Mangalia – politica locală

12 martie 2016

Scrisoare deschisă despre angajările la Serviciul Public de Asistență Socială

Filed under: Lucian Vişa — lucian visa @ 7:28
Buna ziua!
Va scriu acest mail pentru ca doresc sa fac publica o intamplare prin care am trecut recent. Stiu ca blogul dumneavoastra are foarte multi cititori si sper ca mesajul va ajunge la cei care sunt vizati. Desi au trecut 10 zile de la aceasta poveste, astazi am decis sa o fac publica in urma intalnirii intamplatoare cu doamna Duca care a negat toata povestea in momentul in care i-am spus ce mi-a facut. Va trimit un articol in atasament pe care il puteti citi pentru a intelege despre ce este vorba si pe care il puteti publica daca doriti.
Va multumesc anticipat!
Larisa Turnea

Pe data de 02.03 ar fi trebuit să particip la proba scrisă a concursului de angajare organizat de Serviciul Public de Asistență Socială pentru ocuparea funcției contractuale de psiholog, dar datorită voinței doamnei director adjunct Adriana Duca, acest lucru nu este posibil. Susțin acest lucru deoarece pe 1 martie, am primit o confirmare, din partea autorităților de la nivel județean, a faptului că această doamnă a săvârșit un abuz în serviciu, alături de un viciu de procedură în organizarea concursului. Acest articol îi este adresat în special acestei doamne, dar și altor reprezentanți ai autorității locale, care nu au vrut să facă nimic în momentul în care le-am sesizat faptul că dosarul meu a fost respins pe nedrept și aici mă refer la domnul Primar Radu Cristian.

            Povestea începe în momentul în care am văzut anunțul concursului și am fost să mă interesez de cerințele necesare postului. La sediul S.P.A.S. Mangalia am vorbit cu doamna Duca Adriana, care mi-a spus că am nevoie de avizul de liberă practică în specializarea psihologie clinică, aviz pe care nu îl dețineam la momentul respectiv, și că nu sunt eligibilă pentru înscriere. Fiind abolventă de psihologie, legea spune clar că pot solicita acest aviz de liberă practică în oricare dintre specializările existente, astfel fiindu-mi garantat dreptul la accesul în profesie. De aceea am făcut demersurile necesare pentru a-mi lua avizul. Acest lucru este doar o formalitate, în sensul că, presupune doar depunerea unor acte la filala teritorială a Colegiului Psihologilor, urmată de susținerea unui interviu la sediul central din București, care se programează o dată pe lună. Președintele filialei teritoriale a Colegiului Psihologilor mi-a eliberat o adeverință, care atesta faptul că eu sunt înscrisă la Colegiu, fiind doar o chestiune de timp până la susținerea interviului și primirea avizului de liberă practică în forma originală. Precizez faptul că, fiind în etapa de acces în profesie, nu exista posibilitatea de a nu-mi fi acordat acest aviz, refuzul ar fi putut să apară doar în cazul în care doream să trec la o formă de atestare superioară, cum ar fi autonom, însă eu am solicitat doar atestarea la nivelul de bază, adică cel în supervizare. De asemenea, menționez faptul că doamna Duca mi-a spus că și ea are aceeași profesie, deci știa foarte bine această procedură de atestare și, cu toate acestea, s-a declarat nemulțumită de adeverința respectivă. Am depus dosarul cu adeverința de la filiala teritorială a Colegiului Psihologilor, acesta a fost verificat de către angajații departamentului Resurse Umane din cadrul S.P.A.S, care au spus că este în regulă, sugerându-mi să fac rost de materialele din bibliografia specifică postului și să învăț pentru a mă prezenta la proba scrisă în data de 02.03.2016. Între timp, pe data de 19.02.2016, am susținut interviul la București de unde am solicitat o altă adeverință, de data aceasta înlocuitoare a atestatului, pe care intenționam să o depun la dosar pentru a nu exista nici un fel de dubiu. Pe data de 23.02.2016, în momentul în care am fost la sediul S.P.A.S. să completez dosarul cu această adevrință, am aflat că am fost declarată respinsă la concursul de dosare din data de 12.02.2016, concurs de a cărui existență nu știam și, implicit, am pierdut șansa și dreptul de a face contestație în termen de 24 de ore de la data afișării rezultatelor. Mi s-a spus să imi retrag dosarul deoarece nu mai este nevoie de el, lucru care, am aflat mai târziu, este interzis până la momentul finalizării tuturor probelor concursului.    

            Pe 24.02.2016 m-am prezentat din nou la sediul S.P.A.S, fiind convinsă că mi s-a făcut o nedreptate. Acolo am vorbit pentru a doua oară cu această doamnă Duca, care insista că nu are ce să imi facă și că mi-a spus că dosarul meu nu este valid, deși știa foarte bine că eu urma să obțin atestatul până la momentul susținerii probei scrise. La întrebarea mea “de ce adeverința de la filiala teritoriala nu este valabilă aici, în timp ce la alte instituții de profil, precum DGASPC, se poate participa la concurs și se poate face angajarea, în cazul promovării concursului, cu această adeverință, întrucât cunosc personal un astfel de caz ?” răspunsul doamnei a fost sec “la noi nu este valabil și de unde știu eu că tu te duceai la Bucuresti la interviu?”. Referitor la acest răspuns pot să spun că era în interesul meu să merg, iar în caz contrar, îmi asumam consecințele și nici nu m-aș mai fi prezentat la concurs. Am expus această problemă de față cu domnul director executiv al S.P.A.S. Stamate Claudiu, care mi-a spus că el nu vrea să se implice în activitatea ei. În aceeași zi, am fost în audiență la domnul Primar, care a chemat-o pe această doamnă Duca să explice despre ce este vorba. Aceasta m-a acuzat de faptul că, citez: ” am văzut și eu că se cere avizul în specializarea psihologie clinică și am fost și eu repede să îl iau, iar la Colegiu se plătesc anumite cotizații anuale!”. Este dreptul meu legal să îmi iau aviz în ce specializări doresc, iar cotizații si taxe am plătit și eu pentru ce am solicitat. Doamna Duca a venit cu argumentul că a sunat la Agenția Națională a Funcționarilor Publici iar aceștia i-au spus că a procedat corect în cazul meu. Acestea fiind spuse, domnul primar mi-a spus că nu are ce să imi facă, deși ei își doresc să angajeze tineri, însă mi-au refuzat dreptul de a participa la acest concurs. În momentul în care am întrebat-o pe această doamnă dacă i se pare normal faptul că mie mi s-a spus să mă prezint la concurs în data de 02.03.2016, la proba scrisă, iar eu învățasem toata bibliografia și m-aș fi prezentat în ziua concursului urmând să aflu atunci că am fost respinsă la concursul de dosare, răspunsul acesteia, râzând, a fost că nu am învățat cine știe ce. Asta este o atitudine potrivită pentru niște persoane care reprezintă, prin funcțiile publice ocupate, o autoritate în acest oraș, având obligația să acționeze în conformitate cu prevederile legale, apanaj al funcțiilor pe care le dețin?

            Pe 29.02.2016 am fost să imi retrag dosarul de la sediul S.P.A.S, așa cum mi se spusese să fac. În ziua următoare, pe data de 01.03.2016, m-am prezentat cu acest dosar la sediul Prefecturii Constanța, pentru că mă programasem în audiență la domnul Prefect. Primul lucru pe care mi l-a sesizat o doamnă funcționar public cu experință îndelungată în organizarea concursurilor de angajare, consilieră a domnului Prefect, a fost faptul că, legea interzice înapoierea dosarelor de concurs, chiar și a celor declarați respinși, înainte de finalizarea tuturor probelor concursului, în cazul de față, data de 04.03.2016, iar acest lucru se face doar pe bază de proces verbal de predare-primire a documentelor, ceea ce în cazul meu nu s-a întâmplat. După ce doamna consilier a analizat dosarul, s-a declarat consternată de faptul că, din punct de vedere legal, dosarul meu este perfect valid pentru participarea la concurs și nu înțelege de ce m-au declarat respinsă. Domnul Subprefect mi-a spus că motivarea respingerii dosarului doar prin faptul că adeverința nu este valabilă, fără a se preciza clar temeiul legal în baza căruia se constată acest lucru, reprezintă o eroare gravă. Cei doi mi-au expus mai multe greșeli ale doamnei Duca în organizarea și desfășurarea acestui concurs, iar acuzațiile sunt de abuz în serviciu și viciu de procedură. Ei mi-au sugerat să fac o sesizare scrisă, adresată domnului Primar, cu privire la nerespectarea procedurii legale pentru organizarea concursului, acesta fiind obligat să dea curs cererii mele și să facă verificările necesare. Însă, mă întrebam, oare acesta ar fi luat vreo măsură de vreme ce în audiență mi-a spus că nu are cum să mă ajute? Eu nu cred că ar fi făcut ceva, de aceea am depus o petiție adresată domnului Prefect, prin care îl rog să facă o sesizare autorităților abilitate în acest sens, întrucât sezizările formulate de Instituția Prefectului cântaresc mai mult decât cele formulate de un simplu cetățean, asa cum și eu sunt.

            Acum mă adresez doamnei Duca în mod special, dar și celorlalți, care au închis ochii în momentul în care am expus problema și nu au vrut să facă nimic pentru a schimba ceva. Doamnă director adjunct, de ce la sediul S.P.A.S. v-ați purtat cu mine execrabil iar, de față cu primarul, v-ați declarat foarte tristă și empatică situației mele spunându-i că și dumneavostră ați încercat să mă liniștiți, iar acest lucru nu este adevărat? De ce m-ați invitat la o cafea pentru a sta de vorbă, după ce la sediul S.P.A.S. nu știați cum să mă convingeți să renunț la ideile mele și să plec mai repede? Credeți că ipocrizia este o dovadă de caracter? De ce mi-ați râs în față atunci când v-am mărturisit, cu ochii în lacrimi, că eu chiar îmi doream să particip la acest concurs,că m-am pregătit, că aveam actele necesare și că m-aș fi prezentat la concurs fără să știu că am fost respinsă? Mi-ați spus ca aveți aceeași profesie ca și mine, că știți ce presupune, dar, cu toate acestea, mi-ați refuzat șansa de a participa deși eram conștientă că pot fi respinsă la proba orală, dacă nu era dorită prezența mea.

            Sunt revoltată pentru că în alte locuri se poate, iar aici nu, sunt revoltată pentru că și alții au fost indignați și uimiți de situația mea, și aici mă refer la funcționarii publici de la Prefectură. Știam că mi se face o nedreptate și am fost să caut răspunsuri la întrebările mele, iar acolo am primit confirmarea și sprijinul de care aveam nevoie. Oare de ce anumite persoane nu abuzează de autoritatea funcției pe care o dețin ci, din contră, luptă pentru asigurarea dreptății? De ce la Mangalia mi s-a întors spatele, iar la Constanța am fost înțeleasă și mi s-a oferit suport și ajutor ? Pentru acest lucru și pentru faptul că s-au comportat cu mine exemplar, le sunt profund recunoscătoare celor de la Prefectură.

            Domnule Primar, mi-ați spus că vă doriți să lucrați cu tineri și că vreți să le oferiți locuri de muncă. Eu am fost șefă de promoție, iar dumneavoastră, prin indiferența cu care m-ați tratat, mi-ați demonstrat cât preț puneți pe viitorul nostru, de aceea mă declar profund dezamăgită de faptul că sunt prea mică ca să pot schimba acest sistem bolnav.

            Am realizat că dreptatea există, dar trebuie să o cauți. Sunt conștientă că demersurile mele vor stârni controverse și antipatii, însă îmi asum acest lucru și mă simt împăcată pentru că știu că am avut dreptate, iar asta este cel mai important, în momentul de față, pentru mine. Regret că am pășit cu stângul în viață și sper ca lucrurile să se schimbe de acum încolo, pentru că nu doresc nimănui să treacă printr-o astfel de situație.

            În încheiere mă pot prezenta astfel:

Turnea Larisa-Florina, 22 de ani, Respinsă – Motiv: o adeverință eliberată de Colegiul Psihologilor, Filiala Teritoriala Constanța, care la alte instituții publice din România este valabilă, iar la Mangalia NU.

 

86 Comments

 1. Felicitări pentru ca nu ai renunțat! Esti un exemplu de verticalitate si demnitate, sa știi ca nu ai pășit cu stângul in viața!

  Comentariu by George — 12 martie 2016 @ 8:09

 2. Probabil ca actuala administrație nu are nevoie de șefi de promoție, nu pot suporta pe cei ce le sunt superiori, le place mediocritatea! Fii optimista si mult succes!

  Comentariu by Anonim — 12 martie 2016 @ 8:24

 3. Felicit

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 12 martie 2016 @ 8:52

 4. Ohoho…draga Larisa, daca asta te consoleaza afla ca doamna Duca „scapa” de orice tanara cu potential, care ar putea-o inlocui la sefia asistentei sociale. Mai afla ca nu cunoaste sentimentele pe care le cautai la dansa. Declaratie care ii apartine:”calc pe cadavre pentru pozitia mea”. Asadar, chiar fii linistita. Nu ai fi putut lucra cu ea. Te-ar fi exploatat si ti-ar fi supradimensionat atributiile pana cand ai fi cedat. Daca, eventual, treceai de examen…Cel mai mult mi-a placut felul in care Stamate s-a spalat pe maini. Pai directorul general al unei institutii raspunde pentru tot ce se intampla in cadrul acelei institutii. Poate ar trebui sa ii explice cineva asta. Nu e fiecare cu „tarlaua” lui. Iresponsabili, abuzivi, incompetenti. Preferatii lui RC! Pe principiul ” cine se aseamana…”

  Comentariu by Anonim — 12 martie 2016 @ 9:11

 5. Esti o fata tanara … si curajoasa. Da’ sistemul format din Radu, Duca si toata gasca din Constanta nu poate fi daramat doar de tine. Felicitari!
  P.S. Nu te supara. Duca e o c….a la batranete care te invidiaza pt. tinerete si inteligenta. Uit-o.

  Comentariu by Provider NET — 12 martie 2016 @ 9:13

 6. Ma intreb, oare CINE ESTE ACUM PSIHOLOG LA SERVICIUL PUBLIC DE ASISTENTA SOCIALA??????????????
  Se poate afla.

  Comentariu by Anonim — 12 martie 2016 @ 9:22

 7. din pacate lipitorile din mangalia care s-au atasat de navetisti sunt mai ale dracu decat ei insisi.

  Comentariu by anonim — 12 martie 2016 @ 9:44

 8. „Nu ai de unde să știi rezultatul viitoarelor tale acțiuni, dar dacă nu acționezi nu vei avea niciun rezultat.”Ghandi

  Comentariu by petrisor cruceanu — 12 martie 2016 @ 10:03

 9. Oamenii mici(primarul mincinos numit de Samson,”doamna”Duca,navetistii in general…se tem de oameni inteligenti! Bravo tie,Larisa! Nu esti singura , iar timpul generatiei tale e aproape…

  Comentariu by petrisor cruceanu — 12 martie 2016 @ 10:10

 10. Felicitări pentru curajul de a anunța acest abuz, puțini oameni l-ar avea. Fruntea sus, nu ai pierdut nimic! Oricum, ai fi regretat să lucrezi alături de niște limitate, angajate pe orice alte criterii decât cele care țin de competența profesională. Uită-te și în primărie, fetițe cu fuste scurte promovate la N concursuri organizate pe ascuns. Rezultatul, o instituție în care lucrurile merg prost și în care cetățeanul care bate la uși este considerat inferior lor.

  Comentariu by Anonim — 12 martie 2016 @ 10:15

 11. Acest Primar este atat de prost incat nu poate realiza ca oamenii pe care i-a tinut alaturi, indirect l-au sabotat, alegerile fiind deja pierdute pentru ei! La taxe a pus-o pe Ciocanel Simona care isi bate joc de toti oamenii din oras punandu-i sa aduca cate-n luna si in stele doar pentru a-i satisface placerea de a-i vedea la coada; la social a pus-o pe Duca, o frustrata incompetenta, promovata dintr-un singur motiv, cel al plangerii facute de aceasta impotriva Lacramioarei Babalau la comanda lui Racu Cristian, de Stamate nu mai zic nimic pentru ca el e prea spalat pe creier pentru a realiza ceva, pentru el Radu Cristian este un fel de zeu. Cred ca nu se mai inchina lui Dumnezeu ci lui Radu Cristian. Sper ca toti sa realizam pericolul de a continua inca 4 ani cu specimenele astea si sa ne mobilizam pentru a-i trimite acasa! Sa votam mai mult decat pot cumpara hotii astia! Felicitari Larisa, capul sus!

  Comentariu by Trist — 12 martie 2016 @ 11:16

 12. Felicitări! Trebuie sa fii mandra ca nu faci parte din categoria superficialilor.Nu-l considera un eșec,din contra un triumf in fata ipocriziei si a incompetentei administrației locale.Mergi mai departe cu sesizarile si retine un lucru:indiferent unde te duci adresează-te in scris (cu un exemplar la tine si număr de inregistrare),pentru ca vorbele zboară si nu sunt probe.Si inca ceva,orice doleanta exprimată printr-o cerere trebuie sa aibă o rezoluție scrisa si evident cu motivația legala.Cu respect,Mitica.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 12 martie 2016 @ 11:33

 13. În fiecare prost eu văd un șef… | Istoriile lui Alex. Ştefănescu

  Era în 1972. Pe scena Teatrului Național Constanța (mă aflam printre spectatori) șiau făcut apariția cântărețul Tudor Gheorghe, cu chitara, și poetul Romulus Vulpescu. Sutele de oameni din sală îi sorbeau din priviri.

  Tudor Gheorghe, actor la Craiova, se remarcase în ultimii ani punând pe muzică și cântând poezii românești alese de el însuși, cu bun-gust, din cărți uitate sau ignorate. Romulus Vulpescu, cunoscut ca poet, dar mai ales ca traducător, era un erudit boem, combinație de însușiri mai rar întâlnită. Recitalul a început cu o poezie a lui Romulus Vulpescu pusă pe muzică de Tudor Gheorghe: „În fiecare zi ne batem joc/ De păsări, de iubire și de mare…” După ce Tudor Gheorghe cânta un vers, acompaniat de chitară, Romulus Vulpescu îl spunea, amplificându-i ecoul în sufletele celor celor din sală. (Acest gen de întărire a cântecului prin recitare îl va practica și Adrian Păunescu, cu mare succes, la Cenaclul „Flacăra”.)

  Activiștii PCR instalați în primul rând, chiar lângă scenă, nu erau ei prea sensibili, dar se simțeau flatați constatând că încă din al doilea vers a venit vorba despre mare, principalul atu geografic al județului. Așa se explică de ce la enumerarea „De păsări, de iubire și de mare” au dat din cap aprobator și rudimentarul Vasile Vâlcu, prim-secretar al Comitetului Județean al PCR, și ușuraticul George Crișovan, secretarul cu propaganda.

  A urmat însă un nou cântec, care începea așa: „În fiecare prost eu văd un șef”. Cântat de Tudor Gheorghe și declamat de Romulus Vulpescu, versul a produs stupefacție. Demnitarii comuniștii au încercat să râdă, creând impresia falsă că aprobă asemenea aluzii, și, drept urmare, publicul a izbucnit la rândul lui într-un râs devastator. Dar, imediat după aceea, tovarășii în costume negre din primul rând au părăsit sala, negri și la față de supărare.

  Articolul este de pe evz.ro şi l-am postat parţial. Se pare că mincinosu ştie cântecul. Mă bucur că sunteţi alături de Larisa (n-o cunosc personal). Dacă vrem să se schimbe ceva în bine, atunci trebuie să ne pese de semenii noştri.

  Comentariu by lucian visa — 12 martie 2016 @ 14:15

 14. Felicitari pentru atitudine Larisa daca sti ca ai dreptate nu te lasa intimidata si mergi mai departe pe drumul tau.Succes.

  Comentariu by grama cornel — 12 martie 2016 @ 14:44

 15. Eu sunt mai in varsta si am avut parte de „defaimari-reclamtii prin scrisori” de foarte multe ori ! Aia cu raspuns in 30 de zile,punea presiune si inainte pe tovarasii din conducerea primariei! Eu le aruncam in fiset…pana aparea cel interesat pentru demararea „scandalului”,care era ,deobicei…chiar seful partidului si cand aparea sa se intereseze de mersul anchetei…i-o puneam pe masa si-i spuneam ca asta trebuie discutata acolo la ei in partid ! Se mancau intre ei…in draci ! Scapam usor spunand ca daca plec acolo reusesc sa fac petentul sa recunoasca cine l-a pus sa reclame ! Atentie-de multe ori petentul nu avea dreptate ! In cazul acesta petenta se pare ca are dreptate…insa metoda este aceeasi ! Nici nu am reusit sa citesc pana la capat…pentru ca am recunoscut numele petitionarei ! De aceea intervin acum cu aceasta postare…pentru ca ma agaseaza metoda comunista pe care am recunoscut-o ! Postacii si administratorul „n-o recunosc”…pentru care eu le spun aici : Bai voi sunteti lemn Stamate ! Ati uitat asa repede-din noiembrie cum s-a pornit diversiunea anti Stamate (plecata de la niste fapte…de prosta gospodarire,la un trotuar pe M. Basarab.Atunci s-a pornit „miscarea” politica tot pe contul personal- executiv -psd-ist…al lui Paul si imediat preluat aici.(Urmariti cronologia postarilor) ……Din tot ce am postat pe aici,nu cred ca imi poate reprosa cineva ca sunt de partea „navetistilor”…dar nici cu metodele comuniste nu ma impac ! http://www.lucianvisa.ro/2015/11/25/mesaj-de-la-un-cititor/#comments

  Comentariu by I.S — 12 martie 2016 @ 16:48

 16. PS ma gasiti si pe mine acolo la @170

  Comentariu by I.S — 12 martie 2016 @ 16:59

 17. Am inteles. Deci, dupa logica domnului I.S., daca ai avut o problema pe care ai reclamat-o in trecut nu mai poti reclama alte probleme cu care te intalnesti pe parcurs, pentru ca se cheama „metoda comunista”. Bravo domnule, ti-ai facut cinste!

  Comentariu by Winetou — 12 martie 2016 @ 17:00

 18. Nu d-le n-ai inteles ! Ma supara altceva ! Nu am spus ca nu are dreptate…pana la urma ma faci s-o spun si altfel : Suntem pusi in situtia de a schimba un militian cu …altul ! Iar acolo unde se dau cur in cur o gramada de angajati,adusi in fel de fel de curente politice,vinovat si initiator fiind cel care e in spatele lui Paul,mai apar acum o alta sumedenie…scandal o sa fie in permanenta ! Divide si stapaneste ! Functionarii publici nu pot fi schimbati…ca maselele,cum cred unii sefi de partid,sau cei care-i aduleaza !

  Comentariu by I.S — 12 martie 2016 @ 17:19

 19. Domnule I.S. si data trecuta si acum a fost o simpla atentionare asupra unor lucruri care nu sunt tocmai in regula in modul de administrare al acestui oras! Atunci postarea a plecat de pe pagina de facebook a initiatoarei, fara a avea un scop politic! Daca ea este folosita de adversarii politici ai actualului primar, se numeste oportunitate fructificata! Dumneavoastra, din ce vad eu aici, nu sunteti diferit de ei(gasca de navetisti) si interpretati totul ca fiind un demers politic! Ceva de genul, daca un cetatean caruia ii sunt lezate drepturile, riposteaza, se numeste politica! NU, ASTA SE NUMESTE DREPTATE, iar asta trebuie sa facem toti, sa cautam dreptatea! As vrea sa va interesati si o sa aflati ca aceasta fata nu face politica, nu este mebrul nici unui partid politic! Ma asteptam la un alt fel de atitudine de la o persoana cu varsta dumneavoastra….pacat!

  Comentariu by Mangalianul — 12 martie 2016 @ 17:21

 20. art. 37 din Regulamentul Cadru din 23 martie 2011 privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice aprobat prin Hotărârea 286/2011:
  (1)În cazul în care, de la data anunţării concursului şi până la afişarea rezultatelor finale ale acestuia, conducătorul autorităţii ori instituţiei publice în al cărei stat de funcţii se găseşte postul pentru care se organizează concursul este sesizat cu privire la nerespectarea prevederilor legale privind organizarea şi desfăşurarea concursului, se va proceda la verificarea celor sesizate cu celeritate. În cazul în care se constată că nu au fost respectate prevederile legale sau când aspectele sesizate nu pot fi cercetate cu încadrarea în termenele procedurale prevăzute de lege, desfăşurarea concursului va fi suspendată.
  (2)Suspendarea se dispune de către conducătorul autorităţii ori instituţiei publice, după o verificare prealabilă, în regim de urgenţă, a situaţiei în fapt sesizate, dacă se constată existenţa unor deficienţe în respectarea prevederilor legale.
  (3)Sesizarea poate fi făcută de către membrii comisiei de concurs ori ai comisiei de soluţionare a contestaţiilor, de către oricare dintre candidaţi sau de către orice persoană interesată.

  In concluzie lemnul de Stamate, fiindu-i sesizata o situatie nu tocmai in regula, trebuia sa ia masuri, nu sa ridice din umeri, la fel si lemnul de primar!

  Comentariu by Mangalianul — 12 martie 2016 @ 17:28

 21. @17 Inca ceva : Logica nu are legatura cu legea ! Morala si logica e una -pe care o speculeaza deobicei politicul si legea e alta ! Si mai sus e un nene Mitica care sfatuieste la fel pentru intrare in legalitate cu aceasta petitie ! Asta inseamna inregistrare-unde primeste un numar intro stampila tip care se pune pe epistola(iese si la poza!) rezolutii, s.a-e o procedura legala…nu de partid si de…blog !

  Comentariu by I.S — 12 martie 2016 @ 17:37

 22. @20 Aveti dreptate la faptul ca am spus „navetisti”(atentie -nu „gasca”) insa asta este deja o optiune larg acceptata in orasul in care primarul face naveta ! Cei care l-au sprijinit in campanie,stiau lucrul asta si atunci-am dezbatut asta aici pe blog- si acum se uita ! E adevarat ca nu se stia ca minte de ingheata apele…insa asta -fara suparare- e o calitate politica…cu care i-a depasit si pe ei !

  Comentariu by I.S — 12 martie 2016 @ 17:56

 23. Nu ati inteles nimic! Ati incercat sa duceti in derizoriu un demers ABSOLUT FIRESC si demn de toata aprecierea! S-a dus in audienta la Stamate, director general la SPAS, s-a dus in audienta la primar, toti au ridicat din umeri, daca erau dispusi sa faca ceva i-ar fi spus chiar ei sa lase adresa scrisa! La prefectura a depus o petitie scrisa, daca ati fi citit ati fi inteles asta! Ar fi depus la primarie contestatie daca cei obligati de lege sa afiseze calendarul desfasurarii concursului pe site-ul institutiei, inclusiv concursul de dosare, ar fi facut asta, la fel si cu rezultatul acestui concurs, asupra caruia ai la dispozitie 24 de ore, termen legal, de depunere a contestatiei! Dar cand nu respecti nici o lege, decat legea ta, atunci il pui pe cetatean in situatia in care acest drept, al contestatiei, ii este amputat! Daca depunea scris la primarie dupa discutia verbala in care i s-a spus in fata sa isi vada de treaba ei, ce raspuns credeti ca ar fi primit dupa minim 20 de zile? Pai ar fi fost cam asa….”ati avut termenul x de depunere a contestatiei, in lipsa ei nu consideram demersul dumneavoastra intemeiat”! Deci in concluzie, daca ei ar fi respectat legea referitoare la procedura de concurs, ea ar fi depus contestatie, dar totul a fost “plamadit” astfel incat sa ii fie “eliminat” acest drept! Dumneavoastra ati incercat ceva, dar va duceti spre penibil!

  Comentariu by Mangalianul — 12 martie 2016 @ 18:14

 24. Ca sa va demonstrez abuzul, desi nu inteleg ce rost are, verificati anuntul si spuneti-mi si mie unde vedeti ceva mentionat de data concursului de dosare, de data afisarii rezultatelor concursului de dosare etc.
  http://postimg.org/image/z0f4tx8jd/
  am facut print pentru ca ma astept ca ei sa schimbe inclusiv anuntul, ca sa nu mai existe nici o proba! Pentru moment nu e schimbat si poate fi verificat aici pe site-ul primariei
  http://www.mangalia.ro/anunt-s-p-a-s/

  Comentariu by Mangalianul — 12 martie 2016 @ 18:18

 25. In primul rand va multumesc tuturor pentru aprecieri si incurajari. In al doilea rand vreau sa clarific cateva aspecte. Am decis sa fac publice ambele postari din considerente personale si nu am fost influentata de nici o persoana politica asa cum sustine domnul de mai sus. Consider ca sunt suficient de mare incat sa imi asum consecintele actiunilor mele. Referitor la postarea din noiembrie anul trecut,au existat un cumul de factori care au schimbat subiectul initial al postarii si ulterior am recunoscut ca a fost o neintelegere din partea mea. Eu nu doream sa denigrez pe nimeni ci doar sa semnalizez o problema. Faptul ca cineva a profitat de acest lucru pentru a-si atinge anumite scopuri asta nu inseamna ca eu folosesc o metoda comunista. Nu am prins aceasta perioada, probabil ca domnul intelege mai bine la ce se refera, insa tot ce am urmarit a fost sa imi apar drepturile. Nu fac parte din nici un partid politic si nu sunt marioneta nimanui. In momentul in care am decis sa postez ceva mi-am asumat consecintele actiunilor mele, asa cum data trecuta am recunoscut public ca am gresit atunci cand a fost cazul. Prin postarea de astazi am vrut sa expun anumite probleme care nu sunt cunoscute de toti locuitorii orasului. Daca as fi stiut faptul ca trebuia sa depun o sesizare scrisa primarului cu siguranta as fi facut-o insa eu am aflat acest lucru cu o zi inainte de concurs, deci a fost prea tarziu. Asa cum as fi depus si contestatie daca cineva imi spunea sau era afisat calendarul referitor la perioada de depunere si solutionare a acestora. Subiectul nu este despre Foleanu sau faptul ca functionarii publici nu pot fi demisi ci despre faptul ca unele persoane fac abuz de functia si statutul lor. Personal am fost foarte dezamagita, atat eu cat si familia mea, de aceea nu vreau ca cineva sa intervina si sa faca anumite presupuneri referitoare la motivul pentru care eu am decis sa fac acest lucru public. Poate pentru altcineva nu este mare lucru insa pentru mine a contat foarte mult de aceea am si decis sa merg la Prefectura pe 1 martie cand poate doamna Duca primea martisoare si flori de la angajatii Serviciului Social.

  Comentariu by Larisa Turnea — 12 martie 2016 @ 18:22

 26. D-le-linistiti-va ! Suntem in aceeasi barca ! Nu-mi spuneti mie cum se organizeaza ocuparea posturilor acolo !Aveti dreptate ca a fost lemn Stamate ! Respigerea acestei petente la concurs ar fi putut s-o faca si cu alte metode mai „destepte”-la indemana sistemul(legislativ-sic!)(si cu toate actele in regula-si cu ocuparea primului loc la scris…) Deci in domeniul asta „abuzul” nu are culoare politica -el este universal valabil! Punct !

  Comentariu by I.S — 12 martie 2016 @ 18:36

 27. I.S. aveti dreptate, puteau foarte usor sa o pice la oral daca aveau postul dat! Ceea ce trebuie retinut din toata povestea este doar asta, au aplicat metode militienesti caracteristice lui Radu Cristian care executa prin aceste metode pe oricine nu il venereaza si are opinii contrare lui! Fac abuzuri, incalca legi…intr-un cuvant considera Mangalia mosia lui, iar pe locuitorii ei, niste sclavi personali!

  Comentariu by Mangalianul — 12 martie 2016 @ 19:01

 28. @27 E o adevarata placere sa dialoghez cu unul ca dvs p’aci ! Mai e cineva,de-si zice doctorand si pe amandoi si pe altii care incearca sa se informeze corect si cu spirit civic,va invit dincolo la diversiunea cu terenuri pentru casa pentru tineri-asa cum e si Larisa- unde va rog sa va dati cu parerea ! Acolo se poate vorbi clar despre ce s-a intamplat cu terenurile din Mangalia,despre plata avocatilor,despre o posibila intelegere a consilierilor cu primarul in privinta recuperarii valorii imobiliare a orasului…dusa pe apa sambetei,dupa care,in urma acelei ordonante cu traseistii,primarul a fost lasat cu pantalonii in vine…oportunitate politica-cum ziceti dvs ! Da’ orasul,adica noi ce castigam:platim taxe din ce in ce mai mari…si inghitim propaganda-la care se pricep de minune ! De fapt e o spalare pe maini…fiecare dupa cum il duce capul,consilieri si executiv ! E Déjà vu !

  Comentariu by I.S — 12 martie 2016 @ 19:24

 29. DUCA ADRIANA-SERV SOCIAL,TOADER MARGARETA-SEF SERV PERSONAL PRIMARIE,OLANEANU CORINA – SEF PERSONAL ADPP, ESTE NECESAR SA FIE SCHIMBATE,INCALCA LEGEA LA COMANDA SEFILOR.CONCURSURILE SUNT LUATE DE OAMENII PRIMARULUI SI ACOLITII LUI.

  Comentariu by anonim — 12 martie 2016 @ 19:43

 30. Pt 29: Cred că cel mai simplu este să schimbăm piticania supărată pe Mangalia la alegeri.

  Comentariu by Zoga — 12 martie 2016 @ 20:03

 31. Daca cititi acest blog cu atentie o sa constatati urmatoarele:
  1. Larisa Turnea a semnalat mai demult o problema cu un sant in care tatal ei a intrat cu masina. Probabil ca daca se uita mai atent nu s-ar fi intamplat , asta e , daca vrem gaze trebuie sa si rabdam un pic. Problema e ca prietenul acesteia , pesedist inrait a profitat de ocazie pentru a starni un scandal. ( Juniorii nu le prea au cu politica si sunt entuziasti la inceput ). Cand iti folosesti prietena drept momeala politica … s-ar putea sa ii dea de gandit , chiar daca inca nu realizeaza ca e marioneta , faptele o recomanda a se transforma pe viitor intr un baietel , pardon fetita adevarata.
  2. Deplasandu-se la fata locului … o ,,delegatie,, a primariei , Larisa face prima greseala : il confunda pe un trimis cu directorul Stamate de la social , isi cere scuze ulterior dar greseala ramane …
  3. Incearca sa se inscrie la un concurs … exact in gura lupului .
  4. Lupul are pentru asta unelte potrivite ,doar pentru asta Radu a pastrat pesedistii in posturi semicheie , castanele pot fi scoase mult mai usor cu mana dusmanului.
  5. Adriana nu stie cum ,,sa il faca ,, pe un candidat nerespectand legea se pare din scrisoarea Larisei.
  6. Ca tot veni vorba , atentie la aceasta scrisoare , nu am gasit greseli gramaticale , iar redactarea ei este facuta intr o maniera in care maxim 10% persoane din toata primaria o pot face.
  7. Si inainte era la fel , nu se poate spune acum ca primarul e ,,cel rau ,,
  8. Se pare ca peste 3 luni vom avea o noua sefa la social , una care nu va face abuz in serviciu.

  Comentariu by Obiektiv — 12 martie 2016 @ 20:21

 32. Taci mai , atata scandal pentru o angajare , la ailalti nu se mai plinge nimeni k nu s la psd…

  Comentariu by Sorici — 12 martie 2016 @ 23:32

 33. Ceva nu se leaga.Fata e prietena unui tanar psdist,scrisoarea pare facuta in laboratorul diabolic de partid.Vor sa dea in primar sau in Stamate indirect(cel care pare a fi tot psdist infiltrat in pnl) sau cum?Schimbarea vine la vara dupa ce Radu castiga un nou mandat postul revenindu-i Adrianei Duca pentru supunere sau carei alte „duamne”? Nu cred varianta asta!

  Comentariu by Pt Obiektiv — 12 martie 2016 @ 23:33

 34. Nu primarul a gafat aici. Cred ca nici nu stia. Radu nu va castiga , tocmai de aceea unii directori se transforma in pesedisti peste noapte. Nu e cazul lui Stamate , el e cu un ataj mai jos.Postul va reveni unei domnisoare. Doamnele nu au timp de munca asa mult.

  Comentariu by Gina — 12 martie 2016 @ 23:52

 35. Obiektiv . Mereu nu vedem padurea din cauza copacilor . Cu partid sau fara , cu prieten in partid sau nu , cu simpatii politice sau personale ,problema exista si trebuie discutata .De fapt nici nu conteaza persoana sau numele acesteia , discutia este la nivel de principiu .

  Comentariu by doctorand — 13 martie 2016 @ 0:47

 36. @Obiektiv…da-mi voie sa ghicesc, esti Valentin Ciuraru, postacul de serviciu al gastii sau partenerul postac Lucian Nichita? Dupa stil, esti Ciuraru, el sta sa verifice gramatica oricarei postari pentru ca avea motiv sa discrediteze o persoana fara a lua in seama ceea ce e important, adica esenta, mesajul! Ce daca fata respectiva are prieten in PSD, din ce am vazut pe facebook nu are mai mult de 22-23 de ani, nu cred ca o intereseaza pe ea politica! Din ce spune aici, doar ce a terminat o facultate si isi dorea sa inceapa o cariera, sansa aceasta fiind deja ratata, sau mai bine zis furata! Daca cei din gasca pe care o aperi aici isi transforma iubitele sau nevestele in unelte politice, asta nu inseamna ca e universal valabil! Un alt aspect pe care nu pot sa nu il observ si pe care nu l-am observat la adversarii vostri este faptul ca voi aveti mereu ceva cu iubita, sotia, mama, copilul, sora cuiva! Asta este o alta metoda securisto-comunista de discreditare si transformare a subiectului! Ce e de retinut a fost retinut! Ceea ce e important este felul in care priviti voi acest oras, pe locuitorii lui, fe fapt, felul in care priviti oamenii in general! Mai mult, ma indoiesc ca fata asta sa aiba drept iubit o persoana marcanta in PSD, astfel incat sa fie determinarea asa mare pentru a genera scandal….Sunteti penibili!

  Comentariu by Mangalianul — 13 martie 2016 @ 1:10

 37. Si inca ceva, mai Obiektiv, daca citeai si postarea veche cu masina iti dadeai seama ca nu e vorba despre lucrarile la reteaua de gaze, ai fost prost informat de stapani, daca o citeai asa cum spui aici, stiai ca era vorba despre o lucrare de pavare a trotuarului care fusese inceputa dupa ora pranzului, fara a fi anuntati oamenii in prealabil asa cum e firesc sa scoata masinile din garaj! Iar PENIBIL!

  Comentariu by Mangalianul — 13 martie 2016 @ 1:15

 38. Pierdeți esența, oameni buni! Ca întotdeauna, pe blogul asta mosuletii ăștia pervertiți deja de sistemele in care au activat ne dau noua, tinerilor lecții de moralitate. Nici nu ma interesează motivația lor, ciolan, resentimente, etc. Va reamintesc ca la socialul asta au fost multe reclamații. Ma refer acum doar la cele legate de ocuparea posturilor. Însuși marele Stamate a fost numit in urma unui concurs viciat. Dar in mod firesc asemenea situații semnalate ar putea sa determina măcar o reacție a administrației. Iată cam cât insemnam noi, oamenii de rând pentru conducătorii noștri. Iar voi, cățeluși postaci ai regimului radulian stați in limita de bun simt când vine vorba da fapte din astea flagrante. Ați deturnat fondul problemei punând in discuție cine este fata . Contează? Știm toți ca are dreptate. De ce nu veniți cu cereri de explicații ? De ce nu solicitați un punct de vedere legal? Bateți câmpii cu politicul.. Aiurea! Socialul e un serv important ptr Radu. Ii face campanie de când a venit. Ia urmăriți un pic ce se întâmpla pe acolo… La aruncat cu glod va pricepeți toți.

  Comentariu by Anonim — 13 martie 2016 @ 8:18

 39. Pt. 38. Vezi domnule ca si matale arunci cu glod in mosuletii ăștia , datorită cărora existam si nu uita ca înțelepciunea vine o data cu varsta. Cine-si denigrează înaintașii se denigrează pe ei!

  Comentariu by Ella — 13 martie 2016 @ 8:38

 40. BINE PUNCTAT 38.Are dreptate Larisa, trebuie sa intelegeti esentialul:au pacalit-o si singurul mod de a mai face ceva a fost sa faca publica situatia.De ce sa indemnam o tanara de 22 de ani sa lase lucrurile asa ca se interpreteaza ca a fost indemnata politic?De ce sa lasam ciurucuri administrative ca DUCA, analfabeti veniti din Constanta ca STAMATE sa intoarca spatele unui copil care a invatat carte si s-a dus sa se angajeze? Credeti ca la varsta ei, din afara isi poate imagina cineva ca STAMATE DUCA sau RADU CRISTIAN ii poarta resentimente pentru o postare mai veche? Si ce ma incanta este faptul ca acest mod de abordare a lor, atitudinea Adrianei DUCA ESTE CAMPANIA NEGATIVA PE CARE SI-O FAC SINGURI cum bine spunea cineva mai sus

  Comentariu by Robin — 13 martie 2016 @ 8:43

 41. Stamate ,D.Angelescu,M.Angelescu ,oare au dat concurs sau au trecut in ziua concursului sa-si semneze contractele de munca deja pregatite.

  Comentariu by anonim — 13 martie 2016 @ 8:48

 42. Chiar asa,unii infiltrați pe aici încearcă o divagație,nu are nici o legătură prietenul,tatăl,groapa, gafa si toate cele.Clar sunt nereguli in multe dintre sectoarele administrației locale.Si mi se pare normal sa se ia atitudine de către cetățeni macar(vad ca autoritățile statului dorm),pentru ca toți acești directori,directorasi,șefi,aghiotanti si ce or mai fi ei sunt plătiți din banul public.Nu s-a realizat infrastructura in cartierele Dobrogea,nu s-a asfaltat,nu s-au finalizat proiectele cu faleza si parcul,mansardarea scolii,etc,dar n-am auzit ca salariații administrației locala nu si-au luat salariile!

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 13 martie 2016 @ 9:03

 43. Draga Larisa si altii, pe telefoanele astea ale voastre, de ultima generatie e un buton pe care scrie record, data viitoare apasa-l!

  Comentariu by Pentru toti cei care plang — 13 martie 2016 @ 9:14

 44. Duca pe vremea lui Tusy s-a prins asemenea unei capuse de javra de AlinaCocosila. Alte javre, aceasi capusa

  Comentariu by Vera — 13 martie 2016 @ 9:41

 45. @43.Ai dat cu bata in balta,ce legătură are scrisoarea cu telefoanele?Vezi ca se cauta trombonisti la interceptări.

  Comentariu by Castelanul — 13 martie 2016 @ 9:48

 46. Doamna in cauza avea doar o adeverinta in care se apunea ca si-a depus dosarul pentru asi lua acel atestat,nu detinea certificatul de libera practica.

  Comentariu by OBS — 13 martie 2016 @ 10:45

 47. Pt.44
  Ai grijă la limbaj !

  Comentariu by lucian visa — 13 martie 2016 @ 11:10

 48. Nr.46, detine un certificat recunoscut la alte institutii, unde ar fi putut sustine examenul, nu i s-ar fi respins dosarul din acest motiv.Era timpul sa se sparga buboiul la SPAS, prea multe abuzuri, acolo degeaba inveti pe rupte si dai lucrare, toate posturile sunt date dinainte.Lucrarea poti s-o faci de 1o ca tot nu iei nota de trecere.Sper sa vedem varsare de sange de data asta,Larisa, nu te lasa, invata-i minte.

  Comentariu by dana — 13 martie 2016 @ 11:22

 49. Domnule Visa,cred ca ati facut foarte bine ca ati mediatizat acest caz al unei persoane ce se considera nedreptatita si ca ati dat posibilitatea diversilor comentatori sa isi arate, mai mult sau mai putin gradul de cultura si educatie. Va rog pentru a lamuri cateva aspecte, daca este posibil, sa publicati si care erau conditiile de participare la concursul respectiv. Sunt de acord cu presupunerea ca aceste consursuri organizate de catre administratia locala nu sunt corecte in proportie de 100 % dar sa pornim o campanie de acuze si jigniri la adresa unor angajati ai primariei nu cred ca este chiar un comportament corect din partea unor cetateni ce au pretentie ca sunt mai buni decat cei criticati. Cei care se simt fara de pacat sa arunce primii cu piatra. Daca tot dorim sa indreptam aceste lucruri mai bine , cei care se pricep ( si cunosc legislatia in domeniu) ar putea sa o consilieze pe aceasta doamna cum si in ce fel isi poate apara dreptul incalcat . Nu cred ca aceste comentarii de genul „aia este asa si ala este invers” vor aduce ceva benefic. Dupa schimbarea primarului ( pentru binele Mangaliei sper sa se intample acest lucru) desigur ca noul primar va veni cu echipa dansului in care se vor afla si oamenii ce vor repeta aceste „aranjari de concursuri”. Din acest motiv repet : publicarea scrisorii doamnei este benefica dar am putea macar cu un sfat sa o si indrumam catre o cale legala nu doar…vai ce bine ai facut TU , ca mie imi este frica sa fac ceva …..

  Comentariu by anonim — 13 martie 2016 @ 11:29

 50. Ella , unii dintre noi nu existam datorita ,,mosuletilor,, milogi care toata viata au muncit 3 luni pe vara , ospatari , salvamari sau bisnitari , ori falsi handicapati care arata si merg mai bine ca altii. Unii existam datorita ,,mosuletilor,, care au facut o facultate , care invatau cand ospatarul o ardea pe mama ta pentru o vodca cola si un video , sau iti vindea blugi la ,,chilipir,,. Asa ca mosii nostri au pensii decente si nu sunt nevoiti sa vina cu audi sa isi ia pachetul in pauza dintre cazarile la negru sau afaceri cu ,,carusele ,, pe platoul din fata casei de cultura.

  Comentariu by Corina — 13 martie 2016 @ 11:41

 51. Daca e vreun serviciu care merge bine la Mangalia ala e SPAS.Asta o stiu toti psdisti,pnlisti,mpisti,pachetari,boschetari si toti cei care au avut de a face cu socialul.Si ca asta i se datoreaza in mare parte domnului Claudiu iar o stiu toti.Esti o tinta domnule acum,dar sper sa fii puternic si bunatatea ta sa ii invinga pe cei ce iti vor raul.

  Comentariu by Anonim — 13 martie 2016 @ 12:06

 52. Pt.43
  Eu nu fac ziaristică de investigaţii. Sunt unul singur şi lucrez în folosul comunităţii. Dacă primesc datele de care spui tu şi consider că sunt de interes public le postez. Dacă serviciul social sau Adriana Duca, în nume personal, are un punct de vedere, îl voi posta fără nicio problemă.
  Concursuri aranjate vor fi, cel puţin în primul mandat al viitorului primar. Evident că trebuie o rapidă schimbare radicală în posturile de conducere din administraţie. Dacă noul primar va fi reales, atunci viitoarele selecţii vor fi din ce în ce mai corecte şi oamenii incapabili vor fi daţi pe linie moartă. Asta în condiţiile că va fi un primar OK.

  Cineva scria mai sus că textul articolului este fără greşeli de gramatică şi numai 10 % din personalul primăriei ar fi capabil de acest lucru. Eu mai adaug ceva, cei 10 % nu sunt şefi.

  Pt.33
  Când am primit primul mesaj al Larisei despre str. Matei Basarab, i-am răspuns prin email că s-ar putea să o facă în tot felul şi chiar să zică cineva că a văzut-o pe centură. E un model clasic neocomunisto-securistic de defăimare. Din păcate pentru voi, nu te mai puteţi închide.

  Un sfat pentru Larisa
  Încearcă să te angajezi în sectorul privat şi dacă chiar nu găseşti, atunci la stat. Multe instutuţii bugetare au devenit feudele conducătorilor numiţi sau aleşi politic. Va mai dura mulţi ani până vor fi normali ca naţiune. Unii nu-i vom mai apuca. Asta apropo de moşuleţi.

  Comentariu by lucian visa — 13 martie 2016 @ 13:39

 53. Mai 51,tie sigur ti-a dat Stamate servici prin spatele concursului, cu plasarea subiectelor prin cei de la resurse umane ca sa nu te obosesti cu bibliografia.Lasa ca nu o sa mai planga nimeni dupa ei, sa plece din Mangalia, ca au distrus-o si isi bat joc de cetateni.Ma refer la gasca navetista cu Stamate in frunte.

  Comentariu by dana — 13 martie 2016 @ 13:40

 54. 51 o fi vreun amarat pe care l-a angat iorgus,l-a pupat pe tusac si acum doarme cu poza lui stamate sub perna.curat lipitoare.

  Comentariu by anonim — 13 martie 2016 @ 14:28

 55. http://www.replicaonline.ro/cristian-popescu-noul-sef-imputernicit-al-politiei-mangalia-265842/

  Comentariu by nabuco — 13 martie 2016 @ 15:13

 56. Psiholog, 22 de ani, fara experienta dar cu tupeu!
  As vrea şi eu o consultatie….

  Comentariu by Irına Iordanoaıa — 13 martie 2016 @ 17:47

 57. @560 Acolo in Franta psihiatru e acelasi cu psihologul ? Poate intro viata anterioara…ca sa citez din clasicul nostru ‘telectual !

  Comentariu by Anonim — 13 martie 2016 @ 18:08

 58. @57 ”ce struguri verzi şi acri” sunt la Mangalia….. ca sa il citez pe La Fontaine !

  Comentariu by Irına Iordanoaıa — 13 martie 2016 @ 18:22

 59. ptr 7–mare adevar graitai….aceasta DUCA e cumva sotia acelui DUCA de la dmhi, la sindicat???intreb, nu-i cunosc.

  Comentariu by zek — 13 martie 2016 @ 18:23

 60. reproduc ..În fiecare prost eu văd un șef… | Istoriile lui Alex. Ştefănescu

  si io Brutus, in nemernicia mea, am complotat cu Rapi, Despe, Vizi, am mushcat mana care m-a hranit, am dat cu copita in pretini, m-am zvorcolit sa ies din mocirlasi m-am afundat mai abitir, io, pentru doi galbini am tradat, fie-mi zilele si cosmarul greu, precum imi este sufletul, AMIN

  Comentariu by ptr seful ala de la politie popescu — 13 martie 2016 @ 18:25

 61. sa ne spuna noul sef al politiei Popescu cum a facut el schimb de apartamente la anl. de la 2 la 3 camere, trafic de influenta, amenintari voalate Stamate, fostul director adpp, domnul primar, toti l-au ajutat vine campania, ce le-o fi promis,,,

  Comentariu by iuda — 13 martie 2016 @ 18:30

 62. Care struguri mamaie ca esti doar o stafida creata si…aces, usor otravitoare

  Comentariu by Pt 58 — 13 martie 2016 @ 18:34

 63. Acra

  Comentariu by Pt 58 — 13 martie 2016 @ 18:38

 64. Intr-o zi, o directoare de succes de la resurse umane a fost calcata de un autobuz in timp ce se plimba si a murit.

  Sufletul ei a fost intampinat la Portile Raiului de catre Sf. Petru inpersoana.

  – Bine ai venit in Rai. Dar inainte sa te instalezi, se pare ca avem oproblema. Vezi tu, n-am mai avut niciodata un director de la resurse umane care sa ajunga pana aici si nu suntem prea siguri ce sa facem cu tine.

  – Nici o problema, doar lasati-ma inauntru.

  – As vrea eu, dar am ordine de sus. Vei petrece o zi in Iad si una inRai si apoi vei alege in care din ele ai vrea sa-ti petreci eternitatea.

  – De fapt eu m-am decis. Prefer sa raman in Rai.

  – Imi pare rau, regulile sunt reguli.
  Si astfel Sf. Petru o pune intr-un lift si s-a dus direct in Iad.

  Usile s-au deschis si ea s-a gasit calcand pe iarba verde a unui terende golf minunat. Mai departe era un local si in fata ei erau totiprietenii ei – directori cu care lucrase si toti o aclamau.

  Au alergat toti spre ea, au sarutat-o pe ambii obraji si au discutatdespre vremurile trecute. Au jucat o runda excelenta de golf apoiseara s-au dus in local unde a mancat o cina excelenta formata dinfriptura si homari.

  A facut cunostinta si cu Diavolul care era de fapt un tip de treaba (chiar dragut) si s-a distrat de minune spunand bancuri si dansand.

  Toti au dat mana cu ea si si-au luat ramas bun in timp ce se urca inlift.

  Urmatoarele 24 de ore si le-a petrecut in Rai odihnindu-se pe nori sicantand la harpa.

  S-a distrat de minune, si cele 24 de ore au trecut fara sa-si dea seama.

  Sf. Petru a venit si a luat-o.
  – Deci, ai petrecut o zi in Iad si una in Rai. Acum alege-ti
  eternitatea.

  – Nu credeam c-am sa spun asta, adica, in Rai a fost beton, dar credca m-am simtit mai bine in Iad. Asa ca Sf. Petru a escortat-o la lift,care s-a reintors in Iad. Cand usile s-au deschis, s-a gasit standintr-un peisaj dezolant, pustiu, acoperit cu gunoi si mizerie.

  Prietenii ei erau imbracati in zdrente si colectau gunoiul in saci.

  Diavolul a venit si el si si-a pus bratul in jurul ei.
  – Nu inteleg, spuse femeia tremurand, ieri cand am fost aici era unteren de golf si un local unde am mancat homar, am dansat si m-amsimtit bine. Acum nu mai e decat pustiu si gunoi, iar prietenii meisunt toti mizerabili.

  Diavolul s-a uitat la ea si a zambit.
  – Ieri te recrutam. Azi esti angajata…

  Comentariu by Pt marga toader, duca, etc:Mai e putin! — 13 martie 2016 @ 18:58

 65. @56.Doar nu avem cu toții nevoie de psiholog si ea nu va face fata.Si vreau un răspuns la ce experiență te referi,ca pe la 22 de ani multi am început a lucra, pentru ca așa era normal,nu pentru ca am avut tupeu.

  Comentariu by Castelanul — 13 martie 2016 @ 19:26

 66. @65 Nene castelan-doamna aceea mi-a dat un raspuns destul de bine gandit(-pe care eu l-am apreciat-)la reprosul meu cu confundarea celor doua cuvinte ! La d-ta chiar nu e clar ,daca nu cumva trebuie un…dictionar !

  Comentariu by Anonim — 13 martie 2016 @ 19:45

 67. Tupeu numesti faptul ca a incercat sa se angajeze sau curajul ca a facut public abuzul?

  Comentariu by Pt65 — 13 martie 2016 @ 19:52

 68. In anuntul pt concurs scrie clar „drept de libera practica in psihologie clinica”.
  Daca NU il avea era legal sa participe alaturi de toti ceilalti care aveau dosarul complet?Sorry Larisa dar o adeverinta care spune ca ai un dosar depus si un interviu programat pentru obtinerea atestatului niciodata nu poate fi acel atestat.Esti in eroare ori sfatuita eronat.
  Eu cred ca ilegalitatea era sa te lase sa participi.Parerea mea,dar ai la dispozitie instanta si atunci vom sti sigur cine a avut dreptate.

  Comentariu by Anonim — 13 martie 2016 @ 20:39

 69. A si specificat ca aceeasi adeverinta a fost valabila in cazul unor colegi de-ai ei care au participat la concursuri similare organizate de alte institutii ale statului, DGASPC e dat ca exemplu! Nu stii sa citesti? A spus clar ca a fost la prefect unde a discutat cu o persoana avizata cu experienta in domeniul acesta al concursurilor de angajare pentru functionari si posturi contractuale, persoana care i-a confirmat ca adeverinta era valabila! De instanta nu mai poate fi vorba pentru ca Duca, prin neafisarea calendarului concursului, a pus-o in situatia in care nu a stiut de proba concursului de dosare, nici de rezultatul acestei probe, care era obligatoriu prin lege sa fie afisat pe site-ul institutiei, de unde lipseste cu desavarsire! Cum procedura atacarii in instanta e conditionata de contestarea la institutia emitenta a deciziei, nu mai rezolva nimic acolo pentru ca nu se judeca pe fond ai pierde pe procedura! Au lucrat inteligent!

  Comentariu by Mangalianul — 13 martie 2016 @ 21:01

 70. Din punct de vedere legal:
  art. 7 , alin (1) din HOTĂRÂREA nr. 2 din 16 aprilie 2010 pentru aprobarea Normelor privind accesul în profesia de psiholog cu drept de liberă practică
  (1)Persoanele care au absolvit o instituţie de învăţământ superior de specialitate, obţinând diploma de licenţă în psihologie, domeniul psihologie, specializarea psihologie sau asimilată, pot solicita obţinerea atestatului de liberă practică în condiţii de supervizare, în oricare din specialităţile profesionale prevăzute de lege, în condiţiile legii.
  Accesul in profesie este garantat! Obtinerea lui era o chestiune de timp!
  Comisiile de specialitate ale Colegiului Psihologilor se intrunesc lunar, deci nu pentru fiecare solicitant in parte!
  Dosarul daca fusese depus in luna februarie, in aceeasi luna urma sa obtina acest aviz, pentru ca undeva spre sfarsitul lunii se intrunea aceasta comisie! Dupa cum observi, a si fost obtinut in 19 Februarie, daca citeai scrisoarea vedeai si tu, ceea ce ma face sa cred ca esti un alt postac al lui Radu!
  Ca sa te luminez referitor la aspectele legale ale participarii la concurs legea spune asa:
  art. 2 din Regulamentul Cadru din 23 martie 2011 privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice aprobat prin Hotărârea 286/2011, ”La concursul organizat pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant poate participa orice persoană care îndeplineşte condiţiile generale şi condiţiile specifice stabilite prin fişa postului pentru ocuparea respectivei funcţii contractuale.”
  Deci poti participa daca indeplinesti conditiile pentru ocupare, la momentul ocuparii postului ea ar fi indeplinit conditiile ocuparii lui pentru ca acest concurs era programat in luna martie, iar avizul, conform adeverintei urma sa fie obtinut in februarie!
  Coroborand acest lucru cu faptul ca legea ii garanta accesul in profesie fiind absolventa de psihologie cred ca iti este destul de clar de ce indeplinea conditiile ocuparii postului si implicit cele pentru participarea la concurs! De aceea adeverinta aia este acceptata de alte institutii, pentru ca acolo lucreaza si fac parte din comisii psihologi care cunosc aceasta procedura de atestare!
  Adriana Duca spunea ca este absolventa de psihologie, deci stia cum stau lucrurile si putea sa sune la colegiul psihologilor sa intrebe cand a fost programata la interviu, era foarte simplu! Dar cand nu vrei, ai tot felul de scuze!

  Comentariu by Mangalianul — 13 martie 2016 @ 21:14

 71. Draga Larisa,ai ai avut ghinionul sa ceri lamuriri unei persoane care si din prostie si din rautate ti le-a dat invers pentru ca deja postul era pentru altcineva.Asa va fi mereu daca vei mai bate la usile administratiei publice.Am vazut ca domnul Visa te sfatuia sa te duci in privat, sigur,in administratie te vei indobitoci, vei avea un salariu de nimic si dupa zece ani vei ajunge ca Adriana Duca, vei calca pe cadavre sa ramai in functia pentru care ai pupat poala a trei primari.Adriana Duca a ajuns sef serviciu pe vremea lui Tusac pentru ca avea studii de specialitate, pentru ca in functie de conducere era obligatoriu sa ai psihologie sau asistenta sociala.O pomenea cineva pe Alina Chichisila, pe care Tusac o placea, proteja si care era de departe mai capabila ca ea, dar nu avea aceste studii de specialitate.Vreau sa intelegi ca nu profesionalismul, experienta sau competenta au pus-o pe scaunul pe care sta acum, cel de director adjunct ci o hartie semnata de directorul SPAS.Are delegate atributiile directorului adjunct, asadar ori executa ori zboara.Norocul ei a fost ca tu ai picat in mainile ei, pentru cum te-a sucit si te-a fraierit a fost aplaudata si generos recompensata.Desi functiile de conducere se cuvin unor persoane cu calitati de lider, capabile se vede treaba ca domnului primar ii plac executantii.Si oamenii de sub tine sunt imaginea ta.In incheiere as vrea sa te sfatiuesc Larisa sa nu renunti si sa lupti, nu toate usile inchise in nas raman inchise, uneori trebuie sa pui piciorul in usa cand ti se tranteste.

  Comentariu by Anonim — 13 martie 2016 @ 21:58

 72. Alina era incapabila. Spre deosebire de Adela de dinainte nu a fost in stare sa isi traga si ea un apartament social. Lacramioara era buna dar daca nu i-a mai fost lui sefu dragan de ea…

  Comentariu by A A A — 13 martie 2016 @ 22:50

 73. Daca vreun serviciu merge bine , acela e S.P.A.S. !!?? Adica celelalte nu merg bine.

  Comentariu by Sali — 13 martie 2016 @ 22:59

 74. Domnilor si doamnelor de la SPAS, de curiozitatea cetateanului ingrijorat de competenta si felul in care ,, merge” Acest Serviciu, doar o intrebare:De ce trimiteti o persoana cu handicap motor(pe intelesul directorului, fara un picior)la evaluare anuala ca sa se constate acelasi grad de handicap? Va e frica ca-i creste piciorul la loc?

  Comentariu by Aśe scrie la lege — 13 martie 2016 @ 23:19

 75. ati deschis cutia Pandorei cu lauda de sine care pute.Am sa va spun si de ce. Nimeni din asistenta aia sociala nu da doi bani sa trieze dupa criterii legale beneficiarii reali ai ajutoarelor de orice fel.Un exemplu concludent ar fi XULESCU, care n-a muncit o zi in viata ei, sotul lucreaza in Spania la negru(si vorbesc de o familie de romani, vecinii mei), ei bine, aceasta doamna, doar cu o ancheta sociala facuta de oamenii domnului Stamate are subventie 100% la caldura.Iar o familie care munceste zece ore pe zi, deabia isi vad copii seara platesc caldura la doua camere 400 lei. In cinci luni vecina mincinoasa la care asistenta sociala ignora ca are trei televizoare cat peretele, telefon smart, etc, beneficiaza de un ajutor de 2000 lei. De cata competenta, de cata minte sau de ce ai nevoie sa vii in completarea legii cu o hotarare de consiliu care sa rezolve problema celor care stau pe spinarea celor care muncesc.Dar asta presupune munca nu un simplu control si munca nu ne place iar daca nu ni s-a ordonat ca edilul locieste la Constanta si n-are de unde sti, ne doare la basca. Nu faceti nimic doamnelor lucratoare la Spas, nu miscati un deget, plimbati o hartie si singura idee care va incolteste in minte nu este vreo solutie la problemele sociale ci cum sa treaca ziua mai repede.PS: Este un individ al strazii care urla pe stazile Mangaliei noapte de noapte AOLEU, un fel de Sandel, va rog daca il auziti sa deschideti fereastra si sa fie indrumat pe strada Pictor Tonitza unde locuieste Stamate, sa urle acolo, monitorizat.

  Comentariu by niste putori — 14 martie 2016 @ 0:02

 76. sau sa urle dupa ora 10, ca primaria n-are program decat dupa 10, mai inchid astia si podul, ii mai intarzie…poate-i intarzie de tot

  Comentariu by Anonim — 14 martie 2016 @ 0:08

 77. Duca Adriana si-a facut facultatea la Iasi, pe timpul lui Iorgus. Pe atunci se numea Necula. A facut-o in timpul programului, pe atunci pierdea vremea la greu cu Tifu, cel de la Sfatul popular comunist si inaintasul de frunte al clanului Tifu de azi. Asa ca, neavand mare lucru de facut, s-a gandit sa faca o facultate la Iasi. Transportul era asigurat gratis, de primarie. Cazarea la Iasi, de la primarie.
  Dupa terminarea acestei celebre facultati, tot in timpul programului de la primarie, presta ore la scoala 1. Pentru experienta.
  Bine, nu? Intelegator Iorgus. Plus ca in pauze il vizita si pe doctorul Niculescu.
  Asta e Duca Adriana.
  Asa ca, ce sa inteleaga Duca o tanara care a facut pe bune o facultate?

  Comentariu by Anonim — 14 martie 2016 @ 16:02

 78. PT 50 CORINA Tu n_ai cei 7 ani de acasa, nu stiu ce facultati ai facut degeaba, dar sa stii de la mine… cu cat mai multa ura cu atat de multa incultura! si tu de asta dai dovada!

  Comentariu by ella — 14 martie 2016 @ 17:49

 79. Ptr. 51 : Pe cuvantul tau ca are Stamate habar despre cum se conduce socialul!!?? Asta a fost un serviciu care, cu oameni putini, a facut minuni in tot timpul existentei lui. Pana la Radu, nimeni nu si-a permis sa decimeze oamenii serviciului asta. Pentru ca munceau. Au venit astia din Constanta care au descoperit ca nimic nu functioneaza cum trebuie. Si de atunci chiar nimic nu a mai fost la fel.

  Comentariu by Anonim — 14 martie 2016 @ 22:24

 80. Îmi pare rău 77,dar A.Duca are si experiență în turism,pe la Perla Venusului alături de Nelu Dima( fie-i tarana usoara).Ce a mai jelit la căpătâiul lui vacantele făcute și pantofii de firma. Experiență vasta!

  Comentariu by De la lume adunate — 15 martie 2016 @ 2:53

 81. http://www.replicaonline.ro/primaria-mangalia-angajaza-asistenti-si-consilieri-266263/

  Comentariu by anonim — 15 martie 2016 @ 9:02

 82. Cat de prost sa fii sa lasi o stire sa iasa in halul asta, ma refer la stirea de pe replica.Alo Marga Toader deseneaza-i tu superiorului ce inseamna un consilier gradul I.Ma faceti sa si rad.

  Comentariu by Pt biroul de presa — 15 martie 2016 @ 9:20

 83. Si reporterul e prost , putea sa discearna treaba asta.

  Comentariu by Fanica — 15 martie 2016 @ 22:03

 84. Articolul e prelucrat in redactie, dar daca biroul de presa transmite corect, citim ce trebuie.

  Comentariu by 20 — 15 martie 2016 @ 22:12

 85. 84 de comentarii si totusi nimeni nu pune punctul pe i. Treaba este simpla. Domnisoara Larisa este iubita lui Valentin, Valentin este in tabara Bociog-Foleanu. Nici macar nu este membru de partid cu acte in regula, sa zic asa. Pai era normal ca domnisoara Larisa sa nu fie lasata sa obtina un loc de munca in primarie. Radu Cristian tine la distanta tabara adversa si nu uita cate injuraturi si cate voturi a pierdut ca urmare o postarii Larisei cu masina scapata in groapa.
  Larisa totusi are dreptate si a avut si prima data. Dar faptul ca a deschis gura si a evidentiat problemele orasului, a facut-o sa piarda posibilitatea de a lucra in primarie pe timpul mandatului lui Radu. Chiar nu stiu de ce si-a mai depus dosarul, din start era o cauza pierduta. Dar la aceasta intrebare ne poate raspunde Valentin, aka Mangalianul de aici din comentarii, respectiv Cristi Averitei de pe FB.

  Comentariu by Iorga — 17 martie 2016 @ 2:37

 86. Iti raspund eu:Nu conteaza in ce tabara este Valentin, daca e sau nu membru cu acte in regula, sau ca este prietenul Larisei.Ce nu intelegi mata este ca la varsta lor nu concep ca cineva ca Duca, sa puna bete-n toate.Nu sunt naivi sunt optimisti.Larisa nu s-a dus sa ceara o favoare si I-a aratat obrazul inexistent Radu, s-a dus sa munceasca.Iar scrisoarea a facut-o publica dupa ce s-a dus la Prefectura si a inteles ca a fost pacalita si era tarziu sa mai piata face ceva.Eu nu sunt Prietena lui Valentin nici in vreo tabara si as fi procedat exact la fel.Vedeti numai imbarligaturi si scopuri ascunse in spatele unei reactii perfect normale la o nedreptate.

  Comentariu by 20 — 17 martie 2016 @ 7:37

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress