Politica locală

9 martie 2016

Cauză şi efect (08.03.2014) – Litoral TV

Filed under: PSD — lucian visa @ 15:04

15 Comments

 1. Moderatorul e varza.
  Ideile lui Foleanu sunt bune, la fel cum si cele ale lui Cristi Radu in campanie erau ok. Punerea in aplicare scirtziie…
  Ceea ce nu-mi place insa este prestatia oratorica a candidatului. Le fel ca si Radu, par niste golanasi care s-au trezit la TV si incearca sa fie cit mai galanti. Probabil asta este si motivul pentru care in cariera de avocat Foleanu a dat chix, nu are talent oratoric, nu stie sa potriveasca cuvintele , se forteaza sa fie diplomat.
  Nu-mi inspira incredere….

  Comentariu by miki — 9 martie 2016 @ 17:17

 2. Miki, poate te-ai uitat la altă emisiune. Foleanu a vorbit clar, la obiect, nu s-a împotmolit, a venit cu soluții, a avut o prestație de zile mari. Radu își spune pe de rost discursul învățat în urmă cu patru ani, promite și nu nu face nimic.

  Comentariu by Anonim — 9 martie 2016 @ 17:22

 3. Şi eu cred că Foleanu a fost la obiect şi că interviul trebuie urmărit.

  E prima dată când candidatul PSD iese pe piaţă cu două idei de program electoral.
  – Primul este crearea unei societăţi de administrare a staţiunilor având ca unic proprietar al CL. Consiliul de administraţie va fi ales de patronatele din staţiuni. Societatea va decide cum cheltuiesc o mare parte din impozitele şi taxele pe care le plătesc staţiunile.
  – Doi, crearea unui nou GOLD. Avantajele sunt mari. Unul este lipsa licitaţiilor (achiziţii publice), deci reducerea timpului de a pune în aplicare o temă. Deasemenea nu mai poate exista paradărăt (jumi-juma), adică banii din buget se vor duce integral în lucrările respective. În plus foarte, foarte important, se vor crea locuri de muncă pentru locuitorii Mangaliei, nu pentru cei din Constanţa şi Eforie.
  La acest punct, Foleanu e în dezacord cu Iorguş, care după 2000 a desfiinţat GOLD şi a preferat firme private, gen Horez, Crăciun, etc.

  Pe aceste două idei ar trebui să avem o dezbatere. Nu că e golanaş sau alte aparenţe.

  Referitor la punctul doi, eu n-am nici cea mai mică obiecţie. Între anii 1996-2000, am făcut treabă foarte bună cu cei de GOLD şi s-a văzut în oraş. Dacă azi dădeam dispoziţia pentru o lucrare, mâine se apucau de lucru. Nu existau timpi morţi şi nici bani cheltuiţi aiurea.

  Comentariu by lucian visa — 9 martie 2016 @ 17:56

 4. Ba voi sunteti cu capul????Asta ne vorbeste de stat in stat.Adica e bine ca oamenii smecherilor din Bucuresti,Constanta si altora de prin tara,care au afaceri in statiuni pusi in CA-ul noii societati sa decida ce fac cu banii care veneau catre bugetul local?Si pe deasupra sa fie cheltuiti doar in zona de administrare nou creata de la Olimp la Saturn? Cu alte cuvinte un fel de alt oras cu independenta financiara si toate cele???Hai ca ma mut la Limanu daca vine PSDul la putere.

  Comentariu by Nu cred asa ceva! — 9 martie 2016 @ 18:20

 5. Riscante si curajoase ambele idei.

  Va spun din proprie experienta, caci am fost martor ocular, ca ideea gestionarii statiunilor de catre o societate comerciala a aparut si pe masa lui Radu in august 2012. A respins-o categoric. Motivul? Nu ar mai fi detinut “controlul” milioanelor de euro care se invart prin statiuni !

  E riscanta si pentru Paul. Oare va reusi sa implementeze corect ideea? Atata timp cat nu se inhaita cu sponsorii locali, s-ar putea “sa-I iasa” ! Trebuie facuta cu grija si, ATENTIE, atat Consiliul Local cat si Primarul trebuie sa aiba reprezentanti in acel Consiliu de Administratie al statiuinilor. Altfel, iarasi o sa iasa o “panarama” carciumareasca ! Caci, vorba celui de la pct. 4: sa nune trezim ca ne administreaza alti mafioti statiunile !

  Ideea cu “un nou GOLD” (vorba lui Lucian Visa) nu e rea si e mult mai simplu de aplicat. Dar va dati seama ca se goleste Mangalia de constanteni, cernavodeni, eforieni, bucuresteni, sibieni etc? Oare ce-or sa mai faca, “saracutii”?

  Comentariu by vizitator — 9 martie 2016 @ 18:29

 6. Nici eu n-am o părere clară despre punctul unu şi de aceea nu mi-am dat cu părerea. Oricum ar fi, dacă o astfel de societate ar lua-o razna, atunci CL ar poate schimba conducerea imediat.

  Comentariu by lucian visa — 9 martie 2016 @ 18:32

 7. Parca nu-mi vine sa cred,ca am ajuns sa citesc aici intro postare de a d-lui Visa,exact motivele pentru care am plecat de acolo,descurajat si dezamagit ca urma sa se distruga tot ce se facuse cu truda si seriozitate ! Ultima fraza a d-lui o puteti largi si cu perioada de dinainte de ’96-2000,cu toate ca atunci GOLDUL lui V.M era inca in formare,dezvoltare. Mai trebuie adaugat ceva important : unitate de spatii verzi au avut si Neptunul si Saturnul ! Eu trebuie sa recunosc ca in privinta asta,noi in oras,am luat lectii de la unul ca nea Misu Sava si dupa acelasi model am facut si in oras.Atunci constantenii veneau la noi sa-si scalde ochii si visau la o Mamaia la fel ! Insa nu e spus totul…adica aia cu parandaratul,agravat in forma continuata de atunci si pana acum are un vinovat ! Dirigentia de santier,devenita intre timp apanajul unei societati de specialitate autorizata,s-a mentinut cu… aceeasi componenta la doi primari!Tot la fel se trece usor cu buretele peste instrainarea activelor procurate cu greu-nu era bugetul de municipiu-(tineti cont ca de bugetul marit de municipiu…s-au folosit tot cei vinovati de desfiintarea regiei primariei,in loc de a investi in utilaje de c-tii drumuri,si autogunoiere ! Trebuie rediscutat cum s-a dat rampa de gunoi(actionariat !) si cum au dat liber POLARIS-ului in oras,mentinandu-se o caricatura de gospodarire URANUS.

  Comentariu by I.S — 9 martie 2016 @ 19:09

 8. Inca o fraza :Daca Foleanu nu pune serios in discutie acel „dezacord” de care spune si d-l Visa,care se afla pe undeva prin spate…dar tot in psd-ul local,nu va avea mult de castigat electoral ! Ba chiar trebuie accentuat si facuta o delimitare si in felul asta il va deposeda pe Radu de principala arma…cu care ne-a tocat de cand a venit !

  Comentariu by I.S — 9 martie 2016 @ 19:17

 9. Propunerea pentru o noua organizare de distributie si redistributie a banului venit din statiuni,vine la timp si este vitala pentru mentinerea statutului de municipiu ! Avem „dusmani” pe undeva pe sus,carora li se fac „oferte” de perspectiva…cu taxele si impozitele din statiuni si mai ales din Neptun.Mai ales acum,cand avem trompa taiata intro perspectiva nu prea indepartata cu santierul naval-(taxe)Tineti cont ca povestea asta cu Neptunul…care are biserica,scoala,politie de oras-nu locala s.a poate sa ne duca acum in noua organizare regionala in situatia ca Neptunul,la fel ca Predealul sa devina oras…cu larga noastra contributie „organizatorica” ! (poate ca fratii Micula…culmea,ne-au ajutat,de nu s-a intamplat pana acum ! Le pute ! Nu le place !)

  Comentariu by I.S — 9 martie 2016 @ 19:55

 10. O noua viziune asupra organizării orasului, se vede ca un om tânăr gândește clar si vede lucrurile corect. Sa iti ajute Dumnezeu sa ajungi primarul nostru si sa pui in practica ce ți-ai propus! Felicitări si succes!

  Comentariu by Florin — 9 martie 2016 @ 21:01

 11. Niciuna dintre cele doua idei nu mi se pare grozavă.Pe mine, ca cetățean, nu mă interesează sa le fac curul mare agenților economici din stațiuni. Agenții economici beneficiază de buget și de locuitorii Mangaliei în măsură foarte mare, logica ar fi ca stațiunile sa susțină orașul, nu invers. În ce privește punctul doi, e benefic sa atribui repede contracte pe bani mulți, mai ales ca nu trebuie să ții cont ca societatea e una de apartament. Cu cât e procedura de achiziție mai scurta, cu atat scade șansa, ca lucrarea sa fie atribuită corect și crește șansa ca directorul respectiv să ajungă la mititica. Nu spun ca e ok sa pierzi timpul dar spun ca e mai nasol sa furi.

  Comentariu by erebus — 10 martie 2016 @ 4:00

 12. Pt. 11 nu ai înțeles nimic sau te faci ca nu înțelegi!
  Este normal ca taxele si impozitele plătite sa se întoarcă la cei care le plătesc sub forma de sevicii publice?
  Esti de acord ca cele doua societăți, de care se vorbea, fiind proprietatea primăriei vor face lucrările la jumătate de pret fata de Polaris, Perfect Tree sau orice firma privată care vrea un profit destul de mare din care sa mai plătească si spaga?
  Daca societățile sunt ale primăriei nu mai faci procedura, adică licitație, cereri de oferte etc pentru lucrările executate deoarece se executa in regie propriei!
  Se vor face locuri de munca pentru mangalioti iar toate firmele căpușa vor pleca de unde au venit!

  Comentariu by Nanu — 10 martie 2016 @ 7:08

 13. E firesc ca o parte din taxele din stațiuni să vină în Mangalia. asta a spus și Foleanu. Dar ca stațiunile să producă bani, ele trebuie să aibă turiști. Și ca să-i aibă trebuie infrastructură, asfalt, lumină, curățenie, spații verzi. Nu băgăm bani în stațiuni, riscăm colapsul turismului.
  Expresia de a face curul mare agenților economici din turism e o prostie crasă și complet comunistă. Acești investitori creează locuri de muncă și plătesc impozite și taxe locale. O mare parte din impozitul pe venit al salariaților vine la bugetul local. Dacă moare capra veninului, atunci s-ar putea să moară și vecinul.

  Comentariu by lucian visa — 10 martie 2016 @ 8:01

 14. Din totdeauna CL a fost al paronilor din statiuni si au executat Mangalia in favoarea lor,acum vor totul,au votat eliminarea unor taxe,altele si le-au micsorat.Daca au vreun economist destept sa faca o evaluare a posibiltatii de a sustine o unitate administrativa independenta de Mangalia si apoi sa emita pretentii.

  Comentariu by doru — 10 martie 2016 @ 9:18

 15. http://www.replicaonline.ro/nereguli-la-inspectoratul-de-stat-in-constructii-sute-de-pensiuni-turistice-fara-autorizatii-si-prejudicii-uriase-la-bugetul-de-stat-265545/

  Comentariu by nabuco — 10 martie 2016 @ 14:20

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress