Politica locală în Mangalia

9 decembrie 2015

Convocatorul şedinţei de îndată a CL Mangalia din 09.12.2015

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 19:25

convocator 09.12.2015

16 Comments

  1. Iarăşi finanţarea proiectelor fost europene.

    Am văzut din filmul şedinţei că iaraşi n-au fost suficienţi consilieri care să aprobe golăniile. Foleanu ca deobicei, dar şi Maganu la primul proiect, au explicat de ce nu votează ca banii Mangaliei să fie cheltuiţi pe nişte proiecte care nu sunt o prioritate pentru oraş.
    Deasemenea, am aflat că proiectul „Callatis – Istorie la malul Mării Negre” este realizat în proporţie de 10 %. Mai ţineţi minte când mincinosu a plecat de la şedinţă, chipurile pe şantierele oraşului, cu promisiunea că până la sfârşitul anului toate proiectele fost europene se vor termina ?
    L-am văzut şi pe Ciprian Popa şeful de la proiecte. L-a ajuns la impertinenţă pe GAVRILĂ DIMA BOGDAN TEONIU, iar ăla a fost totuşi director economic. Noul primar, dacă va vrea performanţă pe proiecte, trebuie să scape neapărat de el. Evident că şi de restul fufelor din gaşcă.

    Comentariu by lucian visa — 9 decembrie 2015 @ 19:26

  2. sa-l intrebam pe toma si ciuariu ce parere au.

    Comentariu by masooo — 9 decembrie 2015 @ 20:26

  3. Nu ştiu ce părere are Dorel Toma, dar Vali Ciuraru, cred că excepţională. Poate că la această oră e alături de mincinos pe şantierele proiectelor fost europene, lepădându-se de Iorguş.

    Comentariu by lucian visa — 9 decembrie 2015 @ 20:34

  4. Deci iarasi bani,consilierii care numai consilieri nu sunt,nu vor vota nici-o finantare,se va alege praful de tot.primarul sa apucat de zugravit fara var,adica a facut proiecte fara bani.VA REPET A MIA OARA LUATI EXEMPLUL COMUNEI PESTERA,NATARAILOR SI OAMENILOR DE NIMIC CE SUNTETI,CAPRA RAIOASA TOT CU COADA SUS,REVENITIVA TICALOSILOR

    Comentariu by Damiani vasile — 9 decembrie 2015 @ 20:39

  5. La momentul la care au demarat aceste proiecte nu trebuiau sa aiba asigurata finantarea ?

    Comentariu by Anonim — 9 decembrie 2015 @ 20:44

  6. Proiectele au avut finanţare de 2 % din bani locali şi 98 % din bani europeni. O singură condiţie era, să fie finalizate înainte de 31.12.2015. Cu aşa administraţie, rezultatul e că proiecte au ajuns fost europene, iar azi se vrea finanţarea lor aproape integrală de la bugetul local. Asta ar fi posibil doar cu un nou împrumut. Merită oare să finanţezi o tichie de mărgăritar sau să finanţezi rezolvarea adevăratelor probleme ale Mangaliei ?

    Comentariu by lucian visa — 9 decembrie 2015 @ 20:45

  7. VREM CA LA PRIMARIA MANGALIA SA CANDIDEZE VALENTIN VRABIE PRIMARUL ACTUAL AL COMUNEI PESTERA

    Comentariu by PESTERA — 9 decembrie 2015 @ 20:46

  8. El cochetează cu candidatura la Medgidia, nu la Mangalia.

    Comentariu by lucian visa — 9 decembrie 2015 @ 20:47

  9. Finalizarea unui contract se face cu aprobarea CL? Pe cand un proiect de hotarare pentru stabilirea persoanelor responsabile pentru pierderea banilor europeni . Ma gandesc si la faptul ca in iulie-august primarul era in vacanta . Cred ca i se cuvine o binemeritata vacanta pe durata nedeterminata din functia de primar

    Comentariu by Anonim — 9 decembrie 2015 @ 21:19

  10. „Legea 273/2006 …. Art. 14
    Reguli bugetare

    (1) Este interzisă efectuarea de plăţi direct din veniturile încasate, cu excepţia cazurilor în care legea prevede altfel.

    (2) Cheltuielile bugetare au destinaţie precisă şi limitată şi sunt determinate de autorizările conţinute în legi speciale şi în legile bugetare anuale.

    (3) Nicio cheltuială nu poate fi înscrisă în bugetele prevăzute la art. 1 alin. (2) şi nici nu poate fi angajată şi efectuată din aceste bugete, dacă nu există baza legală pentru respectiva cheltuială.

    (4) Nicio cheltuială din fonduri publice locale nu poate fi angajată, ordonanţată şi plătită dacă nu este aprobată, potrivit legii, şi dacă nu are prevederi bugetare şi surse de finanţare.

    (5) După aprobarea bugetelor locale pot fi aprobate acte normative cu implicaţii asupra acestora, dar numai cu precizarea surselor de acoperire a diminuării veniturilor sau a majorării cheltuielilor bugetare aferente exerciţiului bugetar pentru care s-au aprobat bugetele locale respective.

    (6) La elaborarea bugetelor prevăzute la art. 1 alin. (2), ordonatorii de credite şi autorităţile deliberative au obligaţia să prevadă distinct credite bugetare destinate stingerii plăţilor restante la finele anului anterior celui pentru care se întocmeşte bugetul.

    (7) În situaţia în care gradul de realizare a veniturilor proprii programate în bugetele prevăzute la art. 1 alin. (2) în ultimii 2 ani este mai mic de 97% pe fiecare an, ordonatorii de credite fundamentează veniturile proprii pentru anul curent cel mult la nivelul realizărilor din anul precedent. Gradul de realizare a veniturilor proprii se stabileşte potrivit metodologiei aprobate prin ordin comun al ministrului administraţiei şi internelor şi al ministrului finanţelor publice, după consultarea prealabilă a structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale.

    (8) Ordonatorii de credite au obligaţia ca în execuţia bugetelor prevăzute la art. 1 alin. (2) să asigure achitarea plăţilor restante prevăzute la alin. (6). Ordonatorii de credite pot face noi angajamente legale, în limita prevederilor bugetare aprobate, numai după stingerea plăţilor restante înregistrate la finele anului anterior, cu excepţia angajamentelor noi pentru proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile.

    (8) Ordonatorii de credite au obligaţia ca în execuţia bugetelor prevăzute la art. 1 alin. (2) să asigure achitarea plăţilor restante prevăzute la alin. (6), precum şi a plăţilor restante rezultate în cursul anului curent. Ordonatorii de credite pot face noi angajamente legale, în limita prevederilor bugetare aprobate, numai după stingerea plăţilor restante înregistrate la finele anului anterior, respectiv a arieratelor din execuţia anului curent, cu excepţia celor provenite din neacordarea sumelor cuvenite conform contractelor de finanţare a proiectelor derulate prin programe naţionale.

    (9) Prin excepţie de la prevederile alin. (8), se pot încheia noi angajamente legale pentru proiecte/programe finanţate din fonduri externe nerambursabile.

    Comentariu by Anonim — 9 decembrie 2015 @ 21:41

  11. Băi Cipriene, meriti tata prima de la jumatatel, ti-ai facut numărul exact ca Dima.Da’ el n-a mai prins a doua sedinta…….

    Comentariu by Morales — 9 decembrie 2015 @ 23:22

  12. A fost vreunul dintre voi in Pestera? Ia duceti-va si apoi sa ne povestiti aici ce ati vazut…civilizatie …cred ca mai europeana de atat nu se poate!
    Referitor la ograda noastra, chiar asa…cine e vinovatul pentru ca aceste proiecte nu au fost demarate la timp?

    Comentariu by Anonim — 9 decembrie 2015 @ 23:37

  13. http://www.mangalianews.ro/2015/12/10/update-la-articolul-mesajul-primarului-mangaliei-dupa-sedinta-de-indata-de-miercuri/

    Comentariu by nabuco — 10 decembrie 2015 @ 13:20

  14. Unde este sala de sport de la scoala sf Andrei, ma handicapatilor. La inceputul anului scolar va bateati cu pumnul in piept ca faceti sala, iar acum va bateti fund in fund pe la sedinte si nu faceti nimic. Ducati-va dracului cu totii. In frunte cu primarul. Mincinosi penali.

    Comentariu by una — 10 decembrie 2015 @ 17:57

  15. e exact linga sala de sport de la scoala trei.

    Comentariu by anonim — 10 decembrie 2015 @ 20:45

  16. Astia ar trebui cotonogiti cand mai vinla deschiderea anului scolar si mananca kktzel cu polonicul. Oricum nu ii crede nici dracul. Parcul evergreen e mai util ca salile de sport ptr copiii nostri. Huooooo, bagabontilor….cu pantaloni stramti de homosexuali.

    Comentariu by una — 10 decembrie 2015 @ 22:19

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress