Politica locală

23 ianuarie 2016

Şedinţa de ieri. Comisia pentru verificarea contractelor de asistenţă juridică

Filed under: Lucian Vişa — lucian visa @ 11:49

După alegerea noului preşedinte de şedinţă, Dragoş Bociog, s-a suplimentat ordinea de zi cu un proiect al opoziţiei. S-a propus înfiinţarea unei comisii pentru verificarea contractelor de asistenţă juridică, cuantumul şi componenţa datoriilor şi studierea situaţiei proiectelor ex europene. S-a discutat ceva timp pe acest proiect. Primarul a venit cu propunerea ca să se verifice şi contractele de orice fel şi de la ADPP şi Goldterm, spunând că există interese ale unor consilieri locali. N-a dat nume, dar a folosit cuvintele „prin interpuşi”. Comisia e formată din consilierii Foleanu, Bociog şi Maganu. La vot a fost 9 la 6. Secretara Boiţă a spus că trebuie 11 voturi şi că nu s-a adoptat, pentru că aşa i-a trimis o adresă prefectul. Evident a mai ieşit un pic de ceartă. Acum să nu credeţi că n-au fost „amabilităţi” până atunci. Eu am făcut doar un scurt rezumat. Vă postez mai jos şi articolul din legea administraţiei locale actualizată, care reglementează voturile necesare adoptării hotărârilor.

ART. 45
(1) În exercitarea atribuţiilor ce îi revin consiliul local adoptă hotărâri, cu votul majorităţii membrilor prezenţi, în afară de cazurile în care legea sau regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului cere o altă majoritate.
(2) Se adoptă cu votul majorităţii consilierilor locali în funcţie următoarele hotărâri ale consiliului local:
    a) hotărârile privind bugetul local;
    b) hotărârile privind contractarea de împrumuturi, în condiţiile legii;
    c) hotărârile prin care se stabilesc impozite şi taxe locale;
    d) hotărârile privind participarea la programe de dezvoltare judeţeană, regională, zonală sau de cooperare transfrontalieră;
    e) hotărârile privind organizarea şi dezvoltarea urbanistică a localităţilor şi amenajarea teritoriului;
    f) hotărârile privind asocierea sau cooperarea cu alte autorităţi publice, cu persoane juridice române sau străine.
(3) Hotărârile privind patrimoniul se adoptă cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcţie.

După ce a vorbit Maganu, primarul s-a simţit dator să explice că ar trebui stabilită oportunitatea achiziţionării unor mijloace pentru transportul în comun, prin proiecte europene. Are dreptate, dar mingea e la el de 3 ani jumate şi putea s-o facă până acum. N-a făcut-o pentru că Maganu vota altfel până nu de mult.

Propunerea primarului ca să se cerceteze contractele de la Goldterm, indică că s-a stricat căruţa şi cu Dan Georgescu. Era şi de aşteptat. Cum acesta l-a trădat pe Tusac, era evident că o va face şi cu Radu, având în vedere că acesta are în faţă perspectiva de a pierde alegerile. Nu ştiu dacă Radu ştia dinainte sau a aflat abia acum. Mă gândesc că se simte minunat înconjurat de trădători. Eu personal mai ştiu încă doi din imediata lui apropiere care „ciripesc” dincolo. Evident că nu-i desconspir până la alegeri. Dar părerea mea e că se văd cu ochiul liber.

9 Comments

 1. pai nene nu sunt trei microbuze trimise de ponta care stau si acum pe tusa langa primarie?ce dracu sa faci cu altele daca nu esti in stare sa le dai copiilor pe astea?

  Comentariu by anonim — 23 ianuarie 2016 @ 12:39

 2. Va dati seama ce panarama e la Primarie? (I)

   Strazile sunt ca la “araturile de primavara”. Desi contractul cu MegaConstruct spune altceva: precum ca firma (MegaConstruct) trebuie, pe cheltuiala proprie, sa aduca strada la vechea ei functionalitate.
   Madam Boita habar nu are despre ce legi vorbeste !
   Dan Georgescu e ‘frecat” de primar deoarece se stie ca directorul GoldTerm vrea sa candideze la primarie!
   Catalin Cornaci nu MAI vrea sa mai semneze facturile la Perfect Tree si e pus pe liber de Cristian Radu, pe baza unor presupuse fapte penale! Era bine cand aveau “cosul comun”, nu?
   Alti oameni, cu adevarate procese penale pe rol (de hartuire sexuala, de exemplu), sunt mentinuti in functii de directori!
   Cetatenii nu mai platesc taxele caci nici nu stiu daca mai este real programul fiscal adus de primar. Al catalea ?
   Serviciul Social nu are director (prin concurs) de vreo 4 ani si nici nu are “patalama la mana” de functionare.
   Politia Locala amendeaza pe “circulatie” si doar pe baza ordinelor primarului si pierde pe banda rulanta contestatiile.
   Proiectele europene – nimeni nu stie de ce nu s-au facut, dar primarul urla ca e de vina PSD ca nu vrea sa imprumute bani pentru finalizarea lor!
   Adi Craciunescu n-a mai trecut de luni bune pe la Primarie deoarece s-a certat cu Romulus Dumitrana, iar bugetul inca nu e facut.
   Manu isi vrea banii si bate din picior.
   Orasul nu are arhitect brevetat.
   In statiuni, bucurosi de incapacitatea lui Radu, hotelierii fac ce vor.
   Contractele de la N-Evergreen Park se platesc, dar nu se stie cu ce bani.
   Executia bugetara e in suspans de vreo 2 ani. Nu s-a raportat nimic public pana acum, pe articole bugetare.

  Practic, primarul Cristian Radu a scapat demult orasul din mana ! N-ar fi bine sa lase pe altul ?

  Apropos: dom’ primar, ce naiba scrie pe piatra aia de mormant din mijlocul Sensului Giratoriu?

  Comentariu by Notarius Anonymus — 23 ianuarie 2016 @ 18:35

 3. Parca incepe sa-mi fie mila de ,, micul Print” Nu-i usor sa vezi cum te parasesc unul cate unul cei apropiati!

  Comentariu by Adi — 23 ianuarie 2016 @ 20:20

 4. Pt. 3

  Adi,

  Sa nu-ti fie mila !

  Mila e doar pentru oamenii cinstiti!

  Pentru aia care nu au avut “mostenire” milioane de euro din pensia soacrei, precum Radu din spaga de la Garda Financiara – cu aia cum facem?

  Mila e doar pentru aia care au avut o cariera profesionala legala, nelegata de aprovizionarea cu C.L.U. a Mangaliei in 2011, cu firma de la Slobozia, pe vremea lui Tusac, inainte de a se angaja ca “city manager” la Mangalia (oare de ce s-a mutat Romulus de la Bucuresti la Constanta?) – cu aia cum facem?

  Mila e pentru aia care au avut succes in viata si nu pt cei care s-au folosit de cariera parintilor lor de sefi ai granicerilor si vamesilor din Portul Constanta (macar asta, Adi Craciunescu, a plecat acum vreo 6 luni !) – cu aia cum facem?

  Ca impreuna, toti trei, au venit la Primaria Mangalia!

  Ca nu se mai impaca acum la bani…! Asta e treaba lor!

  Cu astia cum facem?

  Comentariu by Notarius Anonymus — 23 ianuarie 2016 @ 20:39

 5. Da, domnule Notarius! Ecuația e simplă! Dacă Mangalia nu găsește repede un contracandidat, vom avea marea, măreța, mătreța, imensa surpriză, să-l suportăm încă 4 anișori pe pițigoiul juma de buletin!

  Comentariu by Zoga — 23 ianuarie 2016 @ 22:41

 6. Se stie,cea mai buna apărare e contraatacul.Asta e deviza sub care acționează acum primarul,nu are alta cale.Iar cine pune botul la vrajeala lui(si aici vorbim de noi toti)
  e halit pentru inca 4ani.

  Comentariu by De prin târg — 24 ianuarie 2016 @ 0:33

 7. adevarat le spui Notarius

  Respect!

  Comentariu by marcu — 24 ianuarie 2016 @ 7:40

 8. Poti avea toate averile din lume, dar daca nu ai onoare si nu poti privi in ochi pe cei apropiati, nimic nu ai!

  Comentariu by Anonim — 24 ianuarie 2016 @ 14:26

 9. Spagarul sef al constantei ne tine lectii de morala.mai excrocule 8 ani ai fost sef la garda.ai inghitit spaga cat o balena albastra pe zi.chiar esti cu m…..a.te imbraci cu camasi de 500 euro bucata si pantofi de minim o mie euro si ai nesimtirea sa ne arati cu degetul.

  Comentariu by Andrei — 24 ianuarie 2016 @ 22:38

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress