Mangalia – politica locală

8 decembrie 2015

Va fi primar măcar pentru câteva zile? Iorguş nu se lasă: Curtea Supremă îi judecă recursul pentru pierderea alegerilor din 2012 cu puţin timp înainte de cele din 2016

Filed under: PSD — lucian visa @ 7:44

La alegerile locale din 2012, Zanfir Iorguș a pornit un adevărat război cu Biroul Electoral Central (BEC), Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și actualul primar al Mangaliei, Cristian Radu. Supărat că a pierdut alegerile, Iorguș a acționat cele trei părți în instanță, dar și Partidul Național Liberal, cât și Partidul Social Democrat. A pierdut, la Curtea de Apel București, dar nu se lasă. Zilele trecute, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înregistrat recursul lui Iorguș.
Inițial, Zanfir Iorguș a fost declarat câștigator al scrutinului din 2012, dar BEC a anulat rezultatul, după ce PNL Constanța a formulat mai multe solicitări, reclamând nereguli la secțiile de votare. Alegerile au fost reluate, însă, de data aceasta nu a mai avut noroc. A pierdut în favoarea lui Cristian Radu. De necaz, Iorguș a mers în instanță, solicitand anularea rezultatelor alegerilor locale, în speranța că-și va relua funcţia de primar. Fondul cauzei a fost judecat de Curtea de Apel București, instanță care i-a respins, în aprilie 2014, acțiunea fostului edil. Iorguş nu s-a lăsat învins, deși mai sunt doar câteva luni până la alegerile locale din 2016. Curtea Supremă a înregistrat, zilele trecute, recursul împotriva deciziei Curții de Apel București. Înalta Curte a stabilit un prim termen de judecată pe 30 martie. Inițial, primul termen fusese stabilit pentru 20 ianuarie 2016, însă a fost preschimbat.

Oana Petcu, atitudineaonline.ro 07.12.2016

6 Comments

 1. Acum stim cu totii cum a „cistigat” Radu Cristian alegerile la Mangalia !!!!! Cum sa ceri anularea alegerilor ptr ca s-a votat peste ora 21 ,la doua sectii de votare, cind tu ai organizat alegerile ( USL )si tu ai decis ,prin presedintii sectiilor de votare ( pusi de tine) sa se prelungeasca alegerile dupa ora 21 ??????!!!!! ….Si apoi ce „mare”caracter e MINCINOSUL….dupa ce Tusac l-a sustinut in alegeri ,l-a turnat la prietenii lui care l-au pus primar….!!!!!!

  Comentariu by Mary — 8 decembrie 2015 @ 9:15

 2. Si mai stim ca mincinosul a platit 50 Ron per vot,s-au ales cu dosar penal cei care au fost prinsi fotografiind buletinul de vot ca sa ia banii.

  Comentariu by dana — 8 decembrie 2015 @ 10:20

 3. Se pare ca echipei pro radu nu prea ii prieste o astfel de informatie . Si asta nu atat pentru continuarea judecatii cat pentru faptul ca nu doresc sa se aduca in memoria colectiva felul in care a fost numit primar . Ce nu stiu ei este ca votantii nu au uitat acel moment si il regreta foarte mult .

  Comentariu by Anonim — 8 decembrie 2015 @ 17:25

 4. Ar fi bine ca acest caz să se judece cu adevărat, adică să nu se oprească la excepţii. Chiar dacă sentinţa va fi după viitoarele alegeri, Mangalia are nevoie de adevăr. Trebuie să ştim clar dacă golanii au condus legal sau nu Mangalia.

  Comentariu by lucian visa — 8 decembrie 2015 @ 18:46

 5. MERGETI IN COPMUNA PESTERA SI INVATATI ADMINISTRATIE,ACOLO NU GASESTI CARTIERE INFECTE

  Comentariu by vipera cu 3 elicii — 8 decembrie 2015 @ 19:11

 6. solutia din acest dosar nu este deloc de neglijat. daca dl radu nu va mai fi primar, pnl se va simti liber sa organizeze o competie pt candidatura la cest post, si atunci lucrurile se pot schimba radical. zic si io…

  Comentariu by Anonim — 8 decembrie 2015 @ 23:34

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress