Politica locală

16 decembrie 2015

Şedinţa de îndată a CL Mangalia din 16.12.2015

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:17

Acelaşi convocator, În plus a mai apărut o hotărâre privind rectificarea bugetului la învăţământ. Doar, doar să-i atragă în sală pe consilieri. Pentru reducerea birocraţiei propun o singură dispoziţie cu un convocator zilnic şi la aceeaşi oră. Cheia de la sală să stea la Sorin Andrei, care va veni sigur în fiecare zi.

Pentru variaţie, redăm varianta DIGI24, trimisă de mincinos.

Mangalia, şantier pe timp nelimitat

Oraşul turistic Mangalia rămâne un mare şantier pe timp nelimitat. Asta după ce consilierii locali au refuzat să accepte ca municipalitatea să ia un împrumut de la Guvern pentru a continua trei proiecte începute cu bani de la Uniunea Europeană.

Este vorba despre amenajarea unui parc de 3 hectare, construirea unei faleze de 9 kilometri şi restaurarea anticului Callatis, cea mai veche aşezare din România. Primarul oraşului spune că proiectele au început mai târziu din cauza licitaţiilor care au durat între cinci luni şi un an.

În total, puţin peste 50 la sută din toate cele trei proiecte sunt finalizate. Unii consilieri locali propun să se modifice proiectele iniţiale şi să li se reducă bugetele pentru a fi finalizate.

Acum, primăria trebuie să înapoieze UE 3 milioane de euro, contravaloarea banilor alocaţi până în prezent pentru aceste proiecte. Pe viitor, Mangalia nu va mai avea dreptul să acceseze bani europeni.

digi24.ro

Observăm că proiectele sunt gata 50 %. Dacă zile trecute stadiul lucrărilor era de 10 %, înseamnă că până la 31.12.2015, ar putea fi gata. Tot aici vedem că faleza de la President măsoară 9 km. În proiectul european este trecut 1,5 km, iar în realitate este în jur de 600-700 m. Deasemenea suma pe care ar trebui s-o înapoiem UE ar fi de 3 milioane euro. Ieri parcă era 5, alaltăieri 2 … Cât despre împrumut de la Guvern, a văzut cineva vreun proiect în acest sens ?

De curiozitate, se mai lucrează noaptea la (n)Evergreen ?

50 Comments

 1. preluare de pe fb:
  „Suntem un grup de profesori care au ales acest mod public de a-și exprima nemulțumirile , încă o dată, si de acum în acolo de fiecare dată, pentru că se pare ca altfel nu vă imaginați că și noi existăm. Din data de 9 decembrie când am îndrăznit să vă dăm un mesaj pe pagina personală și până astăzi 16 noiembrie, situația profesorilor este aceeași. Vă vom reaminti pe scurt: profesorii și-au câștigat în instanță dreptul de primi înapoi banii care le-au fost luați abuziv prin tăierea celor 25 % din salariu. Pe data de 10 decembrie când toate școlile din județul Constanța și din toată țara au primit acești bani, noi cei din Mangalia nu ne-am bucurat de aceleași drepturi, drepturi oferite de Justiția ale cărei acte de dreptate am văzut că le apreciați atât de mult. De asemenea vă reamintim că în nenumăratele dumneavoastră declarații publice vă arătați preocupat de soarta cetățenilor Mangaliei. Să înțelegem că profesorii acestui oraș pe care îl conduceți nu se regăsesc în această categorie. Altfel cum s-ar putea explica indiferența afișată cu atâta nonșalanță sau lipsa de reacție totală în urma numeroaselor mesaje pe care vi le-am transmis?

  Vă urmărim activitatea de pe Facebook , aparițiile în presă și la televiziunile locale și rămânem uimiți de faptul că vă propuneți inițierea unor proiecte grandioase, dorind ca noi, cetățenii să vă susținem necondiționat. Care este statutul nostru în această ecuație? Cum am putea să credem că o persoană care nu poate sau nu vrea ceea ce a reușit să facă chiar și cel mai simplu primar al oricărei comune și anume să onoreze hotărârile justiției, ar putea să finalizeze proiecte de asemenea anvergură?

  Ceea ce vă cerem cu demnitate dumneavoastră și consilierilor locali (și VĂ REAMINTIM) nu este un CADOU este un DREPT obținut ÎN INSTANȚĂ de aceea v-am ruga să nu mai folosiți ca scuză conflictul intern care există în instituția pe care o manageriați. Cum vi s-ar părea dacă de mâine un conflict dintr-o cancelarie oarecare s-ar solda cu trimiterea elevilor Mangaliei acasă până la soluționarea problemelor? Nu ați lua nicio atitudine? Nu v-ar interesa? Nu v-ar păsa?

  Prin urmare vă solicităm tuturor celor care v-ați asumat prin votul primit, sarcina de a ne crește calitatea vieții, să aveți decența de a ne răspunde într-un timp cât mai scurt prin FAPTE pentru că până acum nu ne-ați răspuns nici măcar prin cuvinte! Credem că soarta cetățenilor ar trebui să fie o grijă permanentă a dumneavoastră!

  Semnează:

  Profesor Florea Delia Casiana

  Profesor Bordei Lăcrămioara

  Profesor Chiriac Gabriela

  Profesor Voiculescu Alina

  Profesor Bodnărescu Andreea

  Profesor Sătescu Maria

  Profesor Matei Loredana

  Secretar Azis Enidan

  Profesor Bîrbora Constantin

  Profesor Popa Gabriela

  Profesor Ament Nebie

  Negoiaș Constantin

  Vărgatu Silvia

  Rotaru Elena

  Chirică Elena

  Cioroiu Daniela

  Toșa Camelia

  Bocânca Florența

  Teodorescu Anișoara

  Rotaru Elena

  Rotaru Ramona

  Gheorghe Nicoleta

  Lazăr Nicoleta

  Apostu Gabriela

  Mîrzali Ghiuler

  Sandu Mihai

  Sandu Roxana

  Brumaru Florica

  Reșid Nelida

  Negoiță Ibolya

  Mihalcea Monica

  Coman Anca

  Dascălu Marilena

  Stamatin Carmen

  Pretorian Liliana

  Teodorescu Nicoleta

  Sîrbu Maria

  Irimia Cristina

  Moraru Viorica

  Marin Irina

  Nicolaescu Nicoleta

  Dumitru Alina

  Rațiu Mădălina

  Rădulescu Ecaterina”

  Comentariu by Anonim — 16 decembrie 2015 @ 17:26

 2. DRAGI PROFESOR VA ROG SA VA ADRESATI DOAMNEI DIRECTOARE CIOBANEL,CONSILIERII PSD, DIN CARE CARE FACE PARTE SI SOTUL DUMNEAIEI ,AU PRESEDINTE PE CEL CARE A FOST DEPUTAT CAND SAU TAIAT SALARIILE

  Comentariu by vizionar — 16 decembrie 2015 @ 18:07

 3. iar vicepresedinte national la PNL – noul PNL – adica si a lui Radu Cristian si Valentin Ciuraru, este tocmai vicepresedintele de atunci al PDL, care a si citit expunerea de motive in Parlament, cu taierea de pensii si salarii !

  Comentariu by Anonymus Notarius — 16 decembrie 2015 @ 18:11

 4. Conform legii administraţiei publice locale, la proiectele legate de buget, iniţiatorul este doar primarul, consilierii putând aduce amendamente. Dacă până acum n-a ajuns pe ordinea de zi a CL este doar din vina primarului. Sunt sigur că va fi votat în unanimitate.
  Dacă mi-ar fi trimis şi mie cineva hotărârea judecătorească şi o publicam, poate s-ar fi rezolvat un pic mai repede. Cel puţin consilierii ar fi fost informaţi şi ar fi făcut presiune pe primar.
  E bine că profesorii au ieşit public să-şi spună păsurile.

  Comentariu by lucian visa — 16 decembrie 2015 @ 18:17

 5. Pe pagina de fb, RC incita populatia orasului la manifestatii. Zice el ca „Doar la presiunea orasului consilierii vor vota proiectele” de HCL care se refera la prelungirea termenelor de executie pentru lucrarile proiectate a fi executate cu fonduri europene. Disperarea i-a, auzit-o aseara pe Litoral TV, cand mai avea putin si il batea pe reporterul acela, si-asa mai mult absent. Primarul imi da senzatia unui caine prins intr-o capcana. Minte fara nicio rusine, fara nicio apasare. Oare de ce?

  Comentariu by Anonim — 16 decembrie 2015 @ 18:40

 6. Avem cel mai mincinos primar din citi exista in Rom. Doamne ce blestemat este orasul nostru . Trebuie sa il mai suportam 6 luni , dupa care trebuie gonit cu tot cu gasca lui din Ct .

  Comentariu by Pnl — 16 decembrie 2015 @ 18:53

 7. Usor, usor adevarul iese la iveala. Primarul s-a infipt in proiecte europene, nu a avut capacitatea de a respecta termenii si conditiile din acesta, va pierde finantarea, va trebui sa returneze banii cheltuiti iar orasul nu va mai putea accesa pe viitor astfel de proiecte. Cum acestea odata incepute e vor trebui totusi finalizate acest lucru se va face din bugetul local. Buget locar destul de sărac, tot datorita primarului, care a schimbat, pe bani buni platiti tot de primarie, trei programe la serviciul taxe si impozite astfel ca nimeni mu mai știe ce, cat si cum are de platit.
  Neavand bani la buget vrea să indatoreze si mai mult orasul printr-un imprumut pentru a finaliza lucrarile incepute.

  Comentariu by Marian Vasile — 16 decembrie 2015 @ 18:54

 8. sa iasa lumea in strada de ce?nu au iesit cand le mureau copiii de frig sa iasa acum pentru harjoana bogatanilor?

  Comentariu by anonim — 16 decembrie 2015 @ 18:55

 9. Mult curaj si determinare la cei care nu vor sa indatoreze orasul,sper sa reziste pana la capat si cetateanul ala radu cristian sa ajunga acolo unde ii este locul adica aproape de c-ta.

  Comentariu by grama cornel — 16 decembrie 2015 @ 18:58

 10. Stie cineva,cu sange in instalatie,care ne poate da o informatie „din casa”referitoare la platile efective care s-au facut pana acum constructorului ? 10 % e in teren ! Sau 50% platiti…in avans ?! Executii bugetare -canci ! Am vazut ca si d-l Visa spunea de o banuiala de…premeditare ! Cum dracu sa se recunoasca,ca de comun acord … s-a incercat sa se mulga bani europeni,dupa care…cineva a „rasuflat” si acum se cauta repede gaurele de ascuns…prin podele ! Nu e vorba…numai de faptul ca pana la 31 Dec. nu s-ar fi putut termina…pentru cat s-a platit ! Mai tineti cont cu totii ca un deviz poate fi umflat…chiar si pana la de 20 de ori ! Constructorul poate ramane in continuare acelasi,el nefiind legat de sursa de finantare ! Revin-devizul este una…si situatiile de plata nr1,nr2…etc sunt plati cu o masuratoare corecta in teren pentru lucrarile efectiv facute ! Departe de mine sa-i iau apararea primarului…insa mi se pare ca cineva,inclusiv dintre apropriati…l-au lasat cu pantalonii in vine ! Si de aici in colo vom hali la diversiuni,aruncate politic si de o parte si de cealalta ! Foleanu a scapat un porumbel in sedinta,ca fiind sef de grup si va rog sa vedeti cum grupul a tot promis ca vine la sedinta…si tot a ramas unu si mereu altu…lipsa la apel ! Daca gresesc-rog sa fiu scuzat-dar nu mai vreau sa inghit diversiuni fara situatia platilor ! Ea ramane scrisa undeva si in sarcina oficialului care o declara acum ! Acum,nu dupa alegeri cand vom afla ca am fost mintiti si de unii si de altii ! Culmea ar fi sa am dreptate…si subiectivi fiind cu totii din oras,sa participam in plen la comiterea unei ilegalitati…in interesul urbei ! Ba..il mai si martirizam ulterior pe primar…pe nemeritate !

  Comentariu by I.S — 16 decembrie 2015 @ 20:13

 11. Putin off-topic, dar cu adresa catre comentariul de la 1 si cu adresa directa catre primar: ce fel de om poti sa fii, cat de josnic la caracter, sa cumperi cadouri din bani publici, in asemenea situatie infecta in care se afla orasul si sa le dai la sefii din primarie? Astazi s-au carat zeci de cosuri – caci sint multe functii de conducere cu analfabeti pe ele – si s-au „oferit” din partea primarului secretarelor, directorilor, sefilor mari si mici… adica membrilor iubiti din gasca, taratoarelor, asta sfidand pe ceilalti, care muncesc si care intimplator stiu sa-si faca si treaba, cei cateva zeci pe care i-a pomenit aseara primarul in interviul inteligent de la Litoral TV ca „nu se incadreaza in echipa”.
  Asa ca informare, stie cineva cit ne costa pe toti acele cosuri cu „delicii” de Craciun?
  Poate ne spune chiar Ana, taranca aia proasta si retarda, fara fusta, asistenta lui personala????? Sau mai bine sa nu deschida gura!

  Comentariu by Anonim — 16 decembrie 2015 @ 20:29

 12. Doamna ,, Paysan,, are tupeul sa sune angajații primăriei in numele primarului, iar daca nu i se răspunde in zile nelucratoare sau dupa program tipa sau chiar jigneste persoane mult superioare ei intelectual, cu niște ani in plus…asa or fi ordinele?Sau ordinarele?

  Comentariu by Anonim — 16 decembrie 2015 @ 21:52

 13. Eu nu înțeleg de ce este atât de disperat primarul? Pana acum ( trei ani si cinci luni) a fost foarte linistit! Ce este cu DISPERAREA asta?

  Comentariu by Anonim — 16 decembrie 2015 @ 21:53

 14. Azi dimineata la 10.00, masina cu nr. CT-22-PRI, (bleumarin), baga „la greu pe strada Rozelor tot felul de cosuri cu cadouri in portbagaj. Sofer? Cine credeti decat Angelescu cel mic? Cu o domnisorica ce indesa cosurile in masina, la magazinul de cadouri de langa pizzerie.

  Comentariu by Anonymus Notarius — 16 decembrie 2015 @ 22:24

 15. Si tu ce faceai neprihanitule?Ii urmareai?I-ai prins!Uraaaa.Nu intereseaza pe nimeni cancanurile celor din primarie decat poate pe cei din primarie,de unde cel mai probabil esti si tu.Aici subiectul e altul.Stii ceva,spune,nu stii nimic,du-te la culcare!

  Comentariu by BASCA — 16 decembrie 2015 @ 22:35

 16. Unde baga , in masina aia , din alea noi aduse la primarie ?

  Comentariu by Andrei — 16 decembrie 2015 @ 23:39

 17. pt.16.

  Ca tot te refereai la masinile „noi” aduse de primarie.
  M-am uitat azi pe statusul lui Gabriel Banu.
  Poate nu stiati ca soferii de microbuze nu mai sunt soferi! Ei sunt, precum spune Maistrul Militar Banu, pe Feisbuc, nici mai mult si nici mai putin decat ” Manageri Transport-Turism” !

  Eeee…apizda-i matale seama?
  Manager de volan?

  Comentariu by Anonymus Notarius — 17 decembrie 2015 @ 1:19

 18. Pt. 15

  Si pentru BASCA – simultan pentru amandoi !

  Intamplator locuiesc in zona Rozelor.

  Si, DA. Dragos Angelescu indesa in autoturismul DACIA Logan, bleumarin, din astea primite recent de PRimarie, cu nr. de inmatriculare CT-22-PRI o groaza de cosuri cu Wiskhy, cozonaci si ciocolata impreuna cu o domnisorica pe care nu am reusit sa o identific, deoarece ploua.
  Pe strada Rozelor, vis-a-vis de Biserica noua e o pizzerie, iar langa ea e magazinul asta de cadouri sau ce o mai fi si asta!

  Eu intreb acum! Dragos Angelescu era in timpul serviciului? Avea foaie de transport pentru asa ceva? Foaie de parcurs? Delegatie?
  Sau o fi fost invoit de catre seful serviciului ADPP?
  Dar ce cauta cu masina de serviciu acolo, pe Rozelor?

  Inseamna ca o fi platit benzina din salariul lui personal? Dar asta ar fi insemnat ca ar fi trebuit sa plateasca „regia” autoturismului, chiria si asigurarile pentru cele doua ore folosite in interes personal !

  Caci, nu cred ca in atributiunile diretorului executiv-adjunct al S.P. ADPP intra si atributiunea colectarii cosurilor de Craciun de la diverse magazine si distribuirea lor la diverse cunostinte ale Primarului!

  Comentariu by Anonymus Notarius — 17 decembrie 2015 @ 1:35

 19. Pt 17

  Manageri cu studii superioare?
  Sau doar cu 10 clase si „profesionala” ?

  Comentariu by vizitator — 17 decembrie 2015 @ 1:50

 20. pt 17si19,PROSTANACILOR ,BANU ESTE LICENTIAT IN MEANEGAMENT

  Comentariu by ion — 17 decembrie 2015 @ 12:02

 21. Oameni buni, nu mai conteaza cine, ce si cum au inceput aprobat si initiat cele doua proiecte europene. Ce trebuie sa intelegem noi, cu totii – toate cheltuielile angajate si executate pana la 31. 12 2015, indiferent de stadiul lor pana la acea data ( procentul poate fi 50%, 60%,70% sau mai mult ) vor fi rambursate. – incepand cu 1.ian.2016 ele pot fi continuate – cu banii bugetului local de data aceasta – cu conditia ca ele sa fie FINALIZATE pana la 30.06.2016. Deci ele vor fi executate oricum, vom suporta cei drept mult mai mult decat s-a dorit initial ( 2% noi – 98% fonduri europene), putem ajunge sa suportam 50%, 40%,30% sau chiar mai putin, ( de aceea se lucreaza aproape non stop la ele – pentru a executa un procent cat mai mare pana la sfarsitul anului ). – VOM AVEA parcul si faleza FINALIZATE – asa cum ni le dorim cu totii,- dupa cum postati pe aici. – DAR MARE ATENTIE : SUNT DOUA VARIANTE PAGUBOASE PENTRU NOI : – In cazul in care nu se aproba prin HCL continuarea proiectelor si dupa 1. ian. 2016, vom pierde toata finantarea europeana, deci VOM SUPORTA NOI, CETATENII ACESTUI ORAS 100% DIN VALOAREA LUCRARILOR ; – In acest caz vom fi si penalizati in sensul ca Mangalia nu va mai putea accesa nici un proiect european timp de 8 ani de zile – pana in 2023 – indferent cine vor fi primarii sau consilierii locali pe viitor. – Al doilea caz nefericit, daca lucrarile nu vor fi finalizate nici pana la data de 30.06.2016, adica inca 6 luni de acum incolo timp la dispozitie pentru diferenta de lucrari, vom returna la fel, toti banii inapoi. ADICA VOM SUPORTA TOT NOI, 100% DIN VALOAREA LUCRARILOR; CE SE INTAMPLA ACUM IN CONSILIUL LOCAL MANGALIA : – Nu stiu cum se face ca la toate sedintele tinute pana acum, pentru aprobarea continuarii lucrarilor dupa 1.ian. 2016 cel putin 10 consilieri din 19 ori nu au fost prezenti, ori sau opus ( printr-o asa zisa abtinere politica impusa de CINEVA…) . – Se umbla cu tot felul de intoxicari, de explicatii, care mai de care mai pompoase, dar nimeni nu recunoaste ADEVARUL. SE DORESTE CU ORICE PRET PEDEPSIREA PRIMARULUI RADU CRISTIAN. Motivele, le mai cunoastem si noi – multimea …- . ” PARLAMENTARII ” nostri din Consiliul Local vor sa demonstreze ca actualul primar nu e bun de nimic, ca nu a facut nimic, „de ce sa taie el panglica la cele doua proiecte si sa riste sa fie reales „, cand se poate bloca printr-o simpla ABTINERE politica TOTUL. ACESTI INDIVIZI VOR SCHIMBAREA PRIMARULUI !!! Nu conteaza ca ei calca pe cadavre, nu conteaza ca BLOCHEAZA MANGALIA !!! ORI EI CASTIGA DIN NOU ALEGERILE, ORI DUPA EI POTOPUL ! OAMENI BUNI, VOR BLOCA TOATE PLATILE CATRE FURNIZORII DE SERVICII, TOATE SUBVENTIILE, AJUTOARELE, PLATILE CATRE PROFESORI CASTIGATE ASA CUM SPUNETI PRIN INSTANTA; COPIII DUPA OPINIA LOR TREBUIE SA MEARGA PE JOS PRIN FRIG LA SCOALA, – TRANSPORTUL GRATUIT SA DISPARA -; PACHETELE CATRE PENSIONARI SA DISPARA – TOT CE A FACUT BUN SI CE A REALIZAT PRIMARUL Radu Cristian SA DISPARA !!! RADU SA DISPARA !!! DE CE ? TOTUL PENTRU CA ACEST OM – AS CUM IL JIGNESC EI… MICUT, PITIC, MINCINOS, NAVETIST, SPAGAR, JUMI-JUMA, STRUMF, SMEAGLE, HOBBIT, COMISAR, ETC. – NU ESTE SI NU VA FI NICIODATA DEACORD CU MAGARIILE LOR !!! CU INTERESELE LOR MESCHINE !!! UNUL SA NU-SI PIARDA LOCUINTA SOCIALA ANL DESI ARE VENITURI IMENSE, ALTUL SA-SI TRAGA LUMINA, APA SI ASFALTUL PANA LA EL IN FOISORUL DIN SPATELE IMENSEI VILE PE BANII PUBLICI, ALTII SA MAI CIUGULEASCA CATE CEVA ASA CUM AU FOST OBISNUITI IN FOSTELE ADMINISTRATII. ISI VAD DOAR INTERESELE PROPRII !!! CE FACEM IN ACEST CAZ, DRAGII MEI CONCETATENI ! Nu sunt nascut in acest oras minunat, Mangalia, dar doua treimi din viata – 30 de ani – i-am petrecut aici. ESTE SI ORASUL MEU. Familia mea este aici, părintii primarului locuiesc aici, ce daca daca el nu locuieste aici, nu e normal ca sa ne dorim o viata mai buna in orase civilizate ca si Constanta?! Credeti ca e usor zi de zi sa faci naveta la Mangalia si sa fii obligat sa te intalnesti zilnic cu asemenea oameni?, copiii mei sunt nascuti si crescuti aici, prietenii mei, rudele mele sunt aici. IMI IUBESC ORASUL ! IUBESC MANGALIA ! Sunt absolut convins ca si dumneavoastra. DE CE SA LASAM ORASUL NOSTRU DIN NOU TERFELIT DE NISTE ASA ZISI JUDECATORI SUPREMI – PARLAMENTARI AI MANGALIEI – cum le place lor sa se autointituleze ?!!! Copiii mei, si ai dumneavoastra, nu merita sa mearga prin frig la scoala – asa dupa cum poate am facut-o noi odata – , batranii nostri trebuie sa traiasca in conditii decente, nu in frig, asa cum i-a gasit Radu Cristian in 2011. Nu va suparati pe mine, dar nu pot fi deaqcord cu indiferenta acestor consilieri monstruosi !!!

  Comentariu by cineva care zice ca e Gabriel Banu — 17 decembrie 2015 @ 12:34

 22. nu,nu se mai lucreaza noaptea la parcul nevergreen. s-a lucrat o singura seara(05.12.2015-probabil in asteptarea lui mos nicolae) oana la orele 21 si atat. in rest doar plimba pamantul dintro parte in alta si fac alei fara pic de fundatie. asteptam sa le vedem dupa niste ploi consistente….
  apropo…de ce sparge trotuarul de pe varianta din zona vulcanizarilor si carmangeriei,din moment ce doar a fost facut nou-nout?

  Comentariu by marcu — 17 decembrie 2015 @ 12:53

 23. Da”Vizitatorule” ai perfecta dreptate, s-o întrebe pe Ciobanel, marea directoare, spagara de profesie și dacă profesorii nu vor fi satisfăcuți de răspuns să nu se lase păgubași, cu siguranță are directoarea ceva banet de-o parte de la ultima praduiala „Balul Bobocilor” octombrie 2015. Dacă nu dragi profesori mai aveti „putintica rabdare” directoarea pregătește tabăra de iarna. După ce va plăti pt ea,pt fata ei și pt cine dracu mai cară după ea, după ce-si va calcula bugetul de sky, toate astea din banii bieților părinți, poate atunci dragi profesori, mai ales adevărații profesori, poate atunci, dacă va ploconiti cum trebuie în fata Uratei și frustratei directoare, veți primi ceva „firimituri”.
  Pana atunci hai sa-juram noua conducere și celorlalți care au fost și și-au umplut sacii, sa le uram sărbători fericite ca doar de: ” hoțul neprins, negustor cinstit ” se numește! !!!!

  Comentariu by ema — 17 decembrie 2015 @ 13:52

 24. ori e un fake „monstruos” commentul de la 21,ori banu s-a dat cu PSD si ii canta coliva lu radu.nu se poate sa fii atat de prost.este pur si simplu imposibil genetic vorbind.

  Comentariu by anonim — 17 decembrie 2015 @ 14:32

 25. am uitat sa mentionez ca nu stiam nici jumate din poreclele primarului.ii multumesc dlui banu ca m-a adus la zi cu ele.

  Comentariu by anonim — 17 decembrie 2015 @ 14:33

 26. pentru Banu Gabriel , Vad ca aveti o mare problema cu domnii consilieri.Sunteti tare! Vedeti paiul din ochiul consilierilor si nu vedeti parul din ochiul primarului.Da,ce mare brinza a facut protejatul dv.? Eu ca simplu cetatean am vazut ca a pus pamint peste gazon,a smuls toate florile si gardul viu de ne-a lasat cu rusinica goala,(dv.si primarului va place cum arata fatadele blocurilor?Mai ales cele izolate termic si vopsite de Tusac cu cerneala),a lasat toti copacii fara frunze si fara crengi,a blocat sensul giratoriu cu o constructie din beton pe care numai un artist nebun o poate considera utila.Mie ca cetatean nu-mi trebuie si nu-mi place .Dupa ce ne-a lasat Tusac fara apa calda (sa ne umplem de paduchi )si fara caldura sa murim de frig acum ne-a luat si primaru asta oxigenul si ne-a umplut de praf.Acuma mata le plingi de mila copiilor ca merg la scoala prin frig?De parca e si frig tare in Mangalia iar mersul pe jos este foarte daunator pentru sanatate.Si mai duceti grija pensionarilor ca nu au pachete?De ce nu-i amintiti acestui primar ca s-a laudat ca se v-a ocupa de preturile la alimente si le v-a scadea de v-or fi cele mai mici din tara.Eu nu am crezut dar el asa a zis.De ce nu a facut Economate pentru pensionari.Acum va intreb si pe dv.si pe primar.De ce ne umiliti cu tot felul de minciuni? Ca doar in campania electorala stiati ce vor cetatenii.

  Comentariu by meda — 17 decembrie 2015 @ 16:55

 27. Interesant comentariu domnului Banu, doar că amestecă nepermis multe lucruri. Referitor la cele trei proiecte. E vina consilierilor că primarul și echipa lui s-au angajat într-o acțiune peste capacitatea lor. Proiectele au fost aprobate de CL, au existat fonduri și pentru partea ce-i revenea primăriei. De ce nu s-a realizat ceea ce s-a planificat? De ce primarul nu prezintă așa cum e normal stadiul real al lucrărilor, cheltuielile făcute, cauzele pentru care cele trei proiecte nu sunt gata și de ce nu, cine se fac vinovați de această situație. Cum se face că abia la final de proiect se constată că nu vor fi gata și că nu mai sunt bani. Cum au fost urmărite aceste proiecte pe timpul derulării lor, ce s-a făcut cu banii alocați de la bugetul local, guvern, fonduri UE. Situația e simplă , primarul nu a fost capabil să gestioneze trei proiecte, banii au fost cheltuiți nu se știe pe ce, căci întârziate ori nu trebuiau să se încadreze în bugetele planificate, aprobate și alocate. Acum se încearcă să se dea vina pe consilieri, deși în cazul de față chiar nu au nici o vină.
  Cert este că aceste proiecte vor fi finalizate din banii bugetului local. Cum bugetul nu prea mai are bani (apropo unde sunt publicate execuțiile bugetare din cei trei ani de mandat ai primarului, domnule Banu ?) primarul vrea să îndatoreze orașul printr-un împrumut. Orașul are deja destule datorii, unele rămase de la precedenții primari, altele făcute de actuala echipă, credeți că alte datorii ne vor fi de folos în viitor?
  Neaprobarea acestui împrumut nu poate produce nici una din catastrofele prezise de dumneavoastră, blocarea plăților către furnizorii de servicii, plățile profesorilor, transportul elevilor și pensionarilor, pachetele către pensionari. Acestea sunt prinse în buget, sunt alocați banii necesari pentru ele. Dacă se va întâmpla așa ceva înseamnă că vina e a primarului, bugetul nu a fost întocmit realist, nu au fost colectate sumele preconizate, banii au fost cheltuiți pe alte activități.
  Aveți o imagine exactă a dimensiunii acestui împrumut, știți cam cât reprezintă el procentual din bugetul anual al orașului, știți că va fi plătit prin creșterea taxelor și impozitelor de la populație?

  Comentariu by karadeniz — 17 decembrie 2015 @ 17:19

 28. Buna seara, domnule Visa. Va rog sa nu acceptati pe blogul dumneavoastra aceste magarii. Cine are ceva de spus, sa o spuna sub identitatea lui, nu sa posteze in numele meu. Sper ca nu este nevoie sa depun plangere la politie. Va multumesc anticipat. O seara placuta!

  Comentariu by Anonim — 17 decembrie 2015 @ 18:48

 29. Un idiot notoriu, valorează exact cat un banut Banu asta. Un mare plus pentru pitic

  Comentariu by olo — 17 decembrie 2015 @ 18:58

 30. Gabi Banu m-a sunat și mi-a comunicat că nu el a scris comentariul nr. 21. M-a rugat să-l șterg, dar dacă aș face-o s-ar strica logica comentariilor. Considerați acest comentariu o părere a altcuiva care a dorit să-l bage în gura șefilor administrației locale. I-am modificat autorul cineva care zice ca e Gabriel Banu.

  IP de pe care s-a transmis comentariul este din Paris de la Tiscali Telecom.

  Comentariu by lucian visa — 17 decembrie 2015 @ 19:21

 31. Banu este cel care a transmis mesajul, acelasi mesaj se poate vedea pe pagina lui de facebook

  Comentariu by Anonim — 17 decembrie 2015 @ 19:48

 32. 34 minute ·

  Buna seara, dragii mei prieteni din Mangalia,
  A luat lumea foc, dupa ce am postat cateva comentarii in care am incercat sa explic cat mai simplu, asa dupa cum am inteles eu conflictul din CL, sau mai bine zis dintre CL si primar, am fost tinta tuturor mascaricilor psd-isti, si nu numai, invocand tot felul de aberatii. Nici o problema, eu voi continua pana vor baga si ei la tartacuta ADEVARUL.
  Unii dintre ei, tot ii dau inainte cu imprumutul, ca o placa stricata…
  Oameni buni, in acest moment nu mai este vorba de nici un imprumut !!!
  Imprumutul sa dorit, nu a fost aprobat, gata … dupa 5 decembrie nu mai conteaza ! Guvernul nu ne-asteapta ca sa terminam noi cu balacareala locala.
  Acum, avem nevoie de un HCL care sa aprobe continuarea lucrarilor dupa 1.ian.2016. Atat, scurt si la obiect.
  Pentru fanii consilierilor razvratiti – nu mai bateti campii – …
  Ne dorim cu totii aceste proiecte sau nu ?!!!
  Vreti ca ele sa fie finalizate, sau nu ?!!!
  Daca nu, va rog sa nu mai postati pe aici, si sa va mutati din Mangalia.
  Noi, ceilalti care vom ramane, ne dorim un oras modern, frumos, curat si copiii nostri sa creasca in siguranta !
  Asa ca ii rugam frumos, inca odata, pe dragii nostri reprezentanti in Consiliul Local Mangalia, indiferent de coloratura lor politica, sa fie cu totii prezenti la urmatoarea sedinta de consiliu. Sa lase orgoliile la o parte, sa-si aduca aminte cat de frumoase erau sarbatorile de iarna cand au fost si dumnealor copii, sa priveasca in ochii copilasilor din Mangalia care vor veni sa-i colinde, si sa spuna DA. Un DA hotarat, din inima, pentru continuarea celor doua proiecte, pentru viitorul orasului si al copiilor nostri !!!
  O seara placuta tuturor !
  Îmi placeComenteazăDistribuie
  5 persoane apreciază asta.
  Comentarii
  Rorman Valeriu
  Rorman Valeriu Culmea anului politic 2016: sa candideze Zamfir Iorgus ca, consilier din partea PNL-ului.
  Îmi place · Răspunde · 16 minute
  Grama Cornel
  Scrie un comentariu…

  pentru a afla adevarul iata o postare de pe facebok

  Comentariu by grama cornel — 17 decembrie 2015 @ 20:34

 33. eu zic ca e normal sa ne asumam comentariile si opiniile

  Comentariu by grama cornel — 17 decembrie 2015 @ 20:36

 34. Domnule Baban (karadeniz), comentariul nr. 21 este grosolan modificat, si nu trebuie luat in considerare. Imi pare rau ca domnul Visa nu vrea sa-l stearga.Voi continua demersurile legale. In nici un caz eu nu postez din Paris de la Tiscali Telecom. Ati punctat foarte bine unele aspecte, dar daca doriti un dialog pe aceste teme, ma gasiti pe pagina mea de fb.( dv. m-ati intrebat…).Mie imi place sa spun lucrurilor pe nume, dar totodata sa-mi asum personal aceasta. O seara placuta in continuare !

  Comentariu by Anonim — 17 decembrie 2015 @ 21:14

 35. https://bazel09.wordpress.com/?attachment_id=6872

  Comentariu by Anonim — 17 decembrie 2015 @ 22:05

 36. Aștept ziua când omul va înțelege că demnitatea se clădește pe caracter, atitudine şi comportament. Aștept ziua când omul va înțelege acești doi termeni;responsabilitate și răspundere.
  https://bazel09.wordpress.com/2015/12/09/puterea-din-spatele-monitorului/

  Comentariu by valentin ciuraru — 17 decembrie 2015 @ 22:25

 37. Buna seara, dragii mei prieteni din Mangalia,
  A luat lumea foc, dupa ce am postat cateva comentarii in care am incercat sa explic cat mai simplu, asa dupa cum am inteles eu conflictul din CL, sau mai bine zis dintre CL si primar, am fost tinta tuturor mascaricilor psd-isti, si nu numai, invocand tot felul de aberatii. Nici o problema, eu voi continua pana vor baga si ei la tartacuta ADEVARUL.
  Unii dintre ei, tot ii dau inainte cu imprumutul, ca o placa stricata…
  Oameni buni, in acest moment nu mai este vorba de nici un imprumut !!!
  Imprumutul sa dorit, nu a fost aprobat, gata … dupa 5 decembrie nu mai conteaza ! Guvernul nu ne-asteapta ca sa terminam noi cu balacareala locala.
  Acum, avem nevoie de un HCL care sa aprobe continuarea lucrarilor dupa 1.ian.2016. Atat, scurt si la obiect.
  Pentru fanii consilierilor razvratiti – nu mai bateti campii – …
  Ne dorim cu totii aceste proiecte sau nu ?!!!
  Vreti ca ele sa fie finalizate, sau nu ?!!!
  Daca nu, va rog sa nu mai postati pe aici, si sa va mutati din Mangalia.
  Noi, ceilalti care vom ramane, ne dorim un oras modern, frumos, curat si copiii nostri sa creasca in siguranta !
  Asa ca ii rugam frumos, inca odata, pe dragii nostri reprezentanti in Consiliul Local Mangalia, indiferent de coloratura lor politica, sa fie cu totii prezenti la urmatoarea sedinta de consiliu. Sa lase orgoliile la o parte, sa-si aduca aminte cat de frumoase erau sarbatorile de iarna cand au fost si dumnealor copii, sa priveasca in ochii copilasilor din Mangalia care vor veni sa-i colinde, si sa spuna DA. Un DA hotarat, din inima, pentru continuarea celor doua proiecte, pentru viitorul orasului si al copiilor nostri !!!
  O seara placuta tuturor !

  Comentariu by Gabriel Banu — 17 decembrie 2015 @ 22:32

 38. Amice ori esti prost ori esti prost

  Comentariu by Anonim — 17 decembrie 2015 @ 22:44

 39. ptr. 37:
  Adică unul care respiră în Mangalia de prin 1960 trebuie să-şi ia tălpăşiţa şi să lase oraşul pradă veneticilor navetişti ?
  Bre, cred că eşti pălit cu leoca la dopu gâtului. Cred că ăla de la 38 te-a ginit pe bune.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 17 decembrie 2015 @ 22:54

 40. D-le Gabriel Banu, nu destul ai intoxicat facebookul cu ineptiile dumitale, invadezi si blogul asta cu osanale la adresa micutzului(asa cum ii spui tu).
  Colgiule fa-i instructajul tata, tine-l in lesa ca latra a paguba

  Comentariu by olo — 17 decembrie 2015 @ 22:59

 41. Viitorul orasului sta in aceste proiecte nu ? Un parc de 4 milioane euro si o alee de 3 milioane euro ne trebuie nu ? Vai de capul nostru ……

  Comentariu by Marius C — 17 decembrie 2015 @ 23:01

 42. Domnilor, va rog sa aveti decenta si respectuos va cer sa nu-mi mai puneti cuvinte in gura.
  Nu am postat pe acest blog si nici nu am de gand sa va dau satisfactie raspunzandu-va la intrigile pe care le creeati.
  Consider ca vizitatorii acestui blog nu sunt demni de atentia mea si ca atare voi continua demersurile pentru demascarea anonimilor care posteaza in numele meu.
  O seara buna va doresc

  Comentariu by Gabriel Banu — 17 decembrie 2015 @ 23:07

 43. Vezi-ti de ierburile tale, ai inceput sa le fumezi?!
  Cum s-a procopsit primarul asta cu cei mai neispraviti dintre mangalioti: Stamate si Banu.
  STAN si BRAN ai Mangaliei;
  E de-a rasu-plansu

  Comentariu by Anonim — 17 decembrie 2015 @ 23:16

 44. Deci se mai lamuresc lucrurile cel putin la nivel de imagine. Din ce spune domnul Banu in ultimul comentariu nu e nevoie de imprumut ci doar aprobarea de catre CL de continuare a lucrarilor anul viitor. Dar anul viitor din ce fonduri se vor face aceste lucrari. Bugetul primariei pentru noul an trebuia deja intocmit, sunt prinsi banii pentru continuarea acestor lucrari in proiectul de buget. Permite acest buget continuarea lucrarilor fara a afecta alte cheltuieli bugetare obligatorii.
  Acum la treaba cu „ nu mai postati pe aici, si sa va mutati din Mangalia” mi se pare un pic de grobianism. Nu e obligatoriu ca toti sa fim de acord cu activitatea netransparenta a alesilor nostri locali.
  Se pot muta ei daca nu le convine atmosfera orasului.

  Comentariu by Marian Vasile — 17 decembrie 2015 @ 23:17

 45. Domnule/doamna de la 43, „ierburile” despre care vorbiti si-au dovedit eficacitatea 100%. In ultimele doua luni am reusit sa slabesc 7 kg, retetele de preparare le gasiti pe pagina mea de facebook, vi le recomand si dumneavoastra.

  Herbalife oferă soluții și produse pentru un stil de viață și alimentație corecte și sănătoase, nutriție echilibrată și controlul greutății corporale. Soluții adaptate la ritmul și provocările stilului de viață modern. Produse care ajută la menţinerea unor niveluri normale de energie și vitalitate, suplimente nutritive personalizate care completează carențele nutritive ale dietei moderne și vă ajută să vă menţineţi starea de sănătate şi forma fizică. De asemenea, Herbalife vă oferă produse de Nutriţie Externă sau de îngrijire personală.
  Aceste produse sunt prezente pe piaţa din România de mai bine de 15 ani, iar sprijinul și informațiile oferite de către Consultantul de Nutriție vă ajută să faceți cele mai bune alegeri și să adaptați programele la nevoile personale. Produsele noastre extraordinare sunt create pe baza unor cercetări știinţifice consistente. Herbalife se dedică dezvoltării de produse inovative şi eficiente care sunt în acord cu cele mai înalte standarde de cercetare, dezvoltare, calitate și producţie din industrie.

  Comentariu by Gabriel Banu — 17 decembrie 2015 @ 23:27

 46. Asemenea specimene inculte ca si Gabriel Banu hotarasc viitorul orasului nostru?
  Asemenea specimene inculte viseaza la fotoliul de consilier?
  Asemenea specimene inculte sfatuiesc actualul nostru primar?
  Ne meritam soarta daca ii lasam sa ne manipuleze.
  Rostogoleste-te inapoi in vizuina bursucel mic

  Comentariu by Un mangaliot — 17 decembrie 2015 @ 23:56

 47. ,,Serviciul Public de Asistenta Sociala al Peimariei Municipiului Mangalia anunta ca ajutoarele constand in alimente de la Uniunea Europeana nu sevor mai distribui asa cum am preconizat lasfarsitul acestei luni datorita unor probleme organizatorice.Vom incerca sa rezolvam aceste sincope interne si in luna ianuarie, aceste pachete vor ajunge la cetatenii indreptatiti, impreuna cu un mesaj al Primarului Municipiului Mangalia, Radu Cristian.Cu deosebita stima, Stamate Claudiu, Director al Serviciului Public de Asistenta Sociala Mangalia,,

  Comentariu by mesaj primit pe telefon — 18 decembrie 2015 @ 7:58

 48. Gabi Banu, sau cine o fi, a spus că ne dorim un oraș modern, frumos, curat și copiii noștri să crească în siguranță !
  Corect. Atunci întreb și eu precum Dragoș Bociog la televizor, de ce primarul nu-și crește copiii în Mangalia ? Are el interes direct ca Mangalia să fie ca în fraza de mai sus ?

  Comentariu by lucian visa — 18 decembrie 2015 @ 8:07

 49. Gabi Banu, cel real, nu a precizat dacă e plătit de Goldterm sau nu. Conducând un microbuz cu nr. RAD, dar nu mai ţin minte cifrele, l-am văzut şi eu. Era acum câteva luni, în staţia de la biserica de pe Rozelor. Înainte să se plângă la Interpol că cineva i-a folosit numele, poate ne lămureşte.

  Comentariu by lucian visa — 18 decembrie 2015 @ 17:48

 50. Am fost informat de la Serviciul Socian că nu s-a trimis astfel de SMS-uri. Hai să fim serioşi şi să nu mai dezinformăm.
  IP-ul de la care s-a trimis este de la LeaseWeb B.V. Olanda. Deci e fals.

  Comentariu by lucian visa — 18 decembrie 2015 @ 19:02

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress