Mangalia – politica locală

18 decembrie 2015

Lucrări edilitare din perioada 2006-2008. Fostul consilier Crăciun îşi ia adio de la 6 milioane! A pierdut procesul cu Primăria Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:31

Lovitură grea pentru fostul consilier local Marian Crăciun! Firma controlată de acesta a pierdut procesul cu Primăria Mangalia, prin care solicita achitarea contravalorii unor lucrări edilitare de aproape 6 milioane de lei.

„Primăria Mangalia a câştigat, ieri, la Curtea de Apel Constanţa un dosar important prin care bugetul local ar fi putut fi prejudiciat cu suma de aproape 6 milioane de lei, ca urmare a comandării, ilegale, a unor lucrări edilitare în perioada 2006-2008”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Mangalia. Conform datelor din dosar, societatea reclamantă – SC M & D CORPORATION COMERCIAL SRL – a adjudecat prin licitaţie, la vremea respectivă, lucrări edilitare în valoare de 800 mii lei. Ulterior, suma a fost majorată prin acte adiţionale la valoarea de 1,3 milioane de lei, fiind invocate lucrări suplimentare.

„Deşi primarul de la acea vreme era obligat să facă o nouă licitaţie pentru alte lucrările suplimentare, acesta nu a respectat legea şi a dispus aceluiaşi constructor realizarea altor lucrări cu o valoarea de 30 de ori mai mare. După comandarea ultimelor lucrări, edilul respectiv a semnat procese-verbale de recepţie a acestora, fără a exista certitudinea realizării”, au explicat reprezentanţii primăriei, evitând să pronunţe numele edilului de la acea vreme, şi anume Zanfir Iorguş, despre care se ştie că este un duşman declarat al actualului primar, Cristian Radu.

Revenind la dosarul câştigat în instanţă de Primăria Mangalia, de precizat că firma prestatoare a formulat o acţiune în instanţă în 2012, pentru încheierea contractelor şi achitarea aşa-ziselor lucrări suplimentare. După trei ani de procese, Curtea de Apel Constanţa a stabilit că actuala adminstraţie locală nu poate fi obligată să achite lucrări comandate de primarul din 2006 în afara cadrului legal, au mai menţionat reprezentanţii administraţiei locale.

Alexandra ANTON, Replica 18.12.2015

26 Comments

 1. Multumim Domnului Iorgus si Domnului Craciun ca avem utilitati in cartierele Dobrogea 1 Si Dobrogea 2. Asta trebuie sa faca un primar ,sa gaseasca solutii pentru locuitori nu sa-i considere pe toti dusmanii lui care vor sa-i ia banii de la gura copiilor. (DAF Trans, Perfect tree, etc) De 8 ani decand nu mai e Domnul Iorgus primar nu s-a pus un bec in cartierele astea. Doi impotenti si doi talhari si Radu si Tusac isi mai fac si titlu de glorie ca n-au platit canalizarea din cartier si au tras teapa constructorului. Inteleg sa nu platesti lucrari fictive ca avocatul Grimberg sau perfect tree dar alea se platesc la urgenta in schimb se trag tepe pe lucrari facute pentru binele cetatenilor. Huo ordinarilor.

  Comentariu by locuitor — 18 decembrie 2015 @ 17:05

 2. Sa ne reamintim : http://www.replicaonline.ro/asociatul-lui-iorgus-pierde-licitatii-la-mangalia-6172/

  Comentariu by I.S — 18 decembrie 2015 @ 17:44

 3. Si Carlescu…cel din 2006 :http://www.atacdeconstanta.ro/dosare/3083-camarila-lui-iorgus-a-mai-spoliat-bugetul-local-cu-400-000-de-euro.html

  Comentariu by I.S — 18 decembrie 2015 @ 17:47

 4. Voi cand ati cumparat locuri de casa ,trebuia sa va interesati daca aveti utilitati,apropo voi cum ati facut palatele alea, ca exista oameni in Mangalia care au muncit pe branci si nu au putut realiza asa ceva,spuneti-ne si noua cum ati reusit,lucrarile intr-un oras se fac etapizat si in functie de bani,Domnul Iorgus i-a dat in judecata pe toti primarii care la urmat,asta inseamna bani pierduti de primarie prin onorarii,eu nu am auzit ca DOMNUL RADU CRISTIAN sa-l de in judecata pe DOMNUL TUSAC.ASCULTATI-MA CE VA SPUN ,ATATA VREME CAT IN POLITICA MANGALIEI VA FIGURA DOMNUL IORGUS ACEST ORAS NU VA AVEA LINISTE,PARTEA MAI PERICULOASA ESTE CA ASMUTE SI PE ALTII CARE NU SUNT RODATI POLITIC SA PARTICIPE LA ACESTE SCANDALURI,SI NICI SA-I LASE PE ALTII SA FACA TREABA ,INITIIND TOT FELUL DE SCENARII CATRASTOFALE LA ADRESA ORASULUI

  Comentariu by vizionar — 18 decembrie 2015 @ 17:47

 5. Ptr. Vali C. Sa nu-mi spui si mie, ca mai sus e vorba de „sange-n parbriz”(eventual spune-i asta noului tau sef de partid!) Si pentru ca acum esti liberal,te rog sa te interesezi unde a fost Vila Rosculet in Mangalia-(obiectiv istoric ,dezagreat de comunisti,Rosculet fiind primul primar al Mangaliei-LIBERAL- care cu sprijinul regelui,a pus bazele logistice si edile ale noului oras Mangalia.Dupa care afli de o hot. de CL ,o demolare,o atribuire de teren,care dupa aia sa i se piarda urma…a trecut la alti propitari,dar tot din aceeasi curte…si tagma ! Locul a ramas,pe moment…in paragina !

  Comentariu by I.S — 18 decembrie 2015 @ 18:06

 6. Exagerăm rolul lui Iorguş. E un simplu membru de partid şi un cetăţean al oraşului. Administraţia poate lucra indiferent ce zice sau face Iorguş. A stricat cumva Iorguş lucrările nerealizate la parcul (n)Evergreen, faleza sau ruinele din cele 3 proiecte europene ? Atunci de ce nu s-au executat ?

  Comentariu by lucian visa — 18 decembrie 2015 @ 18:08

 7. „E un simplu membru de partid şi un cetăţean al oraşului.” Unde nene Visa,ca eu n-am primit ordin ca talambul asta vizionar,sa ma zburlesc p’aci la „fantome” ! De curand,a scos unu o noua versiune de diversiune : cum ca ar candida la Limanu ! Eu tind s-o iau in serios,numai gandindu-ma ca asolo e un consilier Craciun…vechi „preten” si initiator la mai toate „ingineriile” si manariile cu terenuri de prin Mangalia si imprejurimi ! A ramas probabil padurea Hagieni…nelotizata ?!

  Comentariu by I.S — 18 decembrie 2015 @ 18:27

 8. Ptr.4. Pe vremea aceea primaria nu a angajat niciun avocat . Moda avocatilor este de la tusac incoace .

  Comentariu by Anonim — 18 decembrie 2015 @ 18:54

 9. Cit de prost poti sa fi mai vizionarule ?

  Comentariu by 123 — 18 decembrie 2015 @ 19:02

 10. Mai ” Ilie de la Primarie” am auzit ca zile acestea ai avut probleme cu circulatia sangelui …si dupa cum vad ca te manifesti in ultima vreme ,cred ca ti-a ramas un cheag de sange la creier….ai grija ca batranetea nu e usoara….dupa cum iti dai cu parerea la toate, ai inpresia ca esti cine stie ce intelectual de marca, cand de fap tu esti un batran comunist ,scolit cu ce te putea invata partidul atunci .

  Comentariu by Pionerul — 18 decembrie 2015 @ 19:12

 11. Ai vaz’t ,ce-a putut face partidul atunci,cu unul ca mine,care a ramas la stadiul de utecist-ca toti ceilalti ? Pe comunisti i-a facut primari…iar pe pupincuristi i-a lasat la stadiul de …pioner !

  Comentariu by I.S — 18 decembrie 2015 @ 19:18

 12. Da vad …ca atunci cind reusesti sa-ti faci rost de portia de bautura , devii obraznic si tupeist .ca toti comunistii hodorogiti…hai sictir si nu intinde coarda ca te scuip in ochi cand te intilesc ,mosulica….fii lucid macar acum cand esti in doliu…

  Comentariu by Pionerul — 18 decembrie 2015 @ 19:29

 13. Cu doua des’te ! Si iar vad ca faci confuzii ! Nu sunt eu acela ! Oricum amenintarile se acumuleaza si raman scrise ! Pe vremea comunistilor nu era 206 din noul cod penal ! Postarile sunt arhivate si trimise,se regasesc in memoria google si am demonstrat de curand aici asta ,cand a fost vorba tot de comunistul matale de frunte ! Dl. Visa ca de obicei… se abtine !

  Comentariu by I.S — 18 decembrie 2015 @ 19:39

 14. ptr123 demonstreaza afirmatiile , daca nu poti demonstra cele spuse nu mai comenta niciodata

  Comentariu by vizionar — 18 decembrie 2015 @ 19:42

 15. Domnule Visa,va respect si va multumesc pentru crearea acestui blog,poate aveti dreptate in privinta Domnului Iorgus,dar eu si nu numai eu doresc ca acest Domn sa plece dupa scena politica ,sa mearga la pescuit,sa plimbe nepoti, etc.Atunci orasul va avea liniste,si nu in ultimul rand as dori consilieri PSD macar pe jumatatea Dumneavoastra de experienta politica si inteligenta.CU RESPECT

  Comentariu by vizionar — 18 decembrie 2015 @ 19:52

 16. N-am nimic împotrivă cu plecatul de pe scena politică a lui Iorguş. Şi eu zic că e timpul. Oraşul merge înainte fără oricare dintre noi muritorii. Dar a da vina pe el pentru nerealizările trecutei şi actualei administraţii, nu e corect şi nici real. Şi nici oammenii nu sunt interesaţi de cauze, ei aşteaptă realizări, deaceea au votat un primar. Şi Tusac s-a plâns de Iorguş l-a împiedicat şi a pierdut alegerile. Aviz amatorilor.

  Comentariu by lucian visa — 18 decembrie 2015 @ 20:12

 17. Stati putin d-le Visa ca ducem discutia tot acolo ! E adevarat ca noi am fi muritori ,dar nici sa scoatem din palarie highlander-ii ! Pai asa cu comparatia asta…mie mi se pare ca nici Sandel nu e de vina ! In campania electorala in care l-ati scos pe „mincinos” primar,n-am fost aici de partea dvs ! Or mai fi si altii…si nu trebuie sa-i comparam cu Iorgus,adica sa-i facem campanie in avans…si el saracu sa nu vrea !

  Comentariu by I.S — 18 decembrie 2015 @ 20:32

 18. Si atunci spuneati ca fara un partid puternic in spate n-are niciun candidat sanse ! Acum avem deja o fantoma fara partid …dar care e-n toate…in cele ce sunt si-n cele… ce le vom mai inventa !

  Comentariu by I.S — 18 decembrie 2015 @ 20:39

 19. Aveti dreptate ca locuitorii asteapta rezultate din partea primarului dar el nu decide singur,as dori ca primarul si consilierii sa conlucreze impreuna pentru bunastarea orasului,eu sunt PNL-ist dar nu pun partidul inaintea cetateanului daca toti ar lucra fara influenta politica sau din alta parte lucrurile ar fi evoluat spre bine ,macar sa fie de acord cu aceste proiecte ca orasul nu intra in faliment cum se zvoneste,oricum sunt facute pentru oras cu cat se amana mai mult realizarea lor cu atat va fi mai rau pentru noi toti,oricm raspunderea este a administratiei ,eu nu am vazut niciun consilier tras la raspundere pentru greselile facute voit sau nu ,ceea ce se intimpla in Mangalia este pura incapatanare,in legatura cu asfaltarea ,Domnul Cornaci este singurul raspunzator deoarece departamentul lui nu are a face cu primaria si pe aceasta cale rog cetatenii sa se adresaze dumnealui

  Comentariu by vizionar — 18 decembrie 2015 @ 20:43

 20. Adică pentru astuparea găurilor din asfalt sunt de vină consilierii ? Interesant.
  Consilierii au fost traşi la răspundere în mandatul trecut când n-au respectat o hotărâre judecătorească privind majorarea gigacaloriei. Deşi vina era a lui Tusac, consilierii au suportat consecinţele. Până la urmă lucrurile s-au aranjat şi Callatis Therm şi-a retras plângerea.
  A fi înscris în PNL nu însemnă că eşti liberal. Dacă ai fi liberal măcar te-ai semna cu numele real.

  Comentariu by lucian visa — 18 decembrie 2015 @ 20:47

 21. Luni urmeaza o sedinta ordinara cu destule puncte la ordinea de zi:
  – Salubrizarea, probabil ca efect al arestarilor si anchetelor FBI si DNA la Polaris. Si apropo de gunoi Constanta a redus pretul pentru anul viitor.
  – Alimentarea cu apa si canalizarea la Dobrogea 1A.
  – Studiu de fezabilitate privind sistematizarea unor artere publice.
  – Planul de evacuare a populatiei in situatii de urgenta.
  – Stabilirea taxelor si impozitelor pe 2016.
  – Ceva modificari la organigrama si functiile de la politia locala, evidenta populatiei si asistenta sociala.
  – Referitor la cele trei proiecte controversate in convocator apar atat proiecte privind finalizarea finantarii acestora cat si in in varianta de reziliere acestor contracte.
  Daca tot se fac trimiteri la legea 215 a administratiei publice locale macar sa fie mentionate articolele care trebuie, 40 al.1 nu 39 al.1.

  Comentariu by Marian Vasile — 18 decembrie 2015 @ 20:53

 22. Haideti sa la luam pe rand – 1 Domnul Cornaci este seful ADPP care se ocupa si de asfaltarea strazilor pe langa alte atributii,2 ceilalti consilieri care voteaza pentru continuarea proiectelor vor sa-si faca rau singuri?,asta chiar nu am mai auzit-o,de ce se opun numai consilierii PSD, 3 numele meu nu are nici-o relevanta ,inca 4 sunt membru PNL CU TRADITIE

  Comentariu by vizionar — 18 decembrie 2015 @ 22:15

 23. Mai dl Vizionar cum vrei sa demonstrez ca esti prost ? Esti prost . PUNCT

  Comentariu by 123 — 18 decembrie 2015 @ 22:39

 24. Pt. 23 Ai dreptae! Cu o mică precizare: prost cu tradiție!

  Comentariu by Zoga — 18 decembrie 2015 @ 22:46

 25. Marian Vasile,
  Spre știință, fiindcă ți-ai dat cu părerea.
  https://bazel09.files.wordpress.com/2015/12/2151.jpg

  Comentariu by valentin ciuraru — 18 decembrie 2015 @ 23:13

 26. Pt.19
  Pentru cultura ta generala sa stii ca a da vina pe Cornaci,Angelescu,Dima sau mai stiu eu cine,pentru ca orasul nu este asfaltat este o utopie,o prostie,o rea vointa.Pentru ultimul banut care s-a bagat in orasul asta sau urmeaza sa se bage a stiut totul primarul si s-a facut numai cu aprobarea lui si a lui Boita.S-a stiut de sumele umflate exagerat de mult la sens,la lucrarile de al Adiman si 30 Decembrie,onorariile de milioane de euro platite avocatilor,despre milioanele platite la spatii verzi si la tot ce s-a facut si nu s-a facut(si de aici s-au luat bani)in orasul asta.

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2015 @ 11:30

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress