Mangalia – politica locală

11 martie 2016

Loturi de case pentru tineri

Filed under: administraţie publică,PSD — lucian visa @ 15:49

Primăria Mangalia repartizează loturi de case pentru tineri

Comunicat de presă

În această perioadă, reprezentanţii Primăriei municipiului Mangalia trimit invitaţii tuturor solicitanţilor care au depus cereri pentru obţinerea unui teren gratuit de casă, în baza Legii 15/2003. Conform reglementărilor în vigoare, unităţile administrativ-teritoriale pot oferi, la cerere, tinerilor cu vârste între 18-35 de ani, suprafeţe de teren cuprinse între 150-300 mp, în vederea construirii unei locuinţe proprietate personală. La data depunerii cererii, solicitanţii nu trebuie să deţină sau să fi deţinut în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe, atât în localitatea în care fac solicitarea, cât şi în alte localităţi. Cererea se depune doar acolo unde solicitantul are domiciliul. “Zilele următoare, solicitanţii vor veni la sediul Primăriei pentru a-şi reactualiza dosarul, până la data de 15 aprilie. După această dată, comisia de selecţie a dosarelor va stabili lista de priorităţi, în funcţie de mai multe criterii legale, aprobate în Consiliul Local”, a declarat primarul Radu Cristian. Printre criteriile de selecţie se numără: venitul mediu net lunar/membru de familie, bonitatea financiară, situaţia locativă şi starea civilă actuală, numărul de persoane aflate în întreţinerea solicitanului, precum şi vechimea cererii şi perioada locuită în municipiul Mangalia. “Deocamdată, avem la dispoziţie un număr de 319 loturi de case, cu suprafeţe cuprinse între 220 şi 300 mp, conform legii. Până acum, s-a făcut cadastru şi intabulare pe întreaga lotizare, iar în prima şedinţă de CL sperăm să se aprobe PUZ-ul. Ulterior, loturile vor fi dezmembrate şi repartizate către solicitanţi. Odată cu punerea în posesie, Primăria va demara procedurile pentru implementarea unui proiect european prin care se vor trage utilităţi în zonă, până la finalul perioadei legale în care se pot construi casele”, a mai spus primarul Radu Cristian.

mangalia.ro

Repartizarea de către Primăria Mangalia a loturilor de case pentru tineri, o promisiune electorală fantezistă!

COMUNICAT DE PRESĂ PSD MANGALIA:

În urma comunicatului de presă trimis de Primăria Mangalia, potrivit căruia edilul ar acorda 319 loturi de teren, pentru construcţia de case, potrivit Legii 15/2003, tinerilor cu vârsta sub 35 de ani, mă văd nevoit să intervin în calitate de consilier local.

Demersul anunţat de către primar nu este decât o promisiune electorală nerealistă. Pe de altă parte, dacă ar fi dorit cu adevărat să ajute tinerii să îşi ridice o casă, ar fi făcut-o în cei patru ani de mandat, nu, acum, în apropierea alegerilor.

Precizez faptul că această iniţiativă este iluzorie, deoarece la Primăria Mangalia sunt înregistrate 80 de cereri de revendicări, în baza Legii 10/2001, nerezolvate nici până în prezent. Mai mult, Legea 10/2001 nu permite încheierea unor contracte de închiriere, concesiune şi nici atribuirea în folosinţă gratuită a unor loturi de casă potrivit Legii 15/2003 până când nu sunt soluţionate toate dosarele de retrocedare.

PSD Mangalia susţine acordarea în folosinţă gratuită a loturilor de casă destinate tinerilor. Imediat după alegerile locale, vom finaliza, în termen de 30 de zile, toate dosarele de revendicare. Ulterior, vom da curs tuturor solicitărilor tinerilor care doresc să intre în posesia loturilor de teren gratuite în vederea construcţiei locuinţelor individuale.
În acest fel, măsurile vor fi luate potrivit legilor în vigoare, în plus, tinerii chiar vor beneficia de suprafeţele de teren solicitate, astfel că nu le vom da doar pe hârtie, aşa cum procedează primarul în cazul burselor şcolare pe care elevii cu rezultate bune la învăţătură nu le-au primit încă.

psdloturidecasa3

Nu pot să nu punctez şi faptul că în patru ani de mandat, primarul Radu Cristian nu a fost în stare să asigure utilităţile celor care deţin loturi de casă în cartierul Dobrogea I. Acum însă, în prag de campanie, amăgeşte, din nou, electoratul cu oferirea unor loturi situate în câmp, care nu dispun de utilităţi.

Preşedinte executiv PSD Mangalia
Consilier local Paul Foleanu

 

5 Comments

 1. Mai dă-le Nicule 100 de lei !

  Comentariu by lucian visa — 11 martie 2016 @ 16:20

 2. Legea 10 e din 2001 ! Cineva recunoaste indirect,de ce nu s-a rezolvat pana acum ! Iata un paragraf din acest comunicat…care spune multe : „PSD Mangalia susţine acordarea în folosinţă gratuită a loturilor de casă destinate tinerilor. Imediat după alegerile locale, vom finaliza, în termen de 30 de zile, toate dosarele de revendicare.”…….Deci se poate si in 30 de zile !

  Comentariu by I.S — 11 martie 2016 @ 17:36

 3. Mai lăsați-o ușor cu terenurile pentru case,ca nu vad eu tânăr cu salariul minim pe economie sa -si facă casa.Si primarul si Foleanu sunt conștienți de lucrul acesta.Se vede cu ochiul liber cum arata casele din cartierele Dobrogea si cate anunturi de vânzare ale acestora găsiți pe imobiliare.Si ce dau, teren arabil, pentru ca este fără utilitati.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 11 martie 2016 @ 17:41

 4. Stati asa ! Nu intrati in diversiunea politic electorala ! Nu treceti usor peste minciuna neocomunista cu retrocedarea ! Uitati-va aici ce vrajeala arunca tovarasul Ponta,Juristul si avocatul Ponta nici nu mai stia de legea 10-si intreaba de ea pe consilieri !(psd-istul Hrebenciuc stia ?) http://stiri.tvr.ro/victor-ponta–nu-se-mai-restituie-in-natura-niciunui-cesionar–ci-doar-proprietarilor-si-urmasilor_29281.html

  Comentariu by I.S — 11 martie 2016 @ 17:55

 5. Vad ca aici nu se mai incumeta,nimeni sa dezbata macar angajamentul acela electoral de 30 de zile ! In primarie sunt sute de dosare ramase de la Tusac…care era stat in stat si n-a gandit niciodata ca-l poate impiedica cineva…cu o lege-fie ea si aceasta 10-2001 Paule,din pacate,ai luat in carca problemele unui partid cu care te-ai luptat principial…pana ai devenit barbat politic.De ce te-ai ferit pana acum,se pare ca nu scapi,in sensul ca ati convenit s-o tineti langa cu faptul ca la locale se alege omul,nu partidul ! Pe dumneata,deja te cocoseaza partidul,care ar fi trebuit sa „salveze” omul…care om se spala pe maini ! El vrea deputat,pentru ca la nivelul ala de „babani” corupti s-or gasi unii,care-i sunt datori,sa-l scape de dosare ! Pana acum n-au putut…si d-ta ai ramas sa aperi o reduta,a unui partid perdant pe meleagul asta ! Deja cu partidul ti-au tras-o in nas dincolo la gigacalorie ! E o distanta temporala mult prea mare,pana la mandatul lui Iorgus,cu care sa mai punctezi !

  Comentariu by I.S — 11 martie 2016 @ 19:42

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress