Mangalia – politica locală

15 martie 2016

RADU CRISTIAN: Patimi electorale, „trubaduri politici” și „candidati de paie”

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:48
 Radu Cristian:
     „Iminenta apropiere a alegerilor locale şi, implicit, campania electorală care precede scrutinul din 5 iunie, nasc patimi dintre cele mai diverse, în rândul candidaţilor la posturile de demnitate publică. Lăsăm la o parte faptul că unii dintre ei şi-au descoperit abia acum valenţele de buni gospodari ai urbei, deşi s-au perindat prin administraţia publică locală mulţi ani şi chiar cu folos pentru propriile persoane. De asemenea, putem trece cu vederea şi baletul politic al acestor pseudo-candidaţi, care schimbă partidele în funcţie de interese, iar pentru o funcţie efemeră sunt gata să blameze azi, ceea ce aprobau ieri.
     Dar ce nu au înţeles încă, aceşti trubaduri politici, este faptul că societatea s-a schimbat, electoratul s-a emancipat, iar vechile lor metehne de campanie negativă, cu întregul arsenal de manipulări, zvonuri şi dezinformări, pot fi demne de o cauză mai bună. Cetăţenii vor o dezbatere pe idei şi proiecte, nu atacuri la persoană şi mizerii politice.
     I-a văzut cineva pe aceşti candidaţi de paie, venind cu un singur proiect pentru comunitate, în ultimii ani? Ei nici măcar acum nu vin cu proiecte. Vor să se remarce doar aruncând cu noroi în primar şi lansând fumigene răsuflate, pe piaţă. Aşa cred ei că pot convinge electoratul?
     Au blocat proiectele europene cât au putut, în CL, iar acum dezinformează populaţia că primarul este de vină pentru întârzierea lucrărilor. Au tăiat, din buget, banii pentru asfaltări, dar îl arată cu degetul pe primar, pentru starea drumurilor.
     Este foarte important ca lumea să ştie cu cine avem de-a face: sunt aceiaşi consilieri locali care în 2012, când am inaugurat reţeaua de gaze, au lansat zvonul că am îngropat o butelie.
     Sunt aceiaşi care, acum un an, au panicat populaţia, spunând că primarul aduce refugiaţi sirieni în oraş. Sau că primarul a desfiinţat stadionul, pentru a-şi face vile.
     Prin astfel de metode, aceşti oameni vor să ajungă din nou la Primărie, după ce au condus oraşul timp de 20 de ani”.
     Radu Cristian pe Facebook, Luni, 14.03.2016

mangalianews.ro 15.03.2016

17 Comments

 1. mincinosu e mai profund ca Nelu. Precis a văzut filmul Sense and Sensibility.

  Comentariu by lucian visa — 15 martie 2016 @ 15:50

 2. Patetic mesaj! Arată că îi este foarte frică de concurență!

  Comentariu by Anonim — 15 martie 2016 @ 15:56

 3. În afară de anul acesta şi-a făcut bugetul cum a vrut. De ce aproape 4 ani n-a asfaltat nimic ? Proiectele fost europene de ce nu le-a terminat la timp ? La gaz nu are niciun merit. Numai minciuni.

  Comentariu by lucian visa — 15 martie 2016 @ 16:09

 4. Iartă-l Doamne, că numai tu mai poți face ceva cu mintea asta tulbure!

  Comentariu by Popa Nartea — 15 martie 2016 @ 16:54

 5. Acesta este raspunsul primarului la articolul din care am aflat ca este urmarit penal pentru ca a luat spaga .

  Comentariu by doctorand — 15 martie 2016 @ 19:39

 6. Cred ca mincinosul a citit de curând o poezie de Bacovia! Este foare înduioșător in acest mesaj, sau Colgiu este trist gândindu-se ca au câștigat alegerile in 2012 cu banii din mita făcuți de Radu si ca acum din cauza acelor bani vor pierde!
  Am vazut ca se pun întrebări si chiar se fac afirmații ca nu ar fi reala Știrea ca DNA Constanta a inceput urmărirea penală împotriva lui Radu pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mita, așteptați si veți vedea ce urmează, vor ieși in presa copii din dosarul de urmărire penală. De ce nu iese Radu sa spună public ca e o minciuna? Aștept o conferința de presa făcută de acesta si veți mai afla si alte noutăți despre primarul spagar si mincinos!

  Comentariu by Marius — 15 martie 2016 @ 19:42

 7. piticotul, jegos la caracter, nici la servici nu se mai prezintă. Oare rușinea că este urmărit penal este de vină sau caracterul laș? De ce scrie pe f.b. și nu se prezintă la muncă? Șoricissime!

  Comentariu by Zoga — 15 martie 2016 @ 20:26

 8. Ce sa mai caute in Primarie ca a falimentat-o, avem datorii mai mari decat intregul buget pe un an. Mai fura acum cat mai are timp din lucrarile de la spatii verzi si pleaca la Constanta dupa alegeri.
  Pe Mangalia scrie FALIMENT

  Comentariu by Ralu — 15 martie 2016 @ 21:05

 9. Ptr.7 .Cred ca glumesti cand vorbesti despre rusine la un om a carui ratiune de a fi este minciuna .

  Comentariu by doctorand — 15 martie 2016 @ 22:09

 10. Domnu Visa cum puteti sa spuneti ca nu are nici un merit la gaze atat timp cat bransamentele se fac exclusiv cu firmele lor!

  Comentariu by Jimbu Radu — 16 martie 2016 @ 10:33

 11. Acum ,la B1 TV,a anuntat ca la Vama Veche si 2 Mai ,pe plaja se asteapta 500 de refugiati si ca politia de frontiera deja amenajeaja spatii de cazare a acestora.Va intreb : este adevarat ? Stiti ceva ? Ca primarul nostru a urlat ca nu vor fi refugiati in zona,be chiar a si spus ca este o minciuna….Acum eu intreb; VIN REFUGIATI ?

  Comentariu by Anonim — 16 martie 2016 @ 14:04

 12. Scuzati greselile, dar sunt uimit ca in Mangalia nimeni nu spune nimic, nimeni nu stie? OARE ?

  Comentariu by Anonim — 16 martie 2016 @ 14:06

 13. cum a putut jegosul de primar sa reclame cadrele didactice din mangalia ca au primit cate un trandafir de 8 martie de la Foleanu, cand el nu a mers macar in unitatile de invatamant cand a fost invitat, cand s-a auto invitat sau de aiurea cand trebuia macar sa mearga si sa cunoasca problemele de acolo. Iar isj Constanta ce a facut ?? Ca pe vremea securitatii a chemat la raport profesorii din Mangalia si le-a luat declaratii cu forta sub amenintari cu legea, adika destituirea,, chipurile au fost insrtuiti sa respecte legea. Ca si cand s-ar fi facut politica cu prescolari, scolarii, elevii, care nu au drept de vot. Ne-am intors in vremea nkvdista , sa ne fie frica sa vorbim, sa ne vedem, sa avem , idei, replici, si opinii, Rrusineeeeeeeeeeeeeee, tovarase primar reclamagiu….. o sa te voteze draq,……

  Comentariu by iuda — 16 martie 2016 @ 20:48

 14. io zik sa facem bancuri cu Bula, adika cu Radu,…

  Comentariu by cristi — 16 martie 2016 @ 20:51

 15. Un mesaj postat pe facebook:GATA CU MANIPULAREA! VA ROG SA LUATI LA CUNOSTINTA URMATOARELE PRECIZARI!! Precizari pentru cei care vor sa intelega exact ce se intampla in oras (informatiile pot fi verificate, avand temei legal)!! Inainte sa incep vreau sa pun Primarului si reprezentantilor lui din mediul online o singura intrebare, la care astept un raspuns, daca spun ca ei nu sunt vinovati: DACA PROIECTELE ERAU FINALIZATE PANA LA 31.12.2015, NE MAI AFLAM IN SITUATIA IN CARE SA LE CONTINUAM PE BANII CETATENILOR?
  Am sa explic pe intelesul tuturor ADEVARUL DESPRE FONDURILE UE SI CONDITIILE PIERDERII BANILOR EUROPENI, pentru ca am vazut ca sunt multi pseudoexperti in fonduri UE care isi dau cu parerea, cel mai mare dintre ei fiind acest Ciuraru Valentin,vesnic aparator al principalului vinovat pentru pierderea acestor bani, adica RADU CRISTIAN!
  Prezint situatia pe scurt, iar in continuare aveti si explicatiile aferente: Primarul, cel in responsabilitatea caruia sta executia oricarui proiect, nu a reusit finalizarea proiectelor aprobate de Consilieri la initiere, pana la 31.12.2015, termen IMPUS DE UNIUNEA EUROPEANA. Dupa acest termen, orice lucrare este continuata pe BANI PUBLICI, Consilierii locali neavand NICI O RESPONSABILITATE sau posibilitate de a impiedica acest lucru! Singurul lucru care tinea de Consiliu era continuarea pe bani publici a lucrarilor prin alocarea de sume in bugetul pentru anul 2016, ceea ce s-a si intamplat (vezi sedinta de consiliu este publica).Mangalia mai are termen pana in Iunie 2016 sa le finalizeze, in caz contrar vom fi nevoiti sa dam inapoi si banii primiti pana la 31.12.2015, adica aproximativ 15% din valoarea acestor proiecte. Desi pare hilar, ne aflam in aceasta situatie din cauza Primarului si a echipei sale, care daca ar fi finalizat in timp aceste proiecte, nu am fi fost niciodata pusi in aceasta situatie!
  Primarul este suparat pentru ca nu i s-au aprobat creditele ce ar fi indatorat orasul pe foarte multi ani, in valoare de 400 de miliarde de lei vechi! ACESTA ESTE SINGURUL BLOCAJ PE CARE L-AU FACUT CONSILIERII, acestia NU au dorit INDATORAREA ORASULUI din cauza incompetentei Primarului Radu Cristian!
  Pentru demararea unui proiect european, Primaria Mangalia, depune un proiect la autoritatea competenta pentru obtinerea finantarii. Acest proiect trebuie sa aiba aprobarea Consiliului local in prelabil si fonduri alocate pe o linie bugetara! Deci, anterior depunerii proiectelor CONSILIERII AU VOTAT TOATE PROIECTELE EUROPENE IN UNANIMITATE! Exista probe, sedintele de consiliu sunt filmate!
  In acrodul acela de finantare, care poate fi facut public de Radu Cristian, pentru transparenta si aflarea adevarului, CONDITIA PRINCIPALA PENTRU PRIMIREA BANILOR este FINALIZAREA IN TERMEN , adica la 31.12.2015! Ceea ce nu s-a intamplat, din cauza Primarului, pentru ca el este executivul, iar Consiliul Local legislativul, cine doreste poate citi legea 215/2001 a administratiei publice locale, unde poate vedea ce atributii are primarul si ce atributii au consilierii, pentru a nu mai fi in eroare!Consilierii Locali nu se implica si nu au posibilitatea legala de a se implica in executia proiectelor!
  Deci, situatia statea cam asa: Proiectele erau aprobate de consilieri, legislativul isi facuse treaba, ceea ce se intampla de la momentul aprobarii pana la finalizare este in sarcina si responsabilitatea stricta a Primarului, care acum MINTE! Din momentul aprobarii proiectelor, Consilierii Locali nu au nici un fel de autoritate in fata executantului de lucrari, nici un fel de responsabilitate in procedura de licitatie!
  Pentru ca, la 31.12.2015, Radu Cristian, avea finalizat mai putin de 15% din aceste proiecte, AUTOMAT acestea TREBUIAU CONTINUATE DIN BUGETUL LOCAL! Vedeti ca este si un filmulet care dovedeste faptul ca in sedinta pentru aprobarea bugetului au fost alocate fonduri pentru continuarea proiectelor.
  Din momentul in care NU A FINALIZAT PROIECTELE ASA CUM ERA PREVAZUT IN ACORDUL DE FINANTARE, Uniunea Europeana spune asa, continui proiectele pe banii tai, iti mai dam 6 luni la dispozitie, iar daca nici dupa aceste 6 luni nu le-ai finalizat, ne dai si banii primiti pana la 31.12.2015 INAPOI. Iata ca suntem la jumatatea lui Martie, iar Iunie 2016 este termenul de la care vom fi nevoiti sa dam si cei 15% inapoi, pentru ca ma indoiesc de capacitatea unui Primar care este interesat mai mult de politica, decat de administrarea orasului, de a finaliza pana in iunie aceste proiecte!
  Concluzie finala: Oameni buni, informati-va si nu mai credeti orice, cititi, informatiile sunt publice pe internet. Mangalia nu este primul oras in care se pierd banii de la uniune din incompetenta Primarilor .Uitati un exemplu aici: https://www.youtube.com/watch?v=p9zyIUbWXLA .

  Comentariu by ANONIM — 16 martie 2016 @ 21:04

 16. cum a putut jegosul de primar sa reclame cadrele didactice din mangalia ca au primit cate un trandafir de 8 martie de la Foleanu, cand el nu a mers macar in unitatile de invatamant cand a fost invitat, cand s-a auto invitat sau de aiurea cand trebuia macar sa mearga si sa cunoasca problemele de acolo. Iar isj Constanta ce a facut ?? Ca pe vremea securitatii a chemat la raport profesorii din Mangalia si le-a luat declaratii cu forta sub amenintari cu legea, adika destituirea,, chipurile au fost insrtuiti sa respecte legea. Ca si cand s-ar fi facut politica cu prescolari, scolarii, elevii, care nu au drept de vot. Ne-am intors in vremea nkvdista , sa ne fie frica sa vorbim, sa ne vedem, sa avem , idei, replici, si opinii, Rrusineeeeeeeeeeeeeee, tovarase primar reclamagiu….. o sa te voteze draq,……

  Comentariu by cristi — 16 martie 2016 @ 21:10

 17. Pt Cristi:Primarul s-a ofticat ca el a dat lalele si i-a luat fata Paul cu trandafiri

  Comentariu by 20 — 16 martie 2016 @ 21:49

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress