Mangalia – politica locală

16 ianuarie 2016

Primăria Cumpăna l-a omagiat pe Mihai Eminescu de Ziua Culturii Naţionale

Filed under: Ştiri judeţene — lucian visa @ 9:54

Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna în colaborare cu Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna au deschis, vineri, programul activităţilor culturale ale anului 2016, prilejuite de omagierea marelui poet naţional Mihai Eminescu de Ziua Culturii Naţionale. Evenimentul s-a desfăşurat sub titulatura „Dor de Eminescu”.

La celebrarea a 166 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti şi şase ani de la marcarea Zilei Culturii Naţionale, sala mare a Casei de Cultură din Cumpăna a fost plină. La acţiune au participat sute de persoane, atât locuitori, cât şi invitaţi de seamă din universul artistic dobrogean.

Evenimentul dedicat marelui poet naţional a fost deschis de istoricul de artă dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă Constanţa. De asemenea, la acţiune au mai fost prezenţi scriitori şi oameni de cultură, poeta Guner Akmolla şi prozatorul Tudor Costache – membri ai Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea, poeta Iulia Pană, membră a Uniunii Scriitorilor din Ro-mânia, Ştefan Pleşoianu, coordonator metodic Biblionet, reprezentant al Bibliotecii judeţene „I.N. Roman” Constanţa, cetăţeanul de onoare al comunei Cumpăna, Elena Frâncu, primarul Mariana Gaju şi viceprimarul Florin Neagu.

Programul dedicat celui mai mare poet român al tuturor timpurilor a cuprins momente literar artistice. Astfel, cei mai talentaţi elevi ai comunei Cumpăna sub îndrumarea prof. Corina Alina Sîrbu, a prof. Marian Vintilă si a instructorului de dans Laura Bogorodea, au oferit un spectacol de excepţie, care a ridicat întreaga asistenţă în picioare şi a trezit ropote furtunoase de aplauze. În cadrul evenimentului, marele poet naţional a fost omagiat atât prin momente literar-artistice ce au cuprins recitări de poezii, eseuri, cât şi prin reconstituirea atmosferei basmelor şi poeziilor lui Eminescu, precum şi printr-o expoziţie de desene pe teme eminesciene.

Carmen Mocanu, Cuget Liber 16.01.2016

16 Comments

 1. Dar Primaria Mangalia nu l-a omagiat? Rusine piticului incult! Rusine conducerii Casei de Cultura din Mangalia! Rusine lui nea Mitica! Mangalia are nevoie de un alt primar, care sa numeasca oameni competenti in functii de conducere, nu pe criterii de amantlacuri. Felicitari celor de la Cumpana, care au marcat Ziua Culturii Nationale! Inculta dministratie locala si directoarea Casei de Cultura din Mangalia nu au fost in stare de asa ceva… RUSINE!

  Comentariu by UN CETATEAN — 16 ianuarie 2016 @ 14:27

 2. Felicitari doamnei primar Mariana Gaju! O mare doamna!

  Comentariu by Anonim — 16 ianuarie 2016 @ 15:33

 3. Primăriţa de la Cumpăna a dovedit că are sânge în instalaţie, carismă şi minte sănătoasă. Şi-a apropiat câţiva isteţi chitiţi pe muncă, nu pe parandărăt şi mai ales nu are structură de ciocoi securist parvenit.

  Comentariu by Anonim — 16 ianuarie 2016 @ 19:33

 4. Oooo tu , ce critici moldoveanca
  Mai negativ decat rh ul ce il are
  Uitat-ai socrul , cand ai dat cu fleanca
  Din om al strazii te-a facut om mare ?

  La Cumpana , satucu-ncare mama
  Ciordit-a bani ca tu sa-ti iei masina
  E o femeie tare ca Obama
  Insa discursul .. nare cin sa-l tina ..

  Chiar speri ca Iorgu care l-ai scuipat odata
  Iti va da ,,tronul,, care va sa zica
  Si .. o-ntrebare , stiu , cam zbuciumata :
  La tine-n casa … cine e Mitica ?

  Comentariu by EMINE(SCU)M — 17 ianuarie 2016 @ 0:26

 5. Permisa sa-mi fie o parafraza a marelui Pastorel Teodoreanu (nu Teodorescu !) care spunea:

  În lume nici o faptă nouă,
  Pe a progresului cărări:
  Musca Ţzeţze face ouă,
  Domnul Iorga cugetări.

  referindu-se la luptele politice din Parlamentul interbelic.
  Eu as vrea sa adaug, referindu-ma la Ziua lui Eminescu si a Culturii Nationale (de fapt, a inexistentei acesteia din punctul de vedere al Complexului (?) Cultural:

  In Mangalia nicio fapta noua,
  Pe a falezelor carari:
  Rea de musca e si Tania,
  Iar nea Mitica-i …. la lucrari!

  Comentariu by Anonymous Notarius — 17 ianuarie 2016 @ 2:04

 6. De n-ar fi fapte pe faleza
  Marcel n-ar scoate vreun pietroi
  Sa dea la prosti cu el in freza
  Sa candideze mai apoi..

  Comentariu by Alice — 17 ianuarie 2016 @ 10:46

 7. Şi uite aşa avem un cenaclu poltic.

  Comentariu by lucian visa — 17 ianuarie 2016 @ 11:14

 8. Cenaclu politic-da ! Cu cenaclu literar ar fi fost o problema ! Bacu se poate lua „cu plata”,chiar si licente…da’ sa plateasca toata lumea „interesata” postaci ca sa-i reprezinte…mai va ! Deci,aici este vorba de altceva ! Blogul nu duce lipsa de postaci-trolling ! https://www.youtube.com/watch?v=_nS-QeM2ne8

  Comentariu by I.S — 17 ianuarie 2016 @ 11:59

 9. PS -Revenind la Eminescu si intaratat de interventiile pesedeilor…nemultumiti ca nu l-am comemorat cum se cuvine(tovaraseste ca la Corbu) amintesc cele spuse,undeva(ghici !-chestia cu bacu…e grea !)de nemuritorul intru literatura :”Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire. Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici; Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.”

  Comentariu by I.S — 17 ianuarie 2016 @ 12:22

 10. Ma scuzati-am spus Corbu in loc de Cumpana

  Comentariu by I.S — 17 ianuarie 2016 @ 12:25

 11. S-a intrat in campanie electorala ! Pentru plastilina electorala,care vrea sa inteleaga bine despre ce fu vorba mai sus,cititi aici : https://ro.wikipedia.org/wiki/Troll Pentru ceilalti,care,normal ca stiau lucrul acesta,va rog sa dati dovada de condescendenta…si sa iertati aceasta postare !

  Comentariu by I.S — 17 ianuarie 2016 @ 13:42

 12. Mai sunt şi alţii care l-au serbat pe Eminescu http://www.evz.ro/romania-educata-un-alt-proiect-faraonic-al-lui-klaus-iohannis-romania-lui-cristoiu.html

  Comentariu by lucian visa — 18 ianuarie 2016 @ 9:59

 13. http://www.replicaonline.ro/liviu-dragnea-257321/

  Comentariu by I.S — 18 ianuarie 2016 @ 11:07

 14. Cetatenii Mangaliei erau dezamagiti de PRIMARUL NAVETIST si in ianuarie 2015, dar nimic nu s-a schimbat in anul care a trecut… Mai mult, se pare ca unii persista in prostia care-i defineste… Vorba aceeea: SUNT CONSECVENTI!

  http://www.lucianvisa.ro/2015/01/15/la-165-de-ani-de-la-nasterea-poetului-national-jurnalistul-mihai-eminescu-despre-libertatea-de-exprimarecoruptiunea-frauda-amenintarea-nu-au-putut-nimic-contra-presei/

  Comentariu by UN CETATEAN — 18 ianuarie 2016 @ 21:57

 15. Articol apărut azi pe mangalia.ro
  http://www.mangalia.ro/mihai-eminescu-poetul-nepereche/

  Comentariu by lucian visa — 20 ianuarie 2016 @ 10:23

 16. https://www.youtube.com/watch?v=ACR11XytggE

  Comentariu by I.S — 20 ianuarie 2016 @ 11:24

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress