Mangalia – politica locală

29 decembrie 2015

MIRACOL în ROMÂNIA: un DRUM a fost asfaltat în doar TREI ZILE

Filed under: Ştiri judeţene — lucian visa @ 11:42

Primarul din comuna Peştera, judeţul Constanţa, şi faptele sale aproape unice pe tărâmurile mioritice revin pe prima pagină a ziarelor locale. Valentin VRABIE a mai săvârşit o „minune” şi aproape a ajuns să-l concureze pe Arsenie Boca din acest punct de vedere. Ultima dintre acestea – cu atât mai semnificativă cu cât primarul nu va mai candida pentru un nou mandat în fruntea comunei Peştera – este asfaltarea unui drum local. În doar TREI zile. Ieftin şi temeinic.

Drumul din satul Izvorul Mare nu mai fusese reabilitat de peste 40 de ani. S-au efectuat lucrări de consolidare, de structură și s-a turnat covor asfaltic pe o distanță de aproximativ 1.500 de metri, scrie siteul ct100.ro. Valentin Vrabie a explicat de ce a reuşit să asfalteze abia acum.

”Este o comună săracă. Resursele nu ne-au permis să asfaltăm, așa că am strâns bănuț cu bănuț. Nu puteam să asfaltăm câte 100 de metri și am decis să strângem bani pentru întreaga lucrare, pentru că necesita reabilitare urgentă. Lucrările au costat 98.000 de euro. Bugetul de investiții al comunei este de aproximativ 100.000 euro pe an. Sunt acumulați bani de peste un an și jumătate pentru a realiza acest lucru. Lucrarea a durat 3 zile si trei nopți”, a precizat primarul.

În Izvorul Mare s-au reabilitat, de asemenea, școala, biserica creștină și geamia (aceasta practic a fost reconstruită).

În doar câţiva ani, comuna Peştera a ajuns un spaţiu occidental. Şcoli moderne, apă curentă, drumuri, locuri de relaxare şi recreere, şi, mai ales, locuri de muncă. Copiii şi educaţia acestora au reprezentat marea prioritate a primarului. De aceea, Primăria le plăteşte rechizitele, le oferă tablete şi le asigură transportul până la liceu. Tot ce s-a construit în acest sat s-a făcut din fondurile primăriei.

În urmă cu peste şase ani, primarul comunei Peştera din judeţul Constanţa a demisionat din PSD. Câţiva ani mai târziu, a fost urmat de întreg Consiliul Local. De atunci, comuna s-a tot dezvoltat cu propriile resurse şi sponsorizări. Metrul cub de apă costă un leu, iar oamenii au internet wireless pe străzi şi servicii de salubrizare gratuite.

Primarul vedetă din Peştera, judeţul Constanţa, a anunţat însă recent că nu va mai candida pentru un nou mandat în comuna căreia i-a schimbat nu doar faţa, ci şi destinul. „La anul, nu mai candidez aici. Candidez la Medgidia. Pot să fac şi acolo ce am făcut aici”, declarat recent Valentin Vrabie pentru EVZ.

Dodo  Romniceanu 29.12.2015 evz.ro

12 Comments

 1. Poate citesc şi golanii noştri.
  Poate citesc şi asta http://www.evz.ro/dupa-opt-ani-de-monopol-si-doua-anchete-dna-si-fbi-polaris-pierde-o-licitatie-de-curatenie-in-constanta-lui-mazare.html

  Comentariu by lucian visa — 29 decembrie 2015 @ 11:43

 2. Păcat că domnul primar Vrabie nu vrea să „zboare” spre Mangalia.
  Cred că am fi meritat şi noi un gospodar adevărat în jilţul primăriei.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 29 decembrie 2015 @ 15:11

 3. ptr 1 si 2 – dar al nostru ce are, domnilor????ce , nu a schimbat si el fata orasului???/a taiat aproape toti pomii, a adus pamint nou, au disparut toti trandafirii, a facut monument…..etc…nu a asfaltat, dar daca se apucaaaaa…asfalteaza manual, cu echipa pe care o are..
  din tot ce a promis, a mai ramas str Negru Voda, dar a zis acum doi ani – la toamna. ce a venit cumva toamna???

  Comentariu by zek — 29 decembrie 2015 @ 15:45

 4. Poate citesc si ai nostri acest articol si se apuca serios de munca

  Comentariu by octavian necula — 29 decembrie 2015 @ 19:55

 5. Ai văzut tu lăcuste să muncească ?

  Comentariu by lucian visa — 30 decembrie 2015 @ 9:43

 6. Da….insectele alea care macar fac efortul sa zboare sute de kilometri ca sa gaseasca ceva „de ros”. Macar alea fac un efort fizic pentru gasirea hranei.

  „Insectele astea” de la Primarie nici macar atat efort nu fac ! Ba, mai au si localnici care-i cheama si le pun la dispozitie, fara insecticid, tot ceea ce este de ros la Mangalia !

  Comentariu by notarius anonymus — 30 decembrie 2015 @ 12:52

 7. De unde are banii o comuna de ~2000 locuitori. .?

  Comentariu by Anonim — 30 decembrie 2015 @ 13:04

 8. @7:
  Are terenuri pe care sunt amplasate eoliene.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 30 decembrie 2015 @ 15:27

 9. @6:
  Şi lăcustele noastre fac aproape zilnic efortul de a veni la Mangalia pentru cizvârta suculentă a bugetului.
  Acu mai spre final se pare că vor să facă şi niscai hârciogăreală, să le-ajungă pentru mulţi ani.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 30 decembrie 2015 @ 15:31

 10. Pt. 8

  Sa nu uitam totusi un aspect:

  Comuna Pestera a avut atata succes nu numai deoarece a speculat o bogatie locala (cum are si Mangalia litoralul !) ci si pentru ca toata comuna s-a batut ani de zile cu mafiotii de la Constanta (indiferent de culoarea politica) pentru a fi lasati in pace sa se dezvolte.
  Sa nu uitam ca primarul Vrabie nu a permis niciunui mafiot din Constanta (din nou, indiferent de culoarea politica) sa se apropie de Pestera si a facut toate investitiile cu buna-credinta. Ba chiar Vrabie a fost si dat in judecata de Consiliul Judetean pt ca nu se ploconea la Constanta !

  Pe cand la noi, ce sa vezi?
  In afara de ABC-VAL, OPAL, Mir-Ellis, DAF (Adrian Craciunescu) sau Mega Construct (Romulus Dumitrana) ati mai auzit de vreo alta firma?

  Comentariu by notarius anonymus — 30 decembrie 2015 @ 16:48

 11. Pt. #1
  Ai dreptate:
  http://www.replicaonline.ro/consilierul-paul-foleanu-s-a-ales-cu-amenda-pentru-ca-a-parcat-in-loc-nepermis-255133/
  … golani.

  Comentariu by nabuco — 30 decembrie 2015 @ 17:40

 12. Ptr.10. Da, de Wings Telecom – sora Mincinosului, Forest Garden Design, Perfect tree -Fasole de la Eforie si multe alte sugative abonate permanente, CONCEPT Consulting, Entermedia…

  Comentariu by Anonim — 30 decembrie 2015 @ 17:50

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress