Mangalia – politica locală

17 februarie 2016

Mangalia mai mică cu 40 de hectare de teren

Filed under: administraţie publică,PSD — lucian visa @ 15:52

Primăria Limanu a câştigat procesul privind grăniţuirea cu Mangalia 40 de hectare de teren şi câteva sute de mii de euro

Ieri, 16 februarie 2016, la Tribunalul Constanţa, Secţia Contencios-Administrativ, Primăria Limanu a primit o decizie favorabilă din partea judecătorilor. Este vorba despre procesul început în anul 2013 de către Prefectura judeţului Constanţa ce are ca obiect stabilirea graniţei cu Mangalia. Miza este uriaşă pentru comuna Limanu, pe de o parte imaginea care i-a fost umbrită prin stabilirea eronată a graniţei, dar şi sume importante către bugetul local, fiind vorba despre un plus de câteva sute de mii de euro.

Referitor la acest proces, dar mai ales la verdictul favorabil, primarul comunei Limanu a declarat, în exclusivitate, pentru „Ediţia de Sud”: „Sunt mai mult decât încântat, întrucât am câştigat procesul de delimitare cu Mangalia. Ne aşteptam la această soluţie, deoarece am pus la dispoziţia magistraţilor documente indubitabile. Ne-am pregătit temeinic pentru acest proces, ne-am documentat chiar şi la Arhivele Naţionale. În acelaşi timp, am avut avocaţi prezenţi şi vigilenţi care şi-au făcut foarte bine treaba, astfel încât nu a existat o cale de ieşire pentru Mangalia. Personal, apreciez că a fost recâştigată demnitatea comunei Limanu, terfelită în perioada 1999 – 2000, când Primăria Mangalia a fixat în mod abuziv şi unilateral delimitarea cu noi. Pentru această soluţie, nu cred că trebuie învinuit primarul Cristian Radu care s-a luptat cu toate resursele pe care le-a avut. Dar nu a avut argumente pentru a primi câştig de cauză. Consider că este un uriaş beneficiu de imagine pentru noi, cel mai mare avantaj al verdictului. Abia pe locul al doilea se află beneficiul financiar care ne va aduce bani în plus către bugetul local, pe care îi vom folosi pentru continuarea investiţiilor”, a declarat primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea.

Edilul a mai precizat că nu se teme de căile de atac la care va apela Primăria Mangalia, întrucât se va prezenta în instanţă şi mai pregătit.

Concret, pe lângă imaginea spălată, comuna Limanu se alege din acest proces cu o suprafaţă de 40 de hectare. Din aceasta, 23 de hectare sunt amplasate pe terenul pe care se află Şantierul Naval DMHI, iar restul reprezintă zona adiacentă plajei şi perimetrului portuar. „Limanu a stat cu acest stigmat al unei impuneri de limită teritorială abuzivă destul timp. Am reuşit să descreţim fruntea comunei Limanu”, a mai spus fericit primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea.

editiadesud.ro 17.02.2016

Comunicat al consilierilor PSD Mangalia din 17.02.2016

In data de 16 Februarie 2016 Primaria Mangalia, sub conducerea domnului primar Radu Cristian a inregistrat una dintre cele mai mari pierderi din istoria municipiului, aproximativ 40 de hectare de teren, in favoarea Comunei Limanu.
Pierderea este cu atat mai grava cu cat pe aceasta suprafata de teren se afla amplasat jumatate din Santierul Naval DMHI. O data cu pierderea efectiva a terenului, Mangalia pierde si venitul la bugetul local pe care santierul naval il plateste anual pentru acea suprafata, suma ridicata la cateva sute de mii de euro.
Desi Municipiul Mangalia s-a prezentat in instanta de judecata reprezentata de dl. primar Cristian Radu, doamna secretar Boita Petrina (fost secretar al Comunei Limanu) si un avocat al unei case de avocatura din Bucuresti, acestia nu au reusit sa reprezinte interesele urbei si in consecinta au pierdut procesul.
Potrivit unor surse din primarie, domnul primar Radu Cristian a semnat un contract de 1.290.000 lei + TVA cu casa de avocatura din Bucuresti pentru servicii juridice. Datorita lipsei de transparenta si refuzului de a oferi informatii cu privire la acest proces si banii cheltuiti, ne aflam in situatia in care putem pune la indoiala buna-credinta a primarului Cristian Radu si devine din ce in ce mai plauzibila explicatia conform careia teritoriul Municipiului Mangalia a fost impartit intre cei doi edili, lideri ai PNL, prin intelegeri private si ascunse de cunoasterea cetatenilor.
Solicitam in mod public primarului Cristian Radu, pentru a patra oara, sa faca publice contractele incheiate cu casa de avocatura din Bucuresti si sa ofere informatii locuitorilor orasului despre modalitatea in care ne-a reprezentat interesele in acest proces pierdut!

Cu stima,
Consilierii Partidului Social Democrat Mangalia

Reacţia Primăriei Mangalia, referitoare la decizia instanţei

Însă, juriştii Primăriei Mangalia susţin că instanţa n-a ţinut cont de probele depuse la dosar. „La dosar s-au depus probe foarte multe de către Mangalia şi mai nimic de către Limanu. Deşi la dosarul cauzei a fost depusă o hotărâre judecătorească irevocabilă din anul 2000, unde s-a judecat Limanu – Şantierul – Primăria Mangalia, pe şntier, şi a câştigat Mangalia, judecătorul n-a ţinut cont de această probă importantă.

Toată incinta şantierului s-a stabilit că face parte din UAT Mangalia. O altă probă importantă este Hotărârea de Consiliu Local 33/2000, prin care Mangalia aprobă PUB-ul, adică tot terenul. Această hotărâre, la sfârşitul şedinţei din 26.01.2016 a fost contestată de Primăria Limanu. Judecătorul n-a observat că-i contestată şi a intrat în pronunţare. Adică, a fost o greşeală de judecată. După ce a intrat în pronunţare, şi-a dat seama că n-a soluţionat cererea lui Limanu privind nelegalitatea HCL 33, a repus cauza pe rol, ceea ce nu se mai face după ce părţile au depus concluzii“, susţin juriştii Primăriei Mangalia.

„Pe 9 februarie 2016, judecătorul ne-a chemat în sala de judecată pentru a judeca validitatea hotărârii de consiliu 33/2000, un act important pentru UAT Mangalia. A respins cererea lui Limanu şi a constat că este o hotărâre care nu poate fi atacată că-i un act cu titlu de lege“, au mai completat aceştia. Reprezentanţii Municipiului Mangalia spun că la mijloc este vorba despre o gravă eroare de judecată.

„Trebuia să fie prezent şi Consiliul Local (CL), ceea ce conduce, conform articolului 6 din CEDO, la casarea hotărârii şi trimiterea cauzei pentru rejudecare. Cel mai important membru, CL Mangalia, nu a fost citat. O alt probă este expertiza tehnică, prin intermediul căreia s-a constatat limita propusă de Limanu şi de Mangalia, pe care judecătorul a luat-o în seamă, deşi nu a fost avizată de OCPI. Codul de procedură civilă nu-i dă voie să stabilească graniţa fără avizul OCPI. Şi dacă ne-ar fi dat nouă câştig de cauză, tot nu era corectă hotărârea.

Hotârea se casa pentru două argumente: CL nu a fost citat şi judecătorul şi-a permis să dea o soluţie, indiferent pe care din parte ar fi avantajat, fără ca la dosar să se depună o expertiză avizată. Şi Limanu a remarcat această lipsă de avizare, iar judecătorul a trecut mai departe“, au precizat juriştii. Aceştia au mai susţinut faptul că miercuri, 16 februarie, au formulat recurs, însă doar la modul declarativ, întrucât nu au intrat încă în posesia motivării.

Mirela Sorina PASCAL, Replica 18.02.2016

18 Comments

 1. E posibil ca apoi primăria Limanu să ceară bani şi din impozitele pe venit ale salariaţilor, întrucât se lucrează pe teritoriul său.

  Comentariu by lucian visa — 17 februarie 2016 @ 15:58

 2. Foleanu si iorgus sa ne lasa partidul in pace. PSD nu va trage niciodata pt jigodiile astea

  Comentariu by Giani — 17 februarie 2016 @ 17:27

 3. Trageţi la Radu, uite şi motivele în articol. Merită.

  Comentariu by lucian visa — 17 februarie 2016 @ 17:50

 4. Giani …de tine nu a a auzit nimeni…. Si nici nu o sa auda cineva ptr ca tu nu reprezinti nimic ptr PSD….ori…PSD Mangalia a fost cel mai mare ……pe timpul lui Iorgus…..mai toti PSD-sti care fac politica in oras….au fost promovati de Iorgus…..mai putin nulitati ca tine…..

  Comentariu by Fost si actual PSD-ist — 17 februarie 2016 @ 17:54

 5. PSD Mangalia nu voteaza niciodata iorgus sau foleanu

  Comentariu by Anonim — 17 februarie 2016 @ 18:34

 6. Şi pe cine votează ? Pe Radu, pe Mincă ?

  Comentariu by lucian visa — 17 februarie 2016 @ 18:51

 7. Giani, mare-i gradina lui Dumnezeu si e locuita de specimene ce gindesc ca tine…
  Nu ma mai surprinde nimic din ce se intimpla cu acest oras…bine ca, copii mei au plecat de aici sa nu vada in ce hal a decazut orasul sub marea domnie a acestui primar numit de mazare-constantinescu.

  Comentariu by zek — 17 februarie 2016 @ 19:01

 8. Astia care spun ca PSD Mangalia nu voteaza Iorgus sau Foleanu sunt oamenii lui Radu ,postacii lui Colgiu care si el are acelasi slogan peste tot si anume ca adevaratii PSD-isti nu voteaza Iorgus si Foleanu.Care sunt adevaratii PSD-isti?.Dle.Colgiu sa stii de la mine si inca vreo 500 PNL-isti si cu familiile lor din Mangalia nu voteaza Radu care anul trecut dupa ce nu a reusit sa ajunga in PSD s-a aciuit la PNL pe care îl va îngropa.

  Comentariu by Anonim — 17 februarie 2016 @ 19:01

 9. Bag de seama ca in Mangalia toti cetatenii cu drept de vot sunt membri de partid. Altfel nu inteleg de ce nu se discuta si despre interesele orasului si ale cetatenilor.

  Comentariu by Marian Vasile — 17 februarie 2016 @ 19:05

 10. Urat si dureros pentru Mangalia. Consider ca acea casa de avocatura daca era mai locala poate putea folosi si alte atuuri, dar…e ca si cum ti-ai pune tamplarul sa iti faca o casa. Restul e cancan, dar pe bani si bani grei as spune, pentru care sigur se va da socoteala.

  Comentariu by unel — 17 februarie 2016 @ 20:42

 11. Sunt curios cat a platit primaria Limanu avocatii. Aia care au castigat. Presupun ca de 10 ori mai putin.

  Comentariu by Anonim — 17 februarie 2016 @ 22:02

 12. aia de la limanu cred au fost aparati de madam boita care o fi gresit taberele.:) un fleac, i-au ciuruit.

  Comentariu by Anonim — 17 februarie 2016 @ 22:38

 13. ce mare pierdere? Nu o sa mai aiba buget asa de mare fara taxarea celor de la DMHI, poate cei de la Limanu stiu sa profite mai bine

  Comentariu by pam pam — 17 februarie 2016 @ 22:58

 14. Si asa societatile subcontractoare fentau bugetul neavand autorizatii de functionare decat 2 sau 3 … munca e mai mult sau mai putin la negru , masinile de tx , poate vine altul la putere si ia 2 Maiul si Vama tot ca statiuni ale Mangaliei. Credem ca ar fi cea mai buna solutie.

  Comentariu by Marian — 17 februarie 2016 @ 23:21

 15. Se pare că interesele Mangaliei au fost reprezentate de un membru al casei de avocatură pe nume Boiţă. Casa Grimberg şi-a luat asociat din zonă.

  Comentariu by Anonim — 18 februarie 2016 @ 13:20

 16. http://www.avocatura.com/av.3253-grimberg-andrei.html

  Comentariu by anonim — 18 februarie 2016 @ 15:11

 17. Acelaşi Grimberg
  http://pokerdb.thehendonmob.com/player.php?a=r&n=462496

  Comentariu by lucian visa — 18 februarie 2016 @ 15:41

 18. Am adăugat şi articolul cu „Reacţia Primăriei Mangalia, referitoare la decizia instanţei” din Replica.

  Comentariu by lucian visa — 18 februarie 2016 @ 15:54

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress