Mangalia – politica locală

29 februarie 2016

Faleza în ruine. Comunicat de presă

Filed under: PSD — lucian visa @ 15:06

După eşecul înregistrat de primarul Cristian Radu în derularea şi finalizarea proiectelor cu finanţare europeană, care, în prezent, se află într-un stadiu de execuţie de cel mult 30%, deşi trebuiau încheiate la data de 31 decembrie 2015, edilul insista in atitudinea de incompetenţa si delasare.

Fac referire la modul defectuos în care se desfăşoară lucrarile la proiectul de reabilitare a falezei din Mangalia. La data de 3 ianuarie 2016, echipa, formată din 11 muncitori aduşi din satul Vânători, a fost retrasă de pe santier, în momentul de faţă lucrând cu intermitenţe doar patru persoane.

Ii recomand domnului Primar sa delege atributiile, privind coordonarea lucrarilor de executie, unei persoane responsabile si cu experienta in constructii care sa ne garanteze finalizarea in cel mai scurt timp a acestui proiect.

În privinţa fondurilor existente pentru acest proiect de interes local, doresc să amintesc faptul că am aprobat alocarea din buget a sumei de 2 milioane de lei, bani cu care faleza poate fi reparată şi modernizată.

Solicit, în acest sens, primarului Cristian Radu să facă, urgent, demersuri pentru revizuirea proiectului tehnic de execuţie, astfel încât lucrările să fie terminate până la data de 1 Mai, începutul oficial al sezonului estival 2016.

Atrag atenţia primarului Cristian Radu că dacă lucrările vor continua la fel de dezastruos ca şi până acum, faleza nu va putea fi utilizată de către localnici şi turişti, ci va continua să fie un şantier în lucru cu maldăre de nisip, şanţuri şi gropi inestetice.

După începerea sezonului estival, primarul Cristian Radu nu va mai avea nicio scuză pentru modul precar în care s-a preocupat de reabilitarea falezei şi nici nu va mai fi credibil când va încerca să-i facă vinovaţi de acest nou eşec tot pe consilieri, aşa cum obişnuieşte să-i mintă pe cetăţeni de câţiva ani încoace.

Preşedinte executiv PSD Mangalia

Consilier local Paul Foleanu

faleza01

faleza02

faleza03

 

31 Comments

 1. Se apropie campania, iar cele două milioane n-ajung.

  Comentariu by lucian visa — 29 februarie 2016 @ 15:13

 2. Acest comunicat trebuia scris,citit,expus,etc cind au demarat lucrarile ,nu acum.Pana in prezent nu au facut nimic palpabil, acum sau trezit? Trebuie sa-si dea demisia in bloc si sa vina altii care stiu ce vor

  Comentariu by Radu Sorin — 29 februarie 2016 @ 15:22

 3. Eu pun pariu ca primarul nu a uitat si acum se razbuna:

  http://www.evz.ro/hoteluri-vandute-gratis-la-mangalia-714737.html

  Comentariu by Turism " a la Mangalia" — 29 februarie 2016 @ 16:00

 4. Tarii cat mai mult … ciment:
  http://3.bp.blogspot.com/_uP9fMI0oG7Q/R-rE3s4AW0I/AAAAAAAAAtY/6eoMK7tPaEs/s1600/vh.jpg
  &
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/30/71/c5/3071c5d2d5b63595d68355df8e2817ea.jpg

  Comentariu by nabuco — 29 februarie 2016 @ 16:57

 5. Mai sunt si altii care incearca sa ne intreaca …
  http://www.replicaonline.ro/faleza-orasului-infrumusetata-de-niste-pisoare-264084/

  Comentariu by nabuco — 29 februarie 2016 @ 17:02

 6. Vor fi gata pana la 1 mai.pai daca e santier cum ati vrea sa fie oameni buni.parc de distractii.se vede disperarea lui iorgus de la o posta.

  Comentariu by Marci — 29 februarie 2016 @ 17:05

 7. E gata de pe 31 decembrie 2015, dar nu ne-am dat noi seama. Dacă era şantier mai erau muncitori, utilaje, activitate. E o viziune nouă, modernă, europeană cu accente eco, în special zoo. Când iese iarba or să apară şi oile.

  Comentariu by lucian visa — 29 februarie 2016 @ 17:23

 8. In prima fotografie este surprinsa si noua constructie neautorizara a lui Luca: constructia care acopera terasa. Cum s-a stricat faleza, cum a ridicat si el ceva, cu speranta ca trece nevazut. Ma intreb: mizeriile, materialele, lemnele, fiarele, bancile rupte si gunoaiele din spatele constructiei, oferite cu generozitate celor care se plimbau pe faleza si ascunse vara de vegetatia abundenta, or fi tot acolo?

  Comentariu by Anonim — 29 februarie 2016 @ 17:43

 9. E foarte bine ca se atrage atenția asupra acestui proiect nefinalizat, dar trebuie sa subliniez diletantismul de care da dovada domnul consilier cu aspiratii de primar. Ar trebui sa știe ca un proiect tehnic nu se poate modifica când dorește beneficiarul și ca reprezentantul beneficiarului în teren la lucrări publice este dirigintele de șantier contractat, care este responsabil, printre altele, de respectarea de către constructorul care a câștigat licitația, a graficului de execuție a lucrărilor. Întrebarea pe care trebuie sa o pună Foleanu este urmatoarea: de ce s-a semnat contractul de lucrări pe 6 luni când lucrările trebuia finalizate în 3?

  Comentariu by Rapanui — 29 februarie 2016 @ 18:02

 10. Tot ce s-a construit jos,la baza taluzului-dincolo de aleea betonata si gardul ce urca de-a lungul digului…sunt constructii ilegale(pe plaja!),pentru care le bazaie musca pe caciula ultimilor 4(patru) primari ! Ele trebuiau demolate in decurs de 2 ani de la prima amenda…care nu cumva sa credeti ca nu s-a dat ! Mai mult,s-a acceptat si incasarea unor taxe si impozite de acolo,implicandu-se astfel si CL nu numai executivul ! Cu principiul :ti-am dat bani,ti-am dat amenzi…se continua,pana cand legea prevede puscarie pentru cei care nu demoleaza ! Sunt doua exemple discutate si rasdiscutate aici,chiar din onor administratie actuala 1 -pe V. Parvan c-tie a lu’nenea cu pamporu-restaurant(ilegalitate taman de la Iorgus) 2-ilegalitatea de la Olimp de pe plaja…dar cate nu se pot continua ! Ei isi scot ochii „politic”…si impreuna ni-i scot noua !

  Comentariu by I.S — 29 februarie 2016 @ 18:16

 11. Hai sa va arat aici o poza din care se vede cat de „tampiti” au fost aia de dinainte de ’89 si ce faleza frumoasa ne-au lasat pana au venit hunii neocomunisti ! http://www.mangalianews.ro/wp-content/uploads/2016/02/mangalia_faleza_1970.jpg Pe aceasta poza,eu pot sa scriu aici o „nuvela” despre modul cum a fost jegmanit domeniu public al orasului…tot de la ultimii 4(patru) primari ! Am sa rezum totusi la doua trei fraze. Vedeti pe mijlocul pozei acea banda de spatiu verde,care a fost a primariei ? Nu mai este ! Acolo si pe bulevard 1 Dec.1918 aveam 3000 de butasi de trandafiri. De fapt faleza,pana sa plantam teii,trebuia sa se cheme (atunci cand n-avea nume) aleea Trandafirilor ! Acolo s-au produs ilegalitati inca din 1991,cand trebuia sa se aplice corect o HG 834(tot aia dupa care se fac acum expertize si contraexpertize la gardul santirului naval )

  Comentariu by I.S — 29 februarie 2016 @ 18:31

 12. in a treia foto se vad niste armaturi, care sint destul de inalte…O urma sa se faca vreun zid chinezesc??????Mare e gradina ta doamne si nu te bucura ca e condusa de incompetenti , care-si doresc titlul de primar…

  Comentariu by zek — 29 februarie 2016 @ 18:42

 13. La voi orice ar face un primar nu e bine.stati voi linistiti ca proiectele vor fi gata pana la 1 mai i diferent cat rahat mananca slugile lui iorgus sau cat de mult se chinuie iorgus sa l saboteze.

  Comentariu by Marci — 29 februarie 2016 @ 20:07

 14. https://www.youtube.com/watch?v=9f8oWJsdesw ASA SE INTIMPLA IN PRIMARIA MANGALIA

  Comentariu by Radu Sorin — 29 februarie 2016 @ 20:57

 15. Ba da m-ati disperat cu PSDul vostru.Numai si numai PSD.Ii promovati degeaba.Lumea vomita pe politicieni si mai ales pe urmasii comunistilor.

  Comentariu by ursu — 29 februarie 2016 @ 21:08

 16. Băi Marci! Ce să mai facă în două luni când în 3 ani și 8 luni a cârâit frenetic că e mare și dur și a căzut în cur! NU vezi că nu poate! Se strofoacă, se înfurie, se uită chiorâș, trântește uși, amenință cu pușcăria, o pupă pe boiță, amenință cu DNA-ul, o pupă în bot pe boliță, amenință toată suflarea Mangaliei, îi pupă tălpile verzei moldovenești parvenite…. E comic cum ar mai putea fi sprijinit acest jalnic ratat. Și mai spui că orice ar face un primar nu e bine. Spune-ne ce rahat, pe lângă cel mâncat, a făcut pițigoiul-colorat-mincinos-ploconit-vândut altora a făcut radu cristian?

  Comentariu by Zoga — 29 februarie 2016 @ 21:20

 17. Ptr. 8 . Lasa ca vine Iorgus si ii tragi tu o amenda grasa ca acum nu ai cum ca te baga la comisie.

  Comentariu by Menumorut — 29 februarie 2016 @ 21:22

 18. MARCI,NU STIU CUM E LA VOI ,DAR LA NOI UN PRIMAR TREBUIE SA FACA CEEA CE TREBUIE SA FACA ADICA CE ESTE NECESAR PENTRU COMUNITATE . ORICE, NU ARE DECAT SA FACA LA VOI SI PUTETI SA_L LASATI SA FACA CAT VRETI.STII CARE ESTE PROBLEMA ,VOM STA LINISTITI CAND VOM VEDEA PROIECTELE TERMINATE.LA VOI INCOMPETENTA ESTE PE PRIMUL LOC SI CA SA ASCUNDETI ACEASTA INCOMPETENTA VA PLANGETI CA VA SABOTEAZA X SAU Y.SUNTETI MICI,SUNTETI LASI,SUNTETI FRUSTRATI.NU PUTETI SA-L DEPASITI PE IORGUS SI ECHIPA LUI SI ASTA DOARE SE VEDE…..

  Comentariu by ANONIM — 29 februarie 2016 @ 21:31

 19. Care echipa donsoara.aia care s au perindat pe la toate partidele.da iorgus asta al tau nu l mai satura dumnezeu cat a furat si cata avere a facut.de fapt daca avea vreun dumnezeu sau macar putina frica pleca demult.om mai bolnav dupa putere si om mai diabolic ca iorgus nu am intalnit de cand exist.da nu i ajung 3 mandate de primar si unul de deputat.chiar nu are limita acest om daca i pot spune asa.ne a lasat in frig o iarna doar pentru ai sifona imaginea lui tusac in ultimul an de mandat.pai ce fel de om este asta care recurge ka astfel de marlanii.s a injurat 4 ani cu tusac si s au balacarit ca ultimii oameni ca dupa alegeri sa i vad cum se pupau.drept dovada sa mi spui tu la ce partid este iorgus acum.imi este scarba ce vad si cum incearca sa ne manipuleze cu dezinformari.

  Comentariu by Marci — 29 februarie 2016 @ 23:34

 20. iorgus nu este al meu si nici nu ma intereseaza ce avere a facut ,cum nu ma intereseaza nici averea favoritului tau Radu,care stiu a primito de la o soacra bugetara.Iti spun doar ca echipa lui Iorgus cat si Iorgus ,au facut ceva pentru Mangalia.Mangalia era in topul oraselor curate ,etc. Ce este acum Mangalia ,o pasune si o ruina.Nu ma intereseaza partidele din care fac parte nici unii,ma intereseaza ca omul pe care-l votez sa fie gospodar si sa aiba o echipa competenta in spate.Dar dumneata esti orbita de ura si desi stii adevarul ,ti-e greu sa-l recunosti.Si inca ceva pana in prezent nu am vazut ca Iorgus candideaza

  Comentariu by ANONIM — 29 februarie 2016 @ 23:50

 21. Asteapta si o sa vezi cum foleanu face pasul inapoi iar iorgus se v a sacrifica ca fiind candidatul salvator al psd ului.sunt numai lacrimi si durere pentru iorgus.nu v a mai iesii primar indiferent ce face.

  Comentariu by Marci — 1 martie 2016 @ 0:05

 22. Iogus nu este al meu si nici al vostru ! Este al urmasilor si al urmasilor nostrii !!!

  Comentariu by Stefan — 1 martie 2016 @ 0:08

 23. Iorgus este momentan al DNA ului si va merge la puscarie pentru cateva din hotiile facute.tusac a avut ocazia sa l ingroape definitiv dar nasu si finu nu se dau pe goarna la politie.de la bani s au balacarit si tot cu bani s au impacat.

  Comentariu by Marci — 1 martie 2016 @ 7:30

 24. Pt.8
  Unde dai și unde crapă. Poate corectul corecților din fruntea primăriei vede și el extinderea construcției lui Luca. Nu ca să-l demoleze, să-l felicite.

  Pt.19
  Frigul din iarna 2011-2012 e de la Tusac integral.

  Văd că viitoarele alegeri generează pasiuni. Se încearcă a se arăta că Foleanu va renunța în favoarea lui Iorguș. Puțin probabil, Foleanu cu PSD-ul în spate îl poate bate lejer pe mincinos.

  Comentariu by lucian visa — 1 martie 2016 @ 7:59

 25. marci nu e fata.e un mos slugarnic.

  Comentariu by anonim — 1 martie 2016 @ 8:09

 26. In fata la hotel Corsa a proiectat un gard mai inalt ca sa nu se mai vada marea de pe terasa. Atat l-a dus mintea sa-l arda pe finul lui Iorgus.

  Comentariu by Anonim — 1 martie 2016 @ 10:07

 27. @26 orgolii de oameni marunti si asta pe banii nostri.vina e a noastra ca nu schimbam nimic si ii lasam sa stea linistiti acolo cu mainile in buzunarele noastre.in cativa ani istoria va consemna ca plaja aia a fost dintotdeauna a bunulu dobrogean neaos luca …si tot asa…iar noi ca sa vedem marea si nisipul le vom plati lor taxa.daca dormim poe noi asa ne trebuie.cati consilieri de pana acum au avut curajul sa spuna ceva?si nu in camapnii…ci inainte.deci…sa ii alegeti in continuare.cred ca nici unul din actualii nu ar merita un loc in cl iar ca primar..nici gand.observati totusi aparitiile asa zise noi de candidati ..lupi in haine de oaie.independenti psd isti si cam peste tot.singurul etern candidat ..minca…dar el are alte jocuri.vrea consilier cu orie pret

  Comentariu by bigbrother — 1 martie 2016 @ 12:59

 28. De parca ar fii vreo diferenta intre reprezentantii acestor partide. Priviti centrul orasului si o sa observati cu cata nerusinare si-au facut sedii de partide in locul in care ar fi trebuit sa existe magazine de suveniruri , cafenele sau ce dracu se mai face in piateta centrala a unui oras turistic civilizat .Ce mai urmeaza…?…probabil in toiul sezonului sa arboram afise cu chipul salvatorilor urbei (IORGUS, TUSAC, RADU…etc) peste mozaicul Casei de Cultura??? Sau sa le ridicam statui pe faleza? …RUSINE, RUSINE, RUSINE!!!!

  Comentariu by dezamagit de partide — 1 martie 2016 @ 13:02

 29. bine punctat….ai partid ai sediu..central..app in cate tari civilizate ati vazut in centru orasului sedii de partide.e adevarat in romania acum singura afacere cu profit e sa faci politica.si nu te bucura cu mozaicu casei de cultura ca radu a m auzit ca vrea sa inlocuiasca si marmura din piata casei de cultura.pe bani buni niste bolovani genul celor de pe faleza.ca tre sa mai ia si el vreun teren vreun bloc ceva nu?

  Comentariu by bigbrother — 1 martie 2016 @ 14:09

 30. Ai auzit prost.daca ar fi sa ma iau dupa iorgus probabil maine radu ne ar implanta cipuri pe creier sau ar face face tabere de antrebament pentru isis.m am saturat de atata minciuna iorgusista.azi l am vazut pe paul foleanu la gara cu 2o de garoafe ofilite si 3 paparude dupa el.este de un penibil josnic cum ikrgus isi bate joc de foleanu si l foloseste ca trompeta.pai unde sunt toti pesedisti si srafful de trompetisti.nu era normal ca iorgus sa mearga cu el de mana pe strada si sa i faca campanie.acum 4 ani erau 300 de trompetisti cu iorgus pe strada.cat de sluga poate fi paul sa accepte asa injoseala mai ales ca stii un lucru cert.tu paul foleanu te retragi inainte cu o luna si iorgus ramane solutia salvatoare a psd.

  Comentariu by Marci — 1 martie 2016 @ 17:17

 31. Marci, vad ca il sustii pe primar. Am inteles! Asta nu insemna ca eu sau alte persoane trebuie sa il sustinem. Fiecare are o opinie. Fiecare dintre noi sustine pe cine vrea. Nu este nevoie sa il lauzi, fiecare are ochi sa vada ce are de vazut ( realizarie din ultimii 4 ani).

  Comentariu by Anonim — 1 martie 2016 @ 19:58

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress