Mangalia – politica locală

20 ianuarie 2016

Cu privire la atitudinea abuziva a serviciului de Taxe si Impozite

Filed under: PSD — lucian visa @ 15:02

Intrucat in ultimele zile am observat faptul ca serviciul de Taxe si Impozite din cadrul Primariei functioneaza cu o atitudine abuziva fata de cetatenii orasului, solicit public Primarului Municipiului Mangalia sa ia masurile necesare cu privire la persoanele care decid in cadrul acestui serviciu in special asupra doamnei Simona Ciocanel, cea care genereaza aceasta atitudine conflictuala si abuziva.
Este inadmisibil ca o persoana sa decida in numele unei institutii si atunci cand o face sa o faca intr-un mod abuziv.

Stimate domnule Primar, Consiliul Local a decis:
– prelungirea automata a autorizatiilor de functionare pentru agentii economici cu activitate permanenta si sediul/ punct de lucru in Mangalia, serviciul de autorizare nu aplica aceasta decizie a Consiliului Local;
– codul fiscal nu prevede obligativitatea depunerii de catre toti cetatenii acestui oras a declaratiilor de impunere daca locuintele au fost deja declarate si destinatia acestora nu se modifica, serviciul Taxe si Impozite solicita abuziv punctual de la fiecare cetatean aceste declaratii.

Stimata doamna Simona Ciocanel va reamintesc urmatoarele:
– in anul 2015 ati incasat ilegal de la locuitorii blocurilor ANL taxe pe cladire, anul acesta Guvernul Romaniei prin Normele metodologice de aplicare a noului Cod Fiscal a reglementat foarte explicit printr-un exemplu ca nu se incaseaza aceasta taxa, situatia pentru care v-am atras atentia;
– la proiectul de taxe si impozite pentru anul 2016 ati dorit instituirea unei cote de impozitare fara sa aveti nicio baza legala si ati mentionat ca ati facut o eroare materiala, prin amendament am eliminat aceasta cota.
Nu sunteti in masura sa luati decizii peste hotararile Consiliului Local si sa rescrieti dumneavoastra Codul Fiscal.
Va solicit afisarea la ghiseu a eliminarii obligativitatii avizarii autorizatiei de functionare impreuna cu un regulament clar, stabilit o singura data, de declarare si impozitare a cladirilor si terenurilor.
Pana unde mergeti stimata doamna cu aceste abuzuri? Credeti ca serviciul Taxe si Impozite este o unealta a dumneavoastra prin care decideti asupra tuturor cetatenilor acestui oras dupa bunul plac?

Stimati cetateni, avand in vedere faptul ca vineri, 22.01.2016, Consiliul Local este convocat pentru o sedinta extraordinara, va rog sa-mi mentionati toate situatiile abuzdive cunoscute cu privire la serviciul de Taxe si Impozite pentru a putea fi clarificate in sedinta de vineri.

dragosbociog.ro

9 Comments

 1. Din ziua când a devenit director la taxe și impozite, Simona Ciocănel a slăbit 21 de grame. Cinefilii înrăiți cred că au înțeles din prima că e vorba despre mesajul filmului omonim al lui Alejandro González Iñárritu (Golden Globe anul acesta pentru The Revenant). Ideea era că unii specialiști au constatat că sufletul cântărește 21 de grame.

  Comentariu by lucian visa — 20 ianuarie 2016 @ 15:12

 2. nu cred sa le fi avut vreodata. cele 21 de grame.

  Comentariu by anonim — 20 ianuarie 2016 @ 16:23

 3. Orice factura ajunge la dansa?Șmecherie nenica.De asta nu plateste niciodata pe unde merge?DNA Simona, mai usor DoamNA!!!!!!

  Comentariu by DNA — 20 ianuarie 2016 @ 17:32

 4. Foarte corecta aceasta luare de pozitie! Ar trebui sa ne unim toti si sa facem front comun impotriva acestei individe care face presiuni fizice si psihice asupra tuturor angajatilor din primarie si asupra cetatenilor unui oras intreg!
  Vinovatul principal ramane insa Radu Cristian, care stie toate abuzurile, le accepta si le intareste prin mentinerea lui Ciocanel in primarie, ca functionar public.
  Si sistemul malefic care ii mentine pe amandoi. Probabil in viziunea noulii guvern, Ciocanel va indeplini criterii de competenta.
  Insa prin frong comun chiar si sistemul poate fi invins.
  De ce nu este afisata public hotararea de consiliu cu taxele locale ? De ce nu se afiseaza public, in sinteza, prevederile codului fiscal?

  Comentariu by 4 luni — 20 ianuarie 2016 @ 18:02

 5. „codul fiscal nu prevede obligativitatea depunerii de catre toti cetatenii acestui oras a declaratiilor de impunere daca locuintele au fost deja declarate si destinatia acestora nu se modifica, serviciul Taxe si Impozite solicita abuziv punctual de la fiecare cetatean aceste declaratii.” Asa este ! Restul e politica si se face pe seama…si cu ajutorul celor care se bulucesc acolo sa fie primii care-si achita datoriile,amestecandu-se peste cei care,conform noului cod fiscal,trebuie sa completeze niste documente ! In loc sa se organizeze si sa informeze corect cetatenii,vin acum cu un anunt important,ca de obicei,tardiv si care denota „profesionalism”…de 21 de grame ! Iata-l : http://editiadesud.ro/?p=20758

  Comentariu by I.S — 20 ianuarie 2016 @ 18:57

 6. Nu stiu dece nimeni nu îi face o plamgere penala acestei femei(oare???)care se lauda(prin noiembrie-decembrie) in fata primarului ca dupa 1 Ianuarie(2016) o sa le va arata ea mangaliotilor ce stie si îi va executa pe toti.Faptele aratate mai( comentariul dlui.Bociog )sus se incradeaza în:
  CAPITOLUL II
  Infracţiuni de serviciu

  Art. 297

  Abuzul în serviciu

  (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
  Mai sunt multi functionarii publici din primarie care se incadreaza perfect in prevederile art.297 CP.O sa le vina la toti randul.

  Comentariu by Anonim — 20 ianuarie 2016 @ 20:22

 7. PTR. 1 SI 2. POATE ARE 21 GRAME DE CREER…..CA LA ACEASTA FEMEIE(SAU CE O FI)CANTITATEA DE CREER E INVERS PROPORTIONALA CU FIZICUL.

  Comentariu by ZALUPCA — 21 ianuarie 2016 @ 7:26

 8. Ce spune Ministerul Finanţelor http://www.mfinante.ro/acasa.html?method=detalii&id=121686 :

  Lămuriri cu privire la plata impozitelor și taxelor locale și la depunerea declarațiilor

  În urma materialelor apărute în presă, Ministerul Finanțelor Publice face următoarele precizări:

  Persoanele fizice care din 31 decembrie 2015 au în proprietate clădiri NEREZIDEȚIALE sau clădiri cu DESTINAȚIE MIXTĂ au obligația să depună o declarație, până la data de 31 martie 2016, conform Modelului 2016 – ITL aprobat prin ordinul comun MFP/MDRAP nr.4087/2069 din 22 decembrie 2015 publicat în MO nr.972/29.12.2015.

  Exemplu: în cazul în care am o locuință cu destinatie mixtă (în apartament) unde am înregistrat un sediu social ca persoana fizică autorizată sau ca un SRL, chiar dacă nu-mi desfășor activitatea acolo, trebuie să depun această declarație până la 31.03.2016.

  Așadar, NU toate persoanele fizice trebuie să depună această declarație!

  În ceea ce privește terenul de sub casă, acesta se impozitează în funcție de rangul localității și zona în care se gasește imobilul, conform art.465, alin.2, din Legea nr.227/2015, privind Codul Fiscal. Impozitul este cel aferent terenului cu construcție.

  Comentariu by lucian visa — 21 ianuarie 2016 @ 12:02

 9. http://myploiesti.ro/alegeri/item/5776-cum-faci-o-cerere-de-informatii-publice

  Comentariu by Unu' de prin oras — 21 ianuarie 2016 @ 20:44

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress