Mangalia – politica locală

5 decembrie 2015

Conducerea organizaţiei judeţene, convocată în şedinţă. Primari şi parlamentari de Constanţa, loviţi în plex de „decalogul” candidaţilor PNL

Filed under: PNL — lucian visa @ 8:33

Comisia de Unificare PNL a stabilit un „decalog” pentru candidaţii la alegerile din 2016. Criteriile care vor trebui să fie respectate de candidaţii PNL la alegerile locale şi parlamentare vizează lustraţia, traseismul politic, nepotismul, contractele şi relaţiile cu statul, falsul în declaraţii, stările de incompatibilitate şi conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidaţii la bugetul de stat, formele de plagiat şi problemele penale.

Criteriile vor fi transformate „într-un proiect de hotărâre pe care secretariatul îl va trimite organizaţiilor judeţene spre informare, urmând a fi adoptate prin decizia Consiliului Naţional în data de 11 decembrie”, a anunţat, în urmă cu câteva zile, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe. Între timp, în teritoriu au fost transmise criteriile, urmând ca membrii conducerilor judeţene să îşi poată exprima eventualele amendamente.

„Am primit toţi cei din conducerea PNL Constanţa lista cu cele 10 criterii şi am fost convocaţi sâmbătă, 5 decembrie, în şedinţă, pentru a depune eventuale amendamente. Vedem ulterior ce se aprobă în Consiliul Naţional din 11 noiembrie, dacă se aprobă”, ne-a declarat un liberal. Evident, deja există şi nemulţumiri legate de „decalog”, în sensul că unele persoane care îşi doresc să candideze se simt vizate: vorbim despre primari în funcţie, parlamentari şi nu numai, care au „colindat” mai multe partide. Parlamentarii cărora criteriile le-ar putea produce neplăceri sunt senatorul Christian Gigi Chiru şi Mihai Tararache.

Dintre primari, aceleaşi criterii ar putea aduce atingere viitorilor candidaţi la primăriile Costineşti, 23 August, Valu lui Traian, a mai arătat acelaşi liberal. De asemenea, nici „nepotismul” nu este un criteriu de neglijat. Cei vizaţi vor face lobby ca „decalogul” să fie modificat aşa încât să poată candida la localele din 2016.

Replica 05.12.2015

6 Comments

 1. Cei din vechiul PNL au făcut o statistică și au ajuns la concluzia că decalogul îi favorizează față de PDL-iști și l-au dat pe piață. O altă amabilitate sub centură.
  Referitor la primari, situația e cu totul alta. De exemplu, primarii din Costinești sau 23 August, citați în articol, pot să candideze pentru orice alt partid sau independenți și tot câștigă. Dacă PNL vrea ca în aceste comune să aibă consilieri și voturi la viitoarele parlamentare, atunci ciocu mic sau decalogul mic.
  O întrebare. Ce mai face distinsul deputat al colegiului 5 ? Se ascunde cumva în perioada dinaintea Crăciunului ? Nu apare să ne mai ceară votul ? La câte (nu) a făcut pentru urbea noastră parcă mai merită un mandat. La fel ca mincinosu.

  Comentariu by lucian visa — 5 decembrie 2015 @ 9:54

 2. Exista un astfel de deputat din partea pnl? Exista , insa dispretuieste electoratul la fel de mult ca prietenul lui care este vremelnic si nemeritat primar la Mangalia .

  Comentariu by Anonim — 5 decembrie 2015 @ 16:30

 3. Io vad explicatia mai simpla. se creeaza un nou partid in interiorul pnl care va fi condus de ciolos si va cuprinde numai „tehnocrati”.

  Comentariu by Anonim — 6 decembrie 2015 @ 9:02

 4. deputatul-coroana funerara ar trebui sa i se zica.doar la coroane apare in mangalia si nici atunci regulat.

  Comentariu by anonim — 6 decembrie 2015 @ 9:10

 5. Alina Gorghiu, copreşedinte PNL:„Da, PSD e prost, e hoţ, e corupt. Bun. Dar ce facem noi mai departe ca liberali?…”

  Uite şi răspunsul : http://www.evz.ro/vasile-blaga-pregateste-deja-terenul-pentru-preluarea-puterii-in-pnl-de-catre-echipa-lui-dacian-ciolos.html

  Comentariu by lucian visa — 6 decembrie 2015 @ 9:45

 6. „Loviti in plex” de-i doare-n cur : http://www.replicaonline.ro/decalogul-candidatilor-pnl-dezbatut-la-constanta-punctul-10-privind-problemele-penale-facut-harcea-parcea-251692/

  Comentariu by I.S — 6 decembrie 2015 @ 13:57

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress