Mangalia – politica locală

10 decembrie 2015

VIDEO INCREDIBIL. HALAL DE ŞEDINŢĂ LA PRIMĂRIA MANGALIA!

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 18:37

Locuitorii din Mangalia parcă ar fi blestemaţi ! După un mandat în care primar a fost Claudiu Tusac iar certurile în Consiliul Local erau la ordinea zilei, venirea independentului „vopsit” în liberal, Cristian Radu, nu a redresat cu nimic situaţia de la Primăria Mangalia.

Edilul a ajuns să se plângă pe Facebook că nu se descurcă să ducă la bun sfârşit proiectele promise cetăţenilor şi asta din cauza consilierilor care ba chiulesc de la şedinţe, ba votează împotrivă sau se abţin. Şi ca să aibă dovada celor susţinute, primarul a ataşat şi o filmare de la ultima şedinţă. Din care, pe lângă atitudinea scârbită a consilierilor, mai reiese şi că primarul era absent. Nu ştim exact dacă edilul lipsea motivat sau dacă pur şi simplu a decis să-şi ia lumea în cap pentru ca asta nu a spus pe Facebook.

În schimb, din filmare reiese clar cum cei în care oamenii din Mangalia şi-au pus încrederea nu dau doi bani pe cetăţeni, singurul interes fiind în preajma alegerilor atunci când au nevoie de voturile lor.

Redăm mai jos opinia primarului Cristian Radu postată pe Facebook şi înregistrarea cu pricina.

„Astăzi a avut loc o nouă şedinţă a CL, în care unii consilieri au demonstrat, odată în plus, că pun interesele meschine de partid mai presus de interesul oraşului. Pentru că vor să blocheze întreaga activitate a Primăriei, din motive strict electorale, unii aleşi locali au refuzat să se prezinte la şedinţa în care ar fi trebuit să voteze pentru continuarea proiectelor europene. În momentul de faţă, există riscul ca Parcul Evergreen şi Aleea Teilor să nu se mai realizeze. După cum se poate vedea şi în filmare, la şedinţă au lipsit jumătate dintre consilieri, iar dintre cei prezenţi unul s-a abţinut, tocmai pentru a nu se întruni voturile necesare continuării lucrărilor. La şedinţa precedentă, aceiaşi consilieri s-au opus primirii unor bani de la Guvern pentru plata încălzirii pe timpul iernii. Am ataşat, în facsimil, adresa de la Prefectură în care se arată foarte clar pentru ce primeam banii de la Guvern. Toate primăriile din ţară au acceptat aceste fonduri, Consiliul Local Mangalia le-a respins. Oare de ce? Cei pe care locuitorii oraşului i-au votat în Consiliul Local, pe diverse liste de partid, în 2012, se opun acum obţinerii unor fonduri guvernamentale pentru plata salariilor angajaţilor de la spital sau bursele elevilor, pentru finanţarea proiectelor europene şi mai grav pentru asigurarea încălzirii pe timpul iernii! „

Carmen MOCANU, Cuget Liber 10.12.2015

29 Comments

 1. Am postat acest articol nu ca să citiţi văicăierile mincinosului sau titlul pompos al articolului, ci pentru că filmul din imagine are sus în dreapta stema Mangaliei. Cu alte cuvinte, cineva filmează pe banii noştri fiecare şedinţă a CL. Filmele nu sunt difuzate pe mangalia.ro aşa cum ar fi normal. Ele sunt editate şi folosite de mincinos în scop propagandistic.
  Adresa din facsimil, publicată pe facebook-ul mincinosului, face referire la faptul că CL Mangalia se poate împrumuta pentru finalizarea proiectelor europene de la guvern, prin MF. Tot împrumut, nu de pomană ca la UE.

  Azi a mai avut loc o şedinţă de îndată cu aceleeaşi proiecte. Poate ne comunică cineva rezultatul voturilor.

  Comentariu by lucian visa — 10 decembrie 2015 @ 18:42

 2. 12 consilieri + primarul. Aceleasi proiecte, acelasi rezultate.

  Comentariu by Anonymous — 10 decembrie 2015 @ 19:01

 3. De precizat ar mai fi si faptul ca primarul, negru de suparare ca nu v-a avea motiv sa mai ceara un imprumut (daca i s-ar fi aprobat platile proiectelor din bugetul local GOL, ar fi fost nevoiti sa faca imprumut), s-a maimutarit in ultimul hal. Sper sa dea filmarea intreaga de data asta.

  Comentariu by eu — 10 decembrie 2015 @ 19:10

 4. Maganu şi Mincă prezenţi ieri, azi au absentat. Tănase a revenit, dar a făcut rocadă cu Drăgan, care a lipsit. Au venit încă doi PSD-işti alături de Foleanu, evident nu ca să voteze îndatorarea oraşului.
  E clar că e un joc cu final previzibil, adică mincinosu GAME OVER.

  Comentariu by lucian visa — 10 decembrie 2015 @ 20:03

 5. Referitor la „productia” acestor filme,nu cred ca ar fi mare mister de dezlegat ! Eu stiu ca a fost „preluata” aceeasi echipa de la tv. Neptun,pe care o avea si Tusac(cum de nu-i recunoasteti-d-le Visa!) Cheltuiala asta era,daca nu ma insel trecuta ca nelegala in raportul C.Conturi,care a aparut tarziu-la spartul targului si descoperirea…oborului ! Pe baietii astia ,eu i-am vazut facand filmele de „prapaganda” pe la Olimp…alergand dupa primar si Dumitrana ! Probabil ca au gasit o solutie de „compromisul legii” si i-au preluat…cu scule cu tot…in „serviciul de prapaganda”,nou infiintat ! Da’,s-ar putea sa ma insel-pentru care imi cer scuze anticipat ! Insa am si eu o nelamurire,pentru care cer explicatii ! Ca tot veni vorba de Tusac care ne-a „umplut” de trotuare de la doi colonei pan’ la Olimp si blocuri placate cu material aprobat de ISU (!!) si vopsit cu vopsea-acuarela ptr. copii…de nu i-a mai ramas decat ceva petice de acoperit lui Radu (d’aia,probabil ca a dat-o pe sensuri giratorii,mai ieftine decat…baia mea (da’ce credeati?!)-nu a trebuit sa fie achitate ca si valoare…umflata sau nu,nu mai are importanta,cu dobanzi de intarziere si daune pierdute prin procese…iar nu are importanta…Dar ! Dar astea de se facura acu,pen’care ne jucam de-a impotriva …printro abtinere (tot a aluia care s-a abtinut si la lucrarile lui Tusac…din partidul lui…de acu !)nu trebuiesc a fi achitate cumva…la stadiul asta…sau.ma rog,dupa ce se vor transforma in gropi de gunoi ?! Batem apa-n piua…politic,in loc sa se discute…cu banii pe masa ! De ce se duc consilierii la sedinte fara EXECUTII BUGETARE ? Domnu Foleanu are tot dreptu’ sa ceara asa ceva-absolut legal-si dupa aceea sa dezvaluie si vulgului macar psd-ist acest…mare secret,prin care trece Mangalia,pana auzim : Gata ! Stop ! FALIMENT !

  Comentariu by I.S — 10 decembrie 2015 @ 20:17

 6. Din cate-mi amintesc la sedintele anterioare consilierii au cerut niste date cu privire la buget , venituri , cheltuieli , necesitate contractare credit . Drept raspuns au primit absenta primarului de la sedinte si jigniri . De fapt normal era ca un proiect pentru contractare credit sa fie insotit de o informare , cu date clare , cu privire la situatia bugetului , a lucrarilor si investitiilor .

  Comentariu by Anonim — 10 decembrie 2015 @ 20:34

 7. PS Daca doriti ,putem discuta si despre ce este in teren,unde ,fara sa ma zgarii cu caramida pe piept,va spun ca am expertiza si experienta pentru a ma pronunta ! La parc,ca si destinatie a terenului si incadrarea intrun PUZ este discutabil…daca nu cumva chiar nefezabil ! Insa ca si calitate a lucrarilor efectuate pana acum-repet ,fara sa cunosc o documentatie,termene si valori…ESTE OK ! La faleza este chiar foarte bine,pana aici ! Acolo sunt lucrari multe de facut-care nu s-au facut in zeci de ani-din varii motive ! N-am sa ma disculp in vre-un fel…stiti ca sunt implicat acolo …si uite ca incerc sa fiu obiectiv,nu carcotas…ca la sensul giratoriu !

  Comentariu by I.S — 10 decembrie 2015 @ 20:37

 8. papagalul ala de moldovan ce este asa botos ,nu mai ciupeste nimic?

  Comentariu by grama cornel — 10 decembrie 2015 @ 20:42

 9. la timpul potrivit pac! scoate dosarele.

  Comentariu by anonim — 10 decembrie 2015 @ 20:44

 10. dragan e-n capu mesii.

  Comentariu by anonim — 10 decembrie 2015 @ 20:44

 11. Am cateva intrebari,cine este Paul Foleanu,ce studii are,de ce sta la ANL,cu ce nota a terminat facultatea? Vreau ca in sedintele de consiliu sa fie chemati reprezentanti ai locuitorilor ,care se aleg pe cartiere si nu politic. Cred ca avem cel mai cretin consiliu

  Comentariu by PESTERA — 10 decembrie 2015 @ 20:52

 12. Mesaj primit acum 5 minute de toti consilierii locali:
  „Vă anunțăm că în data de 10.12.2015, ora 21:30 sunteți convocați în ședința de îndată care va avea loc în Sala de Consiliu. Multumim”

  Comentariu by consilier — 10 decembrie 2015 @ 21:02

 13. Alta sedinta?

  Comentariu by Nea Visa? — 10 decembrie 2015 @ 21:10

 14. nu stiu daca vreodata vreun secretar a mai sustinut din tot „sufletelul sau” un om politic si sa zica ca nu face politica. l-a mai bagat in kkt si pe prefect care evident ca nu a zis niciodata asemenea bazaconii. de fapt sedinta de care vorbea s-a tinut undeva in luna trecuta si se vorbea de atributiile secretarilor. in fine…

  Comentariu by Anonim — 10 decembrie 2015 @ 21:12

 15. Alta, face primarul si din 2 in 2 ore pana ii convinge pe toti sa voteze 🙂

  Comentariu by @13 — 10 decembrie 2015 @ 21:16

 16. @12 Consingliere ! Aici intri oficial cu nume si prenume si cu aprecieri din care sa tragem concluzii…pen’ce te-am ales ! Altfel,daca chiar esti consilier ne-ai povesti cum e cu faptul ca nu sunt prezentate executii bugetare ! Chestia aia de la ultimul punct din Hot de CL-cu secretara care face cunoscut …si afiseaza chiar este obligatorie pentru hot in care este implicat bugetul ! Daca primarul si secretara nu face asta si voi taceti sunteti raspunzatori solidar cu ei la…banca aia pe care sta acum spasit Tusac !

  Comentariu by I.S — 10 decembrie 2015 @ 21:25

 17. Olan a fost adus la sedinta de la 9.30 cu perfuziile agatate de el . Se pare ca si Minca vine . Acesti consilierii sunt rusinea orasului .

  Comentariu by Xxx — 10 decembrie 2015 @ 21:29

 18. Tr. 11 . Paul Foleanu este consilier ales prin vot . Nu stiu ce nr. poarta la pantofi dar se vede clar ca este printre putinii de acolo care stie despre ce vorbeste , fara ca primarul sa fie in aceasta categorie .

  Comentariu by Anonim — 10 decembrie 2015 @ 21:29

 19. NA a anunţat, cu puţin timp în urmă, trimiterea în judecată a fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a omului de afaceri Sorin Strutinsky (ambii sunt control judiciar), a deputatului Eduard Martin, cel care controlează firma Polaris M Holding, ce asigură serviciul de salubritate în Constanţa, a societăţii Polaris M Holding SRL, a viceprimarului Gabriel Stan, precum şi a mai multor funcţionari din cadrul Primăriei Constanţa.

  Redăm mai jos, integral, comunicatul DNA:

  “Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată

  sub control judiciar a inculpaților:

  MAZĂRE RADU ȘTEFAN, primar al municipiului Constanța, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
  – luare de mită (3 infracțiuni),
  – abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
  – conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale),

  STRUTINSKY SORIN GABRIEL, om de afaceri, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de complicitate la luare de mită,

  și în stare de libertate a inculpaților:

  MARTIN EDUARD STELIAN, asociat al S.C. POLARIS M HOLDING S.R.L, deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
  – complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
  – dare de mită,

  S.C. POLARIS M HOLDING S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
  – complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
  – dare de mită,

  STAN GABRIEL MARIUS, viceprimar al municipiului Constanța și TOLEA TUDORIȚA, HARPALETE DORU AURELIAN, PAVEL ALINA, MUTALÂP GHIULNIHAL și OPREA SORINA LAURA, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

  În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

  1. În perioada 2006-2009, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, beneficiind de ajutorul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel, a solicitat suma totală de peste 2.000.000 euro și primit circa 1.000.000 euro și 2.472.303,8 lei de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța.
  Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societăților respective cu o firmă controlată de inculpatul Mazăre Radu Ștefan atât direct, cât și prin intermediul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel. Acesta din urmă a transmis solicitarea inculpatului Mazăre Radu Ștefan către reprezentanții societăților respective și a semnat contractele fictive de publicitate încheiate între acestea și firma pe care o administra, contracte în baza cărora au fost ulterior primite sumele de bani.
  2. În perioada 2008-2014, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, cu ajutorul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel, a primit de la S.C. POLARIS M HOLDING S.R.L., al cărei asociat și administrator în fapt era inculpatul Martin Eduard Stelian, peste 7 milioane de euro, pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului.
  În anul 2008, între S.C. POLARIS M HOLDING S.R.L și instituția publică condusă de inculpatul Mazăre Radu Ștefan a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani și un act adițional la acest contract prin care valoarea acestuia a fost majorată nejustificat cu 10 milioane de lei.
  Și în acest caz, mita a fost primită într-o manieră identică, prin intermediul unor contracte de publicitate fictive încheiate între S.C. POLARIS M HOLDING S.R.L. și aceeași firmă controlată de inculpații Mazăre Radu Ștefan și Strutinsky Sorin Gabriel. Suma totală achitată în baza acestor contracte a fost, conform calculelor expertului desemnat, de 33.987.771,57 lei.
  Ca urmare a încheierii acestui contract a fost produs Primăriei Constanța un prejudiciu în sumă de 200.213.248,91 lei, din care TVA 36.811.616,60 lei, sumă care constituie în același timp un folos necuvenit obținut de societatea comercială beneficiară a contractului.
  Principalul răspunzător pentru nerespectarea prevederilor legale și crearea, în consecință, a acestui prejudiciu a fost primarul Mazăre Radu Ștefan. Alături de acesta, la comiterea faptei au mai participat inculpații Stan Gabriel Marius, Tolea Tudorița, Harpalete Doru Aurelian, Mutalâp Ghiulnihal, Pavel Alina, Oprea Sorina Laura, angajați ai Primăriei care, prin încălcarea mai multor dispoziții legale, au permis încheierea contractului de salubrizare la un preț supraevaluat.
  Din analiza procedurii de achiziție care a precedat semnarea contractului au rezultat o serie de încălcări ale legislației aplicabile, imputabile inculpatului Mazăre Radu Ștefan, referitoare printre altele la:
  – impunerea condiției ca ofertanții să prezinte fizic dotarea minimală de utilaje și echipamente în orice locație de pe teritoriul municipiului Constanța, în perioada desfășurării procedurii, utilajele și echipamentele urmând a fi prezentate, staționate, pe toată perioada menționată, sub sancțiunea descalificării ofertanților,
  – modul de estimare a valorii contractului,
  – alegerea modalității de delegare a serviciului public de salubrizare al municipiului Constanța prin gestiune delegată,
  – inexistența numărului minim de oferte care până în luna februarie 2008 impuneau un minim de 2 oferte, iar din luna februarie 2008, era prevăzut un număr de minim 3 participanți,
  – tariful de salubritate.

  În perioada noiembrie 2006 – 2013, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitate de primar al municipiului Constanța, a participat la încheierea a 12 contracte între Primărie și o societate controlată de el și de inculpatul Strutinsky Sorin Gabriel, în valoare totală de peste 6 milioane lei.
  Aceste lucruri au fost posibile în condițiile în care inculpatul Mazăre Radu Ștefan a beneficiat de foloase de la această firmă constând în promovarea imaginii și a intereselor sale electorale

  Până în prezent Primăria municipiului Constanța nu a comunicat dacă dorește să se constituie parte civilă.

  În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților.

  Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a fi menținute măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

  În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

  Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

  Comentariu by Anonim — 10 decembrie 2015 @ 21:33

 20. Pestera nu ar fi mai bine sa-l intrbi pe stapanul tau JUMI-JUMA cu ce note a terminat liceul de Zootehnie de la Pals Cta ? Aveti mare tupeu voi gasca de analfabeti NAVETIS TI!!!! SPAGARILOR nu va mai ajunge….De ce nu spuneti ca SPAGA de la Parc si faleza este de 50% si e aceea sunteti disperati sa aprobati prelungirea proiectelor cu bani din bugetul local.

  Comentariu by Anonim — 10 decembrie 2015 @ 22:47

 21. Cred ca am vazut de 20 de ori filmuletul si m-am distrat de minune, doar cand ii vad botul lui moldovan ma pufneste rasul.

  Comentariu by grama cornel — 11 decembrie 2015 @ 16:12

 22. nea Cornele ia mai razi inca o data numarand intelectualii de la masa aia !

  Comentariu by Grama ticul — 11 decembrie 2015 @ 16:32

 23. In frunte cu ” intelectualul ” primarul

  Comentariu by Anonim — 11 decembrie 2015 @ 17:04

 24. @20la parc gașca lu juma juma a trecut la 70 % ..După stilul jumatea mea trebuie sa fie mai mare decât a ta. Dacă nu mă crezi vezi cine pune pavelele de la cine a fost cumpărată firma și așa vei înțelege de ce în tot parcul doar aleile sunt gata.

  Comentariu by Curiosu — 11 decembrie 2015 @ 17:43

 25. Pt.10
  Da, Drăgan a fost prezent. M-am înşelat.

  Comentariu by lucian visa — 11 decembrie 2015 @ 18:06

 26. Da, Drăgan a fost prezent absent

  Comentariu by Anonim — 11 decembrie 2015 @ 18:24

 27. A apărut pe mangalia.ro filmul şedinţei de ieri. 8:12 minute !!! Unde e restul ? E cenzurat ? E pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani ?

  Comentariu by lucian visa — 11 decembrie 2015 @ 18:37

 28. e pe callatis tv

  Comentariu by Anonim — 11 decembrie 2015 @ 21:01

 29. Pt 22 chiar vrei sa rad in hohote ?

  Comentariu by grama cornel — 12 decembrie 2015 @ 7:57

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress