Mangalia – politica locală

13 martie 2016

Nelu şi tehnologia

Filed under: PRM — lucian visa @ 11:41

Nu sunt atât de masochist să caut prin conturile de facebook ale candidaţilor la primar, dar am văzut postarea pe mangalianews şi m-am gândit că merită un comentariu şi apoi părerile voastre.

Este vorba de contul lui Ion Minca – Nelu, care are ca indentifcare Primăria Mangalia – Universitatea Bioterra Bucureşti.  Textul candidatului PRM este următorul :

Voi, tinerii, aparţineţi unei generaţii ce observă, cu regret, cum le este furat viitorul. Cum, cele mai îndrăzneţe vise sunt strivite sub deciziile nedrepte luate de oameni care nu vor să înţeleagă nevoile actuale şi care sunt dispuşi să mintă şi să fure, ca să-şi sporească avuţia.

În mentalul colectiv, a rămas imprimată ideea că, dacă îţi dai interesul la învăţătură, ai note bune, termini cu succes o şcoală care îţi asigură o slujbă decentă, după câţiva ani de muncă asiduă reuşeşti, măcar, să-ţi pui numele pe o uşă. Reuşeşti să ai un rost în viaţă şi să contribui cu succes la dezvoltarea societăţii din care faci parte. Dar, cu durere în suflet, vă spun că lumea asta a încetat să mai existe, atunci când, voi, cei tineri, aţi încetat să mai luptaţi pentru ea. Nu este de ajuns să vă refugiaţi în confortul ignoranţei, nu este de ajuns să vă mulţumiţi cu ce vi se dă, aşa cum, nu este de ajuns să fiţi mereu generaţia de sacrificiu, ghidată, când la stânga când la dreapta, de diverşi indivizi obscuri care-şi urmăresc doar propriile interese şi nu interesul comun.

Cred cu tărie că este momentul să ieşiţi la rampă, să înlesniţi dialogul cu cei care au puterea de decizie şi, în cele din urmă, să coalizaţi sub aceeaşi umbrelă a interesului comun. Este adevărat că, fără susţinere, implicarea voastră este o luptă surdă cu morile de vânt, iar lipsa rezultatelor generează într-un final asasinarea spiritului.

Vă invit alături de noi, să formăm o echipă de oamenii capabili şi, mai ales, deschişi către dialogul social care lipseşte cu desăvârşire în societatea noastră. Atât contul meu de Facebook sau sediul filialei Mangalia a Partidului România Mare, cât şi numărul personal de telefon (0723 151 271) au fost, sunt şi vor rămâne mereu deschise pentru cei care vor să le acceseze. Comentaţi, întrebaţi, distribuiţi, faceţi cunoscute problemele cu care vă confruntaţi, pentru că doar aşa, oamenii care pot, vor pune umărul alături de voi şi vor sprijini construcţia unei societăţi mai bune. Altfel spus, ne dorim o societate în care toate categoriile sociale, indiferent de vârstă, să se regăsească şi să prospere.

Vă îndemn pe această cale pe voi, tinerii Mangaliei, dar și pe părinţii și bunicii voștri, pe toți oamenii de bine, să ni se alăture și să sprijine cu experienţa, maturitatea şi înţelepciunea lor formarea și dezvoltarea nucleului de bază al unei societăţi capabile să-i servească pe toţi semenii ei.

„Pentru ca Răul să triumfe, este suficient ca cei buni să nu facă nimic” – Edmund Burke.

Folozofie curată de la absolventul Universităţii Bioterra, în special ultima frază. Din text, eu înţeleg că el e printre cei buni şi doreşte să oprească răul, implicându-se. Dar cine reprezintă răul ? Păi dacă vrea să-i ia locul actualului primar, înseamnă că Răul (cu r mare) e chiar cel căruia i-a votat 99 % din proiecte. Nu a votat el bugetele supradimensionate care au mărit an de an datoriile Mangaliei ? A fost cumva acolo vorba despre creearea vreunui loc de muncă în afară de primărie ? A fost vorba despre facilităţi pentru tineri ? Programe pentru îmbunătăţirea vieţii lor ? Vreun cinematograf, vreo sală de expoziţii, vreun teren de sport ?

Scrii bine Nelule (sau cine a scris), dar între activitatea ta ca ales local şi text, e o discrepanţă totală. Şi de data asta n-ai fost în opoziţie, ca să ai vreo scuză !

18 Comments

 1. Dupa acest comnetariu al domnului Visa, nu prea mai este nimic de comentat. Lupul Moralist Minca ne explica printre randuri cum si-a vazut doar de propriul interes si acum l-a apucat subit grija de „prostime”. Are nevoie de voturi pentru inca 4 ani de jefuire a bugetul local. MANGALIA, AI GRIJA CE DEMAGOGI VOTEZI !

  Comentariu by anonim — 13 martie 2016 @ 13:00

 2. Dl.Minca daca esti de buna credinta,vrei sa faci un bine Mangaliei ar fi bine sa organizezi o intilnire(sedinta)cu membrii si simpatizantii si sa alegetii un candidat cu adevarat cu sanse la primarie deoarece tu nu ai,fara suparare.

  Comentariu by doru — 13 martie 2016 @ 14:31

 3. Ma astept ca , dupa aceste marete idei izvorate din gandirea domnului Minca si puse pe hartie cu atat patos , sa faca un pas inapoi , sa nu mai candideze pentru nicio functie si sa sustina tineri frumosi si liberi . Altfel intelegem ca are nevoie de lipitori de afise electorale . Si ar mai fi o problema , ce le-ar putea impartasi din „vasta” lui cariera politica ?

  Comentariu by doctorand — 13 martie 2016 @ 14:31

 4. Nea Nelu e doctor in meseria lui, tocmai a blocat orice initiativa cetateneasca neconforma…:))

  Comentariu by Parerea mea... — 13 martie 2016 @ 14:50

 5. Mincă, veșnicul musafir al primarului (Mincă nu părăsea prea des biroul din primărie al lui Radu)ne dă lecții de morală, atitudine civică, dezvoltarea Mangaliei… Aproape fără comentarii! Domnule Mincă, ați fi fost credibil dacă vă opuneați jefuirii banului public de către Radu pe care l-ați urmat peste tot ca un tătuc. Ar fi fost mai bine dacă nu-i votați toate abuzurile. Filosofiile dvs nu sunt decât vorbe seci!

  Comentariu by Anonim — 13 martie 2016 @ 14:52

 6. În mandatul trecut, Mincă a fost exact pe dos. S-a opus din greu lui Tusac spre binele Mangaliei. Ce nu a votat atunci, acum a făcut-o. E valabil şi pentru Sorin Andrei şi parţial Vasile Olan.
  Adjunctul său e Filimon. În mandatul trecut, în timp ce Mincă făcea opoziţie, Filimon era mână în mână cu Tusac. Avem de a face cu o pereche cu năbădăi. Politici evident !

  Comentariu by lucian visa — 13 martie 2016 @ 14:57

 7. http://www.replicaonline.ro/daca-maine-ar-fi-alegeri-ati-mai-vota-cu-klaus-iohannis-265882/

  Comentariu by nabuco — 13 martie 2016 @ 14:59

 8. https://www.youtube.com/watch?v=x9RekpBZPzY alegatori stilati

  Comentariu by socrate — 13 martie 2016 @ 16:07

 9. http://www.mangalia.tv/eternul-scandal-din-ghetoul-municipiului-mangalia/ MODEL DE ALEGATORI

  Comentariu by costel — 13 martie 2016 @ 16:11

 10. Dan Georgescu l-a susţinut pe Tusac în 2008 şi după alegeri i-a fost consilier personal. După prima suspendare a lui Tusac din 2009, şlăpistul a trecut la interimarul Mincă. Când a revenit Tusac, i-a arătat cartonaşul roşu. La alegerile din 2012 l-a susţinut pe mincinos. Pentru aceasta şi nu numai, a fost recompensat cu şefia Goldterm. Examen pe bune, să nu înţelegeţi altceva. Azi tace şi se pare că ciripeşte la posibilul viitor primar. După mine, are o atitudine exemplară, demnă de politica din România de azi. Mai bagă Dane nişte gigacalorii în calorifere, că şi aşa e foarte cald ! E păcat să plătim mai puţin luna asta.

  Comentariu by lucian visa — 13 martie 2016 @ 16:19

 11. Sa-mi fie cu iertare dar Directorul economic, cea care face o plata catre xyz, este mana cu care se sterge la nas Nelu Minca, sunteti siguri ca nu is decizii de ceva vreme?

  Comentariu by ? — 13 martie 2016 @ 18:49

 12. Nea Nelu cu jegul de filimon vrei sa faci treaba ?

  Comentariu by grama cornel — 13 martie 2016 @ 19:33

 13. Minca a fost un slugarnic al sistemului….care aduna spaga ptr sefi…..daca pierdeai permisul…nea Minca…o rezolva cu ceva banuti…doreai un doctor….alta spaga …acelasi Mnca….etc…etc….in prostia lui el crede ca le facea bine…….ca le lua banutii….un slugoi fara carte…dar cu scoala vietii…ca si mahalagioaica de Chervasiuc…..cine se aseamana se aduna…..adica ….cineva trebuie sa adune si rahatul din urma sefilor..

  Comentariu by Ospatarul — 13 martie 2016 @ 21:02

 14. Poate nu intelegeti ce vrem asa ca repet mesajul de mai jos:

  Nu mai conteaza cine castiga alegerile.
  Ceea ce era de furat, s-a furat de mult si cine s-a imbogatit de pe urma furaciunilor se vede si se cunoaste.
  Au mai ramas firimituri, bune si alea pe foametea asta.
  Problema Mangaliei e alta.
  Dupa ce s-a furat tot si s-au impartit in stanga si in dreapta hoteluri, restaurante, terenuri si alte active al IHR-ului,ale Mangaliei SA, ale gospodariei de partid sau portiuni de plaja, cei ce au cumparat, mizand pe cresterea preturilor sau pe diversele sobolanisme, habar nu au avut ce sa faca cu ele si uite asa ne-au napadit darapanaturile.
  Marii „manageri” ai Mangaliei (de la vechii si noii primari, la „consilierii locali”, la managerii de carton ai firmulitelor de apartament din Mangalia, Galati, Constanta abonate la contractele publice si pana la nasi, fini, sotii si amante bagate in diverse functii) prin incompetenta lor ne-au taiat noua, restului populatiei, pulimii, singura sansa de a castiga ceva din orasul ce traia altadata din turism.
  De bine de rau, noi, ceilalti, munceam in hoteluri sau prin restaurante si mai reuseam sa ducem acasa niste bani.
  Acum nu a mai ramas nimic. Mai avem doar vreo 2-3 hoteluri si vreo 3 crasme iar aceeasi haita de oameni „politici” ai Mangaliei, insotita de aceeasi haita de „manageri” se bat pentru cadavrul in putrefactie al unui oras ce a fost, candva, frumos.
  Sa va fie rusine „managerilor” !!!!!!!!!!!!!!!
  Hai sictir !!!!!!!!!

  Comentariu by Sa va fie rusine !! — 14 martie 2016 @ 5:29

 15. Frumos si mobilizant text. Mai ca mi-au dat lacrimile. Totusi, ma intreb, cum se face ca textul asta este izbitor de asemanator cu unul dintre celebrele discursuri ale Presedintelui Nixon, exceptand partea cu invitatia la socializare pe FB.
  Nu comentez activitatea politica sau implicarea lui in relationarea cu tinerii dar, textul asta mobilizator, este total inadecvat lu` Nea Nelu.
  Las-o, bre, balta! Nu te mai crede nimeni!

  Comentariu by babuinul — 14 martie 2016 @ 15:22

 16. Haide bre babuin ce insinuezi? Ca a dat nea nelu cu copy paste sau ca știe engleza la nivel de nixon?

  Comentariu by Curiosu — 14 martie 2016 @ 19:23

 17. @15si @16-Lasati-o bre mai moale,amandoi,ca si la americani a ajuns „reincarnat” seful lui nea Nelu : http://www.timesnewroman.ro/files/attach/images/127/521145/trump_vs_vadim.jpg

  Comentariu by I.S — 14 martie 2016 @ 19:37

 18. http://www.stareanatiei.ro/2016/03/bataie-de-joc-legala/

  Comentariu by nabuco — 15 martie 2016 @ 13:52

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress