriva deciziei nr.3160 din 9 septembrie 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca tardiv formulată. Irevocabilă“, se arată în minuta Curţi Supreme.

Mirela Sorina PASCAL, Replica 18.03.2016

15 Comments

 1. Procesul nu s-a just decat pe fond…..ci numai pe exceptie…..ca nu mai exista Biroul Electoral Central…s-a desfiintat dupa alegeri….chichite ..dar nu s-a terminat…….hotia are picioare scurte…Radu s-a asezat primar prin FURT…odata cu gasca lui de interlopi…SINAN!! Cocos, Beinur….si a doua oara cu banutii la BLEJNAR…sa anuleze alegerile…apoi prosteala cu USL….acum injura PSD-ul….da cand i-a dat Ponta 500 miliarde la Buget …era bun…

  Comentariu by Mary — 18 martie 2016 @ 8:52

 2. Este evident ca nu s-a dorit sa se judece pe fond si s-au prevalat de tot felul de exceptii . Cred ca noi , locuitorii acestui oras , meritam un raspuns de la justitie , ca ceea ce s-a intamplat in 2012 stim deja .

  Comentariu by doctorand — 18 martie 2016 @ 11:29

 3. Doctorand Iorgusist…justitia tocmai ti-a raspuns.

  Comentariu by Anonim — 18 martie 2016 @ 13:55

 4. http://www.replicaonline.ro/sediul-de-campanie-al-prm-din-mangalia-calcat-de-hoti-ion-minca-e-foc-si-para-266833/

  Comentariu by nabuco — 18 martie 2016 @ 15:53

 5. Ptr.3. Care ar fi acesta ? Poate nu inteleg eu termenii juridici si as avea nevoie de o interpretare din partea unuia ca tine care se pare ca se pricepe .

  Comentariu by doctorand — 18 martie 2016 @ 18:42

 6. Toti stim adevarul, in 2012 Iorgus a castigat. Ca sunt o gramada de carcotasi, ca sa nu le spun obsedati, precum acea persoana de la pct.3 si inca unii care mai comenteaza pe aici, carora nu le convine adevarul, asta e, dar Radu nu ramane decat un asa zis primar asezat fortat pe scaunul de primar si care nu a stiut sa-si faca treaba!El a fost doar o papusa trasa de sfori de altii, care l-au si pus pe functie pentru fel si fel de interese meschine. Astfel Mangalia sa devina o suburbuie a Constantei si nimic mai mult. Ceea ce s-a si intamplat. Ca au fost destui care l-au votat, si asta este adevarat, cum au gandit, daca au gandit,nici asta nu am sa inteleg, sa le fie de bine, dar poate o sa se invete o data minte ca avem de suferit toti, tot facand experiente cu diversi indivizi care apar asa din neant si vai Doamne sunt tineri din Mangalia si iubesc orasul de se rup, nu alta. Despre proiectul din campanie, cu locuri de munca platite ca in occident, toate stazile nu stiu cum si in ce fel, si curcile radeau! Cit de naiv sa fii sa crezi asemenea ineptii!

  Comentariu by Anonim — 18 martie 2016 @ 21:44

 7. Ptr.6. Problema este ca a fost „pus ” pe scaunul de primar si caciula e cam mare pentru el .

  Comentariu by doctorand — 18 martie 2016 @ 22:04

 8. Pt. Doctorand

  Caciula nu e mare deloc, ba chiar e normala. Cine stie, poate are el capul mai mic !

  Comentariu by vizitator — 18 martie 2016 @ 22:16

 9. S-ar putea sa ai dreptate , dar ce vina avem noi sa suportam asta ?

  Comentariu by doctorand — 18 martie 2016 @ 22:38

 10. pt.6 este necesar sa mai si riscam facand astfel experiente care pot fii si nereusite (cum a fost cazul lui Radu), dar care era alternativa?… TUSAC sau IORGUS? Despre primul nici nu mai pomenesc ca nu mai este cazul, iar despre al doilea sa ne amintim ultimul lui mandat , crezi ca degeaba ne-am pricopsit cu Tusac sau mangaliotii erau satui de de felul abuziv de a conduce orasul al lui Iorgus. Personal in 2012 l-am votat pe Cotlet… dar fara o camarila de partid in spate…!!!??? Raman consecvent la ideea ca Mangalia are nevoie de un independent (cu adevarat) si cu sange in instalatie.Sper ca dupa atatea esecuri , tot mai multi sa realizeze acest lucru.

  Comentariu by dezamagit de partide — 19 martie 2016 @ 9:30

 11. PT.10.
  Dezamagit de partide fara partide politice nu este democratie si este dictatura,asta vreti?Fara partide politice s-a strigat dupa Colectiv si a fost un slogsn impus pentru a crea dezordine in tara(din fericire nu s-a produs deoarece Ponta a demisionat)si a avea scuza aducerii cu forta a unui Guvern de tehnocrati impus de UE si Soros pentru a vinde tot ce mai este de vanzare,pentru ca asa vrea FMI .Doresc sa vanda Portul Constanta,Nuclearelectrica,Hidroelectrica,Distrigaz si Transgaz si inca cateva obiective care sunt de inportanta capitala pentru Romania si apoi sa asteptam sa cumparam energia electrica sau gazele romanesti de la ei .Deja unele contracte sunt in curs de perfectionare(portul Constanta la olandezi).

  Comentariu by Anonim — 19 martie 2016 @ 17:17

 12. pt.11 Sa cred ca pana la guvernul de tehnocrati nu s-a vandut nimic in tara asta? Alesii de pana acum impusi si sustinuti de partide nu s-au imbuibat ,ei si cei care i-au tinut acolo, din sudoarea acesui popor ? Domnule, cred ca traim in realitati diferite.

  Comentariu by dezamagit de partide — 19 martie 2016 @ 19:55

 13. Nu stiu ce vrea sa vinda guvernul asta , sau ce interese oculte il sustin , dar am vazut in ultimii 26 ani ce au vandut reprezentantii partidelor si cine s-a imbogatit din politica.

  Comentariu by dezamagit de partide — 19 martie 2016 @ 20:07

 14. Ah, trebuie sa continuam in prostie.Intradevar asta este o alta realtate in care traim, cea in care am trait pana acum si pe care vrem sa o promovam cu alti actori si alti aplaudaci.

  Comentariu by Anonim — 19 martie 2016 @ 23:44

 15. Da, politicul de azi vrea sa continuam in prostie , sa credem in promisiunile lor mincinoase si dupa fiecare scrutin sa se bucure ca ne-a mai prostit inca o data, iar intre timp pentru inca 4 ani sa aibe acces total la resurse.

  Comentariu by dezamagit de partide — 20 martie 2016 @ 8:26

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress