Mangalia – politica locală

14 decembrie 2015

Cum a reusit sa minta Primarul Mangaliei cetatenii acestui oras

Filed under: PSD — lucian visa @ 17:24

Avand calitatea de consilier local si fiind acuzat de catre Primarul Municipiului Mangalia de blocarea celor trei proiecte europene, ma simt nevoit sa raspund la prostia, incompetenta si dezinformarea de care da dovada actuala administratie locala.
La momentul initierii celor 3 proiecte europene in cauza, Consiliul Local Mangalia a aprobat derularea acestor proiecte in urmatoarele conditii:
– Infiintare parc Evergreen: valoare proiect: 17.064.496,00 lei in conditiile de finantare: 57% bugetul local si 43% finantare prin fonduri europene cu posibilitatea reducerii contributiei de la bugetul local la 2%;
– Aleea Teilor: valoare proiect: 17.401.647,00 lei in conditiile de finantare: 2% bugetul local si 98% finantare prin fonduri europene;
– Callatis istorie la malul marii: valoare proiect: 10.966.711,00 lei in conditiile de finantare: 2% bugetul local si 98% finantare prin fonduri europene;
In aceste conditii contributia de la bugetul local ar fi fost 908.657,00 lei.
Datorita incompetentei echipei Primarului, proiectele nu vor fi finalizate la data de 31.12.2015 cu finantare europeana si ele vor trebui continuate cu finantare de la bugetul local. Astfel, contributia de la bugetul local va fi majorata de la 2% la aproximativ 60% adica 27.259.712,00. De unde platim domnule Primar acesti bani pentru ca bugetul local nu suporta o astfel de cheltuiala? Din creditul de 9 milioane de euro pe care doriti sa-l contractati si sa indatorati acest oras?
Spuneti cetatenilor ca situatia la care s-a ajuns sa nu finalizati aceste proiecte europene pana la data de 31.12.2015 se datoreaza exclusiv echipei dumneavoastra.
Unde sunt stimabile raportarile departamentelor fonduri europene, financiar si achizitii publice din cadrul Primariei cu privire la stadiul executiei lucrarilor si la stadiul executiei bugetare? Ni le-ati prezentat si nu am vrut noi sa luam act de prezenta lor? Nu domnule Primar, nu ati vrut sa le prezentati niciodata, iar acum ne spuneti ca noi va blocam proiectele ca nu dorim sa transformam cheltuielile din fonduri europene in cheltuieli ale bugetului local.
La data de 24.08.2015 aveam un buget URIAS estimat la 191.561.256,00 in conditiile in care cel mai optimist buget al Primariei Mangalia nu a atins pragul de 90.000.000,00 in niciun an.
De ce domnule Primar nu luati bani din acest buget irealist pe care vi l-ati asumat? De ce la momentul cand va atentionam ca o sa ajungeti in situatia de astazi (SA NU AVETI BANI IN BUGET) radeati si imi spuneati ca eu sunt cel care nu stie despre ce este vorba. Demonstrati-mi acum contrariul si luati bani din bugetul estimat de dumneavoastra si nu mai veniti sa solicitati CREDITE, nu va mai plangeti ca blocam orasul, nu va mai plangeti ca nu aveti bani, pentru ca aveti bani in buget, dar FICTIV domnule Primar, iar banii pe care i-am avut i-ati cheltuit pe lucrari inutile la spatiile verzi, pe contracte uriase cu avocatii pe lucrari ca sensul giratoriu, etc.
Spuneti-le ca dumneavoastra sunteti cel care gestionati prost banul public, pentru ca noi consilierii v-am votat aceste proiecte sa le duceti la indeplinire, dar in conditiile unei finantari europene, pentru ca altfel nu ne permitem, altfel indatoram acest oras.
In momentul in care orasul va fi indatorat, solutia achitarii creditului de 9 milioane euro este una singura: majorarea taxelor si impozitelor pentru cetatenii acestui oras.
De ce mintiti cetatenii orasului ca am fost impotriva primirii de fonduri guvernamentale pentru caldura? Nu ati avut NICIODATA posibilitatea de a primi bani de la Guvern.

   NOI AM BLOCAT INDATORAREA ACESTUI ORAS CU 9 MILIOANE EURO STIMATE DOMN PRIMAR, NU PROIECTELE CE TREBUIAU FINALIZATE PANA LA 31.12.2015, pentru ca ele au fost votate si trebuiau finalizate. Dumneavoastra le-ati blocat ca sa puteti cheltui banii bugetului local.

Acesta este adevarul si nu atitudinea dumneavoastra miseleasca de a acuza ca noi consilierii PSD nu am votat continuarea lucrarilor. Lucrarile trebuiau terminate la 31.12.2015 si nu aveau nevoie de aprobare pentru a fi finalizate.

   ATI UITAT SA SPUNETI CA NICI CONSILIERII DUMNEAVOASTRA DIN PNL MANGALIA NU V-AU VOTAT ACESTE PROIECTE ABERANTE.

dragosbociog.ro

18 Comments

  1. A ajuns si tiganu asta la Mangalia sa isi dea cu parerea.Go back to şantra!

    Comentariu by Partidul Samsarilor Derbedei — 14 decembrie 2015 @ 17:45

  2. A ajuns si asta sluga lui iorgus.

    Comentariu by Maso — 14 decembrie 2015 @ 18:03

  3. era alb ca zapada cand vota cum trebuie si tinea ciocu mic.

    Comentariu by anonim — 14 decembrie 2015 @ 18:25

  4. Ptr. 1 . Se vede ca mai mult decat sa jigniti nu puteti . Macar fiti demni si recunoasteti .

    Comentariu by doctorand — 14 decembrie 2015 @ 19:58

  5. Asta care a ajuns prin consiliu ,nici el nu stie cum vine dupa 4 ani sa-si dea cu parerea dar pana acum de ce n-a zis nimic oare? A fost ocupat cu mutarea de la o cloaca la alta . Pleaca bai servitorule si tu si ceilalti care nu puteti fi decat slugi. Daca nu era Ciocaia aveai exact 3 voturi.De cate ori ati aparut voi care santeti prin consiliu public sa vorbiti cu oamenii care v-au ales? Noi am votat PP-DD si ne-am trezit cu cine? Mai ai si curajul sa vorbesti? Rusine sa-ti fie.

    Comentariu by PP-DD — 15 decembrie 2015 @ 8:14

  6. bai ppdd ati fost pusculita de rezerva a psd, asa ca ciocu mic.Las ca i-a zis-o bine lui piticu’.Vine iorgusel din nou si atunci sa vezi gaoaze sparte

    Comentariu by cucubau — 15 decembrie 2015 @ 10:37

  7. http://www.replicaonline.ro/psd-constanta-face-curatenie-stan-si-martin-exclusi-253011/

    Comentariu by nabuco — 15 decembrie 2015 @ 11:49

  8. Pentru voi, acesti NIMENI ai actualei societati
    Privesc de aproximativ o luna de zile spectacolul pornit in mediul online al orasului nostru de catre NIMENI.
    In febra ultimelor evenimente petrecute la nivel national, unele tragice si regretabile, am observat aparitia unor NIMENI (a se citi conturi de facebook: Mangalia Noastra, Mangalia Orasul Nostru, etc), care incearca sa ne invete spiritul justitiar, national, civic, etc si care incearca sa-si revendice acest oras ca fiind al lor.
    Voi, toti acesti NIMENI, ca sa puteti sa capatati respectul orasului, ca sa nu fiti doar niste vanzatori de oras, sa puteti fi macar confundati cu cei care isi doresc cu adevarat binele acestui oras, sa puteti conta, sa faceti ca istoria acestui oras sa poata fi schimbata, in primul rand ar fi trebuit sa fiti CINEVA si sa fi si facut CEVA pentru acest oras.
    Pe voi, acesti NIMENI ai actualei societati, va intreb:
    – unde erati cand banii din bugetul local se scurgeau pe lucrari aberante la spatiile verzi, pe contracte fabuloase de asistenta juridica, etc?
    – unde erati cand v-au fost introduse taxe ilegale ca “taxa verde”, “taxa de liniste”, “taxa de promovare”?
    – unde erati atunci cand se dorea indatorarea orasului cu aproximativ 9 milioane de euro, lucru ce ar fi dus Primaria in incapacitate de plata?
    – unde sunteti acum cand banii aprobati in bugetul local pentru proiectele europene nu se mai gasesc si se doreste un nou imprumut?
    – unde sunteti la sedintele Consiliului Local? De ce nu veniti sa trageti la raspundere Consiliul Local si Primarul?
    Raspunsul este simplu: Voi, niste NIMENI, nu existati.
    Ar trebui sa cititi de 100 de ori si sa si intelegeti una dintre poruncile lui Dumnezeu, care spune asa: “Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor”.
    Va recomand sa aveti demnitatea, ca inainte de a emite cele mai elementare pretentii cu privire la ceea ce va apartine, sa aveti decenta de a va implica in prima faza prin a va semna cu NUME si PRENUME.

    Nu trebuie sa va fie rusine de ceea ce sunteti! http://www.dragosbociog.ro/pentru-voi-acesti-nimeni-ai-actualei-societati/

    Comentariu by sssss — 15 decembrie 2015 @ 12:04

  9. daca tu consideri ca noi suntem nimeni tu esti un fraier si sa detaliez :
    1. esti consilier si faci parte din consiliul local si nu ai facut nimic. Daca vei veni cu dovezi clare ca ai reclamat actuala administratie tot respectul. Pana la proba contrarie ciocul mic.
    2. toate scrisorile care le-ati trimis din partea grupului PSD fost PDL ( sunteti niste trantori care v-ati dus dupa ciolan ) sunt intocmite doar de catre o persoana si asumata la comun asta se numeste sex in grup dar fara finalizare.
    3. si sa-ti raspund la intrebari dar iti voi raspunde la comun. Nu te intereseaza ca ma cheama Gheorghe sau Vasile atata timp cat nu-mi place de acest primar si mai ales de acest consiliu tradator de voturi fara coloana vertebrala. Nu poporul trebuie sa fie in sala, voi aveti toate parghiile, ca de aceea ati fost alesi sa ne reprezentati si daca nu faceti fata nu trebuia sa va inhamati la aceasta caruta care e prea grea pentru voi. Paul Foleanu se vrea Primar sau alta insecta parazita. Voi nu ne reprezentati, voi va reprezentati pe voi in primul rand si nu faceti nimic. Daca nu aveti timp de consilier de ce ati vrut consilieri? Sa nu mai zic ca si neprezentarea la sedinte este o nesimtire grosoloana din partea voastra.
    4.taxele au fost aprobate si de consiliul local indiferent ca ati votat impotriva sau pro raspundeti la comun pentru ca nu ati facut nimic sa reclamati taxele si nu se mai ajungeau la procese si sa se castige. Banii platiti caselor de avocatura nu mai erau acum daca voi astia care va numiti consilieri ati fi depus acte care sa constate ilegalitatea unei hotarari.
    5. de cate ori ati reclamat sedintele consiliului local conform legii? Mereu ati spus in sedinta ca nu va informa nimeni pai sunteti pacalici atunci. Trebuia sa va dati demisia nu sa stati timp de 4 ani si sa nu faceti nimic. legea 215 art 40 paragraf 3 ca poate vreti sa stiti mai multe
    6. Atributiile consiliului local sunt multe dar voi nu faceti nimic.
    7.Si daca tot luam poruncile lui d-zeu hai sa punem ultimele 3 porunci care sunt : Sa nu furi.Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau. Bisericile fac marketing, nu?
    8. Nu ne este rusine cu ceea ce suntem dar ne este rusine cu asa caractere hulpave care doar plang pe la colturi si fac scandal doar de ochii lumii. Daca tot ai blog posteaza toate reclamatiile facute primarului si apoi jos palaria pana atunci nu mai arunca cu noroi ca cine suntem noi. Si la Bucuresti cine au fost cei 30.000 ? Stii ? Te asigur ca NU.
    O zi frumoasa tuturor si sper ca m-am facut inteles…erau multe de spus dar mai revin

    Comentariu by sssss — 15 decembrie 2015 @ 12:35

  10. cum sa ne reprezinte niste multimiliardari care se caca pe ei de frica unui primar ce ar trebui sa fie el cel care sta drepti in fata consiliului ales de cetateni?

    Comentariu by anonim — 15 decembrie 2015 @ 14:00

  11. @9 sssss. Cred ca tu nu ai inteles esenta articolului postat de Bociog Dragos pe blogul personal. Nu vad unde intelegi tu ca el ar fi sustinatorul primarului. Ar trebui sa intelegi ca sunteti in aceeasi barca, adica in barca aia care merge impotriva curentului actual! Cel mai important aspect, este legat de cunostintele tale de administratie locala! Citesti o lege, dar nu intelegi esentialul.Degeaba esti consilier, daca acolo esti in minoritate, air proiectele trec ca cutitul prin branza. Degeaba urlii daca nu te faci auzit, pentru ca unii ca tine nu au timp sa se uite la sedintele de consiliu sa vada cum unii consilieri, ca Dragos urlau si sanctionau de fiecare data executivul! Cred ca este singurul care a avut mereu un cuvant de spus, care a atras atentia asupra faptului ca nu se pun la dispozitia consilierilor executii bugetare, contracte, rapoarte…etc. Este singurul care, la votarea bugetului cu venituri supraestimate a atras atentia tuturor ca acele venituri nu vor fi realizate si daca se vor angaja cheltuieli vom ajunge sa ne imprumutam! Este singurul care a avut curajul sa ii ceara demisia public in sedinta de consiliu directorului de la Directia Generala de Management Fiscal si Control, domnul Bogdan Dima. Cred ca inainte de a vorbi aici, este bine sa ne documentam! Nu ii iau apararea, dar asa mi se pare corect, sa fim obiectivi, sa ne documentam si sa vorbim cu argumente! Te invit sa urmaresti inregistrarile de la sedintele de consiliu, ordinare, si ai sa vezi adevarul! Sunt 19 consilieri, iar singurii care vorbesc cate ceva sunt Dragos Bociog, Foleanu Paul (in ultima perioada activ), Bogdan Maganu destul de activ si ar mai fi Minca(care e jucator), restul stau cu capul plecat fara sa aiba curajul sa spuna 3 cuvinte, sa isi asume o pozitie! Urmaresc toate sedintele de consiliu si va spun ca sunt unii care, pe langa faptul ca sunt agramati si nu stiu sa citeasca corect macar proiectele de pe ordinea de zi, vezi Madam Ariciu, nu spun nici macar un cuvintel, ridica mana si cam atat!Eu zic ca ar trebui sa incurajam oamenii ca Dragos, tineri cu vointa si determinare, sa lasam partidele deoparte pentru ca toate sunt o apa si un pamant si conteaza mai putin partidul, conteaza omul! Daca a plecat dintr-un partid poate a plecat pentru ca a sperat ca va forma un grup mai mare in consiliu unde vocea lui va fi mai puternic auzita! Partidele sunt niste instrumente, pentru ca asa sunt legile astea si incurajeaza listele de partid in detrimentul independentilor! Daca asa poti sa ajungi sa faci ceva, nu mai conteaza partidul pentru ca oricine e suficient de inteligent isi da seama ca doctrina de partid nu mai exista astazi, se aliaza stanga cu dreapta cu atata usurinta….despre ce vorbim? Haideti sa apreciem oamenii si sa lasam partidele!

    Comentariu by Mangalianul — 15 decembrie 2015 @ 14:38

  12. ptr. 11. cred ca nu citesti corect si ma repet, citeste inca odata si poate revii. Vad ca tu esti prezent si pe pagina lui de blog daca esti unu si acelasi, deci nu ai cum sa nu il sustii cu tarie si pe aici. Referitor la macaneala lor degeaba daca nu vin cu argumente si sesizari daca altfel nu se poate. Sunt 4 ani care au trecut degeaba si, si-au incasat salariile degeaba. Sa apreciez care oameni? Care nu-si respecta doctrina desi nu mai exista asa ceva? Care nu au coloana vertebrala pentru alegatori? Din auzite am inteles ca un loc ca si consilier era pe undeva la 30 000 euro si nu si-au recuperat banii nici pana in ziua de azi? Astia sunt consilierii nostri dragi? De aia nu au coloana vertebrala? Reciteste ce am scris la comentul 9 si poate recitesti paragraful 4. Multe succese in apararea lui Dragos Bociog o cauza pierduta ca si partidul din care face parte acum adica cu „comunistii” cand ai fost de dreapta.

    Comentariu by sssss — 15 decembrie 2015 @ 15:06

  13. Nu-mi bat capul pentru ca nu pot schimba eu mentalitati! Am citit foarte bine ce ai scris! Esti bun la vorbit, dar stai prost cu argumentatia! Cum poate un consilier sa blocheze un proiect votat de majoritate???? Proiectul de HCL ajunge pe masa prefectului, daca si ala considera ca e legal, se pune in aplicare! Ce era de facut, a facut, ai citit un singur articol pe blogul lui? Le-ai omis pe alea in care dovedeste cu adrese scanate cu numar de inregistrare cum cere contracte si alte documente din primarie si nu-i sunt puse la dispozitie de conducatorii acestei institutii? Crezi ca le poate lua cu forta? Doar ce am spus ca legea favorizeaza listele, iar locul pe lista se cumpara, asta e de cand lumea! Nu cred ca el si l-a cumparat de la socrul lui…deci nu prea avea de recuperat! De recuperat au altii de prin PNL (de dreapta) sau PSD(comunistii). Sunt de acord cu tine, PSD este un partid comunist, la nivel national. La nivel local, partidele sunt niste organizatii prin care se perinda oameni pentru care nu conteaza nici un fel de doctrina, liberala, sociala , comunista sau cum vrei tu. Tot ce conteaza este accesul la putere, accesul la alte beneficii! De aia am spus ca trebuie sa fim inteligenti si sa privim in spatele partidului, sa privim oamenii si intentiile lor! Daca ar fi sa ne bazam pe partide, pai asa nu ar avea vreodata unul competent care sta intr-un partid mic amarat sansa sa se lupte cu acesti colosi gen PNL, PSD, etc! Asta nu intelegi tu, uneori trebuie sa te folosesti de orice parghie ca sa te faci auzit, nu conteaza cum se numeste ea! Ceea ce conteaza cu adevarat, este ceea ce faci cand ajungi unde ti-ai propus! Eu nu-l vad pe Dragos alergand dupa ciolan, cred ca este printre putinii consilieri care nu are nici un contract cu primaria, nu este santajabil! Restul au cam semnat tot felul de contracte direct sau prin interpusi cu ADPP si aici e problema, ca sunt santajabili! Nu il sustin pe Dragos si daca va avea derapaje am sa il sanctionez, sustin ceea ce mi se pare moral si normal, sustin normalitatea! Inca o data, te rog uita-te la sedintele de consiliu1 Fa-ti timp si ai sa iti schimbi optica! Uita-te si ai sa vezi pe cine ataca mereu primarul cu diverse facilitati prin prisma functiei de consilier sau cu diverse intelegeri, contracte cu primaria! Uita-te sa vezi cate terenuri are Ariciu, sa vezi inregistrare cand se milogea de Dragos sa intre in sedinta si sa ii voteze si el vanzarea unui teren! Dragos a ales PSD, nici eu nu consider asta solutia buna, dar nu asta il face pe el o nonvaloare si ii anuleaza actiunile de pana acum. In PSD e foarte greu pentru el si va realiza asta, dar inca o data, nu poti sa ajungi sa impui idei si idealuri daca mergi cu pierzatorii, cu partidele mici care iau 1, 2 % pentru ca majoritatea oamenilor voteaza pentru pachet si nu pentru proiect!

    Comentariu by Mangalianul — 15 decembrie 2015 @ 15:34

  14. E greu în opoziţie, mai ales dacă ai un primar nedemocratic şi secretomaniac. Degeaba îi ceri un document, nu-ţi dă, indiferent că legea zice altfel. Ce să faci, să stai în tribunale şi să te cerţi cu primăria ? Nu e o soluţie şi costă timp şi bani.
    O soluţie ar fi aplicarea unor sancţiuni drastice, chiar pierderea mandatului, pentru primarii care nu aplică legea accesului la informaţii. Atunci s-ar asana multe mlaştini din administraţiile locale.
    Dragoş a avut multe intervenţii pertinente la aprobarea sau modificarea de bugete.

    Comentariu by lucian visa — 15 decembrie 2015 @ 15:49

  15. La bugete, la proiectul de taxe si impozite, etc! Bine punctat domnule Visa! Este printre putinii care au si ceva cunostinte teoretice si inteleg cate ceva pe acolo, restul, ori nu pot ori asa vor sa para ca nu inteleg! Ar mai fi Maganu care e inteligent, dar e santajabil, desi a facut o figura frumoasa acum cu proiectele europene! Sa vedem ce face pe mai departe! Eu vreau consilieri tineri care sa fie pregatiti si bine intentionati!

    Comentariu by Mangalianul — 15 decembrie 2015 @ 15:52

  16. Se numește contencios administrativ.foleanu știe ăsta dar prefera sa latre de show fără sa muște. Bociog pana mai ieri nu știa unde I Mangalia pe harta iar acum e consilier datorita socrului și a unor votanți care nu știu unde să puna stampila.așa zișii aleși locali nu fac decât sa și apere interesele și scopurile lucrative fără sa le pese de oraș și de locuitorii lui.așa ca votați și anul care vine tot liste de partide .

    Comentariu by Curiosu — 15 decembrie 2015 @ 17:52

  17. Ar trebui să comentăm conţinutul articolului, nu autorul. E adevărat ce spune, sau nu. Că l-a făcut socru consilier sau nu, nu are relevanţă decât în campania electorală. Personal i-am spus că nu agreez PPDD, pe vremea cât era acolo, dar sunt de acord cu poziţia lui politică.

    Comentariu by lucian visa — 15 decembrie 2015 @ 18:30

  18. Perfect de acord..Dar poate ne am saturat de venetici și navetiști deveniți politicieni de conjuctura și interes.satul de declarații politice spre binele nostru chipurile.întrebarea era ce a făcut concret în afară de declarații inutile și sforăitoare. Când interesul I a dictat a votat cu r.c. acum trebuie sa vedem și cine da cu parul nu doar parul ca iar va fi prea târziu.

    Comentariu by Curiosu — 15 decembrie 2015 @ 19:00

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress