Mangalia – politica locală

19 februarie 2016

Dispute între administraţia locală şi părinţii elevilor de la Scoala Gala Galaction în şedinţa CL Mangalia din 15.02.2016

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:59

sursă video : mangalia.tv

27 Comments

 1. Din pacate , discutia reflecta cel mai bine situatia din Romania in general si in Mangalia in special. Conducerea scolii a ,,donat,, terenul despre care vorbeste primarul celor de la Alutus , o greseala care probabil a fost facuta ,,la ordin,, nu directoarea a incasat malaiul desigur. Nici primarul de atunci nu a facut o aiurea , din cate il stiu probabil voia sa construiasca alta scoala in alta parte din temelie. Votantii din 2008 au hotarat cu NU se va face. Radu are mingea la fileu , o va avea intotdeauna , partea contabila este inca departe de ,,profesionistii,, numiti politic , directoarea chiar recunoaste acest lucru. Cu mingea la fileu nu inseamna insa ca nu este in corzi. Oricum ar face tot rau va fi , daca va baga bani intr-o casa revendicata sau va supraetaja o constructie veche va primi alte critici. O solutie frumoasa ar fi construirea unei scoli in aria parcului Evergreen sau a Liceului Ion Banescu. Dar nu precum cea de la Baraci.

  Comentariu by Ordem e Progresso — 19 februarie 2016 @ 19:22

 2. Cata regie,ce mai actori,drama nu gluma.Peste doua zile doamna director hop vicepresedinte la organizatia de femei PSD.

  Comentariu by Adi — 19 februarie 2016 @ 19:46

 3. Important mi se pare felul cum cei din primarie au tratat problema scolii 5 .Mai intai a prezentat ” grave nereguli ” in contabilitate pentru a duce in derizoriu orice actiune care ar fi demonstrat ca lui nu-i pasa de scolile din Mangalia ( copiii ii are la Constanta ) .A fost un fel de santaj . De fapt acesta este stilul , santaj practicand si la adresa consilierilor si a oricui indrazneste sa nu fie de acord cu el .Intrebarea care se pune este de ce in 4 ani de mandat nu au fost descoperite si remediate aceste nereguli din contabilitatea scolilor ? Sa inteleg ca informatiile se scot tocmai atunci cand trebuie ? Si sa vii sa spui ca scolile nu folosesc banii eficient cand tu dai 300.000 EURO unui avocat pentru in dosar mi se pare tupeu maxim .

  Comentariu by doctorand — 19 februarie 2016 @ 21:06

 4. Nemernicul asta de Radu Cristian nu a dat bani decat de dat cu var pentru ca nu putea dispune el cum se cheltuie banii si nu putea face jumi-juma. Un nemernic fara suflet care are familia la Constanta.

  Comentariu by Anonim — 19 februarie 2016 @ 23:03

 5. Primarul mincinos si santajist isi tine copiii la scolile din Constanta, asteapta sa fie sunat si rugat cu invitatie scrisa la o scoala sa vada ce probleme exista! Este strigator la cer !
  Mai nou, primarul mincinos vinde gogosi ieftine parintilor si profesorilor ca mansardarea nu ar fi buna, ca mai bine face o scoala noua (si acum 2 ani mintea acelasi lucru), dar cu banii din pomana UE, ca bani la buget nu are.
  Poate reuseste Edilul Mincinos sa ne spuna pe ce s-au dus cele 20 milioane euro/an ce reprezinta bugetul local ?!
  De ce nu face o scoala cu banii din Bugetul local ?
  Prefera sa bage 100 de miliarde in parcul Evergreen, ba chiar sa si imprumute acesti bani pe care nu ii are, dar nu se indura sa faca o scoala noua pentru copiii nostri.
  Rusine de primar, dracu te mai voteaza !

  Comentariu by Anonymous — 20 februarie 2016 @ 0:50

 6. Radu Cristian nu vrea sa dea bani scolii 5 penntru ca doamna director a refuzat invitatia sa se inscrie in PNL si sa-i faca campanie.
  Doamna director Adriana Popescu este o femeie deosebita, asa cum rar intalnesti. Si mai ales o profesoara desavarsita care stie cum sa lucreze cu copiii si sa ii faca sa iubeasca intr-adevar scoala. Cu siguranta este cel mai bun director de scoala din oras. Pe partea cealalta Radu Cristian ce este? Un repetent care nu a reusit nici sa treaca examenul de treapta..

  Comentariu by el — 20 februarie 2016 @ 1:34

 7. Este clar că radu cristian s-a inteles cu primarul din Limanu sa piarda terenul in favoarea celui din urma.
  Joita, pardon Boita, a avut o prestanta de toata jena. A simtit cum este sa se stranga lantul in jurul ei. Si la ce bagaj cara dupa ea, lantul o va strange cat de curand.
  Dar poate nu stiti cat de penala e Joita si cum a pus ea mana prin santaj pe proprietatile din Vama Veche..

  Comentariu by Joita — 20 februarie 2016 @ 1:52

 8. Asta zici ca-i pechinez de-ala mic care latra continu.

  Comentariu by Anonim — 20 februarie 2016 @ 2:11

 9. Ptr.6. Mai lipseste titlul „Omagiu” si o poza in vitrina ca sa fie … perfect. Limbaj de lemn, potrivit la comunisti, potrivit la psd-isti.
  Popescu Adriana NU este nici pe departe un dascal desavarsit. A lins cu succes toate conducerile orasului: pe Iorgus – si iata ca revenit la prima dragoste, ca asa e covenabil ca sa ramana in functie, iar despre Tusac – sa amintim „excursiile” in Turcia, cu primaria si alesii de atunci, Maganu, georgiana grasa, terciu, adina secretara, mocanu… nici nu trecut prea mult si totul s-a sters, nu-i asa?
  Un exemplu ar fi, pentru generatiile de maine: cum sa te adaptezi, sa pupi in bot si sa lingi tot, ca sa-ti fie bine !

  Comentariu by Anonim — 20 februarie 2016 @ 12:10

 10. Ptr.9. Trecand insa peste criticile pe care , pe buna dreptate , le putem aduce d-nei director esentiala este problema asigurarii unor conditii decente pentru elevi .

  Comentariu by doctorand — 20 februarie 2016 @ 13:01

 11. Realitatea este asta: primarul a vrut in 2012-2013 sa schimbe toti directorii de scoli din Mangalia. Nu i-a reusit, ghinion. Bineinteles insa ca cei ramasi au fost pedepsiti. Orice cheltuiala se facea doar cu aprobarea expresa a primarului. Niciun banut nu pleca spre scoli pana nu stia primarul cine il incaseaza. Despre maniera acestuia de a etala erori in administrare..deja este un „modus vivendi” pentru el. Realmente, cunoscandu-l doar de 4 ani am ajuns sa cred ca se hraneste cu asta. De cand s-a instalat in functie preocuparea lui suprema a fost sa gaseasca greseli cu care sa santajeze pe unul sau pe altul, sa anuleze orice pozitie contrara intereselor lui. Acest simplu fapt arata intentii criminale. Cand ai ganduri cinstite nu ai nimic de ascuns si nu incerci sa scapi sau sa ai la mana oameni care nu iti apartin. E ingrozitor cum a pacalit orasul acesta, cum reuseste in continuare, sub o aparenta de cinste „dura”, sa dea impresia unui om care vrea, dar nu poate. Aceasta neputinta de 4 ani, cu un consiliu nu chiar ostil, ar trebui sa va dea tuturor de gandit. Serios!

  Comentariu by Anonim — 20 februarie 2016 @ 14:04

 12. Primarul nu știe sa vorbească CALM?

  Comentariu by Anonim — 20 februarie 2016 @ 14:20

 13. Sa inteleg ca daca D-na director trecea la PNL scoala avea acum mansarda ? Si atunci de ce nu a trecut ? Se regaseste in doctrina social democrata si iubeste din inima partidul ? Hmmm

  Comentariu by Fane — 20 februarie 2016 @ 14:28

 14. http://www.mangalianews.ro/2016/02/20/dezbatere-pe-tema-mansardarii-scolii-gala-galaction-din-mangalia/

  Comentariu by Anonim — 20 februarie 2016 @ 14:50

 15. Am bold-at comentariul 11 pentru că pentru că aşa cum scrie acolo, ar trebui să vă dea tuturor de gândit.

  Comentariu by lucian visa — 20 februarie 2016 @ 15:53

 16. Pai ne-a dat de gandit. Asa fac toti primarii. Acum 4 ani era si mai rau Tusy ii executa pe cei din alte partide cu o placere diabolica. Omul stie ca fiecare are o gramada de greseli in spate si le arata paiul din ochi de fiecare data cand deschid gura. Asta se invata la orice scoala de partid.

  Comentariu by Alina — 20 februarie 2016 @ 17:57

 17. Niciodata acest oras n-a fost condus de un om cu atata ura si la fel de mare prostie – caci ura si prostia merg mana in mana. Orasul asta nu a stagnat opt ani, pur si simplu a decazut.
  Va fi in stare PSD-ul sa stranga randurile si sa-si sustina candidatul?

  Comentariu by anonim — 20 februarie 2016 @ 18:50

 18. Oare mai putem vorbi de proiecte pe fonduri europene? Au fost finantate trei proiecte pe fonduri europene si care a fost finalitatea -bani de la bugetul local.Despre ce vorbim?

  Comentariu by ANONIM — 20 februarie 2016 @ 19:59

 19. Ptr 16:te contrazic. Total. Tusac a avut 1an, 1 an jumate ceva de impartit cu oamenii de casa ai lui Iorgus. Si e important sa comparam mandatele. Pe Tusac l-a „hacuit” Iorgus tot mandatul. Pe Radu nu l-a stresat numeni. S-a stresat singur cum sa scape de cei pe care nu ii stapanea, cum sa strecoare in locul lor oameni „recomandati” sau dedicati lui. si inca ceva:paiul din ochi? Vezi de treaba! au unii niste barne…cateva exemple: Paul arhitectul; Mihai poltistul comandant;Simona, vajnica impozitoare….A arata primarul macar o data spre vreunul dintre acesti? Crede-ma, intr-un sistem corect astia zburau demult pentru felul in care inteleg sa isi indeplineasca atributiile si consecintele actiunilor lor. Asa ca, NU POTI afirma ca e corect sau cinstit. Nicidecum!

  Comentariu by Provider NET — 20 februarie 2016 @ 23:23

 20. Pt. 9
  Am fost elev al doamnei directoare. Mi-a predat biologie si ecologie si m-a facut sa iubesc aceste materii, sa astept cu nerabdare orele dumneaei pentru ca imi starneau interesul si curiozitatea. Ma motiva. Si cum este un dascal ce te motiveaza sa studiezi mai aprofundat daca nu desavarsit?
  In privinta procesului educational doamna Popescu Adriana este un exemple pentru toti ceilalti dascali. Este bine pregatita, stie cum sa abordeze copiii si conduce acea scoala de foarte multi ani. Eu am absolvit scoala 5 acum 15 ani si locuiam foarte departe de aceasta, dar m-am dus acolo pentru ca acolo se face performanta.
  Sub indrumarea acestei doamne am ajuns la olimpiada in clasa a 8-a si am obtinut de doua ori un loc 2 la faza pe tara.
  Acum as dori sa te intreb..tu ce realizari ai in afara de critica un dascal ce a educat in mod ireprosabil generatii intregi de copii, pe motivul apartenentei la un partid politic pe care tu nu il simpatizezi?!

  Comentariu by el — 21 februarie 2016 @ 6:08

 21. Mansardarea rezolvă o problemă rapid, dar n-o să iasă niciodată o şcoală modernă astfel. Clădirea aceea nu a fost concepută pentru şcoală, iar mansarda va fi un compromis.
  Şcoala 5 merită un sediu nou cu dotări moderne.

  Faptul că părinţii au decis să iasă în faţă este foarte bine. Trebuiau s-o facă de ani buni. Numai punând presiune pe autorităţi, în sens democratic, se pot rezolva multe probleme ale urbei. Nu trebuia aşteptat să cadă tencuiala din tavan, aşa cum spunea un părinte.

  Comentariu by lucian visa — 21 februarie 2016 @ 13:03

 22. 20, esti subiectiv si privesti lucrurile-inca-la nivel de ideal.Desi esti probabil la varsta când tot ce zboara se mananca, din pacate vei descoperi ca nu este asa. Sper sa te maturizezi la timp!
  Daca tu ai descoperit frumusetea materiilor respective, ti se datoreaza exclusiv, ai cautat partea frumoasa si proiectat-o pozitiv. Rezultatele la olimpiade le-ai obtinut prin studiu si vointa ta proprie. Profesorul, oricare ar fi el, poate dovedi deschidere si intelegere.
  Nu incurca lucrurile, politica nu are de-a face nimic aici.
  Mai am o intrebare: cum te vei simti, peste ani, când profesoara ta va acorda diplome de merit, din partea scolii, pentru fosti elevi- cei mai multi trecând ca gasca prin apa, asta ca sa vorbim frumos-al caror singur merit este ca fac parte din partidul politic care o poate tine la conducere si cotizeaza la nevoie? Iar de tine nici nu-si mai aduce aminte? Cum te vei simti când acesti colegi ai tai, care abia au trecut clasa, vor fi oameni cu merite deosebite ai orasului? Doar pentru ca au lipit afisele potrivite la momentul oportun. Vei mai gandi la fel?
  Spre stiinta ta, doamna director Popescu a mai facut-o, in plina campanie 2012, când premia fosti elevi de exceptie, precum Agache si altii… cauta in presa si vei gasi.
  Personal, nu simpatizez si nu fac parte din niciun partid politic. Ma doare ca singurii oameni care se promoveaza sunt exclusiv cei din gasca de partid.
  O sa intelegi si tu poate, când vei mai creste! Sau poate vei simpatiza partidul potrivit, si iti va fi bine si vei primi diplome de merit.
  Sa cresti mare!

  Comentariu by Anonim — 21 februarie 2016 @ 13:10

 23. Rezultatele unui elev au la baza factori multipli:familia,scoala,societatea,dar nu in ultimul rand voința lui.Si știu că au avut si au rezultate bune si elevi de la alte scoli din oraș.Hai,sa nu facem statuie d-nei Popescu doar ca simpatizanți!

  Comentariu by Mai taie din ele — 21 februarie 2016 @ 17:16

 24. Nimeni nu face nimic , toti ne-am invatat si stim sa criticam !
  Puneti mana si faceti treaba !!exmplucand din cei ce scrieti mai sus ati iesit ultima oara sa faceti curat in fata blocului , toata lumea e proprietara si nu mai stim decat sa criticam !!
  Rusinica !!!
  Va spun tuturor , ca numai prin munca si intelegere se pot rezolva toate , asa ca lasati rautatile si apucati-va de treaba !!!
  inca mai credem in valorile noastre !!!

  Comentariu by Florin — 22 februarie 2016 @ 10:22

 25. Poate tu nu faci nimic @24,noi iesim si facem si curat in fata blocului ,dar tine minte ca platim si impozite .Ori unde sunt acesti bani din impozite si taxe pentru ca in oras nu sunt cheltuiti ,cel putin nu se vede.Peste tot mizerie .Oare chiar monstruozitatea din sens si cavoul de la Saturn si pasunea din tot orasul erau prioritatile Mangaliei. Dupa cum vezi prioritatile Mangaliei sunt scolile ,trotuare ,iluminat public ,strazi ,canalizare . Vorbim de fonduri europene ,ne batem cu pumnul in piept ca accesam si ce se intampla cu ele,le pierdem pentru ca nu stim sau nu vrem sa gestionam situatia si continuarea lucrarilor incepute pe fonduri europene se face cu bani de la buget. Stiu Iorgus si consilierii PSD sunt de vina pentru nerealizarile voastre. La Constanta tu faci curat in fata blocului sau astepti municipalitate sa -si faca treaba tocmai pentru ca ai cotizat la bugetul local.

  Comentariu by anonim — 22 februarie 2016 @ 12:05

 26. am inteles !!! eu imi cer scuze daca am deranjat dle Anonim ! dar sunt sigur ca gandind asa totul va fi ok !
  eu nu am vrut sa intru intr-o polemica politica , nu am zis ca nu ma intereseaza ce se face cu banii din impozite ,etc … !!!
  eu nu sunt lider de sindicat !!
  am zis si eu asa ca asa cred eu !!
  fiecare are dreptul la o opinie !!!
  succes draga Anonim !!!

  Comentariu by Florin — 23 februarie 2016 @ 4:30

 27. BRAVOO PT 23 SUPER MAI TAIE DIN ELE DALE …..

  Comentariu by CETATEAN — 24 februarie 2016 @ 15:14

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress