Politica locală

24 noiembrie 2015

Aleşii locali din Mangalia nu au fost de acord cu un împrumut de 22 de milioane de lei

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 18:08

Aleşii locali au participat, astăzi,la o şedinţă ordinară în cadrul căreia s-au dezbătut mai multe proiecte de interes local. Unul dintre proiecte s-a referit la De asemenea, aleșii locali au mai supus aprobării un proiect de hotărâre privind emiterea acordului pentru intervenirea asupra domeniului public/privat, pentru realizarea unor investiții ale S.C. RAJA S.A. Constanța, la infrastructura de apă și apă uzată, în perioada 2014-2020.
În ceea ce priveşte un proiect privind contractarea unui împrumut în valoare de maximum 22.041.557 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 2/2015, acesta nu a trecut de votul majorităţii.

editiadesud.ro 24.11.2015

23 Comments

 1. Domnule Primar,Domnilor Consilieri,Domnule VISA, Sfinti Preoti,ETC,VA ROG SA REZOLVATI ZONA BARACI,O ZONA INFECTA PLINA DE BOLI,MIZERABILA IMPUTITA ,LOCUITORI DIN ZONA PARCA FAC PARTE DINTR-UN EXPERIMENT PENTRU IMUNITATE ,COPII SUNT EXPUSI LA BOLI ,CHIAR NU VA PASA ,ATI LASAT ZONA DE IZBELISTE,FACETI CEVA PENTRU OAMENI

  Comentariu by augustin serbu — 24 noiembrie 2015 @ 20:21

 2. Mai da ce te doare pe tine de aia de la baraci . Nu cumva esti vreun milog de la socialele de acolo ?

  Comentariu by Mihai — 24 noiembrie 2015 @ 21:02

 3. Oamenii aia trebuie sa faca ei singuri ceva pentru ei ! Vin moldovenii la noi in oras la DMHI si in 3 ani isi iau apartament fac rata la banci si se realizeaza si aia stau si joaca barbut si vor mocangeala. S a inventat MUNCA !!! in caz ca nu stiti.

  Comentariu by Dana — 24 noiembrie 2015 @ 21:03

 4. M-am uitat la mesajul milog de pe facebook pus de așa-zis-ul ales al urbei. Clamează faptul că nu i s-a votat împrumutul și să ne notăm atent cine a votat împotrivă. Am urmărit filmulețul postat de luminăția-sa și am costatat că microcefalul lipsește din peisaj. S-o fi cărat pe șantiere… că așa e el ocupat. Ce ai făcut măi, impusul lui pește, 3 ani și jumătate? Ți-ai schimbat șosetele prin străinătate și acum când vezi că toți te dezbracă de penele colorate cu care-ai fost înfofolit și apari ca un fomist în pragul disperării, speri cumva că te vom sprijini?

  Comentariu by Zoga — 24 noiembrie 2015 @ 21:43

 5. Pentru vineri la următoarea ședință cred ca va introduce din nou proiectul cu împrumutul pe ordinea de zi.
  Propun ca în sală de consiliu la acel moment să fim prezenți un număr impresionant de oameni sa-l m_im pe primar, sa-l alungăm din oras

  Comentariu by Anonim — 24 noiembrie 2015 @ 23:12

 6. PCT 5 Pentru afirmatia ta as propune sa ti e dea o diploma pe care scrie PROST si inca una ca poate o pierzi pe prima.

  Comentariu by Romica — 25 noiembrie 2015 @ 6:13

 7. Desi a fost respins pana acum de mai multe ori, proiectul imprumutului devastator pentru economia orasului si-a gasit iar locul pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local.
  Fortat de faptul ca nu apuca sa termine lucrarile celor patru proiecte cu finantare europeana, Radu Cristian impinge frenetic ideea ca un astfel de imprumut este absolut necesar.
  Ceea ce „uita” primarul sa comunice cetatenilor este faptul ca proiectele au fost incepute pe ultima suta de metri, si ca inca de la inceput era clar ca nu pot fi terminate in termenul-limita. Nerespectarea acestui termen atrage raspunderea financiara a municipalitatii prin neacordarea fondurilor necesare continuarii, iar in final, rambursarea sumelor primite de la Uniune.
  Ce alta explicatie poate exista pentru faptul ca asemenea proiecte de anvergura au fost incepute cu doar 5 luni inaintea expirarii termenului, decat cea electorala?
  In ce mod au fost atribuite contractele de executie pentru aceste lucrari? Care sunt firmele care le-au preluat, si ale cui sunt?
  Cum crede Radu Cristian ca orasul este de acord sa imprumute alti bani pentru finalizarea acestor proiecte, stiind ca si acestia se vor pierde?
  Exista un moment in care orasul trebuie sa isi contabilizeze pierderile si sa le opreasca, altfel intram in imposibilitate de plata. Un alt imprumut ar fi devastator, dar cui ii pasa daca dansul pleaca acasa in Constanta la anul, iar noi ramanem cu datorii.
  Vinovatii pentru aceasta situatie trebuie trasi la raspundere, nu incurajati. Nu exista proiecte majore finantate din fondurile publice, si totusi acestea nu mai exista. Unde ne sunt banii, domnule primar? De ce nu explicati oamenilor pe ce ati cheltuit banii orasului de ne cereti acum in mod frenetic acordul sa ne imprumutam?
  Vrem sa veniti cu acte doveditoare, iar daca ne convingeti ca suntem toti nebuni, iar dvs. corect, va vom vota si la anul! Asta inseamna campanie electorala, nu promisiuni desarte si fraze neterminate! Invatati sa pronuntati cuvintele limbii Romane pana la capat, nu ne lasati sa intuim ce ati vrut sa spuneti!
  Asteptam raspuns cu dovezi!

  Comentariu by Mangalia — 25 noiembrie 2015 @ 6:36

 8. Sa ne spuna marele primar si marea secretara boita cati bani au cheltuit pe contractele de asistenta juridica incheiate cu grimberg si care este procentul de paraindarat !

  Comentariu by xxx — 25 noiembrie 2015 @ 8:29

 9. 66%. Pe din trei. Grimberg ia doar o treime. Celelalte doua…

  Comentariu by yyy — 25 noiembrie 2015 @ 9:34

 10. Nu numai Primarul e vinovat,consilierii nu au stiut?Daca au stiut sau nu de ce au tacut pina acum?Nu cumva Primarul ii are la mina?

  Comentariu by doru — 25 noiembrie 2015 @ 10:10

 11. Uitati-va si in articolul de pe replicaonline in care primarul i-a facut mizerabili pe consilieri, edilul A PROMIS SI A GARANTAT ca pana la 31.12.2015 finalizeaza toate proiectele. A garantat prin declaratie publica acest lucru, deci consilierii de ce sa nu fi aprobat inceperea proiectelor ?
  Imprumutul nu e normal sa-l aprobe NIMENI atatat timp cat returnarea imprumutului se va face din banii cetatenilor. Sa aprobe imprumutul cand or sa-l restituie din banii lor.

  Comentariu by Anonymous — 25 noiembrie 2015 @ 10:19

 12. Şi uite aşa se adevereşte că promisiunile pompoase erau minciuni. Nu trebuia multă filozofie sau analiză matematică pentru a înţelege adevărul. Populimii i-a plăcut, a înghiţit şi acum trebuie musai să digere mizeria frumos ambalată a jumătăţelului impus.
  Spor la digerat stimaţi concetăţeni.
  Navetiştii se pregătesc asiduu să ne-o mai tragă odată. Au văzut că le ţine figura şi vor să o repete cu sau fără alifie.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 25 noiembrie 2015 @ 11:54

 13. @10. De unde sa stie consilierii de banii pentru avocati. Toate contractele si platile sunt facute exclusiv de executiv fara nici un fel de treaba cu consiliul local. Toate documentele poarta doar semnatura piticului ( sau Remulus daca-i prea gogonata) si a „madamei” Boita. Consiliul aproba doar bugetul la inceput de an pe care piticul il umfla de 3 ori prin rectificari pe parcursul anului si din sumele alea umflate cheltuie pe ce vor : spatii verzi ,avocati, avioane si altele. Pentru restul ,unde nu mananca asa gustos… n-au fost bani. ( Vezi strazi si utilitati in Dobrogea 1 si 2 bugetate in fiecare an de consiliu si nefacute ca nu sunt bani – s-au cheltuit pe sensul giratoriu )

  Comentariu by yyy — 25 noiembrie 2015 @ 15:24

 14. Piticul va incerca sa arunce toate nerealizarile lui in carca consiliului. Nu trebuie sa cadem in capcana asta. Se plange la toti oamenii cu probleme nerezolvate ca sunt consilierii de vina. Consiliul poate vota doar ce este pe ordinea de zi. Daca primarul nu initiaza proiectele sau le initiaza cu vicii consiliul nu poate vota. N-or fi toti consilierii fete mari dar hai sa-i acuzam doar pentru proiectele initiate si pe care nu le-au votat. Nu mai puneti botul la plangacios care va scoate vinovat pe oricine in orice situatie doar sa scape el cu fata curata. Primii o sa-i sacrifice pe Romulus si pe Boita ca de-aia i-a pus sa semneze toate jafurile.

  Comentariu by Anonim — 25 noiembrie 2015 @ 15:36

 15. Am văzut în filmul şedinţei cum şefa de la taxe, Simona Ciocănel (care dădea relaţii despre împrumut), se răstea la consilierii cârcotaşi care tot îi puneau întrebări. Nu obscene, ci pertinente.

  Comentariu by lucian visa — 26 noiembrie 2015 @ 17:40

 16. Încep discuția prin a va spune ca resping cu indignare modalitatea prin care dvs domnule visa alegeți să faceți campanie unui om devenit istorie.
  Va cer să publicați ip-urile celor care prin comentariile lor aduc defăimare instituției pe care o conducem, în caz contrar mă văd nevoit să va acționez în judecată. Astăzi, împreună cu city manager Romulus Dumitrana am fost personal la domnisoara in cauza cu autoturismul avariat și am constatat ca acel auto putea fi împins cu ușurință de doua persoane astfel încât să nu rămână blocat în șanț. Nu trebuia stimabililor decât puțină voința. Să arunci cu noroi și să nu faci nimic să îndrepți lucrurile este foarte ușor, dar haideți împreună să construim pentru oraș, numai împreună putem să realizăm ceea ce nu s-a realizat în ultimii 20 ani. Nu cerem decât să ne lăsați să facem ce știm fiecare mai bine: să contribuim la evoluția orașului, și așa cum ăți dat girul în 2012 să acceptați schimbarea, așa va cerem și în 2016 să continuam ceea ce am început.
  Despre cât de bine sunt făcute sau nu lucrurile putem pune multă cerneală pe hârtie.
  Avem nevoie de 8 ani în care să va demonstram priceperea și să se vadă rezultate.
  Va aștept la birou în clădirea serviciului social în fiecare dimineață începând cu oră 10 și până la închiderea programului la 15 să găsim împreună soluții.
  Va mulțumesc pentru intelegere
  Comentariu by Stamate Claudiu — noiembrie 26, 2015 @ 9:11 pm

  Comentariu by Asa vrea voturi Radu Cristian — 29 noiembrie 2015 @ 16:52

 17. Fără niciun dubiu, comentariul de mai sus nu e scris de Claudiu Stamate. Nu sunt de acord să vă luaţi identitatea nimănui. Dacă ei nu joacă cinstit, nu înseamnă că şi noi trebuie să facem la fel.

  Comentariu by lucian visa — 29 noiembrie 2015 @ 17:50

 18. De ce spuneti asta, sper ca nu va referiti la faptul ca a fost copiat si retransmis de altcineva.

  Comentariu by Anonim — 29 noiembrie 2015 @ 17:59

 19. Pentru că tu l-ai scris. Ai mai semnat şi cu nickname-ul Asa vrea voturi Radu Cristian. Chiar dacă sunt de acord cu multe din ce ai scris, nu pot fi de acord să furi identitatea altcuiva.

  Comentariu by lucian visa — 29 noiembrie 2015 @ 18:01

 20. Nimeni, n-a luat identitatea nimănui, pur si simplu citeam sute de comentarii si ma minunam.Parerea mea asta este, pare stilul lui, nu contează deloc daca el sau cineva a semnat cu numele lui, e deranjat sa-i vad cum
  amenință, sau cum
  Fac misto.Daca comentariul meu a fost interpretat altfel…ma las de meserie.

  Comentariu by Anonim — 29 noiembrie 2015 @ 18:04

 21. Eu, niciodată, n-as face misto de dumneavoastră, chiar daca nu sunt un fan al administrației actuale.Presupunerea dumneavoastră nu este corecta. Sunt mulți care citesc, dau share, iși spun părerea, nu citesc cand e cald articolul si se minuneaza.Ma deranjau comentariile astea subtile care sunau a campanie.Din punctul meu de vedere, puteți crede ce doriți dar nu cred ca puteți spune ce doriți, mai ales ca nu este adevărat.Haideti acum sa găsim
  vinovați pentru greșeala cuiva.Pe mine nu ma sperie administrația si angajații ei si ma exprim liner.N-o sa mai comentez nimic, niciodata, sa nu fiu eu motivul prin care se disculpa cel care a postat.Sunt profund dezamăgit.

  Comentariu by Anonim — 29 noiembrie 2015 @ 18:22

 22. DAIA NU MAI PLOUA CA NU MAI ESTI TU PE BOLG.UN BOUMAI PUTIN

  Comentariu by S.C — 29 noiembrie 2015 @ 19:40

 23. @21-Am doua intrebari:1.Cand credeti ca Paul Foleanu a vorbit cinstit despre termenul pana la care se pierd banii europeni,la Replica sau la Telegraf ? Dl Visa le-a postat pe amandoua aici.2 Cand dl Visa a anuntat ca Dumitrana s-a dus de dimineata la locul faptei nu a spus ca acolo a mai fost cineva pe care Larisa sa-l fi recunoscut ca fiind Stamate. Asta a reiesit dupa „diversiunea” cu aceasta postare. Cine credeti ca a stiut de la inceput ca acolo nu a fost Stamate …si s-a folost de confuzia care s-a creat ? …..Am urmarit conturile de facebook ale implicatilor civili,neimplicati politic in aceasta sesizare,dar si a acelor politici si cu timpul(ora) de postare. Pentru mine a fost lamuritor………………………….@19-Ieri dl Visa ati postat asta:” E greu ca justiţia să finalizeze vreun dosar al lui Iorguş până la alegeri. Legal va putea să candideze. O va face sau nu, nu ştiu. Cred că la alegeri cu un singur tur, Iorguş ar putea câştiga. La două tururi, cu un alt candidat decât mincinosu, nu. S-ar putea ca până la alegeri nici mincinosu să nu mai poată candida.
  Problema e că suntem la al treilea vot negativ consecutiv.
  Comentariu by lucian visa — noiembrie 28, 2015 @ 7:27 pm….Personal sunt absolut de acord si mai mult am atentionat de alegerile intrun tur.In prima faza pe aici au actionat soldateii si am vazut ca nu i-a descurajat atentionarea mea. Ba, au aparut si locotenentii la bataie ! E clar ca si ai lui Radu si ai lui Iorgus(?) stiu ca au o sansa numai asa,in lupta unul cu altul,discreditandu-se reciproc ! ALT CANDIDAT ESTE EXCLUS ! Ei si aici e o problema…mie mi se pare deja vu ! Pentru care dle Visa am si pentru dvs o intrebare. Mai sus ati spus : „Dacă ei nu joacă cinstit, nu înseamnă că şi noi trebuie să facem la fel.” Ca unul care sufla in iaurt cu sustinerea unui alt candidat decat cei, cu care ne-am lamurit ca se bat intre ei pe ciolan-va intreb nu cine sunt ei(mincinosii) si cine suntem noi…ci altceva : Are loc vreodata o alta persoana p’aci,sa-si faca campanie…sau se denigreze si pe unu si pe celalalt?(chiar si sub anonimat-diversiune!) Si mai am ceva de spus: In perioada cand Tusac ne lasa in frig si santaja consilierii am avut o discutie in pauza unei sedinte cu Paul Foleanu pe care l-am felicitat ca se intrezarea pentru el…colegiul 5.Intre timp,lui Paul ,baiat muncitor si combativ i s-a aratat degetul gros intre aratator si mijlociu…bine ridicat ! Nu vi se pare ca va pati la fel ? Insa ar fi altceva daca Iorgus ar iesi acum si i-ar ridica mainile lui Paul ! Ar fi sigur…primar!

  Comentariu by I.S — 29 noiembrie 2015 @ 19:42

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress