MUNICIPIUL MANGALIA prin primar Radu Cristian, cu sediul în municipiul Mangalia, șos. Constanței, nr. 13, județul Constanța, titular al proiectului: EXECUȚIE ZONĂ PROMENADĂ “ȘOSEAUA CONSTANȚEI ZONA PIETONALĂ – PIAȚA REPUBLICII – ALEEA TEILOR” – ZONA 1- PIAȚA REPUBLICII ȘI PIETONAL COMERCIAL STR. CONSTANȚEI, propus a fi amplasat în municipiul Mangalia, Zona 1 – Piața Republicii și Pietonal Comercial str. Constanței, judetul Constanța, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Constanța: nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului.
Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, str. Unirii, nr. 23, Constanța, județul Constanța, zilnic, între orele 9-13, precum și la următoarea adresă de internet: http://apmct.anpm.ro
Publicul interesat poate înainta comentarii/ observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 5 zile de la data publicării prezentului anunț.
mangalia.ro
Interesant că „nu este necesară efectuarea evaluarii asupra impactului asupra mediului”. Și curios, intrucat radacinile teilor au fost deja retezate si cu siguranta copacii se vor usca in aceasta iarna. În primavară va fi o Alee a Teilor fara tei, la fel cum intreg orasul a ramas fara copaci!
Eu revin cu o nedumerire, referitoare la articolul cu Parcul Evergreen (unde sunt peste 100 de comentarii si nu are rost sa mai comentez si eu) si intreb: primarul are aviz de la Ministerul Culturii sa sape cu excavatoarele in necropola romano-bizantina?
În urma cu 15 ani, cand au fost construite blocurile ANL, au fost cercetate sute de morminte in acel perimetru. Poate primarul are aviz de la directoarea Casei de Cultura sa sape cu excavatoarele acele morminte din Parcul Evergreen, dar Directia Judeteana de Cultura și Comisia Nationala de Arheologie au cunostință de distrugerile de monumente arheologice care se petrec acolo, in aceste zile?
Pe mine, pentru fundatia unei case, m-au intarziat luni de zile cu avizele lor de la Constanta și de la Bucuresti… Oare consilierul Paul Foleanu, care locuieste intr-unul din acele blocuri ANL, nu s-a gandit sa-l intrebe pe primar, intr-o sedinta de consiliu, daca are avizul Ministerului Culturii sa sape cu buldozerele într-un cimitir antic?
Comentariu by INTREBARE — 8 decembrie 2015 @ 2:04
@1
Acolo a fost o groapă. o ştie toată lumea. Mai mult, nici macar nu au scos platforma de beton (fundaţia, mai precis) vechii construcţii, adică staţia de betoane. Totul se face pe umplutură, nu s-a săpat, din câte văd. Anterior a fost ditamai construcţia iar din punct de vedere al avizului, probabil că se consideră terenul descărcat de sarcină arheologică de la prima construcţie. Ar fi o explicaţie, ştiu că s-a mai procedat aşa în multe cazuri.
Comentariu by Vipera cu elice — 8 decembrie 2015 @ 5:53
dar cu zona oborului,zona baraci,marginea vestica a colonistiului ce facem? MERGETI TOTI DIN ADMINISTRATIE IN COMUNA PESTERA DIN JUDETUL CONSTANTA SI INVATATI CE INSEAMNA ADMINISTRATIE
Comentariu by vipera cu 2 elicii — 8 decembrie 2015 @ 19:07
intr-adevar, a fost o groapa acolo, dar nu pe toata suprafata noului psrc, iar constructiile vechi nu au afectat in totalitate terenul… sunt oase umane, vechi de mii de ani, imprastiate pe toata suprafata parcului, dar cine sa le vada, ca se lucreaza noaptea? directia judeteana de cultura si ministerul culturii inca nu stiu ca acolo se distrug morminte antice cu buldozerele si excavatoarele …
Comentariu by CAZ PENAL - DISTRUGERI DE MINUMENTE ARHEOLOGICE — 8 decembrie 2015 @ 21:25
http://www.replicaonline.ro/parlamentarii-au-facut-o-si-pe-asta-au-reglementat-numarul-de-caini-admis-la-stana-252066/
Comentariu by nabuco — 9 decembrie 2015 @ 13:37
@5 Interesant ca in acelasi timp cu postarea dvs,dincolo la psd-cauta… eu vorbeam de …lupi !
Comentariu by I.S — 9 decembrie 2015 @ 14:10