Mangalia – politica locală

15 februarie 2016

După 4 ani de dormit în Parlament. Liberalul Victor Manea, absent nemotivat și de la propria conferință de presă

Filed under: PNL — lucian visa @ 12:08

După patru ani petrecuți în Parlament, timp în care nu s-au remarcat prin cine știe ce activități bogate, aleșii și-au amintit de cei care i-au votat abia acum, în an electoral, și au devenit, ca prin minune, mai sprinteni decât de obicei. În județul Constanța, cei mai activi din acest punct de vedere sunt liberalii, care organizează cel puțin o conferință de presă pe săptămână, unde au grijă să își exprime opinia despre tot ce se întâmplă în țară, doar-doar i-om crede cu adevărat interesați de soarta românilor. E drept că miza e mare, din moment ce acum se stabilesc viitorii candidați la alegerile parlamentare din toamnă.

RĂCEALA, BAT-O VINA! O asemenea conferință au organizat liberalii constănțeni duminică, 14 februarie. Potrivit invitației, la întâlnirea cu presa ar fi trebuit să participe deputații Mihai Tararache, care în acest mandat nu s-a remarcat decât prin traseism politic și comunicate sterile, și Victor Manea, care nu s-a făcut simțit ca parlamentar nici în fața cetățenilor pe care îi reprezintă, nici în fața presei. În realitate, numai Tararache a dat ochii cu jurnaliștii, pentru a le spune că este în total dezacord cu legea defăimării sociale, evitând, în același timp, să vorbească despre legea prevenției în sănătate, unul dintre cele mai absurde proiecte de act normativ inițiate în ultima vreme. Manea a lipsit, așa cum s-a întâmplat în ultimii patru ani, motivând că este foarte răcit. Fără a contesta acest lucru, pentru că știm cu toții că este perioada virozelor, ne întrebăm de ce boli a suferit în acest mandat, de nu a fost în stare nici măcar o dată să comunice cu cei care l-au trimis în Parlament. Iar scuza că „am vorbit mai puțin și am făcut mai mult” nu merge în acest caz, pentru că, analizând activitatea parlamentară a lui Manea, ne dăm seama că patru ani a tăiat frunza la câini.

ACTIVITATE ANEMICĂ Concret, în mandatul 2012 – 2016, deputatul Victor Manea a semnat doar 37 de inițiative legislative, dintre care numai patru au devenit acte normative în toată regula. Este inutil să mai precizăm că niciunul dintre proiectele de lege pe care le-a semnat nu îi aparține. Totodată, el a luat cuvântul de 26 de ori în ședințele Parlamentului, a avut 11 declarații politice, a înaintat șapte întrebări și interpelări către membrii Executivului și a semnat 14 moțiuni. Cu alte cuvinte, Manea a încasat degeaba peste 6.000 de lei lunar ca indemnizație de parlamentar. E drept că procesul de adoptare a unei legi este anevoios, iar aleșii pot suferi și ei de lipsă de inspirație în propunerea unor proiecte legislative. Însă tocmai în acest scop au fost inventate cabinetele parlamentare din teritoriu, unde cetățenii pot veni să vorbească despre problemele pe care le au. Or, în prea puține dintre localitățile arondate Colegiului 5 Constanța pentru Camea Deputaților (Mangalia, Limanu, Tuzla, 23 August, Costineşti, Pecinega) putem găsi un cabinet parlamentar al deputatului Victor Manea. Ce-i drept, nici nu putem avea mari pretenții din partea unui politician care nu știe decât să plimbe elefantul pe străzile unuia dintre cele mai importante municipii ale țării, în plină campanie electorală.

Adelina IANCU, Telegraf 15.02.2016

7 Comments

 1. Ieri ziceam că PSD-iştii locali dorm. Uite că nu sunt singurii.

  Cuget Liber http://www.cugetliber.ro/stiri-politica-rusinea-pnl-constanta-deputatul-victor-manea-chiuleste-si-de-la-propriile-conferinte-281071

  Comentariu by lucian visa — 15 februarie 2016 @ 12:10

 2. Abia astept sa i dau un scuipat in fata acestui elefant arogant.nu l am vz 4 ani prin mangalia macar la o plimbare pe faleza.

  Comentariu by Andrei — 15 februarie 2016 @ 15:16

 3. Eu l-am văzut acum două săptămâni la Cazemată. Cred că a fost foarte încântat să mă revadă după aproape 4 ani. „Salut”, a fost întreaga noastră conversaţie.

  Comentariu by lucian visa — 15 februarie 2016 @ 15:27

 4. Probabil a venit sa serveasca masa.

  Comentariu by Andrei — 15 februarie 2016 @ 15:49

 5. După cum spuneam şi acum 3 săptămâni:

  Victor Manea = un tăntălău politic !

  Deputat de Mangalia ???
  Cine l-a văzut ?

  Nici nu are vreo vorbă în Parlament, deşi, după spusele lui „face politică administrativă de peste 20 de ani”, nu are nicio vorbă nici la Mangalia şi, culmea (!) nici la Constanţa!

  Singurul lui merit e că l-a susţinut pe Radu, iar Radu l-a susţinut pe el!

  Cel mai bun gest pe care l-am putea face este să uităm de „dânsul”.

  Comentariu by Ovidiu — 15 februarie 2016 @ 16:49

 6. Manea a fost prezent la Mangalia toti acesti 4 ani prin radu pentru ca el l-a adus si a facut aranjamentele pentru ca acesta sa fie impus primar . Si poate ca a mai fost prezent si prin diferite personaje si firme care au lucrat la Mangalia .

  Comentariu by doctorand — 15 februarie 2016 @ 18:43

 7. Un jeg uman si o nulitate funesta…

  Comentariu by Parerea mea... — 16 februarie 2016 @ 20:16

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress