Mangalia – politica locală

9 decembrie 2015

Primarul Radu Cristian lipseste pentru a treia oara consecutiv de la sedintele Consiliului Local Mangalia pe care chiar el le-a convocat !

Filed under: PSD — lucian visa @ 21:42

Astazi, 9 decembrie 2015, edilul Municipiului Mangalia, domnul Radu Cristian, a incercat sa forteze Consiliul Local Mangalia sa aprobe terminarea proiectelor europene folosindu-se de bani din bugetul local.

Consilierii PSD au fost singurii care s-au opus acestui demers ce ar duce la masacrarea bugetului local sau la obligatia de a aproba un imprumut de cateva sute de miliarde pentru finalizarea lucrarilor.

Ii amintim domnului Radu Cristian ca a „dat asigurari” in mod public Consiliului Local Mangalia si cetatenilor ca va finaliza lucrarile la toate proiectele cu finantare europeana pana la data de 31 decembrie 2015.

Toti consilierii PSD Mangalia doresc implementarea acestor proiecte intrucat edilul le-a prezentat ca fiind sustinute cu fonduri de la Uniunea Europeana in proportie de 98% si cofinantate din bugetul local in proportie de 2%. Astazi, primarul absent, nu a binevoit nici sa-si sustina proiectele de pe ordinea de zi si nici sa explice de ce proiectele „Parc Evergreen”, „Zona promenada – Aleea Teilor” si „Callatis, istorie la malul marii” nu sunt nici macar pe aproape de finalizare, ci par mai degraba intr-o etapa incipienta.

Pe aceasta cale dorim sa mai reamintim edilului ca esecul atragerii fondurilor europene pentru proiectele pe care le-a propus in conditiile mai sus mentionate nu poate constitui temei pentru cereri de imprumuturi sau cofinantari din bugetul local de sute de miliarde. O astfel de decizie iresponsabila ar creste gradul de indatorare al municipiului la o cota record, tradusa prin incapacitatea de plata si falimentul Mangaliei.

Consideram ca prioritatile orasului in care trebuiesc investiti banii din bugetul local sunt scolile, gradinitele, spitalul, iluminatul public, asfaltarea si nu in ultimul rand subventionarea pretului la caldura.

 

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT

ORGANIZATIA MUNICIPALA MANGALIA

32 Comments

 1. Un primar adevarat merge in CL si se lupta cu argumente pentru aprobarea proiectelor pe care le propune pentru oras . Lipsa primarului de la sedinte de o asemenea importanta denota : lipsa de respect fata de cetatenii pe care ar trebui sa-i reprezinte ; probleme de legalitate/oportunitate a proiectelor si drept urmare teama de a nu fi nevoit sa raspunda la intrebari ; indiferenta ; sfidare la adresa tuturor; aroganta ; nepasare .

  Comentariu by Anonim — 9 decembrie 2015 @ 22:30

 2. Pai asta e primar ? Fara a dori sa jignesc, este un mascarici si se comporta ca atare. Cum sa convoci 3 sedinte de consiliu si sa nu te prezinti la nici macar una din ele, apoi sa iesi pe facebook cu texte rasuflate ce jignesc inteligenta oricui spunand ca nu au fost consilierii la sedinta si de aia nu ai bani de salarii.
  Ai pus o intortocheala de cuvinte ca sa poti interpreta ulterior (exact ceea ce si faci) dupa bunul plac.
  Pe scurt, ai vrut sa iti aprobe Consiliul Local sa termini proiectele pe care trebuia sa le dai gata pana la 31decembrie 2015 si nu ai facut-o, cu bani din bugetul local. Daca muscau momeala, urma ca a doua zi sa propui iar imprumutul de 400 miliarde lei vechi (9 mil euro), aruncand vina pe consilieri ca au vrut sa termine proiectele cu bani din buget, iar bugetul ce sa vezi, nu iti ajungea. Si uite asa, se creiona planul marelui JAF pe care-l faceai tu primarel mincinos si lasai Mangaliei o gaura de milioane de euro.
  Hai sictir, nu ti-a iesit !

  Comentariu by Anonymous — 9 decembrie 2015 @ 22:55

 3. Pentru a 3a oara consecutiv consilierii psd au refuzat aprobarea continuării lucrarilor începute.
  De ce induceti in eroare oamenii cu acest comunicat domnule Visa?
  Pe timpul lui Tusac nu sa-au făcut credite? Nu au fost aprobate împrumuturi pentru „imfrumusetarea orasului”?
  Clubul maritim nu cumva era inceput de pe vremea lui Tusac? Cu ce bani s-a facut Nu tot cu credite?
  De ce sa vina primarul la sedinte, sa ii rîdă in nas golanii ăstia de la psd care il pun in situatii penibile?
  Sa va vad pe vreunul dintre voi primar sa vedeti ce rad de voi, credeti ca asa usor este sa conduci orasul?
  Clubul de pensionari nu tot de Tusac a fost facut? daca nu din credite atunci de unde bani
  Nu va e frica ca faceti păcat acum de sărbători sa nu avem parcul terminat, se plimba pensionarii cu copii prin parcul nou asa ca la pestera,

  Comentariu by emilia — 9 decembrie 2015 @ 22:56

 4. Imprumutul nu se ducea in proiecte oricum, se ducea in datoriile istorice pe care le-a facut acest mincinos de primar. Primaria este datoare peste tot.
  Ia priviti ce spunea acum ceva timp:
  10 iunie 2015: „Radu Cristian added 5 new photos.
  June 10 ·

  Am semnat contractele de finanţare europeană pentru proiectele Aleea Teilor şi Parcul Evergreen din Mangalia

  Astăzi am fost prezent la sediul Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est, din Brăila, pentru a semna contractele proiectelor cu finanţare europeană referitoare la reabilitarea Aleii Teilor şi înfiinţarea Parcului Evergreen. Primul proiect vizează modernizarea vechii faleze a oraşului pe o distanţă de 1,5 km şi are o valoare totală de aproximativ 17,5 milioane de lei. Conform documentaţiei tehnice, fondurile UE vor fi folosite pentru înfiinţarea unei zone de promenadă, crearea unui punct de belvedere, amenajarea unei fântâni arteziene, locuri de joacă şi spaţii verzi, cu menţinerea vegetaţiei existente. Parcul Evergreen va fi înfiinţat pe o suprafaţă de aproximativ 3 ha, pe locul fostei staţii de betoane COMCM, de pe strada Portului, care, până acum câţiva ani, era un real pericol pentru locuitorii oraşului. Acest proiect are o valoare totală de aproximativ 17 milioane de lei, iar în cazul ambelor finanţări, contribuţia Primăriei Mangalia va fi de 2% din valoarea lucrărilor. Parcul Evergreen va cuprinde alei de promenadă, fântână arteziană, piste pentru role, locuri de joacă, un pavilion şi diferite tipuri de plante şi copaci. În prezent, sunt în desfăşurare procedurile de achiziţie a lucrărilor, la ambele proiecte, conform reglementărilor legale în vigoare. Sperăm ca în cel mult 30 de zile să se desemneze executantul lucrărilor, iar apoi să ne apucăm de treabă. Pentru ambele proiecte, termenul de execuţie este de 6 luni, respectiv până la 31 decembrie anul curent. Cele două proiecte au fost întocmite şi depuse la începutul acestui an, fiind printre ultimele proiecte finanţate în regiunea Sud-Est, pe Programul Operaţional Regional 2007-2013. Apreciez buna colaborare pe care am avut-o cu Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, astfel încât proiectele de modernizare a Mangaliei să fie evaluate şi aprobate în timp util. Reamintesc faptul că, în prezent, avem în derulare şi alte proiecte cu finanţare europeană, respectiv modernizarea falezelor Mangalia-Saturn şi Neptun-Olimp, precum şi valorificarea turistică a zidurilor fostei Cetăţi Callatis.
  Radu Cristian’s photo.
  Radu Cristian’s photo.
  Radu Cristian’s photo.
  Radu Cristian’s photo.
  Unde sunt ma banii din buget ?! Bai HOTULE ORDINAR, ce ai facut cu sutele de miliarde din bugetul local ?!
  Postacii lui pitic mincinos, transmiteti-i piticului cu pantofi cu toc ca asteptam explicatii cu privire la cheltuirea banilor nostri cotizati la bugetul local !

  Comentariu by Anonymous — 9 decembrie 2015 @ 23:09

 5. http://www.replicaonline.ro/consilierii-psd-au-votat-din-nou-impotriva-proiectelor-initiate-de-radu-252297/

  Comentariu by Anonim — 9 decembrie 2015 @ 23:17

 6. Piticul nu se dezminte si posteaza pe pagina personala de FB ca nu au vrut consilierii sa ii aprobe imprumutul pt bani de incalzire. Si ataseaza un document cu informatii generale in care scrie pentru ce pot fi accesate aceste fonduri, printre altele pentru incalzire. Informatii cu caracter general, nu posteaza documentatia care sa arate pentru ce vrea el sa acceseze aceste fonduri. Este o incercare penibila de a induce oamenii in eroare ce functioneaza probabil doar pt votantii lui din cartierul Baraci, care nu stiu sa cteasca prea bine, stiu doar sa puna stampila de vot dupa ce li s-au bagat in buzunar 100 ron..

  Comentariu by elena — 9 decembrie 2015 @ 23:31

 7. Felicitări Bogdan Maganu pentru ca a aparat banii orașului !!! Intreba Scheleticu asta de la proiecte a cui e vina ca nu sunt bani la buget? A primarului! Direcția taxe si impozite va induce in eroare stimati consilieri.Paule Foleanu, i-ați matale o zi liberă si verifica minciuna aia gogonata marca Cristian Radu, idee de Tenoiu Bogadan si perpetuata de incompetenta lucie Ciocănel Simona, 45 la suta încasări?, nici pe departe domnilor! Se ascunde sub pres gunoiul nepriceperii si incompetentei.Va multumim ca ați salvat cetățenii de rând de la un nou val ucigas de taxe.Iar scheletele si gasca de secretare e furios ca nu mai papa banii cu care era înscris pe proiecte

  Comentariu by Morales — 9 decembrie 2015 @ 23:36

 8. In sedinta doamna primar Joita si-a dat în petec astazi. A amenintat, a tipat, a schelalait, a improscat cu bale pe amiralul sorin andrei care stătea in fata ei, ii tresaltau suncile iar ochii ii iesisera din orbita ca la stiuca.
  Apoi a început să-i tremure vocea de ziceai ca spune un colind, si începu sa-i curgă o lacrima de parca spuneai ca i-a grimberg. In locul lacrimei căzute s-a decolorat masa, florile s-au ofilit, apa din sticle s-a otrăvit.
  Ati vazut ce tocuri avea? Piticul de-asta n-a venit la sedinta, era joită mai inalta ca el, s-a ofticat, s-a încuiat în baie si l-a sunat pe STAMATE. Cum ce-au vorbit?! Ca fetele..

  Comentariu by olo — 9 decembrie 2015 @ 23:40

 9. Mda…nea primare, vezi ca ai un vice competent? Si, spre deosebire de matale, si vizionar…ori cu apasare pentru orasul asta, nu pentru dezvoltatorii din Constanta.
  Hai, sa iti mai spunem ceva, noi fraierii care te-au votat: faptul ca ati incheiat contractele de lucrari in octombrie si v-ati apucat de treaba in noiembrie nu e vina noastra, a consilierilor, ci doar a ta. Ia vezi, stie doamna Budurescu despre cum poate ea declansa o procedura de achizitie fara a avea banii alocati in buget?

  Comentariu by Anonim — 9 decembrie 2015 @ 23:46

 10. M-am amuzat copios mesajul lui „olo”. Ma intreb atat: Cum Doamne sa fii asa MINCINOS ORDINAR si sa spui ca banii erau pentru caldura cand convocatorul sedintei prezinta clar ordinea de zi unde la toate cele 3 puncte sunt scrise negru pe alb numele proiectelor europene ?! Cat tupeu sa ai ? Pana undeee ?! Pana cand ?!

  Comentariu by OLO, esti prea bun — 9 decembrie 2015 @ 23:47

 11. Nu mai vorbi asa de coana Boițica, ea e de partea orașului, niciodata n-a fost de acord cu banii pe care-i încasează pe proiecte Scheleticul, secretarele si alte babe prostituate prin trei mandate.Ea n-a vrut sa semneze niciodata acele pontaje exagerate pentru ca-i e frica de DNA pentru ea si pentru copilasul ei.Tot timpul gasesti înțelegere la ea daca-i ceri un sfat.Si sa stii ca nu toată lumea are noroc sa arate ca un model.

  Comentariu by Morales — 9 decembrie 2015 @ 23:50

 12. Va rog domnule Visa sa puneti convocatorul sedintei de azi in format jpg, ca sa poata fi vazut ca o poza. Poate primarul are amnezie si nu stie ce proiecte si-a trecut in ordinea de zi…

  Comentariu by Pentru dl Visa — 9 decembrie 2015 @ 23:50

 13. Da, da, da! Olo te vrem PRIMAR! Cu o singura condiție:Ce înălțime ai?

  Comentariu by Morales — 9 decembrie 2015 @ 23:52

 14. Eu as fi mai bun de primar. Am doar 38 de kg, mananc putin, beau putin, totul e putin la mine inafara de salariu. Si in plus, sunt si mai inalt ca sefu` Pinnochio.

  Comentariu by Scheletron — 9 decembrie 2015 @ 23:55

 15. Spune-mi tu: daca il pun pe dworf langa mine imi ajunge la oo.
  E ok?

  Comentariu by olo — 10 decembrie 2015 @ 0:01

 16. Ba eu as fi mai bun primar, sunt negru, acoperit de par, miros urât, sunt ud tot timpul, am prieteni colorati, sunt prieten cu STAMATE, imi plac bananele si abia astept sa merg la zoo la beciul domnesc

  Comentariu by remulus — 10 decembrie 2015 @ 0:10

 17. E OK,dar trebuie sa dovedesti

  Comentariu by Morales — 10 decembrie 2015 @ 0:30

 18. Nu inteleg aceasta abordare miseleasca, vreau sa stii ca stimata coana Boitica poarta pe umerii ei intreaga administratie defectuoasa a piticului impus. Si nu e ea vinovata ca o pune ala sa semneze toate contractele exorbitante cu case de avocatura.E CLAR? Dumneata ce ai fi facut in locul ei?Sunt reduceri la Nissa in mall, trebuie sa traiasca si dumneaiei, ea este foarte constienta ca daca nu respecta ce zice primarul o mananca DNA ul, dumneata cred ca nu stii ce relatii are primarul. Sa stii ca lui nu ii pasa ca il ajuti, daca iese cu puscarie e in stare sa il bage si pe domnul Remulus care ar fi mai bun primar.E si inalt, il cunoaste si pe domnul Beinur care se viziteaza la Costanta.Mie imi place mai mult de el si de coana Boitica care e eleganta cu coafura si tot.Si mai im place de domnul STAMATE ca il simt ca vrea un viitor la primarie si dupa ce pleaca Radu si ce daca nu e asa destept ca dumneata, poate nu il ajuta sinapsa, mi se mai intampla si mie, da acuma ar trebui sa il intelegem.Sa stii ca Radu il apreciaza foarte mult pe el pentru ca crede ca se multumeste si cu o banana.BRAVO LUI .

  Comentariu by pt domnul olo — 10 decembrie 2015 @ 0:47

 19. Va multumim domnilor de la PSD pentru ca in loc de parc o sa avem din nou o groapa de gunoi.
  In afara de faptul ca votați împotriva ce alta soluție aveți pentru a rezolva problema?
  Fiți siguri ca oamenii o sa știe ce sa facă anul viitor la alegeri pentru ca lumea vede cine pune piedici la proiecte.
  Încă o data va întreb domnilor care ați votat impotriva: care este concret soluția dumneavoastră la rezolvarea problemelor? O sa lăsați groapa de gunoi așa cum este si toată faleza așa cum este doar de amorul artei? Doar ca sa moara capra vecinului?
  Întrebarea este legitima pentru ca pana acum nu ați înaintat nicio soluție doar v-ați dat in spectacol pe cheltuiala noastră.

  Comentariu by Emanuel — 10 decembrie 2015 @ 2:53

 20. UN MINCINOS

  Comentariu by julia — 10 decembrie 2015 @ 7:21

 21. chiartrebuie sa permitem lichelelor astea din primarie sa ne ignore versus maimutele din cartier pentru ca ei sunt grosu masei de votanti?

  Comentariu by cetatean — 10 decembrie 2015 @ 7:28

 22. Pt 19 Groapa de gunoi este parcul care il fac ei. Își bat joc de executia lui. Parc făcut peste beton. Ei cred ca dacă toarnă un metru de pământ peste o placa de beton o sa iasă ceva?

  Comentariu by Anonim — 10 decembrie 2015 @ 7:48

 23. a cheltuit 3 milioane de euro pe avocati si acum nu mai are bani de parcuri . foarte tare ……

  Comentariu by xxx — 10 decembrie 2015 @ 9:14

 24. ma Paulica, te rog pri intermediu lui Visa daca ai sange in sistem , cum am vazut pe filmare si nu ai nimic de ascuns, sa ne uitam si noi, mangaliotii la viitoarea sedinta unde voi, PSD ul ne prezentati o lista cu platile lunare pe care le face primaria.Sa vedem si noi pe ce contracte se duc banisorii nostri.Asa dati din gura de trei ani si noi tot in ceata suntem.E CAMPANIE?sa stie tot poporul cu cine lucreaza primaria, socialul si adppul, asta daca nu aveti nici unul din voi interese luna de luna ca prea mi se pare ca ne luati de prosti.

  Comentariu by lista lui Foleanu — 10 decembrie 2015 @ 9:36

 25. Obiectivul „Mangalia-oras european” a fost atins. Se platesc din banii orasului „proiecte europene”. Reteta de succes: Demaram un proiect european ca n-are cum sa se opuna nimeni. Facem 10% pana la termenul limita. Continuam cu bani de la buget ca daca sunt consilierii impotriva „pierdem banii europeni si vrem sa distrugem orasul”. Dupa care sifonam 90% din bani prin firme proprii si lucrari cu incredintare directa ca sunt banii primariei si nu intereseaza fondurile europene cum ii cheltui. Chiar primarul spunea intr-un interviu de curand ca „banii europeni sunt mai greu de furat.” Uite ca a gasit solutia.

  Comentariu by yyy — 10 decembrie 2015 @ 9:37

 26. Presa de rahat cumpărată de pitic
  Nu gasesc varianta necenzurata a sedintei de ieri, toti au difuzat filmarea pina la minutul 25, sedinta a durat mult mai mult cu interventia secretarului primariei

  Comentariu by Anonim — 10 decembrie 2015 @ 9:46

 27. Poate ne povestește cineva sedinta, Olo, imi fac tricou cu tine daca ne spui si de ce

  Comentariu by Buna dimi — 10 decembrie 2015 @ 10:19

 28. nu suntem multi stapane, sunt doar eu,Banana Stamate!

  Comentariu by FANCLUB OLO PRIMAR — 10 decembrie 2015 @ 10:31

 29. http://www.atitudineaonline.ro/Iridex_salubrizeaza_tot_judetul_Constanta_Cum_a_ajuns_un_fost_senator_PC_mogulul_gunoaielor_de_pe_litoral_31558.html

  Comentariu by nabuco — 10 decembrie 2015 @ 12:13

 30. http://www.evz.ro/unchiul-unui-pesedist-arestat-de-fbi-pentru-ca-a-incercat-sa-dea-mita-unui-ofiter-us-air-force-barbatul-a-incercat-sa-obtina-un-contract-de-10-milioane-de-dolari.html

  Comentariu by Curiosu — 10 decembrie 2015 @ 17:44

 31. Daca nu trag toti la aceasi caruta se alege praful,imaturi din administratie trebuie sa invete cum se face o administratie corecta,exemplu comuna pestera
  ,daca se apucau de păroiecte serioasecum ar fi’OBORUL ,inFectul cartier BARACI,asfaltarea strazilor interioaresi a parcurilor’sa-r fi vazut ceva si daca mai ramaneau bani se putea face si sensurilesi alte lucrari care nu necesitau urgenta

  Comentariu by PESTERA — 10 decembrie 2015 @ 18:05

 32. Pai nu pot trage toti la aceasi caruta daca majoritatea trag la caruta proprie. Ar fi o lovitura suportata tot de cetateni.

  Comentariu by Anonymous — 10 decembrie 2015 @ 18:08

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress