Politica locală

21 ianuarie 2016

Oameni de afaceri turci, interesaţi să investească în Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:36

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a primit miercuri, 20 ianuarie, vizita unei delegaţii din sectorul Beylikduzu, Istanbul, Turcia.Din delegaţiacondusăde domnulEkrem Imamoglu, primar Beylikduzu, au făcut parteTuran TakșinOzer, Mehmet Murat Calik, Elena Seckin, Erkan Erdogan, Guluzar Bektaș, Nejla Kotil Saruhan și Murat Ongun, reprezentanţi ai administraţiei locale, precum şi un număr semnificativ de oameni de afaceri. La discuţii au mai fost prezenţiConsulul General al Turciei la Constanța, Ali Bozcalișan, atașatul comercial al Turciei, doamna Sezen Leventoglu, parlamentarii Victor Manea, Amet Varol și Huseyin Ibram. De asemenea, printre invitați s-au mai numărat deputatul Uniunii Democrate Turce din România, doamna Melek Osman,reprezentanţi aiAsociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea, respectiv Zeki Uysal, președinte, Atila Baykare, secretar, dar și investitori în zona de litoral a județului Constanța, cum ar fi Cemil Tunka.Cuaceastă ocazie,s-a discutat despre un viitorprotocol de înfrăţireîntre cele două unităţi administrative. De asemenea, oaspeţii străini şi-au exprimat intenţia dezvoltării unor relaţii de colaborareîn domeniul sănătății, învățământului, sportului, și investițiilor.“Ne-am dori un schimb de experienţă cu şcolile din oraşul dumneavoastră,dar și în domeniul medical”,a declarat primarul din Beylikduzu.„Suntem foarteinteresațideoportunitățile de ainvestiîn această zonăşi vom analiza sub ce formă se pot derula aceste investiţii”, amaiprecizatEkrem Imamoglu.La rândul său,primarul Radu Cristian a menţionat că investiţiile sunt un punct forte al dezvoltării economice locale. “Este binecunoscutăprieteniaromâno-turcă, între cele două țări existând deja relații comeciale și culturale foarte strânse. Municipiul Mangalia este deschis către propunerile de investiții, în specialîndomeniul industrial și alturismului. De asemenea,în educaţie avem posibilităţi de a ne pune în valoare. Aceste înfrăţiri sunt benefice ambelor comunităţi, iar un prim pas s-a realizat, astăzi,prin intermediul acestei vizite” a precizatedilul Mangaliei. Delegaţia dinTurcia a vizitatHergheliaMangalia, Moscheea Esmahan Sultan, Parcul Industrial şiSpitalul Municipal, precum şi staţiunile din sudul litoralului, cu scopul evaluării posibilităţilor de investiţii înzonă. În program sunt incluse şio serie de întâlniri oficiale, la instituţii publice din judeţul Constanţa.

Replica 21.01.2016

3 Comments

 1. După marile investiții libaneze, evreiești și bosniace, care au creat locuri de muncă fără număr în Mangalia, speranța noastră a rămas în vechii noștri cotropitori. Ăia cu peșcheșul. Aferim.

  Comentariu by lucian visa — 21 ianuarie 2016 @ 18:41

 2. Delegatia turca a fost pe 19 ianuarie la Camera de Comerţ, Industrie, Navigatie si Agricultura din Constanta, dupa care au vizitat probabil mai multe locatii din judet printre care si zona Mangalia.
  Interesant este ca in comunicatul primariei delegatia ajunsa si la Mangalia era insotita si de un ”număr semnificativ de oameni de afaceri”. Posibil sa fi sosit mai tarziu in Romania pentru ca pe 19 ianuarie la vizita de CCINA nu erau, fapt ce reiese și din solicitarea directorului camerei ” În acest sens, domnul Jugănaru a lansat invitaţia ca reprezentanţii municipalităţii să se reîntoarcă în Constanta cu o delegaţie de oameni de afaceri turci, pentru stabilirea de contacte şi găsire de parteneri în rândul companiilor constănţene.”

  Comentariu by Marian Vasile — 21 ianuarie 2016 @ 20:29

 3. http://www.replicaonline.ro/oameni-de-afaceri-turci-suspectati-de-spalare-de-bani-si-cesiuni-fictive-mascatii-au-descins-si-la-eforie-258290/

  La noi au venit astia nu aia de la camera de comert. Au venit sa-si ceara spagile inapoi- Piticul le vanduse protectie de cand era la garda.

  Comentariu by Anonim — 22 ianuarie 2016 @ 1:35

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress