Mangalia – politica locală

17 ianuarie 2016

PSD va susţine pe liste şi consilieri locali din societatea civilă

Filed under: PSD — lucian visa @ 13:10

PSD are candidat cert la Constanţa pe Decebal Făgădău, a anunţat, sâmbătă, după Comitetul Executiv al partidului de la Piatra Neamţ, preşedintele Liviu Dragnea.

În Comitetul Executiv Naţional de sâmbătă s-a aprobat proiectul iniţiat de PSD Neamţ prin care comunităţile locale pot propune candidaţi pe listele social-democraţilor. „Am aprobat astăzi un proiect important, iniţiat de PSD Neamţ, care vine în continuarea hotărârilor adoptate la Congresul PSD. Este vorba de deschiderea partidului către societate, către oameni, modalitatea prin care vrem să construim listele la alegerile locale din iunie. Vom iniţia acţiuni, la Neamţ e deja un proiect-pilot, prin care cetăţenii vor putea propune, din comunitate, oameni care nu sunt membri şi pe care vor să îi vadă în Consiliul Local. Sunt mulţi oameni care au iniţiativă şi au notorietate, au foarte multă experienţă, idei şi ar putea reprezenta un plus pentru comunitate. Va stabili fiecare organizaţie locală care va fi numărul de locuri. La Neamţ, timp de o lună, s-a derulat proiectul, reacţiile sunt foarte bune, au reacţionat zeci de mii de oameni şi credem în acest proiect”, a mai afirmat Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, ordinea pe liste va fi stabilită în funcţie de susţinerea prin semnături pe care o va avea fiecare candidat.

Purtătorul de cuvânt al PSD Constanţa, deputatul Mircea Dobre a declarat la rândul său pentru ZIUA de Constanţa că acestă decizie priveşte doar consiliile locale nu şi Consiliul Judeţean Constanţa. În privinţa numărului de locuri pe care PSD le va ceda societăţii civile, Dobre a precizat că această decizie urmează să fie analizată în cadrul Biroului Permanent Judeţean şi apoi în Comitetul Executiv Judeţean. O decizie va fi luată în următoarele două săptămâni.

Vicepreşedintele PSD Constanţa Gheorghe Donţu, salută decizia luată la Piatra Neamţ. „Este o decizie excelentă, mă bucur că PSD înţelege că distanţarea de cei care îl votează nu este benefică. Vom discuta foarte serios această chestiune în prima şedinţă de birou şi vom vedea ce procent vom atribui pe liste comunităţii”.

Lavinia SICLITARU, Ziua de Constanţa 17.01.2016

11 Comments

 1. Interesantă mişcarea PSD-ului. Să vedem ce va fi la Mangalia.
  Cei care s-au manifestat că vor consilieri locali din societatea civilă, pot face propuneri. Le aştept cu interes împreună cu o justificare a propunerii.

  Comentariu by lucian visa — 17 ianuarie 2016 @ 13:14

 2. Adica la vremuri noi…tot noi cu partidul conducator la putere,iar voi cu stiinta si cu munca…sa ne aparati pielea ! Asta-i dictatura despre care tinerii de azi,nu stiu nimic ! Revenind la Mangalia va reamintesc ca am avut si primar-tractorist-care facea sedinta cu medicii la sala de cultura si incepea asa: „Daca e toti tovarasii prezenti-putem incepe.”(E adevarat ca am avut oarece „copie”(la intalnirea cu medicii!) doar traim vremuri noi. Nu ?! Atunci aveam de aparat (cel putin de fatada)o dictatura a clasei muncitoare ! Astia aveau dosare de cadre ! Problema e aceeasi cine le face dosare (cu contracte si angajamente) independentilor ?! Pe un independent capabil si care iese din rand,tradand interesele partidului care l-a propulsat…l-as aprecia ! Da’ saracu’ nu va putea face asta! Va fi acuzat de defetism,de orice…-securisme bine stiute si i se va retrage sprijinul politic ! Dupa parerea mea acel partid care face asta este IMPOTENT ! Despre independetul care accepta asta…are o problema de morala ! Insa de ce nu se reformeaza partidele…din interior ? Sunt foarte multi membri de partid,capabili…dar care stau la capac ! Disciplina de partid !!-vrajeala cu care PCR-a facut n’spe partide de n’spe culori !

  Comentariu by I.S — 17 ianuarie 2016 @ 14:15

 3. Cand a venit Iorgus,doar ce se marise putin aparatul administativ.Era pornit-cel putin declarativ-sa dea afara „comunistii”! 30 de ani acolo au fost 16 functionari si doar doi…si-au format optiunea de a fi „membri” ! Primariile revin in sprijinul cetatenului…numai cu modificarea legii adm. locale-ASA CUM A FOST-,la un singur articol(modificat de mafia parlamentara!):orice proiect de hotarare de CL -initiat fie de primar,fie de consilieri,trebuie sa aibe avizul sefului de compartiment din aparat…care raspunde de necesitate si oportunitate !(inclusiv penal !)

  Comentariu by I.S — 17 ianuarie 2016 @ 14:34

 4. levent primar! auuu mama mea…..

  Comentariu by cxzxzzz — 17 ianuarie 2016 @ 17:58

 5. ptr 4.I-a mai mintit iorgus si pe altii ca-i face primari sau mari directori.are padurea prosti visatori.

  Comentariu by masooo — 17 ianuarie 2016 @ 20:03

 6. Iorgus ar trebui sa- si vada de bogatiile lui si sa apeleze la constiinta lui, atat cat o are, sa-si faca un proces de constiinta,sa analizeze cat din avere a dobandit-o moral, corect si cat nu, ca nimic nu ramane nerasplatit in viata asta! Lacomia strica omenia!

  Comentariu by Anonim — 18 ianuarie 2016 @ 8:43

 7. Iorgu ar vrea sa devina stăpânul orașului si al inprejurimilor. O mare parte din IAS MANGALIA a preluat-o deja , la fel si de la Albesti . Ce mai vrea? Marea sa si-o treacă in proprietate?

  Comentariu by Eli — 18 ianuarie 2016 @ 9:03

 8. Pt. #5
  https://ro-ro.facebook.com/MangaliaCetatenilor/info?tab=page_info

  Comentariu by nabuco — 18 ianuarie 2016 @ 12:27

 9. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20735525-pnl-solicita-lui-ciolos-ordonanta-urgenta-pentru-alegera-primarilor-doua-tururi-scrutin.htm

  Comentariu by I.S — 18 ianuarie 2016 @ 17:07

 10. Sa fim seriosi, nu exista asa ceva. Orice incerca a cetatenilor de rand de a ajunge acolo sus, ca reprezentanti ai societatii civile, va fi deturnata de partidele politice. Le vor oferi bani, contracte, afaceri sau oportunitati pe care omul de rand nu le va putea refuza. Iar noi ne vom alege din nou cu praful in ochi, vom avea impresia pentru o perioada ca am reusit, apoi va iesi adevarul la iveala si vom ramane cu buza umflata. Suntem inca mult prea corupti, avem spirit balcanic si ne lipseste simtul civic.

  Comentariu by el — 19 ianuarie 2016 @ 2:32

 11. Cu alte cuvinte ; avem ceai ce meritam!

  Comentariu by Anonim — 19 ianuarie 2016 @ 10:05

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress