Mangalia – politica locală

17 decembrie 2015

Profesorii din Mangalia, victimele războiului politic local

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 12:20

În conflictul politic de la Mangalia, dintre primarul Cristian Radu și o parte a consilierilor locali, în special cei ai PSD, profesorii cad victime colaterale. Edilul Mangaliei, Cristian Radu, a anunțat că profesorii nu îşi pot primi drepturile salariale câştigate în instanţă deoarece membrii Consiliului Local nu s-au întrunit în şedinţă pentru a vota o rectificare bugetară în acest sens. „Şedinţa a fost convocată marţi după-amiază, dar au venit doar șase din 19 consilieri. Ceilalţi au invocat că „nu au ştiut””, a spus Radu. Sătui de războiul dintre aleșii locali, profesorii din Mangalia au spus că ar fi trebuit să primească încă din 10 decembrie drepturile salariale câștigate în instanță și care au fost tăiate abuziv de Guvernul Boc. „Eu am de primit 1.400 de lei, bani care ar fi fost utili de Sărbători. Noi, cei din Mangalia, nu ne-am bucurat de aceleași drepturi. Vă reamintim că în nenumăratele dumneavoastră declarații publice vă arătați preocupat de soarta cetățenilor Mangaliei. Să înțelegem că profesorii acestui oraș pe care îl conduceți nu se regăsesc în această categorie?”, se arată într-o scrisoare adresată primarului Cristian Radu și care a fost semnată de mai mulți profesori din Mangalia.

Tatian Iorga, Telegraf 16.12.2015

Convocatorul şedinţei din 15.12.2015, în care au venit 6 consilieri.  http://www.mangalia.ro/wp-content/uploads/2015/12/Convocator-15.12.2015.pdf sau

Convocator-15.12.2015

Este vreo rectificare de buget în acest convocator ? Dar vreun mincinos care a comandat articolul sau a dat informaţii eronate este ?

Din scrisoarea profesorilor : „Ceea ce vă cerem cu demnitate dumneavoastră și consilierilor locali (și VĂ REAMINTIM) nu este un CADOU este un DREPT obținut ÎN INSTANȚĂ de aceea v-am ruga să nu mai folosiți ca scuză conflictul intern care există în instituția pe care o manageriați.

Proiectul cu rectificarea de buget a apărut în convocatorul şedinţei de îndată din 16.12.2015  şi a fost votat în unanimitate de consilierii locali. Profesorii au avut dreptate, conflictul primar – consilieri, a fost doar o scuză. Mincinoasă.

10 Comments

 1. Rectificarea era la diverse sub acoperire.

  Comentariu by Anonim — 17 decembrie 2015 @ 12:26

 2. Mai bine v-ati intreba de ce militianul de la rutiera, aflat in misiune la ora 11.20 la trecerea de cale ferata la Dacia service, a luat mita 250 lei de la un Golf alb cu numar TX ? Astea sunt problemele care deregleaza societatea si nu niste bani care oricum trebuia dati celor care le-au castigat in instanta.

  Comentariu by Anonim — 17 decembrie 2015 @ 13:33

 3. Convoaca sedintele cu o ora inainte tocmai ca sa nu poata ajunge toti consilierii sa aiba pe cine da vina. Si cu HCL tot nu o sa le dea banii ca unii inca mai cred minciunile lui. Lui Trifu ,ranitul din Colectiv nici acum nu i-a dat banii desi are HCL de 3 saptamani. Ajutor de urgenta inseamna ca e urgent nene. Cred ca cea mai mare durere a lui ar fi sa se adune consilierii si sa-i voteze prelungirea lucrarilor. La cat de prost sunt facute el stie foarte bine ca cei de la UE nu vor deconta banii. Oricum nu are bani sa puna de la buget 7 milioane de euro sa le continue dat fiind ca imprumut n-a luat si nici nu mai are cand sa ia. Singura lui sansa acum e sa scoata consilierii vinovati pentru tampenia lui.

  Comentariu by Anonim — 17 decembrie 2015 @ 13:39

 4. Stilul Tusac.

  Comentariu by lucian visa — 17 decembrie 2015 @ 15:19

 5. În campanii cine îi ridica-n slăvi pe ăştia 2 venetici ?

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 17 decembrie 2015 @ 17:12

 6. Rog partidele din Mangalia sa trimita in consiliul local oameni cu facultatea la stat si medii peste 9,va rog ca alegerile consilierilor sa fie facute nominal la fel si voturile,oricum RADU CRISTIAN E DEASUPRA TUTUROR CANDIDATILOR,fie ca vor, fie ca nu vor

  Comentariu by vizionar — 17 decembrie 2015 @ 18:50

 7. Și atunci de unde bani pentru campania electorală ? Atâta timp cât nu se votează pentru programe electorale, ci doar pentru imagine, banu va fi la loc de frunte. Iar cei cu medii peste 9, nu sunt tari la acest capitol. Așa alegători, așa candidați.

  Comentariu by lucian visa — 17 decembrie 2015 @ 19:50

 8. Deasupra tuturor candidatilor…asa alegatori ,asa candidati :Păcat de mărgăritar că e la gât de măgar.

  Samarul să nu-l îngreuiezi, că rămâi tu în locul măgarului.

  Măgarul pe măgar scarpină.

  Măgarul de cerb lesne se cunoaşte.

  E ca un măgar îmbrăcat in piele de leu.

  Pe măgarul mai multora lupul îl mănâncă.

  Pe mojic îl cunoşti după ochi, ca măgarul după urechi.

  Nu râde de măgar, că vine vremea să încaleci pe el.

  Catârii sunt cu mult mai buni decât măgarii cei mai buni.

  La fân mai mult decât la aur pofteşte măgarul.

  Nu toti cu urechi mari sunt din viţă de măgar.

  Până treci gârla, spui măgarului şi „moşule”.

  Cine-ncalecă măgarul să-i sufere şi năravul.

  Dacă te iei după măgar, te duce la stână.

  Pe măgar să-l încarci după a lui putere, dacă nu vrei să te încarci tu în locul lui.

  Comentariu by Anonim — 17 decembrie 2015 @ 20:11

 9. https://www.youtube.com/watch?v=eWTdsVI-G7w

  Comentariu by nabuco — 18 decembrie 2015 @ 13:03

 10. ptr 6 – spre stiinta ta, toti cei ce isi cistiga averile „ca oameni politici”, si-au jurat din clasele primare, ca atunci cind vor fi „mari” sa-si plateasca politele fata de cei ce i-au terorizat in scoala sa invete. Si acum au ocazia sa o faca, de la parlament la primari si cobnsilieri…TOTI SINT TAMIIE…si cei din invatamint sint cea mai usoara prada ptr incultura lor..

  Comentariu by zek — 20 decembrie 2015 @ 18:30

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress