Politica locală

21 ianuarie 2016

Se vede capătul tunelului. Execuţia lui Cornaci

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 10:16

Disp20

 

CONTINUĂ BALAMUCUL LA MANGALIA! Şeful ADPP, anunţat prin e-mail că a fost DEMIS!

Cătălin Cornaci, revenit în 2012 la conducerea Administrării Domeniului Public şi Privat Mangalia, după ce a fost demis de fostul primar Claudiu Tusac, este din nou “tras pe dreapta”! Cornaci nu mai este director al ADPP, începând cu data de 20 ianuarie. Cel demis de actualul primar Cristian Radu nu înţelege motivul şi a declarat, pentru “Replica”, următoarele: „Eu sunt în concediu legal, de care se ştia, iar ieri primarul a convocat o şedinţă cu cei de la ADPP. Am transmis că nu sunt în localitate, că sunt în concediu şi că nu pot ajunge. Dacă eram în localitate, mă duceam, nu era nici o problemă. După care, tot ieri, am primit pe email o adresă prin care mi se aducea la cunoştinţă că nu mai sunt directorul ADPP. Am sunat la primar, să întreb motivul, dar nu a răspuns. Consider că nu se procedează aşa. Oricum, voi merge la primărie, pentru că, dacă nu ştiau, eu trebuie să semnez că am luat la cunoştinţă decizia primarului”, a spus Cornaci.

Replica 21.01.2016

Şeful ADPP Mangalia, suspendat prin e-mail

La Mangalia nu e loc de liniște. Culmea este că toate certurile îl au în prim-plan pe primarul Cristian Radu, care dă de înțeles că nu este mulțumit de nimeni și nimic. Dacă nu se ceartă cu aleșii din Consiliul Local, Cristian Radu intră în conflict cu angajații din Primărie. Ultima persoană de care s-a luat edilul este șeful Administrației Domeniului Public și Privat (ADPP), Cătălin Cornaci, pe care l-a suspendat din funcție printr-un e-mail. „Am primit un e-mail prin care mi s-a adus la cunoștință faptul că mi s-a încetat contractul cu ADPP pentru o perioadă. Nu tu un telefon, nu tu o explicație din partea primarului”, a spus Cornaci. Potrivit documentului primit de șeful ADPP Mangalia, la baza deciziei primarului ar sta anumite nereguli care s-ar fi făcut în momentul încheierii contractului de management dintre Primăria Mangalia și Cătălin Cornaci. Interesant este faptul că nu este pentru prima dată când șeful ADPP este îndepărtat din funcție. S-a mai întâmplat în mandatul fostului primar Claudiu Tusac. După ce Cornaci a dat în judecată Primăria și a câștigat procesul, șeful ADPP a fost reinstalat în funcție și a primit toate salariile din urmă. „Cu siguranță se va întâmpla la fel și acum. Am de gând să dau în judecată Primăria, pentru că m-a suspendat fără niciun motiv întemeiat”, a spus Cornaci.

Tatian Iorga, Telegraf 21.01.2016

16 Comments

 1. Culmea, după 7 ani, şefa de la Resurse Umane şi-a adus aminte că s-a încălcat legea în 2009, la angajarea lui Cornaci. După ancheta penală, s-ar putea ca ea să pice cel mai prost. Aşa e când faci pe placul primarilor şi pe lângă lege. Aviz amatorilor.

  Realitatea e că relaţia mincinosu-Cornaci nu mai funcţiona de mai mult timp. Picătura care a umplut paharul a fost ancheta internă declanşată de ADPP cu privire la falsurile din situaţiile de plată la spaţiile verzi. Sunt convins că fostul director şi-a făcut copii după ele.

  Cine credeţi că i-a luat locul ? Angelescu.

  În 2012, în baza legii informaţiilor publice, am cerut la ADPP o situaţie referitoare la administraţia Tusac. Acelaşi Cornaci m-a refuzat politicos. În scris. Uite că se întoarce roata Cătăline ! Nu-ţi port pică, dar nici nu uit că odată ajuns la putere ai uitat pe cei care v-au ajutat. Nimeni să nu uite că puterea e trecătoare. Calitatea de om e mai presus decât funcţiile vremelnice. Şi Sorin Andrei ar fi bine să citească cu atenţie. Poate şi rucar, dar la el cred că exagerez deja. Poate că data viitoare şi Marius Ilie mă va saluta când va trece pe lângă mine.

  Important că se vede capătul tunelului. Curând vor pleca şi alţii de lângă mincinos. Un pic de răbdare, bulgărele e încă mic, dar se rostogoleşte.

  Comentariu by lucian visa — 21 ianuarie 2016 @ 10:25

 2. De data asta Marga Toader scapa de raspunderea pentru infractiunea de neglijenta in serviciu pentru ca este prescrisa la ora actuala.Dar cine stie cate bube or mai fi in capul ei, ca ea este doar o carpa care executa orbeste ordinele constantenilor care uite cum o baga in cacao.Nota aia este fabricata se vede de la o posta,dar de unde sa stie ea la ce pericole este expusa cand se lasa manipulata, ea a fost o biata cofetareasa, a vandut si a dat cu mopul la cofetarie toata viata pana a dat norocul peste ea sa devina soacra lui piciu. Asa s-a propulsat in cariera.Asta, in urmatorul mandat, cand vom scapa de javrele actuale, trebuie sa dispara de la biroul de resurse umane.Resursele umane promovate si angajate cu aportul ei sunt cele mai neinspirate si paguboase pentru orasul nostru.

  Comentariu by dana — 21 ianuarie 2016 @ 12:07

 3. Nu m-am referit la o sancţiune penală, ci doar la constatarea ei, care poate duce la schimbarea din funcţie. Nu neapărat până la vară.

  Comentariu by lucian visa — 21 ianuarie 2016 @ 12:16

 4. Piticul l-a executat pe Cornaci ca nu a vrut sa semneze situatiile de plata de milioane de lei la spatii verzi pentru lucrari fictive, ba chiar demarase o ancheta interna. Stie ca va castiga Cornaci in instanta dar pana atunci le semneaza Angelescu, se duce el la puscarie dar Piticu s-a ales cu banutii. Da-i drumu si mai plimba niste rabe de pamant fictive ca le plateste Angelescu la firma lu Manu din Eforie.

  Comentariu by Anonim — 21 ianuarie 2016 @ 12:56

 5. Ceva nu se leaga in toata afacerea asta.
  Este evident ca nu are legatura cu ce s-a intamplat ca “n-ar fi avut nu stiu ce hartie la dosar”. De parca mincinosul le-a avut pe toate cand s-a angajat acum 15 ani la Garda Financiara? O fi facut Cristian Radu intr-adevar studii la ASE? Nu stim, ca nu a prezentat vreodata vreo diploma.

  Dar nu asta-i important. Ca astea sunt “detalii”,principalul este ca mincinosul aplica cu staruinta proverbul romanesc “Tiganul cand ajunge imparat, prima data il spanzura pe taica-sau” !

  Si da, domnule Visa, sa ia aminte si Sorin Andrei si altii. Si cu totii sa se uite si la pataniile lui Leo Tanase si ale lui Cristi Dragan !

  Comentariu by Notarius Anonymus — 21 ianuarie 2016 @ 13:16

 6. Ce a pățit stimate domn Leo Tanase de cand a avut contracte de distributie si mentenanța cu PRIMARIA? Cu spitalul, etc? Ce lansati dumneavoastră sunt petarde politice care nu fac decât:fâs! Dumneata te-ai uitat in 2012;2013, chiar si 2014 pe situatiile de plata? Am mai întrebat cu alta ocazie, cum puteți numi ne-norocoși indivizi care se adapau din bugetul local si de ce a fost greșit ca au fost opriți? Se face iar liniște?

  Comentariu by Xman — 21 ianuarie 2016 @ 13:51

 7. pt.4 Cornaci a fost prins cu ocaua mica si nu numai in situatiile de plata de la spatii verzi.

  Comentariu by Anonim — 21 ianuarie 2016 @ 14:19

 8. http://www.replicaonline.ro/tepe-cu-terenuri-la-limanu-si-mangalia-un-individ-a-fost-arestat-258172/

  Comentariu by nabuco — 21 ianuarie 2016 @ 14:56

 9. ptr. 2:
  Marga Toader luxrează în primărie de prin 2000. Alucrat la taxe şi impozite şi când a venit balaoacheşu cu gaşca de interlopi a numit-o lapersonal. Este drept că nu poate trece peste nivelul de nivelul de umil executant fără discernământ.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 21 ianuarie 2016 @ 15:37

 10. Domnule Xman (6) incep prin a va spune ca nici eu, nici firma mea nu am avut nici un fel de contract de distributie,mentemanta sau de orice alt fel cu nici una din institutiile pe cere le-ati enumerat. Mai mult, firma mea, in cei peste 20 de ani de activitate, a avut in proportie de 99% numai clienti persoane fizice sau societati private. Adica n-am facut afaceri cu statul, cu mici exceptii – 6 calculatoare si un server vandute primariei in 2008 (care inca funtioneaza)si,ocazional, la vreo scoala, un toner sau un cartus de imprimanta. Nu am nimic impotriva afacerilor cu statul atata vreme cat vinzi un produs sau un serviciu de calitate si la pretul corect. Dar din pacate, in general, nu asa se fac afacerile cu banii publici. Nu trebuie nimeni blamat petru ca munceste ci numai daca fura. De aceea am ales sa construiesc firma pe fundatia solida a unor servicii bune, atat cat m-am priceput, si a unor preturi corecte si nu pe nisipurile miscatoare ale unor administratii sau functii de conducere de institutii vremelmice. Am vazut atatea firme ridicandu-se din nimic pe bani publici si apoi prabusindu-se in momentul in care cel sau cei care ii alimentau n-au mai fost pe functie incat, dupa 21 de ani de activitate, consider ca am ales bine.
  Domnule Xman, mi-am propus cu ceva timp in urma sa nu mai raspund unor acuzatii facute de oameni fara fata si fara nume ascunsi in spatele unor pseudonime si care pot acuza nefondat si jigni pe oricine fara nici un fel de responsabilitate. Mai ales ca sunt convins ca nu va pot schimba parerea, nici nu cred ca aveti vreo parere, cred doar ca ati dorit sa ma jigniti, si nici nu ma intereseaza parerea dumneavoastra. Ma intereseaza in schimb parerea altor cititori ai blogului, oameni cu care ma intalnesc pe strada, pe care ii respect si la al caror respect tin.

  Comentariu by Leonard Tanase — 21 ianuarie 2016 @ 19:25

 11. Prea multe explicatii , era de ajuns doar atat :
  Good morning, The Worm, Your Honour,
  The Crown will plainly show,
  The prisoner who now stands before you,
  Was caught red-handed showing feelings.
  Showing feelings of an almost human nature.
  This will not do.

  Comentariu by Crazy Diamond — 21 ianuarie 2016 @ 20:00

 12. Există o lege, a accesului la informații publice, valabilă pentru fiecare posesor de carte de identitate din țara asta. Poți să afli, printr-un simplu email, invocand această lege, și cât e factura de telefon a președintelui României. Orice nu e secret de stat, secret de serviciu sau informație confidențială, îți poate veni pe email.
  De ce e important să te folosești de dreptul ăsta? Păi, ia gândește-te la terenul ăla de fotbal, făcut în pantă. La sala de sport din satul fără școală și fără copii. La platanii de 3.000 de lei bucata din parcuri. La mașinile luxoase pe care le vezi în toate instuțiile. Punem pariu că ar fi fost mai puține sau deloc, dacă autoritățile alea ar fi primit niște emailuri de tipul ăsta?
  Anul ăsta fă măcar o cerere pe baza legii 544. Cere grădiniței din cartier să-ți spună cît cheltuie pe catering sau primăriei cât s-a cheltuit cu toaletarea copacului din fața blocului. Cere ceva, orice, cât să știe că existi și că te interesează

  Comentariu by Unu' de prin oras — 21 ianuarie 2016 @ 20:31

 13. http://myploiesti.ro/alegeri/item/5776-cum-faci-o-cerere-de-informatii-publice

  Comentariu by Unu' de prin oras — 21 ianuarie 2016 @ 20:35

 14. Iata ca intr-un final acest jeg de om Cornaci a fost executat.

  Comentariu by Dan — 22 ianuarie 2016 @ 6:21

 15. Pt,12
  Asta cu informațiile publice va merge doar când va exista un articol în lege care să spună că nefurnizarea informației înseamnă pierderea funcției pentru persoana care nu face.

  Comentariu by lucian visa — 22 ianuarie 2016 @ 8:16

 16. Am completat postarea cu articolul din Telegraf. Tatian Iorga a subliniat foarte bine : „Culmea este că toate certurile îl au în prim-plan pe primarul Cristian Radu, care dă de înțeles că nu este mulțumit de nimeni și nimic. Dacă nu se ceartă cu aleșii din Consiliul Local, Cristian Radu intră în conflict cu angajații din Primărie.”
  Vă mai amintiţi de expresia sânge pe parbriz ? Deja vu.

  Comentariu by lucian visa — 22 ianuarie 2016 @ 10:48

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress