Mangalia – politica locală

3 martie 2016

2016 – taxe şi impozite mai mici. Comunicat de presă

Filed under: PSD — lucian visa @ 14:58

Anul 2016 aduce taxe si impozite mai mici pentru cetatenii si societatile comerciale din Mangalia

Primarul Mangaliei dezinformează agenţii economici cu privire la eliminarea şi micşorarea unor taxe şi impozite, lăudându-se că aceste măsuri au fost aplicate, exclusiv, datorită generozităţii sale.

Tocmai de aceea, se impune ca atât persoanele fizice, cât şi cele juridice să cunoască adevărul, motiv pentru care doresc să prezint situaţia reală a taxelor şi impozitelor aprobate pentru anul 2016.

În acest context, subsemnatul, împreună cu ceilalţi colegi din Consiliul Local Mangalia am respins tentativa primarului de majorare a taxelor şi impozitelor care nu ar fi făcut decât să-i împovăreze pe contribuabili.

Concret, primarul a ţintit limita maximă prevăzută de Codul Fiscal pentru stabilirea valorilor taxelor şi impozitelor, fapt ce ar fi avut ca efecte deschiderea procedurii de executare silită a agenţilor economici, dar şi îngreunarea achitării dărilor către stat de către persoanele fizice.

În acest sens, noi, consilierii, am venit la adoptarea HCL nr. 220 din 21.12.2015, cu un set de amendamente care au şi fost votate, iniţiativă care a contribuit la reducerea taxelor şi impozitelor pentru 2016, după cum urmează:

– ANULAREA majorarii de 50% propusa de primar peste limitele maxime prevăzute de Codul Fiscal;
– SCĂDEREA TAXEI pentru clădirile rezidenţiale la persoane fizice de la 0.10% propus de primar, la 0.08%;
– SCĂDEREA TAXEI pentru clădirile rezidenţiale la persoane juridice de la 0.30% propus de primar, la 0.08%;
– MODIFICAREA taxei pentru clădirile nerezidenţiale la persoane fizice la 0.2% (limita minimă stabilită de Codul Fiscal);
– DIMINUAREA TAXEI pentru clădirile nerezidenţiale la persoane juridice de la 1.95% propus de primar, la 1%;
– PĂSTRAREA valorilor anului precedent la impozitul pe teren intravilan cu suprafaţa sub 400 m2;
– SCUTIREA pentru taxa de avizare anuală şi prelungirea automată a Autorizaţiilor de funcţionare pentru societăţile comerciale cu sedii şi puncte de lucru în Mangalia, cu activitate permanentă;
– ELIMINAREA impozitului pe spectacole;
– ELIMINAREA taxei de promovare;
– TAXA PENTRU OCUPARAREA TEMPORARĂ A LOCURILOR PUBLICE: punctele 2.1.26 şi 2.1.27 „Ocuparea domeniului public cu active proprietate privată a diverşilor agenţi economici (care îşi desfăşoară sau nu activitatea economică) pentru care nu exista titlu de proprietate sau concesiune pe teren”: să fie instituită doar în cazul în care aceştia nu au cerere de prelungire contracte depusă, sau dacă ocupă terenul abuziv;
– ELIMINAREA criteriului abuziv de evaluare al paraginei propus de primar pentru supraimpozitarea clădirilor aflate în această stare şi revenirea la definiţia dată de lege;
– ELIMINAREA supraimpozitării pentru terenurile aflate în paragina, deoarece există, deja, modalităţi de penalizare a proprietarilor prin amenzi.

Având în vedere faptul că gradul de încasare al taxelor şi impozitelor este de cel mult 40%, am ajuns la concluzia că aceste măsuri se impuneau pentru ca atât cetăţenii, cât şi agenţii economici să îşi poată achita obligaţiile către bugetul local fără piedici.

Scopul acestei diminuari îl reprezintă creşterea gradului de încasare a taxelor şi impozitelor şi nu falimentarea societăţilor comerciale ori împovărarea persoanelor fizice, după cum şi-ar fi dorit primarul municipiului.

Prin aprobarea Hotărârii nr. 220, atât cetăţenii, cât şi întreprinzătorii vor simţi reducerile menţionate pentru plata anticipată a taxelor şi impozitelor până la data limită de 31 martie 2016, când este aplicată şi bonificaţia de 10% din cuantumul acestora.

Primarul dovedeşte, încă o dată, că nu-i pasă de soarta oraşului, loc în care are doar o slujbă, şi nici de contribuabili, având în vedere faptul că nici domnia sa, şi nici mare parte din echipa sa de directori nu locuiesc în Mangalia, şi, deci, nu virează niciun leu către bugetul nostru.

Preşedinte executiv PSD Mangalia

Consilier local Paul Foleanu

taxe_impozite_locale_mangalia-

11 Comments

 1. ,,– SCUTIREA pentru taxa de avizare anuală şi prelungirea automată a Autorizaţiilor de funcţionare pentru societăţile comerciale cu sedii şi puncte de lucru în Mangalia, cu activitate permanentă”
  taxa intradevar nu am platit dar de prelungire automata…..vise taica vise…acte ca la balamuc din nou desi suspectez ca fac focul cu ele, la ce maculatura se strange .

  Comentariu by Anonim — 3 martie 2016 @ 15:15

 2. Gaaaabiiii, cui ne lasi bre ????!!!

  http://www.news.ro/politic-intern/oprea-demisioneaza-de-la-sefia-unpr-1924404403002016031515395581

  Muahahaha ….

  Comentariu by Unu' de prin oras — 3 martie 2016 @ 16:10

 3. SCĂDEREA TAXEI pentru clădirile rezidenţiale la persoane fizice de la 0.10% propus de primar, la 0.08%;

  Si inainte cat era ???

  Comentariu by Unu' de prin oras — 3 martie 2016 @ 16:11

 4. HAI D-LE FOLEANU NE LASI CU BALIVERNELE ASTEA? IN AFARA DE ATACURI LA ADRESA PRIMARULUI ALTCEVA NU STII SI NU POTI ESTI PENIBIL…. POATE NE SPUI CEVA DE PROIECTE ADMINISTRATIVE CAND VEI FI TU PRIMAR ASTA AM VREA SA AUZIM.CU ASEMENEA PROSTII NU FACI DECAT SA-I CRESTI COTA LUI RADU.SI BINE FACI.

  Comentariu by GRIGORAS. — 3 martie 2016 @ 16:22

 5. Grigoraș sunt mai bune minciunile primarului navetist? Votează-l și lasă-ne! Oricum vei fi singurul!

  Comentariu by Anonim — 3 martie 2016 @ 16:30

 6. Pt.4
  Ba îi scade cata mincinosului.
  Taxele au fost reduse de consilierii opoziţiei la propunerile consilierilor PSD, coordonaţi de Foleanu şi Bociog. mincinosu a pierdut mulţi bani la buget, dar vrea să câştige electoral spunând că el le-a redus. Cam în stilul Tusac. El opreşte căldura şi dă vina pe Iorguş.
  Dar mincinosu ce a propus pentru un nou mandat ? Că pentru mandatul ăsta una a propus, alta a făcut. http://www.lucianvisa.ro/wp-content/uploads/2016/03/radu_cristian_program_electoral.pdf

  Comentariu by lucian visa — 3 martie 2016 @ 16:32

 7. PDL->PSD= taxe 0.0?%

  http://www.dailymotion.com/video/x12a6fx_sedinta-cl-mangalia-din-25-07-2013_news

  Comentariu by nabuco — 3 martie 2016 @ 17:06

 8. Fofo, negrul de la barăci, s-a mutat la 23 August. Deci și el este navetist…vrea și el sa arate ca un domn serios.
  Din păcate, este decât un Ciobanel nr2 dar nespălat!

  Comentariu by FnFn — 3 martie 2016 @ 22:45

 9. Bine ca are favoritul tau 2 metri si se imbraca precum un paun

  Comentariu by Anonim — 4 martie 2016 @ 11:54

 10. cat fights

  Comentariu by Jason Abbey — 7 martie 2016 @ 11:34

 11. There is noticeably a bundle to know about this. I assume you made certain nice points in features also.

  Comentariu by batman v superman dawn of justice 2016 — 10 martie 2016 @ 8:11

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress