Politica locală

19 decembrie 2015

S-a finalizat proiectul de reabilitare a Falezei Neptun-Olimp

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 10:28

Comunicat de presă

_DSC0841 _DSC1438

Primăria Municipiului Mangalia a organizat, vineri, la Clubul Nautic Callatis, evenimentul prilejuit de finalizarea lucrărilor la proiectul: „AMENAJARE ŞI REABILITARE OBIECTIVE TURISTICE ÎN STAŢIUNEA NEPTUN–OLIMP”. Proiectul este realizat în cadrul Programului Operațional Regional, Axa Prioritara 5 – “Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, Domeniul de intervenție 5.2 – „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterii calității serviciilor turistice”.

_DSC0858 _DSC1153 _DSC1178

Obiectivele Specifice ale POR sunt creşterea competitivității regiunilor, ca locații pentru afaceri şi creșterea contribuției turismului la dezvoltarea regiunilor. Implementarea proiectului contribuie la realizarea obiectivelor specifice POR, prin creșterea volumului investițiilor în dezvoltarea sectorului turistic de la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, promovarea unei imagini pozitive și consolidarea identității, valorificarea resurselor naturale în scop turistic și diversificarea serviciilor turistice. De asemenea, se urmărește creșterea notorietății stațiunilor din sudul litoralului și crearea/extinderea infrastructurii turistice de utilitate publică, în scopul creşterii numărului turiştilor. Proiectul are o valoare totală de 6.990.572,04 lei, fiind implementat pe o durată de 13 luni, până la sfârşitul anului 2015. Beneficiarul proiectului este Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Mangalia. Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar Organismul Intermediar este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

mangalia.ro

14 Comments

 1. Foarte bine. La fel cum s-a terminat proiectul acesta, aşa trebuiau terminate şi celelalte.

  Cuget Liber : „Edilul Cristian Radu, prezent la eveniment, s-a declarat încântat de realizarea acestui proiect, aruncând totodată săgeţi spre consilierii locali care blochează restul proiectelor europene.
  Sunt foarte mulţumit de ce s-a făcut pentru că sunt lucruri frumoase pentru oraş, care, indiferent de numele primarului sau a consilierilor, vor rămâne mult timp de acum încolo pentru generaţiile următoare. Sper să finalizăm şi celelalte proiecte europene, care în momentul de faţă sunt blocate de anumiţi consilieri locali. Sunt speriaţi deoarece am descoperit o adevărată caracatiţă la Mangalia, o caracatiţă a intereselor personale, pe care eu nu am de gând să o protejez.

  Caracatiţa e din Constanţa.

  Comentariu by lucian visa — 19 decembrie 2015 @ 10:30

 2. ” vor rămâne mult timp de acum încolo pentru generaţiile următoare”.
  Cât este perioada de garanţie ?
  Mai vorbim peste maxim 2 ierni.
  Sincer, aş vrea să nu am dreptate.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 19 decembrie 2015 @ 11:26

 3. Realizarile Primarului RADU CRISTIAN vor dainui multi ani de acum inainte,realizarile trecute vor face loc celor noi,oricum sunt nesemnicative cele facute pana in anul 2012.Rog consilierii fost PDL actuali PSD sa vina de CRACIUN la cantina sociala de la SF.MINA pentru a servi o masa calda deoarece cei 500 de lei indemnizatia de la primarie, nu le ajunge pentru masa festiva de sarbatori

  Comentariu by vizionar — 19 decembrie 2015 @ 13:28

 4. Realizările primarului radu cel mic vor irita Mangalia încă mulți ani. Trebuie să ai probleme cu dovleacul ca să spui că în 4 anișori pițigoiul colorat ar fi mulțumit urbea! E permanent frustrat, supărat pe viață și pupat în dos de tot felul de cretini.

  Comentariu by Zoga — 19 decembrie 2015 @ 14:59

 5. O sa amutiti toti carcotasi in iunie 2016,mai ales tu zoga,sa-ti iei aspacardin,crezi ca orasul va asculta pe voi cei 40 de comentatori PSD

  Comentariu by vizionar — 19 decembrie 2015 @ 15:47

 6. Am avut dreptate când am spus că ești analfabet! Jale mare cu tine…. Mai învață dacă ești tânăr iar dacă ești mai în vârstă …. aliluia! Cât despre PSD, PNL și alte creații post-decembriste să nu crezi că m-ar interesa! Nu susțin decât o viață mai ușoară și cât de cât plăcută în acest oraș. E clar că micul papagal sfidător nu poate s-o ofere și nici pupincuriștii lui să ne-o garanteze. În general sunteți penibili la prgătire când e vorba de cultură generală și chiar mai rău când e vorba de pregătirea profesională. Ești un exemplar tipic: sari ca ars la orice critică iar replica e de o crasă incultură dublată cu argumente de mahala. Trebuie să recunoaștem că e grea cartea pentru gașca navetistă!

  Comentariu by Zoga — 19 decembrie 2015 @ 18:07

 7. ptr. 6. Nu stiu cine esti dar atata timp cat voi acesti comentatori de serviciu, nu va dezvaluiti numele, e jenant sa porti discutii fie si cu cei pe care nu-i agreati si din cauza asta ii faceti analfabeti doar din cauza ca nu sant de acord cu voi.Vad ca pe unii ii faci si cretini, sigur ca tu ai avea oarece stiinta, ceilalti sant doar nestiutori si ar fi bine sa va lase pe voi ,doar pe voi sa comentati.Cat despre o viata mai usoara si cat de cat placuta asta cred ca ar fi bine sa ne lasi sa o alegem fiecare.

  Comentariu by IORGA M. — 19 decembrie 2015 @ 18:42

 8. Faleza din Neptun NU A IESIT LA FEL DE FRUMOASA ca Portul Turistic din Mangalia care a fost inceput de IORGUS si terminat de TUSAC!

  Comentariu by Anonim — 19 decembrie 2015 @ 19:00

 9. Pt IORGA M. Pe respectivul l-am catalogat drept analfabet pentru că așa se exprimă. Comentator de serviciu nu sunt iar viața mai ușoară și mai plăcută o să o alegem sigur la vară. Nu m-am luat decât de cei care-și bat joc de oraș și de cei care, chiar dacă nu sunt nici măcar aproape de limba română, încearcă să dea lecții pe ton definitiv. Ar mai fi de vorbit și de pregătirea profesională a găștii navetiste și modul în care au fost desemnați niște oameni, modești intelectual, să conducă destinele urbei. În rest numai de bine…

  Comentariu by Zoga — 19 decembrie 2015 @ 19:47

 10. Mai oameni buni…..citi dintre voi care comentati ati vazut lucrarea? Este un kich ordinar ,ca si cavoul din sens…BETOANE si iar BETOANE peste tot….pe nisip….plaja trebuie extinsa nu acoperita cu BETOANE….PITICUL are probleme cu bibilica ,dar voi?…intrebati oameni de specialitate si vedeti ce va spune….

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2015 @ 9:39

 11. 70 de miliarde o alee pavata cu dale din ciment ??? Am auzit ca paraandaratul a fost de 500 000 de €….BRAVO piticule ti-ai facut plinul si de aici ,,,nu scapi nici o ocazie….nu ai renuntat la naravul de la GARDA FINANCIARA-…JUMI-JUMA .

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2015 @ 9:47

 12. Mai oameni buni,cetateni ai Mangaliei ,mergeti pe faleza la Neptun si va veti minuna de lucrarea facuta.Este hidoasa,modul de executare este execrabil,dalele acelea de granit sunt una mai sus una mai jos,distanta intre ele este mare,cand se va plimba doamnele pe acolo le va ramane tocul intre ele,scurgere nu,se vor face balti,nivelul lor este ca valurile marii.In proiect era si o fantana arteziana la Stegurii si nu este ,apropo de Steaguri platoul de acolo este denivelat total este urat,merge-ti pe pod si vedeti cum arata dalele de acolo puse acum 5ani si vedeti cum sunt puse cele de acum,este groaznic.Am inteles ca s-a facut plata la aceasta lucrare cu toate ca la receptie comisia de receptie,Inspectoratul de Stat in Constructii(ISC) nu au fost de acord cu lucrarea respectiva.Cum este posibil sa spui ca o lucrare este gata cand ISC spune ca nu este gata si ii da constructorului revenire. Aleea aceasta,cu o latime de 3m, valoreaza 1,55 mil. euro,un km de AUTOSTRADA in Bulgaria a costa 2,5 mil. euro.Aceste dale de granit sunt puse pe nisip iar cand vor veni ploile atunci sa vezi rasul.Acolo se va incepe, in 2016,2017, proiectul de marire a plajelor ca la Constanta si Eforie si toata lucrarea se va duce dracului.Asta se intampla cand nu este planificare,organizare si conducere( nu le este propie actualei administratii) se alege praful .Acum inteleg dece se grabeste si celelalte lucrari ,care se incearca sa le scoata de pe fonduri europene pentru a putea fura mai mult si mai usor ,sunt interese materiale imense ,se vorbeste de vreo 4,5-5 mil. euro care ar intra in buzunarul primarului. La valorile acestea si ilegalitatile comise nu stiu cum de nu se sesizeaza DNA,OLAF si toate organismele statului pentru ca vad ca in unele situatii se sesizeaza imediat iar in ale cazuri dai inainte ca merge.Nu vreau sa cred ca este ce vorbesc gurile rele ca unii sunt protejati iar altii sunt luati fie ca sunt sau nu vinovati.

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2015 @ 10:42

 13. Pt.vizionar
  Mai baiete ori esti prost ori te faci ca sa nu vezi realitatea.Ce realizari majore s-au facut acum pe care le poti compara cu cele de pana in 2012?.Ce poti compara cu Portul Mangalia,cu cordonul Saturn-Venus,cu lucrarile de la Neptun(lacurile,podul,aleile),facute pe bani europeni cu contributia primariei de 2 % si nu 57-60 % ca la parc.Si inca ceva mai bine mananc o masa calda la Sf.Mina decat sa traiesc din banii furatide la bugetul local cu care te plateste primarul,pentru ca numai un om platit poate sustine aberatiile tale sau poate ca esti prost sau nebun ceea ce si pe asta o cred.Numele tau nu ma intereseaza(Banu,Colgiu,Stamate ,Romulus sau oricare ai fi)insa ai grija ca vizionar nu iti este propiu pentru ca nivelul tau intelectual nu iti permite viziuni si esti folosit si va trebui sa dai si tu ,probabil,cand va veni vremea(si va veni repede,se apropie ii aud pasi pe la 23 August)unele explicatii la DNA (vezi ca stiu mai multe decat crezi).

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2015 @ 11:09

 14. Au venit, nu au intretinut si au distrus tot ce fost facut in acest oras in ultimii 20 de ani. Au edificat un mastodont in mijlocul orasului ,fara ca acesta sa aiba o minima folosinta sau estetica, au transformat in pasune tot orasul ,au cheltuit banii inutil pt sensul giratoriu de la Saturn si de la Adiman,au pus gazon si apoi pamant in scuarul de pe 1 decembrie,si acum la sfarsitul lunii decembrie planteaza arbori.Acestea sunt marile realizari are echipei din Primarie.Au cu ce sa se mandreasca ,NU?!

  Comentariu by ANONIM — 20 decembrie 2015 @ 20:15

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress