Mangalia – politica locală

20 ianuarie 2016

Anul trecut, Poliţia Locală a dat aproape 1800 de amenzi în valoare de peste 800.000 de lei!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 8:31

Conducerea Poliţiei Locale Mangalia a prezentat raportul de activitate al anului 2015, ce include atât măsurile ce au fost luate în ultimele 12 luni, cât şi direcţiile pe care şi le-a propus pentru 2016.

În domeniul Ordinii şi liniştii publice, patrule cu un efectiv de 6 agenţi au supravegheat străzile oraşului, având ca misiuni minitorizarea zonelor cu risc de infracţionalitate crescut şi anume cartierul Colonişti, ori pieţele agro-alimentare; aplanarea conflictelor între cetăţeni etc. „În anul 2015, la sediul Poliţiei Locale, s-au primit 238 de sesizări, fiind legitimate 420 de persoane. Au fost predaţi către Poliţia Naţională doi cetăţeni suspecţi de săvârşirea unor infracţiuni. Au fost depistate 32 de persoane ce apelau la mila cetăţenilor. Au fost aplicate 228 de sancţiuni în valoare de 42.100 de lei, în creştere cu 29% faţă de anul 2014”, ne-a declarat şeful instituţiei, Mihai Angelescu.

De departe, cea mai intensă activitate a anului trecut s-a desfăşurat în trafic. Astfel, poliţiştii locali au „semănat” teamă în rândul conducătorilor auto, care s-au mai disciplinat după ce au găsit pe parbriz amenzi usturătoare pentru diverse abateri. Pe drumurile publice, au avut loc acţiuni zilnice la care au participat patrule formate din patru agenţi şi două autospeciale. Obiectivele au fost fluidizarea traficului în zonele unităţilor de învăţământ, în intersecţii etc.; respectarea normelor legale privind transportul de persoane în regim de taxi etc. Pe linia creşterii gradului de siguranţă în trafic, în 2015, au fost aplicate de către poliţiştii locali 1160 de amenzi, în cuantum total de 181.462 de lei, ceea ce înseamnă o creştere cu 40% faţă de 2014.

În ceea ce priveşte Disciplina în construcţii s-au dat 18 sancţiuni în valoare de 122.500 de lei, o scădere de 55% faţă de 2014.

Şeful Poliţiei Locale ne-a mai spus că în ceea ce priveşte Protecţia mediului, agenţii din subordine au participat la trei campanii de conştientizare a curăţeniei în oraş în parteneriat cu şcolile şi liceele din oraş. Pe linia păstrării curăţeniei şi protejării spaţiilor verzi, au fost aplicate anul trecut 278 de amenzi în valoare de 290.100 de lei, o creştere de 100% faţă de 2014.

Pentru 2016, prioritară va fi desfiinţarea imobilelor fără autorizaţie de construcţie

Nici activitatea comercială nu a fost uitată, agenţii verificând numeroase unităţi care funcţionau fără autorizaţie sau fără acte de provenienţă pentru mărfuri. Pe această linie, s-au dat 113 de amenzi în valoare de 202.500 de lei, cu o creştere de 290% faţă de 2014.

La capitolul realizări, Mihai Angelescu trece înfiinţarea Dispeceratului pentru coordonarea activităţii personalului propriu şi intervenţia la evenimente, precum şi verificarea în baza de date a Ministerului Administraţiei şi Internelor a persoanelor şi autovehiculelor oprite pentru verificări. „Acest lucru a condus la eficacitatea şi eficientizarea activităţii noastre cu efecte imediate, pozitive, în siguranţa cetăţeanului”, ne-a mai spus şeful Poliţiei Locale.

Un alt proiect care se va concretiza anul acesta, întârziat 6 luni din cauza unor probleme cu ENEL, îl reprezintă monitorizarea video a oraşului. Se estimează că după ce va fi implementat, infracţionalitatea va scădea cu peste 40%. Tot la realizări se înscrie semnarea unui protocol de colaborare cu Direcţia Generală de Poliţie Locală Bucureşti prin care instituţia de la malul mării a beneficiat de sprijinul a 10 agenţi ce au fost detaşaţi vara trecută. Alături de aceştia au fost aduse patru autospeciale, două motociclete şi două Segway folosite pentru menţinerea liniştii şi ordinii publice, dar şi pentru prevenirea faptelor antisociale.

În 2015, numărul sancţiunilor aplicate s-a ridicat la 1798, în valoare de 838.662 de lei, în creştere cu 50% faţă de 2014.

Pentru 2016, conducerea Poliţiei Locale Mangalia şi-a propus asigurarea unui climat de siguranţă pentru cetăţeni, desfiinţarea tuturor imobilelor care nu au autorizaţie de construcţie, precum şi salubrizarea, respectiv înfrumuseţarea oraşului.

editiadesud.ro 19.01.2016

11 Comments

 1. La orice articol care apare despre poliţia locală e specificat obligatoriu şi cuvântul amendă. N-am văzut niciodată cuvântul prevenire. Doar a strânge bani la buget e scopul ?

  Comentariu by lucian visa — 20 ianuarie 2016 @ 10:36

 2. Fiule, biserica adună pomeni și comisarii amenzi. Pișpirică de primar mai mult nu poate… Cum popa bagă la sutană așa și aista la ițari(cu chitanță – Doamne, iartă-mă!)

  Comentariu by Popa Nartea — 20 ianuarie 2016 @ 10:54

 3. Domnule Visa , in anul 2015 politistii locali au aplicat 516 sanctiuni contraventionale de tip avertisment scris. Adica aproape 30 % din totalul sanctiunilor.

  Comentariu by angelescu mihai — 20 ianuarie 2016 @ 12:38

 4. Ooooooo dl Angelescu ce mai faceti ? Ati rezolvat cu dosarul de furt din magazine in SUA …..? Chilotei , rujuri si creme de talpi …. Lovitura mare

  Comentariu by 123 — 20 ianuarie 2016 @ 14:00

 5. Pt.3
  Eu sunt pentru prevenire. Evident că nu exclud amenzile, dar asta să nu fie regula. Adică procentul de avertismente să fie 70 %. E doar o părere personală.
  La Barăci câte amenzi și avertismente ați dat ? Dacă da, pentru ce fapte. De ce se plâng riveranii ? Când va domnii legea acolo ?

  Comentariu by lucian visa — 20 ianuarie 2016 @ 15:17

 6. Se plânge lumea de locuri de parcare și de garaj. Lângă posta Veche se înaltă un ditamai cladirea. Orice ar fi birouri sau apartamente are locuri de parcare prevăzute? Și cât tot veni vorba cât e pot ul în zona?adia ocuparea terenului.știam ca e de vreo 40 50 % din suprafața. Acolo e alta reglementare? Nu mai spun ca fiind clădire înaltă sunt alte calcule. Oare cum is a dat autorizație? Pe baza de analize biologic pecuniare?

  Comentariu by Curiosu — 20 ianuarie 2016 @ 16:07

 7. Pt. 6

  Esti curios despre constructia de la Posta Veche? Intreaba-l pe Colgiu, dar nu o sa-ti raspunda, ca nu e obligat, ca doar nu e angajat la Primarie, doar se „da mare” pe acolo!

  E si el un mic contractor pe bani publici, care primeste suficienti bani sa faca naveta de la Bucuresti si sa inchirieze un apartament in Mangalia!!!

  Apropos, contractele astea de asistenta de P.R. nu ar trebui sa fie publice, stimata doamna Boita?

  Ca si cele pentru avocati?

  Domnu’ Bociog, matale ce faci? Baga maine o intrebare la Consiliul Local despre practica „capusarii” functiilor publice de la U.A.T. Mangalia: nu incadram oameni pe functii, dar facem contracte cu diversele P.F.A.-uri ale surorilor, cumnatilor si prietenilor primarului!

  Cat despre cladirea de la Posta Veche, „mai curiosule de la pct. 6” suna-l pe Emi! Si daca nu-ti raspunde la telefon, caut-o pe sora primarului. O gasesti zi de zi in birou la Romulus. La etajul I, a doua pe dreapta dupa WC !

  Comentariu by Notarius Anonymus — 20 ianuarie 2016 @ 17:56

 8. Domn director, ati uitat sa mentionati „avertismentele verbale”….
  Analfabetii din subordinea dvs stiu sa completeze un P.V.?????si daca nu , ce faceti cu ei ????Paza la ce si contra carui sal;ariu?????
  In statiile de pe 1 dec 1918 le e frica sa opreasca ???/ dezordine e si prea multa ….

  Comentariu by zek — 21 ianuarie 2016 @ 18:23

 9. Domnule Zek ,
  eu stiu ca sunteti un fan declarat al Politiei Locale Mangalia dar in acest caz ma vad nevoit sa va atrag atentia ca jigniti o institutie publica si cateva zeci de cetateni. Considerati-o ca pe un avertisment verbal , ca pe o prevenire.
  Daca , totusi , vreti sa va satisfaceti curiozitatea despre cum stie sa completeze un politist local un proces verbal, puteti continua sa insistati in nerespectarea bunelor maniere.

  Comentariu by angelescu mihai — 22 ianuarie 2016 @ 9:33

 10. Ptr domnul din Constanta, vreti NUME????

  Comentariu by zek — 24 ianuarie 2016 @ 12:59

 11. Pt.10
  Da nume daca ai iar daca nu taci.Teoria la ca stiu eu nu mai tine.

  Comentariu by Anonim — 25 ianuarie 2016 @ 0:19

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress