Mangalia – politica locală

8 februarie 2016

Concurs. Serviciul Public de Asistenţă Socială Mangalia caută consilieri

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 8:51

Serviciul Public de Asistenţă Socială organizează concurs la sediul instituţiei din Mangalia, Str. Delfinului, nr.1, în data de 02.03.2016, ora 10:00, proba scrisă şi în data de 04.03.2016, ora 10:00, interviul pentru ocuparea funcţiilor contractuale de execuţie vacante, din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială, conform H.G. nr.286/2011 şi H.G. nr. 1027/2014. Condiţii specifice pentru ocuparea funcţiilor contractuale de execuţie:

a) Psiholog – Birou Asistenţă Socială Primară: – studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul psihologiei; – drept de liberă practică în psihologie clinică; b) Asistent social debutant – Căminul de Bătrâni: – studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat; – diplomă de absolvire curs de perfecţionare lucrător social; c) Medic – Căminul de Bătrâni: – studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul medicinei; – drept de liberă practică în medicină generală; d) Educator puericultor debutant – Creşa nr. 3: – studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat; – certificat de calificare profesională în educaţie timpurie; Dosarele de înscriere la concurs se depun la sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială în termen de 10 zile de la data publicării prezentului anunţ, în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a. Condiţiile de participare la concurs şi bibliografia stabilită se afişează la sediul instituţiei. Relaţii suplimentare se pot obţine de la sediul instituţiei şi la telefon 0768233888.

Serviciul Public de Asistenţă Socială al Municipiului Mangalia organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a unor funcţii publice de execuţie vacante, din cadrul Compartimentului Cabinete Medicale Şcolare, după cum urmează: consilier I/A – Serviciul Juridic Resurse Umane, consilier I, debutant – Birou Fond Locativ – 2 posturi, consilier juridic I, debutant – Compartiment Achiziţii, consilier I/A – Compartiment Achiziţii, consilier I/A – Serviciul Financiar Contabilitate, consilier I/P – Serviciul Financiar Contabilitate, consilier I/P – Birou Prestaţii Sociale. Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcţiei publice sunt: pentru postul de consilier I/A – Serviciul Juridic Resurse Umane, se cer studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul ştiinţelor juridice şi o vechime în specialitatea studiilor de 1 an.

Pentru posturile de consilier I, debutant la Birou Fond Locativ şi la Compartimentul achiziţii se cere doar studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă. Pentru restul posturilor se cer studii universitare şi vechime, acolo unde este cazul. Concursul se va desfăşura în perioada 25-29 februarie.

Mihaela UNGUREANU, Replica 08.02.2016

8 Comments

 1. Pardoxul este că odată cu mărirea personalului în administraţie, calitatea serviciilor a scăzut.
  La taxe şi impozite cozi, la buletine cozi …

  Comentariu by lucian visa — 8 februarie 2016 @ 8:53

 2. http://www.academiaromana.ro/com2016/doc/d0205-PunctVedereAR.pdf
  qed

  Comentariu by nabuco — 8 februarie 2016 @ 17:05

 3. La cat personal au angajat cred ca au nevoie de un sediu nou . Norocul e ca nu prea stau pe la serviciu si nu e aglomeratie mare pe acolo .

  Comentariu by doctorand — 8 februarie 2016 @ 19:05

 4. si oameni care si iubesc batranii , nu angajeaza ?

  Comentariu by gabi — 8 februarie 2016 @ 21:22

 5. Posturile sunt ocupate de pilosi. Jegul de radu cristian stie de ce.

  Comentariu by Ion — 8 februarie 2016 @ 22:36

 6. DA DOMNULE DAN VUCEA SPUNENE DACA ESTI ATITA DE AT… (02.12.2011, 03:24)
  DE CE ERAU BATUTI DE CATRE GRANICERI CU O FEROCITATE DE NEDESCRIS CEI CARE INCERCAU SA TREACA FRONTIERA DE STAT A RSR…..CA SA SCAPE DE BINEFACERILE COMUNISMULUI……SI PRIMEAU CITE 5 ZILE DE VACANTA DE FIECARE PERSOANA CARE O PRINDEAU …..PLUS BATAIA NECESARA …..ERA IN REGULAMENTUL MILITAR SAU IN CONSTITUTIA RSR……CITEODATA TE MAI SI PUSCAU…..TRAGEAU IN ASAZISII INFRATORI PRIMA DATA IAR FOCUL DE AVERTISMENT DUPA…..

  Sacrificat in jocuri de interese
  Seful Sectorului Politiei de Frontiera de la Pardina, comisarul Viorel Ifrim, a actionat in judecata Inspectoratul General al Politiei de Frontiera * El contesta dispozitia semnata de catre chestorul Aurel Neagu, prin care s-a dispus sanctionarea sa cu retrogradarea din functie # Motivele invocate de catre conducere sunt destul de superficiale tinand cont ca Ifrim a investit destul de mult pentru a realiza un management performant * Toata „povestea” comisarului se pare ca a pornit de la depistarea unui transport cu 77 de kilograme de sturioni, care era destinat unei anumite persoane sus-puse de la Bucuresti * Toate controalele au cazut pe capul comisarului dupa acest incident * Surse din cadrul Directiei Politiei de Frontiera Constanta care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat ca pretinsele abateri disciplinare savarsite de catre comisarul Ifrim au un caracter subiectiv si imaginar si ca s-a dorit cu orice pret indepartarea sa din acea functie * Mai mult, comisarul Viorel Ifrim a avut prima medie pe tot IGPF la examenul de capacitate pentru obtinerea gradului de comisar sef
  Ziarul ZIUA de Constanta a acordat ample spatii unor cazuri de politisti de frontiera cu functii de comanda care au fost sanctionati de-a lungul ultimilor ani, cu sau fara motiv. In cateva din cazurile prezentate, cum ar fi cel al comisarului Dan Vucea, s-a demonstrat ca au existat presiuni efectuate de politisti cu functii ce si-au creat adevarate grupuri de interese, care manevreaza parghiile de serviciu pentru a-si putea mentine pozitiile de pe care realizeaza adevarate profituri colaterale. Cu toate semnalele de alarma date de ziarul nostru, se pare ca jocurile de culise si coruptia au ramas apucaturi care nu pot fi deocamdata starpite. Desi nu intentionam sa ne pronuntam inaintea unei instante judecatoresti, speram totusi ca adevarul sa iasa la suprafata si de aceasta data, asa cum s-a mai intamplat si in alte cazuri asemanatoare. De altfel, chiar protagonistul acestui caz este increzator in justitie, altfel nu s-ar explica indrazneala si curajul de a merge pana la capat.
  Cand solutia nu vine de la superiori, mai ramane instanta
  Fostul sef al Sectorului Politiei de Frontiera Pardina, comisarul Viorel Ifrim, a actionat in judecata Inspectoratul General al Politiei de Frontiera. La Curtea de Apel Constanta a avut loc, luni, primul termen de judecata in acest proces, insa magistratii nu au putut incepe solutionarea din cauza unui viciu de procedura, motiv pentru care au acordat un nou termen de judecata pentru data de 15 decembrie. Conform actelor depuse la dosar, comisarul Ifrim a contestat dispozitia cu numarul 109975 din data de 29 mai a acestui an, semnata chiar de catre inspectorul general al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, chestor principal de politie Aurel Neagu. Prin decizia respectiva, chestorul Neagu ii aducea la cunostinta comisarului Ifrim ca pe data de 23 mai 2003 s-a dispus sanctionarea cu retrogradarea din functie pana la cel mult nivelul de baza al gradului profesional detinut. Motivul invocat de catre Neagu ar fi fost cel al comiterii unor abateri disciplinare ce au constat in neglijenta si lipsa de preocupare manifestate in indeplinirea indatoririlor de serviciu de catre comisarul Viorel Ifrim.
  Sturioni cu ghinion
  Pardina este o mica localitate situata pe Bratul Chilia, unde principala preocupare a satenilor este pescuitul. Asa cum se vede din afara, Pardina nu este numai un satuc linistit, ci si un important loc unde politistii duc o lupta permanenta pentru combaterea braconajului si a traficului cu peste. Sectorul Politiei de Frontiera Pardina apartine de IJPF Tulcea, subordonat la randul sau Directiei Politiei de Frontiera Constanta. Comisarul Viorel Ifrim lucreaza in cadrul IJPF Tulcea din anul 1982, iar din anul 2001 a fost numit in functia de sef al Sectorului Politiei de Frontiera de la Pardina. Incepand cu intrarea in Politia de Frontiera si pana la emiterea dispozitiei de sanctionare, ofiterul a fost apreciat numai cu calificativul „foarte bine” si „bine” si in tot acest interval de timp nu a mai fost pedepsit sau sanctionat. Unii dintre colegii lui Ifrim, care au tangente cu zona, spun ca sanctionarea comisarului se pare ca a pornit de la depistarea si apoi confiscarea a 77 de kilograme de sturioni care ar fi trebuit sa ajunga la o anumita persoana importanta de la Bucuresti. Dupa acest incident, la scurt timp, pe capul comisarului au inceput sa cada tot felul de controale de la Bucuresti. Cei veniti parca au cautat nod in papura, iar in cele din urma a venit si sanctiunea. Totodata, comisarul Viorel Ifrim, care in luna ianuarie a obtinut prima medie pe IGPF la examenul de capacitate pentru obtinerea gradului de comisar sef, nu a mai fost in cele din urma inaintat in grad, ramanand la vechiul grad, cel de comisar. De altfel, chiar si acum exista voci care se intreaba la cine ar fi trebuit sa ajunga acel transport cu sturioni, ce functie sau grad detine destinatarul si daca acesta a avut influenta de a-l demite pe Ifrim. Mai mult, surse din cadrul Directiei Politiei de Frontiera Constanta care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat ca pretinsele abateri disciplinare savarsite de catre comisarul Viorel Ifrim nu sunt reale, avand un caracter subiectiv si imaginar.
  Dotarile institutiei se fac pe spinarea sefilor
  Ca masura luata impotriva comisarului ar fi netemeinica o dovedesc toate actiunile anterioare ale acestuia de la numirea sa in functia de sef al sectorului si pana in prezent. Asa cum sustin colegii de breasla, Ifrim s-a implicat inca de la inceput in activitatea de protectie a angajatilor. Deoarece preturile sunt destul de mari in acea zona izolata, barbatul s-a ocupat de amenajarea unei popote in incinta sectorului. O alta prioritate a fost cea de construire a punctului de control de pe podul de peste canalul Mila Marina 36, care a fost executat din BCA-ul rezultat din demolarea boxei fostului apartament al comisarului. Asa cum sustin localnicii, aceasta lucrare era necesara deoarece, pana atunci, serviciul de control se efectua intr-o cabina de buldozer dezafectata, care nu avea usa si nici geamuri. In alta ordine de idei, iar acest caz nu este singurul, majoritatea sefilor de puncte sau sectoare sunt obligati, indirect, sa efectueze cat mai multe dotari in locurile unde-si desfasoara activitatea. In astfel de situatii, cand se solicita bani de la institutie, de obicei, se spune ca ministerul nu are fonduri, insa pe de alta parte, sefii trebuie sa rezolve problema, ca doar d`aia sunt sefi! Asa s-a intamplat si in cazul lui Ifrim. Din dorinta de a face ceva, comisarul a initiat un fond de sector la care fiecare angajat care dorea cotiza cu o anumita suma. Ifrim a contribuit in fiecare luna cu cate 200.000 de lei. Toate donatiile au fost inregistrate pe baza de tabel si evidentiate prin documente justificative. Din acesti bani au fost cumparate diverse obiecte necesare muncii de zi cu zi a politistilor si pentru care exista chitante. Acesta reprezinta unul dintre motivele de care s-au legat superiorii. In dispozitia de sanctionare se mentioneaza ca exista o lipsa de preocupare manifestata in indeplinirea indatoririlor de serviciu. Pe de alta parte, tot aceiasi superiori mentioneaza in rapoarte ca Ifrim a dat dovada de un management defectuos si au incriminat infiintarea fondului de sector si colectarea sumei de 100.000 de lei lunar de la cadrele sectorului.
  Contestatii fara efect
  Sanctiunea i-a fost comunicata sefului de sector pe 2 iunie 2003 si a fost contestata. Contestatia a fost trimisa ministrului de Interne, Ioan Rus. In cele din urma, comisarul Ifrim s-a adresat si secretarului de stat Toma Zaharia, insa fara nici un efect. Dupa ce a epuizat aceste cai legale, pe data de 27 octombrie, comisarul Viorel Ifrim a apelat la singura institutie care ii mai poate face dreptate, in speta sectia contencios administrativ a Curtii de Apel Constanta. In dorinta de a i se face dreptate, barbatul a formulat contestatie impotriva deciziei luate de catre superiorii de la Bucuresti, prin care solicita anularea dispozitiei de sanctionare, repunerea in functia indeplinita anterior si acordarea avansarii in grad, precum si plata despagubirilor banesti de la data de 2 iunie 2003. Urmatorul termen de judecata va avea loc pe data de 15 decembrie.
  La Tribunalul din Constanta au continuat, ieri, cercetarile judecatoresti in procesul in care inculpat este directorul publicatiei saptamanale „ContraAtac de Constanta”, Gabriel Constantin Toader. El a fost trimis in judecata de catre procurorii din cadrul Parchetului National Anticoruptie sub acuzatia de santaj si luare de mita. Conform anchetatorilor, inculpatul a pretins 300 de dolari de la adjunctul Directiei Politiei de Frontiera Constanta, comisar-sef Petru Net, pentru a nu da in vileag unele fapte de care acesta era acuzat de catre anumiti ofiteri din cadrul Politiei de Frontiera Constanta. Petru Net a organizat un flagrant cu procurorii de la PNA Constanta, insa este greu de spus ca actiunea a fost o reusita, pentru ca obiectul infractiunii, respectiv banii, nu a fost descoperit asupra jurnalistului acuzat de cele doua infractiuni. Cu toate acestea, tanarul a fost trimis in fata instantei de judecata, care, in cele din urma, este singura in masura sa stabileasca daca ziaristul este vinovat sau nu. In momentul in care a avut loc flagrantul, reprezentantii PNA au declarat, cu surle si trambite, ca un ziarist este acuzat de luare de mita, insa nimeni nu a scos nici un cuvant despre faptele care i se imputau comisarului Net, precum si chestorului principal Aurel Neagu, care de fapt erau probe stranse de comisarul Dan Vucea si date ziaristului spre publicare, lucru pe care acesta din urma nu a mai apucat sa-l mai faca. Intrand pe firul anchetei, in urma cu aproximativ o luna, reporterii de investigatii ai cotidianului nostru au publicat in exclusivitate faptele de care erau acuzati anumiti ofiterii de la Politia de Frontiera Constanta, in mare parte, actiuni de coruptie. In cadrul sedintei de judecata de ieri a fost audiat comisarul Dan Vucea din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta, cel de la care ziaristul obtinuse informatiile. Vucea a declarat judecatorilor ca l-a cunoscut pe ziarist prin intermediul unui fost ofiter al Politiei de Frontiera, respectiv Constantin Craciunescu. Barbatul a mai spus ca s-a hotarat sa discute cu jurnalistul, iar acesta sa publice neregulile de la institutia unde lucreaza deoarece, desi de mai multe ori a sesizat esaloanele superioare, care aveau obligatia sa verifice si sa ia masuri, acest lucru nu s-a intamplat, ci dimpotriva, au fost luate masuri impotriva celor care au sesizat abuzurile superiorilor. Pentru a avea dovezi certe si pentru a demonstra ca Net este responsabil pentru multe nereguli, de-a lungul timpului, Vucea a spus ca a preluat olograf mai multe informatii importante din documentele institutiei pe care le-a pastrat la locuinta personala. Acestea erau dovezile despre ofiterii acuzati de coruptie si despre care ziaristul isi luase notite. In alta ordine de idei, tot ieri ar fi trebuit sa fie audiati si Petru Net, adjunctul Directiei Politiei de Frontiera Constanta, precum si Dorel Blaj, seful Punctului Vamal de la Vama Veche, insa cei doi au depus cereri de amanare a audierilor pe motiv ca au alte probleme de rezolvat. Instanta a admis aceste solicitari si a dispus un nou termen pentru data de 24 octombrie.
  Mafia din Politia de Frontiera Constanta iese la iveala
  Unul dintre primele cazuri de luare de mita printre ziaristii constanteni a fost cel al lui Gabriel Constantin Toader * Ziaristul de la Contraatac de Constanta a intrat in posesia unor dovezi care-i acuzau pe sefii Politiei de Frontiera * El a incercat sa negocieze cu comisarul sef Petru Net * Pretul pentru a nu publica cele aflate de ziarist era de 300 USD pentru fiecare episod * La prima negociere intre patru ochi, Net a organizat un flagrant * Cu toate ca politistii si procurorii erau pe pozitii, ei l-au scapat pe ziarist, care a reusit sa fuga cu banii * Retinut ulterior, Gabriel Constantin Toader a recunoscut totul, desi nu mai avea asupra sa suma primita de la Net, care reprezenta nota * Toata lumea s-a concentrat pe fapta ziaristului, fara sa se gandeasca la probele acestuia * Toader detinea informatii de la comisarul Dan Vucea, care avea si documente in sustinerea celor afirmate * Politistul a demascat mai multe combinatii si acte de coruptie ale comisarului-sef Net * Ziarul ZIUA de Constanta a intrat in posesia probelor lui Vucea, pe care le vom da publicitatii
  La Tribunalul din Constanta va demara astazi unul dintre cele mai spectaculoase procese aflate pe rolul instantelor constantene, in care inculpat este directorul publicatiei saptamanale „ContraAtac de Constanta”, Gabriel Constantin Toader. El a fost trimis in judecata de catre procurorii din cadrul Parchetului National Anticoruptie sub acuzatia de luare de mita. Conform anchetatorilor, inculpatul a pretins 300 de dolari de la adjunctul Directiei Politiei de Frontiera Constanta, comisar-sef Petru Net, pentru a nu da in vileag unele fapte de care acesta este acuzat de catre anumiti ofiteri din cadrul Politiei de Frontiera Constanta. Net a organizat un flagrant cu procurorii de la PNA Constanta. Actiunea a demonstrat santajul ziaristului asupra ofiterului, dar a condus la anihilarea actiunii disperate a unui politist protestatar care incerca sa atraga atentia asupra unor grave abateri. Tinand cont ca in cadrul acestui proces vor fi audiati ca martori mai multi ofiteri activi si rezervisti de la aceasta institutie, mai mult ca sigur, declaratiile care vor fi facute vor fi de-a dreptul incendiare. In momentul in care a avut loc flagrantul, reprezentantii PNA au declarat, cu surle si trambite, ca un ziarist este acuzat de luare de mita, insa nimeni nu a scos nici un cuvant despre faptele care i se imputau comisarului Net, precum si chestorului principal Aurel Neagu, care de fapt erau probe stranse de comisarul Dan Vucea si date ziaristului. In prezent, Vucea este in concediu si urmeaza sa fie cercetat pentru sustragerea de documente-secret de serviciu. Si, pentru ca este normal ca opinia publica sa cunoasca intregul traseu al acestei „povesti”, reporterii cotidianului ZIUA de Constanta va prezinta, in exclusivitate, faptele de care sunt acuzati cei doi ofiteri, urmand ca organele competente, ca de exemplu 0962, care au atributii in acest domeniu sa se autosesizeze din presa, daca de la angajatii MI nu au reusit.
  Fostii graniceri, suparati pe conducere
  Concomitent cu reorganizarea fostului comandament national al granicerilor, in structurile actuale ale Politiei de Frontiera, de-a lungul timpului, s-au facut restructurari la varf. Este posibil ca aceasta conjunctura sa fi creat o stare de tensiune in randul cadrelor ramase fara functii. Ca si alte cadre de conducere ale fostelor trupe de graniceri, preluate la constituirea structurilor actualei politii de frontiera, printre cei care se simt nedreptatiti se afla si Dan Vucea, comisar la Biroul de organizare-planificare al Grupului de Nave Mangalia, din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta. Acesta este nemultumit de neinvestirea sa intr-o functie mai mare. Dan Vucea spune ca, de-a lungul timpului, impotriva unor cadre cu functii de conducere s-au facut nenumarate reclamatii, insa cei din esaloanele superioare, care aveau obligatia sa verifice si sa ia masuri, nu au facut acest lucru, ci dimpotriva, au fost luate masuri impotriva celor care au sesizat abuzurile superiorilor. Vucea a fost chiar suspendat pentru perioade limitate si a fost sarit la avansarile in grad. El nu este singurul nemultumit. Intr-o astfel de situatie s-a aflat si fostul colonel Constantin Craciunescu, trecut in rezerva la inceputul anului 2002, inainte de demilitarizarea structurii Politiei de Frontiera.
  „Unde-s doi, puterea creste”
  Vucea si Craciunescu, marginalizati de conducerea Politiei de Frontiera, au decis sa iasa in presa. Din analizele facute, au ajuns la concluzia ca cei mai vinovati sunt comisarul-sef Petru Net, director adjunct al Directiei Politiei de Frontiera Constanta, si chestorul principal Aurel Neagu. Cei doi protestatari cunosteau ca Net avea o legatura speciala cu chestorul principal Neagu si ca atat promovarea, cat si sustinerea lui Net in functie s-au datorat acestuia. Din aceasta cauza ei au renuntat la rapoartele oficiale. In alta ordine de idei, pentru a avea dovezi certe si pentru a demonstra ca cei doi sunt responsabili pentru multe nereguli, de-a lungul timpului, Vucea a adunat mai multe documente pe care le-a pastrat la locuinta personala, in doua dosare. Acestea erau dovezile despre ofiterii acuzati de coruptie. In urma investigatiilor efectuate de catre reporterii nostri, am intrat in posesia probelor lui Vucea.
  Maiorul Catanoiu nu a vrut sa puna „botul”
  Proiectele ziaristului acuzat de luare de mita care i-au fost trimise lui Net pentru studiu si care au la baza dovezile lui Vucea contin urmatoarele acuzatii: „Referitor la contrabanda cu tigari din anul 2001, o salupa care avea la bord cetateni straini de pe epava Fuxia a fost retinuta la un control efectuat de Politia Port Constanta, descoperindu-se in posesia acestora 2.000 de baxuri cu tigari de contrabanda. Cu stirea colonelului Net, acestia au fost facuti scapati, fiecare cotizand cu cate 2.000 de dolari. In noiembrie 1999, a intrat in vama Negru Voda un tir plin cu tigari. In acel moment, in vama se aflau Petru Net si Neacsu Mocanu. Sef de tura era, ca de obicei cand se faceau astfel de tranzactii, capitanul Adrian Toba, prieten bun al generalului Neagu. Soferul tirului le-a dat celor doi ofiteri 5.000 de marci pentru a trece cu camionul nevamuit. Exista si o caseta inregistrata cu discutia dintre soferul bulgar si cei doi, caseta ce poate fi folosita ca proba. Despre aceasta tranzactie aflase si maiorul Catanoiu, care nu a vrut sa se implice in astfel de „afaceri”, din aceasta cauza el fiind transferat la Galati si inlocuit de un apropiat al lui Net”.
  Boboc si Toba, „locotenentii” lui Net
  „Pe data de 19.01 2001 a intrat prin Punctul Politiei de Frontiera Giurgiu tirul bulgaresc cu numarul de inmatriculare HA 1788 in care se aflau 1.000 de baxuri cu tigari BT, avand conducator pe Andreev Asen Stevanoy, posesor al pasaportului cu seria 302140204. Sef de tura la vama Giurgiu era, nu intamplator, acelasi capitan Toba, care a rezolvat intrarea tirului in tara. Pe 21.01.2001, tirul mentionat a ajuns in PPF Negru Voda, unde sef de tura era colonelul Boboc, si el prieten cu Net. Tigarile au fost descarcate in shopurile din zona Negru Voda, iar noaptea urmatoare au fost scoase din vama si trimise spre vanzare la Bucuresti. Pe data de 16 februarie 2001, tot prin vama Giurgiu, unde sef de tura era acelasi capitan Toba, a intrat un alt tir bulgaresc cu 900 de baxuri de tigari si, urmand acelasi traseu, pe data de 18 februarie 2001, la orele zece dimineata, a ajuns in vama Negru Voda unde, bineinteles, era asteptat de seful de tura, Boboc. Pe data de 18 martie 2001, a intrat in tara un tir cu numarul de inmatriculare T-4344-TB incarcat cu tigari in valoare de 33.000 de dolari, care pe 19 martie 2001 a ajuns in localitatea 2 Mai, urmand ca seara sa fie descarcat in shopurile vamii, deoarece colonelul Boboc intra in tura la ora 23.00. Tupeul ofiterilor corupti merge pana la limita extrema, deoarece desigilau tirurile pe parcursul drumului, descarcau tigarile in masini care luau drumul Bucurestiului, apoi incarcau baxurile lipite in tir, punand si sigiliul la loc si asteptau cutiile goale sa ajunga noaptea in zonele vamale”.
  3000 de dolari pentru o identitate falsa
  „In ultimii ani, prin Portul Midia au intrat in tara cetateni arabi pe diverse nave. Pe nava Jamel, care fusese scoasa din uz in 1997, dupa cum figura in evidentele portuare, in anul 1998 au fost trecute ca fiind imbarcate 45 de persoane de nationalitate araba, cu aprobarea generalului Aurel Neagu. Persoanele arabe erau traficanti de arme urmariti international si dati in consemn la frontiera, insa Neagu si Net incasau cate 3.000 de dolari de la fiecare arab, ii debarcau pe acestia in Portul Midia si ii inregistrau pe arabi cu nume false ca simpli marinari straini, in timp ce acestia isi desfasurau nestingheriti afacerile ilegale. In perioada 1999-2000 au fost facute mai multe sesizari catre Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Bucuresti, despre activitatea dubioasa a mai multor ofiteri din cadrul Directiei de Frontiera Constanta, insa acestea au ramas fara nici un rezultat deoarece in 2001 chestorul Aurel Neagu a fost numit sef al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Bucuresti, la scurt timp venind si numirea comisarului Net pentru functia de adjunct sef al Directiei Politiei de Frontiera Constanta”.
  Uite consemnul, nu-i consemnul
  „Un alt caz dubios in care sunt implicati Neagu si Net este cel al cetateanului egiptean Muhamad Ali Abbas, un traficant de arme urmarit international, pe numele caruia a fost emis un consemn prin care nu i se permitea intrarea in tara a acestuia cu ordinul nr. 1734, din 12 iunie 2001, insa, prin dispozitia nr. 291229, din data de 23.06.2001, semnat de chestorul Neagu, i-a fost ridicata interdictia de intrare in tara, desi consemnul interzicea intrarea traficantului in Romania pana la data de 12.09.2001. Mai mult decat atat, Abbas a fost imbarcat cu numele de Ahmed Muhamad Abbas, cu pasaportul egiptean seria 103461, in luna decembrie, pe nava Jamel, dupa care a fost transferat pe nava Salem 1 pentru a i se pierde urma, ulterior acesta parasind tara la bordul navei Salem 1. Acest Abbas era si proprietarul unei nave cu care s-a transportat armament pentru palestinieni, nava la care-i schimba numele periodic (Karine A sau Rim K), bineinteles cu stirea lui Neagu si a lui Net. Aceasta nava a fost scufundata de israelieni in 2001”.
  Exclusi unul cate unul
  „O alta manevra a lui Net a avut loc in anul 2001, atunci cand maiorul Catanoiu, sef al PCTF Mangalia, a primit ordin de la Net sa-i faca debarcarea unui cetatean portughez pe nume Goncalves. Acesta s-a prezentat cu pasaportul cu seria 334241, eliberat la data de 6.03.1981 la Sevilla si care expirase la data de 2.03.1998. Cetateanul portughez sosise la bordul navei Agis Nikolaus sub pavilion Malta si la controlul efectuat de Politia de Frontiera acesta s-a legitimat cu carnetul de marinar seria 538645 eliberat la data de 3.05.2001. La control au participat mai multe cadre din Portul Mangalia, iar portughezul Goncalves a afirmat ca i-a dat colonelului Net si unui alt colonel din Transporturi Maritime 3.000 de dolari. Comisarul Net, sustinut de chestorul Neagu, a creat o intreaga retea de contrabandisti, excluzandu-i unul cate unul pe cei care refuzau sa-l sprijine in realizarea numeroaselor manevre necurate si, bazandu-se pe influenta lui Neagu, si-a pus oamenii apropiati lui in posturile cheie”.
  Documente confiscate
  In urma incidentului cu ziaristul acuzat de luare de mita, pe data de 8 iunie 2003, procurorii au efectuat o perchezitie atat la domiciliul lui Dan Vucea, cat si la cel al lui Constantin Craciunescu, ultimul fiind chiar nasul actualului sef al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta, Vasile Rosciuc. In urma acestei actiuni, cele doua dosare care se aflau la locuinta lui Vucea au fost confiscate. Continutul dosarelor a fost trimis spre verificare, conform legislatiei in vigoare privind documentele clasificate. Dupa analizarea documentelor de cei din Politia de Frontiera s-a stabilit ca respectivele erau, de fapt, informatii preluate olograf din alte documente de catre Vucea si au in intregime caracterul si regimul de „secret de serviciu”. Va urma.

  http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/ziaristul-constantean-acuzat-de-luare-de-mita-avea-probe-zguduitoare-impotriva-mai-multor-ofiteri-su-12173.html

  Comentariu by onor politia locala — 9 februarie 2016 @ 12:05

 7. Terminați cu romanele, mai ales că există link-ul.
  Din text Vucea pare eroul pozitiv care a dat ”secretele” cu șefi corupți unor ziariști. Nu m-ar mira s-o facă și azi, mai ales că nu sunt secrete.

  Comentariu by lucian visa — 9 februarie 2016 @ 13:35

 8. @7 Acu nu stiu daca ar avea vreo legatura…sau poate o fac cei interesati,dar l-am gasit pe erou trimitand bezele,ca intre colegi(?!),pe contul lui de facebook,cui credeti ? Lui Paul Foleanu ! Paf !

  Comentariu by I.S — 9 februarie 2016 @ 15:01

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress