Mangalia – politica locală

9 martie 2016

Bursele şcolare doar pe hârtie. Comunicat PSD Mangalia

Filed under: PSD — lucian visa @ 15:07

Elevii merituoşi din Mangalia au primit doar pe hârtie bursele aprobate de Consiliul Local, iar directorii instituţiilor de învăţământ au fost cadorisiţi cu… reclamaţii!

În calitate de consilier local, care a aprobat acordarea de burse şcolare elevilor cu rezultate foarte bune la învăţătură, protestez faţă de abuzul primarului Mangaliei de a nu pune în aplicare această iniţiativă.

Este vorba despre HCL nr. 185 din data de 16.10.2015, privind aprobarea numărului şi cuantumului burselor şcolare acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat în anul şcolar 2015 – 2016, ce are ca temei Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 5576/2011 şi Legea 1/2011 a Educaţiei naţionale.

Hotărârea aprobată de Consiliul Local Mangalia vizează oferirea de burse de performanţă (80 de lei/luna), de merit (70 de lei), de studiu (55 de lei) şi sociale (50 de lei).

Cu toate că au trecut luni bune de la aprobare, hotărârea nu este pusă în aplicare, din cauza primarului care refuză să ofere elevilor studioşi ai municipiului bursele ce li se cuvin.

Edilul nu poate să mai motiveze faptul că nu are buget, întrucât noi, consilierii, am votat sumele necesare oferirii burselor, prin urmare, este vorba despre un nou abuz.

Solicit, de urgenţă, primarului, ordonator principal de credite, să repartizeze aceşti bani copiilor din Mangalia, să înţeleagă că legea trebuie respectată şi aplicată şi, nu în ultimul rând, că elevii noştri buni nu trebuie să aibă de suferit din cauza relei-credinţe de care dă dovadă acesta.

De asemenea, primarul trebuie să conştientizeze faptul că pentru elevii nevoiaşi, bursele sociale reprezintă un ajutor binevenit care contribuie la stoparea fenomenului de abandon şcolar.

Sper că primarul îşi va apleca acum, pentru prima dată în ultimii patru ani, privirea către învăţământul din Mangalia pe care l-a lăsat de izbelişte.

De altfel, singurul său ”merit”, în cei 4 ani, este declaraţia potrivit căreia ”nu trece pragul niciunei instituţii de învăţământ decât dacă este invitat”, atitudine care a contribuit, din plin, la renegarea unităţilor şcolare din municipiu!

Sper că primarul nu aşteaptă invitaţie de la cadrele didactice pentru a înmâna, personal, aceste burse elevilor, aşa cum procedează, lunar, cu persoanele vârstnice, ocazie de care profita pentru a denigra activitatea Consiliului Local Mangalia. Edilul şi-a făcut un obicei din a se promova electoral pe bani publici în faţa vârstnicilor, pe care încearcă să-i convingă că de toate problemele şi lipsurile municipiului ne facem vinovaţi noi, consilierii.

Îl somez public pe primarul Municipiului Mangalia să nu mai facă reclamaţii directorilor de instituţii scolare la ISJ Constanţa, pe motiv că au solicitat Consiliului Local alocarea fondurilor necesare bunei funcţionări a şcolilor şi grădiniţelor. Cu astfel de gesturi, primarul va rămâne în istoria oraşului ca întâiul edil ce ”dăruieşte” cadrelor didactice, de 8 Martie, o reclamaţie în locul unui buchet de flori!

De aceea, este important ca oamenii să fie bine informaţi şi să cunoască adevăratele probleme ale municipiului, dar şi persoanele care contribuie la acutizarea lor.

Preşedinte executiv PSD Mangalia

Consilier local Paul Foleanu

21 Comments

 1. Cine nu e cu el, nu primeşte bani, chiar dacă e obligat să-i dea. Asemănarea cu Tusac creşte zi de zi pe acest final de mandat.

  Comentariu by lucian visa — 9 martie 2016 @ 15:12

 2. http://www.replicaonline.ro/10-800-de-romani-averi-de-peste-un-milion-de-dolari-265321/

  Comentariu by nabuco — 9 martie 2016 @ 15:15

 3. Pentru ca primarul nu are copii la scolile din Mangalia , pentru ca nu a fost invitat in scoli si pentru ca mediocritatea este cerinta de baza a adm. locale , este lipsit de interes sa acorde elevilor bursele .

  Comentariu by doctorand — 9 martie 2016 @ 15:25

 4. Primarul nu-i suportă pe directori pt că nu sunt de la PNL. Si se răzbună pe elevi. Atât poate!

  Comentariu by Anonim — 9 martie 2016 @ 16:19

 5. Pai atunci de ce le da transport gratuit la elevi daca se razbuna pe ei ? Ori comentatorii de mai sus sunt prost informati ori sunt de rea credinta. Minciunicaaaaa

  Comentariu by Vasile — 9 martie 2016 @ 17:05

 6. Dar banii pt burse de ce nu le dă?

  Comentariu by Anonim — 9 martie 2016 @ 17:09

 7. De 3 ani incearca sa schimbe toti directorii de licee si nu reuseste acest mincinos ordinar . Nu a dat o bidinea de var in nici o scoala dar are pretentia de a fi bagat in seama . Huuuuuu mincinos si tilhar ce esti ……..

  Comentariu by 123 — 9 martie 2016 @ 17:12

 8. pt. 5

  Mai Vasile, tu esti cel prost informat !

  Nu primarul „le da” transport gratuit, ci Consiliul Local a decis chestia asta, inca de pe vremea lui Iorgus.

  Cat despre Cristian Radu, intreaba tu firmele de transport cat, cum si daca le deconteaza banii cheltuiti. O sa ai o surpriza. Asa ca mai usor cu „minciunica” !

  Comentariu by vizitator — 9 martie 2016 @ 17:24

 9. Ptr. Vasile . Este f. bine ca se deconteaza transportul elevilor si ca ai amintit acest lucru , insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai dea si bursele si este regretabila atitudinea ta . Poate ai sau vei avea copii si trebuie sa stii ca pe ei nu trebuie sa-i minti , pe de o parte pentru ca le dai un prost exemplu iar pe de alta parte pentru ca te descalifici ca om in fata lor .

  Comentariu by doctorand — 9 martie 2016 @ 17:47

 10. Pt.4
  Nu e supărat că directori nu sunt de la PNL, e supărat că nu sunt slugile lui. Nu-l interesează partidele.

  Comentariu by lucian visa — 9 martie 2016 @ 18:17

 11. Marele Petcu Elvis a sponsorizat la restaurantul lui din Jupiter o masa de 400 persoane pentru Radu Cristian fara a cere un leu . Marele PSDist acum este galbior …….

  Comentariu by Fost pnl — 9 martie 2016 @ 19:17

 12. http://editiadesud.ro/?p=21099 in aceste poze sunt numai premianti,ei reprezinta viitorul tarii

  Comentariu by popa gica — 9 martie 2016 @ 19:21

 13. Pt ce sa stimuleze invatamamntul? banii trebuiesc cheltuiti pt alte lucruri mai inpotrante!CE ne intereseaza pe”noi” generatia de maine? N-are nevoie de oameni luminati!Analfabetii sunt mai usor de manipulat! Rusine!! Sunt multe familii pt care acesti bani chiar conteaza.

  Comentariu by ella — 9 martie 2016 @ 19:30

 14. https://www.youtube.com/watch?v=GK9hQ3TDbHU elevii merituosi ai epocii iorgusiene si scoala de culoare roz , care sa vrut un centru de dezvoltare intelectuala.Apropo cati banii a costat cladirea de la baraci care sa vrut institutie de invatamant? Spuneti sau scrieti suma pe blog,haideti iorgusienilor si tusacilor CURAJ

  Comentariu by popa gica — 9 martie 2016 @ 19:41

 15. SENZATIONAL,INCENDIAR URMARITI ACEASTA NUVELA https://www.youtube.com/watch?v=x9RekpBZPzY

  Comentariu by cinefil — 9 martie 2016 @ 20:10

 16. ALT FILM SENZATIONAL,NICI NU STITI CE PIERDETI http://www.mangalia.tv/eternul-scandal-din-ghetoul-municipiului-mangalia/

  Comentariu by cinefil — 9 martie 2016 @ 20:27

 17. Nea gica pe învățământ nu prea s-au cheltuit bani iar dovada cea mai buna ești tu.din ciclul ma-ta are cratima.si nu, nu te-am înjurat. S-A dacă n-ai înțeles. S-A VRUT…..

  Comentariu by Curiosu — 9 martie 2016 @ 20:39

 18. dottore , cine face copii sa si -i creasca nene. ca unii ii fac si altii platesc nu e corect. am doi copii si nu astept milogeala nimanui. la 15 ani munceam desi ai mei aveau situatie buna. copilasii astia pe care ii folositi voi politic sa nu mai dea banii pe droguri ca fumeaza toata ziua in curtea liceelor dar paznicii ii legitimeaza numai pe fraieri , sa nu mai chiuleasca si sa nu mai stea prin localuri unde consumatia e cat bursa. Il apar pe Radu ca e criticat aiurea la faza asta dar abia astept sa vina Iorgus sa faca ordine.

  Comentariu by Vasile — 10 martie 2016 @ 1:12

 19. Nu asta este problema . Discutam despre un drept al acestor copii si de punerea in aplicare a unei hotarari a CL . Dupa principiul tau unii nu ar trebui sa mai primeasca salariu pentru ca il beau in carciumi .

  Comentariu by doctorand — 10 martie 2016 @ 9:35

 20. Elevii cu rezultate foarte bune la învățătură au beneficiat de tabără gratuita(fără să intrăm în detalii),si cate o diploma (de hartie).Elevii au terminat anul școlar in 15iunie si diplomele le-au primit prin octombrie.Deci daca pentru o hârtie a fost nevoie de atâta timp,imaginați-va ce înseamnă așteptarea când e vorba de bani! Se apropie sfârșitul de an școlar și inițiativa CL cu scop bine precizat(de performanta,de merit,social)e călcată in picioare si odată cu ea si respectul pentru educație,cultura,etc.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 10 martie 2016 @ 11:03

 21. Probabil ca elevii nu au fost la fel de performanti ca avocatii primarului platiti la timp .

  Comentariu by doctorand — 10 martie 2016 @ 11:25

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress