Mangalia – politica locală

3 februarie 2016

Hai, vino în judeţ la noi, Ilie dragă! Se pregăteşte decapitarea PNL Constanţa?

Filed under: PNL — lucian visa @ 9:59

Disputele din PNL Constanţa, mai exact, dintre cele două aripi, vechii liberali şi foştii democraţi, par a nu mai avea sfârşit. Luptele au ajuns la asemenea nivel încât se dau pe faţă. Deşi ar trebui să fie un singur partid care să aibă aceeaşi viziune, vechii liberali ies cu anumite propuneri de primari, în timp ce foştii democraţi prezintă alţi candidaţi.

Situaţia nu este pe placul simpatizanţilor liberali care nu ştiu pe cine să mai creadă, deoarece s-a creat o confuzie totală. Şi, cu siguranţă, asemenea atitudine ar urma să fie sancţionată la votul din vară, situaţia fiind în avantajul celor de la PSD Constanţa.

În momentul de faţă, în loc să existe un singur partid, la Constanţa, există două tabere, „sucursale” ale PNL. Una condusă de deputatul Gheorghe Dragomir de la vechiul PNL, iar a doua de senatorul Gigi Chiru, de la fostul PDL, chiar dacă, pe hârtie, interfaţă este Sorina Tuşa.

Faptul că, la Constanţa, fuziunea nu s-a realizat şi în realitate a ajuns până la urechile celor de la Bucureşti, care sunt hotărâţi să ia taurul de coarne şi să facă ordine în filiala de la malul mării. Mai exact, conducerea PNL Constanţa s-ar putea să fie decapitată cel târziu, săptămâna viitoare. Pe de altă parte, un alt dezavantaj avut în vedere de cei de la Centru vizează prieteniile prea strânse ale unor vechi liberali cu cei din tabăra PSD-ului, prietenii care creează suspi-ciuni de blaturi politice pe plan local.

Semnale că lucrurile nu stau tocmai pe roze a dat, inclusiv, copreşedintele PNL Constanţa Gheorghe Dragomir. Şi asta deoarece, de vreo lună de zile, a evitat să mai dea ochii cu presa şi l-a băgat la înaintare pe secretarul general executiv al PNL Constanţa Septimiu Bourceanu. Concret, la ultimele două conferinţe de presă în care au fost prezentaţi candidaţii pentru primăriile oraşelor Ovidiu şi Techirghiol, Dragomir nu şi-a făcut simţită prezenţa cu toate că el este şef la judeţ.

„Cine nu se înscrie în disciplina de partid pleacă!“

Deputatul Cezar Preda, responsabil pe Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, spune că, la Constanţa, situaţia se va remedia până la data de 15 februarie.

„Cunosc foarte bine situaţia din Organizaţia PNL de la Constanţa. Sunt răbufniri de orgolii şi cred că lucrurile acestea trebuie să înceteze. Săptămâna viitoare vine la Constanţa secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, şi ştiu sigur că va face ordine acolo. Mi-ar face plăcere să fiu şi eu prezent, însă nu ştiu exact cum voi avea programul. Eu sunt optimist şi spun că lucrurile neplăcute trebuie să înceteze la Constanţa şi să fie aşezate într-o nouă viziune. Pe lângă altele, prezentarea diferită a candidaţilor a fost o mare greşeală care, ştiu sigur, că de pe 15 februarie nu se va mai repeta. PNL are o şansă mare de a câştiga alegerile la Constanţa şi nu trebuie ratată”, a declarat pentru „Cuget Liber”, Cezar Preda.

Întrebat dacă atunci când va veni la Constanţa, Ilie Bolojan îl va prezenta oficial pe fostul rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Vergil Chiţac, drept candidat al PNL-ului la Primăria Constanţa, Cezar Preda a lăsat de înţeles că este posibil.

„Cel mai bine ar fi să aveţi răbdare şi să vedeţi ce se întâmplă atunci. Un singur lucru pot să vă spun, că lucrurile vor intra în normal. Cine nu se înscrie în disciplina de partid pleacă! Nu se va ţine cont nici de amicii, nici de prietenii”, a mai declarat Cezar Preda.

Cine este Ilie Bolojan

Ilie Bolojan este primarul Municipiului Oradea. La sfârşitul anului trecut, el a fost ales secretar executiv unic al PNL în cadrul Consiliului Naţional al partidului. Cunoscut ca un om cu un caracter puternic şi tranşant, Bolojan a susţinut, chiar înainte de finalizarea lucrărilor consiliului, un discurs la obiect şi fără menajamente privind direcţiile pe care trebuie să le urmeze partidul în vederea alegerilor. Printre altele, el a afirmat că acolo unde nu se pot găsi cei mai buni candidaţi în interiorul partidului, aceştia trebuie aduşi din afara partidului. Aşadar, este posibil ca, în caz că liderii PNL Constanţa vor fi schimbaţi, la comanda filialei de la malul mării să fie aduşi oameni din afara partidului.

Rămâne de văzut ce surprize va scoate din tolbă Ilie Bolojan, însă un lucru este clar! Actuala conducere a PNL Constanţa nu ar trebui să mai existe, asta dacă chiar se doreşte ca liberalii să pună mâna pe Primăria Constanţa.

Carmen Mocanu, Cuget Liber 03.02.2016

15 Comments

 1. O schimbare a lui Dragomir la şefia organizaţiei judeţene, ar fi normală. De atâţea ani, organizaţia n-a avut rezultate notabile. S-a creat o gaşcă conducătoare care îşi apără în primul rând interesele de grup şi nu de partid. Tot aceată gaşcă l-a proptit pe mincinos în fruntea PNL Mangalia şi pe Manea l-a propus deputat în colegiul nostru.

  Comentariu by lucian visa — 3 februarie 2016 @ 10:05

 2. http://www.replicaonline.ro/pntcd-constanta-in-alianta-electorala-cu-per-260082/

  Comentariu by nabuco — 3 februarie 2016 @ 13:56

 3. http://www.cugetliber.ro/stiri-politica-liberalul-vergil-chitac-a-preluat-conducerea-pnl-constanta-280238?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=stiri-recente&utm_campaign=Impact_stiri_recente

  Comentariu by Anonim — 5 februarie 2016 @ 9:55

 4. http://www.cotidianul.ro/litoralul-pentru-rusi-o-gogomanie-cat-casa-poporului-275723/

  Comentariu by nabuco — 5 februarie 2016 @ 15:11

 5. A se citi cu atentie la #4 sa nu se faca o confuzie. Iata : „Ce am descoperit însă la prima „citire”. Unul dintre hotelurile din Mamaia şi unul din Delta Dunării aparţin lui Dragoş Gociman, mâna dreaptă a doamnei Martin în Asociaţia Litoral-Delta Dunării şi însoţitor al ei la Moscova, la sfârşitul lunii ianuarie. Cu alte cuvinte cei în cauză au lansat – în calitate privată, neoficială şi fără consultarea hotelierilor – două programe din care să tragă şi ei ceva beneficii.”…Deci tanti cu probleme „de glanda” si cu legaturi cu Strutinski,Mazare,Constantinescu…Polaris si spatii verzi la Mangalia,care sustine pe Schwarzenegger independent,USL-ist care rupe pdl-ul local ! Astept sa-l vaz si pe Iorgus la brateta cu madam…colegi partinici- d’acu ! Probabil ca la Corsa o sa le convina cu 10 euro pe noapte !

  Comentariu by I.S — 5 februarie 2016 @ 15:44

 6. Pt. #5
  Poate ca ai dreptate:
  https://www.google.it/imgres?imgurl=http://www.editiadesud.ro/wp-content/uploads/2014/08/114.jpg&imgrefurl=http://editiadesud.ro/?p%3D15221&h=736&w=1241&tbnid=ut1n6oXxncfEAM:&docid=mYpI9mfjYhnVhM&ei=Lai0Vq7nHMTSOqLJhagK&tbm=isch&ved=0ahUKEwjusb_Z4eDKAhVEqQ4KHaJkAaUQMwhGKB8wHw

  Comentariu by nabuco — 5 februarie 2016 @ 15:50

 7. http://www.stareanatiei.ro/2016/02/sa-ti-vindem-un-cont-nea-vasile/

  Comentariu by nabuco — 5 februarie 2016 @ 15:58

 8. @7 Nene nabuco- si noul procuror general are in declaratia de avere un imprumut de 350 000 de euro de la un „necunoscut”(pe necunoscutii astia nu-i baga nimeni in seama…nu de bani ci de oleaca de santaj…bagat cand trebuie !) Vorbiram de rusi mai sus si inca nu realizam ca tara asta se poate cuceri si fara tancuri si rachete ! Avem in tara(si in orasul nostru!) destui cu „cel mai bogat loc din cimitir” ! Exemplul concludent al coruptilor de partid a fost alt procuror,pus avocatul poporului,desi figura in topul datornicilor,cu peste un milion de euro datorii ! P’aci pe jos se fura-n draci…si cu jumatate din parandarat sunt imbogatiti aia de care se minuneaza Patraru !

  Comentariu by I.S — 5 februarie 2016 @ 16:30

 9. Dar in hotelul construit la Olimp pe plaja in buza marii de Slavescu&company ce zici cat vor fi costiurile cazarii pentru rusi? Cat a negociat Radu cu madama Martin?

  Comentariu by ANONIM — 5 februarie 2016 @ 17:20

 10. Intrebarea de la pct 9 este doar pt domnul IS.

  Comentariu by ANONIM — 5 februarie 2016 @ 17:21

 11. @9 @10 Noi latram si astia aduna averi ! Deosebirea dintre noi doi este ca suntem prinsi in partizanat politic,ne jucam la comanda lor de-a capra vecinului…iar ei se aduna periodic la lacul racilor si stabilesc intre ei prin negociere…cine urmeaza la rand ! Mai pe inteles corbul la corb nu-si scoate…Pe unii i-a orbit politica chiar si cand intorc buzunarele pe dos si in loc de bani gasesc afise electorale cu promisiuni!

  Comentariu by I.S — 5 februarie 2016 @ 18:13

 12. Nu va contrazic cu privire la faptul ca noi latram si ei aduna averi ,tocmai asta am vrut sa va demonstrez ca toti sunt la fel si tocmai de aceea nu trebuie sa lovim in unul iar in celalalt nu.Asemanarile sunt orbitoare inte ei.pt 11.Si nu cred ca la dumneavoastra este vorba de ceva politic ,se pare ca aveti doar o problema personala care va macina cu o anumita persoana,spun asta deoarece asta se deduce din numeroasele comentarii pe care le postati. Ceva personal va nemultumeste si va creat o stare de ura.Starea de ura nu face bine nimanui. pt comentatorul de la nr 11

  Comentariu by ANONIM — 5 februarie 2016 @ 18:35

 13. Zici ca vrei sa-mi demonstrezi…ca toti sunt la fel,numai ca in unii trebuie dat cu lauri iar in altii cu laturi ! Partizanul (de fapt ce s-o mai cotim -talibanul)-celuilalt…spune tot la fel ! Daca vrei sa stii nici nu e vorba de ura impotriva unuia dintre primari…ci impotriva sistemului ! Dincolo la articolul despre un jurist care se strofloceste la primar…ca l-a taiat la portie,poate ar fi fost mai nimerit sa-ti dau un raspuns mai clar ! Dar ce spui de un primar care-ti face dosar penal pentru fals intelectual…numai pentru a scapa un jurist si un sef de serviciu…de puscarie(cei cu sprijinul carora si-a facut averea,pentru ca au pus botul la un alt jurist-o javra de militian-care-i santaja cu un proces castigat impotriva primariei cu falsuri facute chiar de ei !

  Comentariu by I.S — 5 februarie 2016 @ 19:02

 14. PT 13 vA DAU DREPTATE DACA ESTE ASA CUM SPUNETI. sI NU AM SPUS CA UNUL TREBUIE LAUDAT SI UNUL CRITICAT ,AM VRUT SA SPUN CA TOTI SUNT O APA SI UN PAMANT.

  Comentariu by ANONIM — 5 februarie 2016 @ 19:09

 15. Dacă pornim de la premiza păguboasă că toți sunt o apă și un pământ, atunci așa vor fi și următorii politicieni în veacul vecilor. Încadrarea tuturor într-o clasă (mulțime) e profund greșită. Și în politică sunt oameni corecți și cinstiți. E clar că ei sunt o minoritate, dar sunt.

  Comentariu by lucian visa — 5 februarie 2016 @ 23:55

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress