Mangalia – politica locală

11 martie 2016

MANGALIA: Iarna cu diferiţi primari

Filed under: Lucian Vişa — lucian visa @ 18:44

MANGALIA: Iarna cu primar PSD – iarna cu primar PNL

comparatie-psd-pnl-mangalia

 „Apropierea campaniei ii face pe unii sa isi piarda simtul realitatii, sa inventeze si sa minta, dar adevarul sta in cifre.
     Cifre reale ce arata banii care raman in buzunarul cetateanului la fiecare factura de intretinere.
     Cifre reale ce arata numarul de zile pe care le-au petrecut cetatenii orasului dardaind in case intr-o singura luna de iarna.
     Ganditi-va numai cat ar fi platit fiecare familie daca ar fi avut zi de zi caldura in timpul administratiei PSD, daca pentru numai 16 zile au platit intretinerea mai mult decat au platit pentru o luna intreaga cu caldura zilnica anul trecut”.

Sursa: pnl mangalia, miercuri, 9 martie 2016.

mangalianews.ro

MANGALIA: Iarna cu primar PDL – iarna cu primar PSD – iarna cu primar PNL

comparatie-pdl--psd-pnl-mangalia

După cum se vede foarte sec din cifre, în administraţia Iorguş am plătit cel mai puţin la căldură. Iorguş a ales cea mai bună soluţie la vremea respectivă, aşa cum şi Radu a ales cea mai bună soluţie după alegerea sa ca primar. Cel care a stricat ceea ce a construit Iorguş referitor la căldură a fost TUSAC. Radu a trebuit să plătească bani foarte mulţi către Callatis Therm ca să plece şi apoi alţi bani buni ca să capitalizeze noua Goldterm. Cu toate astea şi cu gazul în plus nu a reuşit performanţa lui Iorguş.

Calculele făcute pentru coloana cu Iorguş, sunt la acelaşi număr de gigacalorii consumate ca în calculele făcute cu Radu primar. Nu sunt fan Iorguş.

 

31 Comments

 1. Colgiule, uite că subtilităţile tale nu merg. Îi rog pe susţinătorii lui Foleanu să difuzeze pe Facebook ultima poză, pentru a restabilii adevărul istoric.

  Comentariu by lucian visa — 11 martie 2016 @ 18:53

 2. Si inflatia unde este?Economistii lui peste prajit

  Comentariu by BNR — 11 martie 2016 @ 18:59

 3. Combustibilul este principalul factor care a dus la scaderea gigacaloriei, adica gazul care a fost adus datorita fostilor primary, nu datorita lui CR.Pe cine incercati sa prostiti voi miseilor?

  Comentariu by ella — 11 martie 2016 @ 19:00

 4. deci cel mai bine cu Iorgus , dar numai din partea PDL, ca la PSD s-ar putea sa ne apropiem de mandatul lui Tusac…HA,HA,HA,,

  Comentariu by CIRCOTAS — 11 martie 2016 @ 19:07

 5. Nea Visa, matale esti bătrân si bolnav dar mai ales frustrat. ce sens mai are sa-ti răspundă cineva…..

  Comentariu by Anonim — 11 martie 2016 @ 19:23

 6. Ai cui susținători? Ai lui fofoleanu? :))))) :)))))

  Comentariu by Psd — 11 martie 2016 @ 19:26

 7. Bine că Radu al tău este Eminescu, Einstein și Socrate la un loc!

  Comentariu by Anonim — 11 martie 2016 @ 19:27

 8. Dar nici catelusul lui iorgus nu e. La noi in PSD toata lumea face mișto de fofolica Puie Maul :)))))

  Comentariu by Anonim — 11 martie 2016 @ 19:33

 9. A început campania.

  Comentariu by lucian visa — 11 martie 2016 @ 19:45

 10. @9 Din pacate s-a inceput prost ! Cu Carlescu pe contul personal de facebook a lui Foleanu care mai si uita cu ce a inceput si anume ca la locale se alege omul-GOSPODARUL…nu partidul ! S-a dat deja cu stanga partidului in dreapta gandirii ! Eu inca mai astept un candidat care sa fie in stare sa ne castige increderea si sa ne scape de navetisti !

  Comentariu by I.S — 11 martie 2016 @ 19:58

 11. @9 D-le Visa-pentru ca tot suntem la capitolul asta cu termoficarea-adica cel mai baban borcan cu miere-n-ar fi rau sa ne amintim de sedinta aceea de la casa de cultura,unde dvs si cu Andrei ati ridicat mana impotriva variantei Olan & comp.dar nici ce vroiau ei nu era regie proprie ! A trebuit sa tremuram in case…cand altii se bateau pe borcanul cel mare cu miere si sa se forteze mana lui Boc pentru alti bani ! Noroc de decizia venita de sus ca trebuie reinfiintata regia proprie ! Solutie buna si bineinteles ca nu-i liberala ala Radu cum ar crede unii ! Iata ca se dovedeste,iar, ca si la gologanii veniti din statiuni-al doilea borcan cu miere este necesara reinfiintarea unei regii proprii…pentru ca de acolo se mai storc bani nemeritati si cheltuiti aiurea si nu putini…ca altfel nu stateau navetistii p’aci !

  Comentariu by I.S — 11 martie 2016 @ 20:36

 12. Poate incarca si RADU bugetul pe 2015 si cheltuielile, inclusiv contractele cu avocatii.

  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-20858995-ministerul-finantelor-lansat-platforma-online-unde-pot-verificate-bugetele-tuturor-institutiilor-publice-pentru-companiile-stat-mai-asteptam-circa-4-5-luni.htm

  Comentariu by Anonim — 11 martie 2016 @ 20:54

 13. A refuzat sa prezinte contractele unui judecator si crezi ca le va face publice pe o platforma online a MF ? Pana la urma tot va trebui sa le prezinte unor institutii sau autoritati , dar mai incearca sa le aranjeze putin prin reducerea unor sume , poate , poate pacaleste pe cineva . Numarul mare de juristi din primarie care nu-i permitea sa angajeze avocati ramane si vor trebui sa dea socoteala pentru asta , mai devreme sau mai tarziu .

  Comentariu by doctorand — 11 martie 2016 @ 23:19

 14. Pt.11
  Hai să ne amintim. În acel moment 19.02.2012, în trezorerie, în contul primăriei Mangalia, stătea de vreo două săptămâni ajutorul acordat de guvernul Boc pentru căldură. Primarul interimar Filimon nu l-a folosit dorind să facă o societate de furnizare a căldurii a CL. Dacă s-ar fi aprobat acest lucru, ar fi durat vreo 3 luni formalitățile legale (înființarea societății și licența pentru furnizarea de agent termic), la care s-ar fi adăugat câteva milioane de lei pentru achiziționarea de combustibil, care nu existau în cont.
  Prin neaprobarea hotărârii și apoi în 3 zile demiterea lui Filimon, pe 21 noaptea a fost căldură. Lumea trebuie să știe foarte clar, în cont erau bani de combustibil, afară erau – 15 grade, dar Filimon nu vroia să livreze acești bani la Callatis Therm și să deblocheze problema. Chiar și Tusac a fost de acord ca să fiu eu viceprimar și să rezolvăm problema căldurii. Meritul meu a fost 1 pe 10, restul de 9 pe 10 a fost celor 9 consilieri care m-au ales.
  Că Olan s-a comportat ca un lider comunist la acea ședință, nu mai contează.
  Faptul că eu și Andrei n-am fost populiști, a dus la refurnizarea căldurii după 3 zile, altfel îi dădeam banii înapoi lui Boc.

  Comentariu by lucian visa — 11 martie 2016 @ 23:46

 15. Primarul a uitat sa-si posteze iarna 2012-2013 cand era primar si s-a dat caldura cat sa nu inghete apa in calolifere, iar facurile au fost astronomice (780 lei pe 14 zile de calolifere calai). Ne aducem aminte perfect ca centralele in acea iarna au fost alimentate cu combustibil prost de la prietenul lui Radu Cristian, seful garzii din Ialomita si toate centralele s-au infundat. Acea iarna de ce nu apare nicaieri ?

  Comentariu by Anonymous — 12 martie 2016 @ 0:21

 16. Ca să respectăm adevărul din iarna 2007-2008, găsesc necesar să intervin și să aduc unele clarificări, iar dacă cineva va considera că greșesc își va putea scoate chitanțele fiscale ale lunilor respective din sertar și să le compare cu sumele indicate în tabel.
  Menționez: este vorba doar de preț căldură pe lună în tabel!
  Total cotă de întreținere s-a ridicat la suma de 560-620 lei (2 pers-3 pers).
  https://bazel09.files.wordpress.com/2016/03/et-07-08.jpg

  Comentariu by valentin ciuraru — 12 martie 2016 @ 0:23

 17. Minciuna ! Eu am platit 50 de lei intretinere ca nu muncesc , nu am venituri si sunt subventionat chiar daca am singur trei camere. Bine … si voi acum , am 2 chriasi de la care iau 100 de euro lunar , vara stau cu cazarea si asta imi mai aduce 300 euro lunar , iarna repar masini la garaj fara autorizatie si mai fac ceva bani asa ca de unde ati scos sumele astea ca nu inteleg ? E bun si pesedeul si peneleul sa le dea sanatate cel de sus ca asa pomana nu am avut niciodata. Va las ca ma pregatesc sa iau pachetul si ajutoarele europene.

  Comentariu by Milogul — 12 martie 2016 @ 3:13

 18. Credeţi că Radu Cristian merită un al doilea mandat de primar al Mangaliei?
  DA – 41.69% (256 voturi)
  NU – 58.31% (358 voturi)

  Comentariu by sondaj Replica — 12 martie 2016 @ 10:26

 19. care draq este meritul ariciului de Radu,ofi bagat el gaze in Mangalia ??? sau a redus el costurile la apa ?? falsa prezentarea,…sau ne-a subventionat el diferentele,, sunteti orbi ?????

  Comentariu by geolgau — 12 martie 2016 @ 11:13

 20. pt 18: nici nu trebuie mai mult!

  Comentariu by anonim — 12 martie 2016 @ 12:30

 21. Cred ca mai bine de jumatate din locuintele Mangaliei nu sunt bransate la sistemul de termoficare al orasului si de cand cu introducera gazului numarul celor care se vor debransa va creste. La renuntarea incalzirii prin sistemul de termoficare renunta si multi din cei care au cumparat apartamente pentru a le inchiria in sezonul turistic, fie ca respectivii sunt din alte localitati fie ca sunt mangalioti si au inca o locuinta prin satele din jurul Mangaliei. Estimez ca in cel mult 10-15ani aceste centrale vor fi cam inutile, centralele pe gaz, aerele conditionate cu inverter si pompele termice vor fi sursele de incalzire in viitor.
  Pretul pe care-l platesc utilizatorii agentului termic si apei calde este diferit de pretul de productie deci la subventia diferentei de pret participa, prin taxele si impozitele pe care le platesc, si cei care nu beneficiaza de aceste utilitati.
  Raportat la zona climaterica a Mangaliei unde temperatura medie este pozitiva si in lunile de iarna, cantitatea de enerigie termica furnizata de aceasta regie este cam mare.

  Comentariu by Marian Vasile — 12 martie 2016 @ 14:17

 22. Dacă centralele vor genera curent electric (apa caldă va fi un reziduu) şi gigacaloria va fi de 100-150 lei, e posibil ca sistemul public să reziste mulţi ani de acum în colo. Trebuie doar ca factura să nu depăşească un anumit prag. Sisteme publice de căldură există şi la alţii.
  E posibil să apară comercial sisteme de producere a energiei, în genul celor de la submarine atomice şi atunci gigacaloria să fie poate 50 de lei.
  Referitor la alte metode eco sau semi, aici ar trebui făcut mult mai mult.

  Comentariu by lucian visa — 12 martie 2016 @ 14:32

 23. Pt.16

  Comentariu by lucian visa — 12 martie 2016 @ 14:59

 24. Mai nea Ciuraru….sau Bazel cum iti mai spune…..ma revlota atitudinea ta de pupincurist azi a lui Radu …doar ptr ca tu sa ai mila lui sa te puna pe lista PNL….hai lasa-o ca …produce greata….tocmai tu…cel care in patru ochi il faci cu ou si otet pe pitic …si aici …comentezi…parca ai fi avocatul lui platit cu 12miliarde/ proces….las-o dracului ca nu mori de foame..si fi. mai vertical…

  Comentariu by Vecinu — 13 martie 2016 @ 9:08

 25. Haideti sa mai calculam inca o data cat de economic a fost Iorgus vs Radu:

  La nivel de inceput de an 2007 cotatie euro BNR 3.35 RON – gigacalorie Iorgus 165 RON rezulta 49,25 EURO

  La nivel de inceput de an 2014 cotatie euro BNR 4.48 RON – gigacalorie Radu 200 RON rezulta 44,64 EURO

  Toate cotatiile la combustibili se fac in valuta si nu in RON. Cotatiile BNR sunt luate de pe site-ul BNR pentru 03.01.2007 respectiv 03.01.2014

  Deci care este?

  Nici eu nu sunt fan Iorgus si nici Radu, dar nu imi place cand manipulati grosolan

  Comentariu by Emanuel — 13 martie 2016 @ 10:29

 26. Trebuia să calculezi în dolari, cotaţiile petrolului fiind în această monedă. Petrolul în acea perioadă era mai scump ca zi. Spun asta deoarece cel puţin 80 % din gigacalorie o reprezintă combustibilul.

  Iorguş a pus la punct sistemul termic în mulţi ani, Radu l-a luat de gata şi se mai dă şi cocoş. Din 2004 şi până la Tusac nu se mai discuta despre căldură decât că e cam multă. Nu trebuia să discutăm nici azi şi să o considerăm o normalitate. Dar tot voi aţi început, nu eu. Acum efectul electoral s-a propagat, nu-l mai dregeţi cu euro decât la cumpărare de voturi. Şi nici atunci.

  Comentariu by lucian visa — 13 martie 2016 @ 10:51

 27. Tot nu va iese. Calculam inca o data la cererea dvs pentru USD cu toate ca nu incerc aici sa stabilesc pretul BRENT sau WTI al petrolului. Combustibilul pentru incalzire se achizitioneaza de pe piata interna unde prevalent este EURO.

  Oricum aveti aici calculatia in USD:

  La nivel de inceput de an 2007 cotatie USD BNR 2.53 RON – gigacalorie Iorgus 165 RON rezulta 65,22 USD

  La nivel de inceput de an 2014 cotatie USD BNR 3.29 RON – gigacalorie Radu 200 RON rezulta 60.79 USD

  Din nou toate cotatiile BNR sunt luate de pe site-ul BNR pentru 03.01.2007 respectiv 03.01.2014

  Comentariu by Emanuel — 13 martie 2016 @ 11:36

 28. Am şi eu o întrebare retorică. De ce e benzina mai ieftină azi, decât acum câţiva ani ? Logic ar fi ca şi gigacaloria să scadă. N-am nimic împotriva părerii tale că mincinosu e cel mai bun. Asta e democraţia, fiecare cu părerile lui sau interesele lui.

  Comentariu by lucian visa — 13 martie 2016 @ 13:23

 29. Ati facut exact ceea ce face un politician in Romania: ati schimbat subiectul. Va aduc aminte ca in pretul benzinei si motorinei la pompa sunt incluse alte taxe care nu au nicio legatura cu pretul combustibilului de incalzit.
  Si da am un interes: sa aduc aminte votantilor cum mint si ocolesc adevarul politicienii din tara asta.

  Comentariu by Emanuel — 14 martie 2016 @ 11:36

 30. Pretul combustibilului este suma tuturor taxelor si accizelor puse suplimentar de stat peste pretul la poarta rafinariei. Ganditi-va doar ca PSD, prin Ponta, a introdus o supraacciza din care trebuia sa faca autostrazi.Pretul gigacaloriei nu se poate compara cu cel al combustibilului. Raportarea la usd e corecta si dovedeste ca in 2015 era mai ieftina incalzirea ca in perioada Iorgus. Si nu uitati si de rata inflatiei….

  Comentariu by cetatean — 14 martie 2016 @ 12:11

 31. https://sareinochi.files.wordpress.com/2014/04/victor-ponta-holdup-cu-pompa.jpg

  Comentariu by I.S — 14 martie 2016 @ 12:21

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress