Mangalia – politica locală

4 noiembrie 2015

Scrisoare deschisă catre Penibil Întaiul, preafericit fără motiv

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 19:07

Draga Dane,

Am auzit ca te-ai enervat. Da iarta-ma ca ma adresez la persoana I, nu pot sa vorbesc respectuos cu toti angajatii. Da, cu angajatii. Ca si daca ei un leu din taxele mele, esti la mine pe mosie.

Si esti un angajat obraznic, care te oțărăști la mine cand iti zic sa-ti faci treaba.

Care e treaba ta si ce drept am sa te invat desi n-am pus mana pe terfeloage sa stiu de ce canti pe nas trei strofe in loc de doua, pe care oricum nu le inteleg, care oricum fac parte dintr-un rit bizantin ridicol si lipsit de continut?

Treaba mea e sa fiu cetatean si a matale e sa indrumi institutia publica pe care o conduci in folosul celor care iti platesc salariul si confortul si ifosele.

Dar ce inseamna asta? Inseamna ca in loc sa punem noi mana pe cartile tale ferecate in argint, sa deschizi matale cartile noastre. Sa citesti si alte carti, scrise in ultimii 200 de ani, nu in primii 200. Sa citesti, sa faci conspect si sa te pui la punct cu rolul Bisericii intr-o societate care nu vrea sa se intoarca in Evul Mediu, unde ai duce-o tu dac-ai putea.

Ce trebuie sa inveti, deci, domnule Ciobotea, CEO al BOR S.A.?

Sa te porti. Sa justifici banii. Sa incetezi sa folosesti institutia matale in scop politic. Sa ne slabesti cu misticismul in scoli (ca aia nu e religie ce ai pus tu in manual, e publicitate la serviciile firmei tale).

Si sa te mai uiti si la tinerii care te contesta, nu doar la babele care iti pupa poala.

Ai mai putea invata si ce e crestinismul, daca tot suntem pe subiect. Crestinismul nu e un rit, e sensul spiritual al umanitatii. Spre deosebire de tine, crestinismul poate trai fara biserica. Tu nu.

Crestinismul a rezistat in saracie si prigoana ca sa dea umanitatii un sens. Si sensul ala nu e, cum crezi tu, sa facem palate popilor si sa pupam oasele aratate de ei cu degetul murdar de la atata numarat bancnote.

Sensul crestinismului e iubirea fata de ceilalti, spusa in cuvinte putine si exprimata in fiecare zi in multe fapte. Iar aici, matale esti nul. Cu multe zerouri, cam cat alea de la Catedrala.

Tocmai de aceea, Romania, ca si Biserica ei au impreuna nevoie de un Martin Luther. De o reforma. Nu de un Daniel cocotat cu voie de la stapanire pe masinaria de linistit multimea.

Si poate, impreuna, au nevoie de ceva ce iti lipseste cumplit si stii si tu si de aia nu iesi niciodata in public.

De ceva ce e in Biblie, dar a disparut complet din viata noastra.

Se numeste HAR si nu vine ca optional nici macar la versiunea limuzina de la Audi.

lucianmandruta.com

23 Comments

 1. Acest individ cu aere de VIP ne invata pe noi cum e cu crestinismul !! Auzi, sa nu mai pupam oase ! Un atac la adresa Bisericii cum nu s-a mai intalnit decat in comunism. Vorbeste de saracie dar are yacht cu care face voiaje internationale…Furtunile pe Marea Neagra sunt foarte periculoase si in caz de pericol cui credeti ca se va ruga sa scape cu viata ? Cu cele Sfinte nu e de gluma, nu poti face misto de Biserica la nesfarsit…Domnule Visa, nu mai postati asa ceva ca va pierdeti cititorii acestui blog. Asta e parerea mea.

  Comentariu by Nemo — 4 noiembrie 2015 @ 21:05

 2. REVENDICĂRI
  1. Votul parlamentarilor să fie public – fiecare alegător care dorește , să poată ști cum a votat cel ce-l reprezintă, cel votat
  2. Crearea posibilității demiterii-înlocuirii de către alegători a celui ales înainte de terminarea mandatului
  3. Indemnizația (salariul) parlamentarului să fie calculată după o formulă de genul:
  Indemnizație = (salariul mediu din agricultură + salariu mediu din industrie + salariul mediu din administrație + pensia medie)/4, scade unul din parametri să scadă și indemnizația parlamentarului (legi proaste, aplicare proastă), crește unul să crească și indemnizația (legi bune, măsuri eficiente) – specialiști în finanțe-economie să se pronunțe
  4. Indemnizația președintelui să fie calculată funcție de indemnizația parlamentarului – de exemplu să fie NxIndemnizație parlamentar (coeficientul N = 1,25 sau 1,75 sau 3 sau 7 … stabilit și fix)
  5. Numărul de parlamentari să nu fie un număr fix (modificabil prin lege) ci calculat funcție de recensământ prin reprezentare pe județ/sectoare, de genul 1/100.000 la deputați și 1/200.000 la senatori (ar rezulta în prezent 196 deputați și 78 de senatori = 274 de parlamentari) – scade populația (politici demografice proaste) scade și numărul de parlamentari și invers; cifrele de la recensământ pot fi ținute la zi, cu până o lună înainte de alegeri, prin adăugarea/scoaterea din sistem a noilor născuți/decedaților
  6. Atribuții diferențiate camera deputaților-senat – senatul cameră decizională (se impune un mod de alege oameni de o competență dovedită)
  7. Beneficiile suplimentare ale funcțiilor parlamentare să fie stabilite odată și nemodificabile
  8. Egalizarea duratei mandatului de parlamentar cu cel de președinte – alegeri simultane
  9. Sancționarea absenței nemotivate din parlament la fel cu cea oricărui muncitor
  10. Odată stabilite cele de mai sus, interzicerea modificării lor – posibil doar prin referendum
  11. Responsabilizarea și sancționarea parlamentarilor prin urmărirea rezultatelor acțiunii votului lor – de exemplu (banal): Legea nr. 1/2006 a educației Art. 358 „(3) Metodologia de înființare, organizare, funcționare și finanțare a Muzeului Național al Științei se stabilește prin hotărâre a Guvernului, în termen de maximum 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi.” Toți care au votat -ori au greșit termenul ori nu este executat de guvernul pe care îl susțin- să plătească într-un fel.
  Completați cu altele …..

  PS Nemo frate ! Dacă e bogat (cum spui) dar din muncă cinstită, nu din FURT, cerșală sau POMANĂ nu văd ce e deranjant ! Cât despre „libera exprimare” ce să mai zicem ? Să-l îndemn pe domnul Vișa să vă șteargă postările ? Asta e părerea mea ! Apropo, cu câți bani a contribuit la ajutorarea nenorociților ? Au renunțat la vreo taxă de înmormântare ? Ai date ?

  Comentariu by Hâtru — 4 noiembrie 2015 @ 23:01

 3. ptr.1.Observati ca LMandruta se adreseaza lui Daniel Ciobotea si nu bisericii ca institutie sfanta si sa va dau un exemplu; Un fiu sau fiica se intoarce din strainatate sa-si vada parintii dupa ani dar se cazeaza la hotel si nu la casa parinteasca.Sigur trezeste supararea parintilor, asa si in cele de mai sus, adica daca mergem la biserica mergem in casa lui dumnezeu si nu la preot asa ca Mandruta daca are ceva de reprosat ii reproseaza lui D Ciobotea si nu bisericii.

  Comentariu by MARIAN IORGA — 5 noiembrie 2015 @ 7:30

 4. Pt.1
  Aseară, în ţară, s-a strigat ”vrem spitale, nu catedrale” !
  Cine vrea să se uite aici, bine, cine nu, are o largă gamă se site-uri locale care nu deranjează pe nimeni.

  Din păcate am rămas singurul opozant public din Mangalia. E cam puțin chiar și pentru Mangalia.

  Comentariu by lucian visa — 5 noiembrie 2015 @ 7:37

 5. Non multa, sed multum !

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 5 noiembrie 2015 @ 7:52

 6. Pt. nr. 1 – Nemo.

  Te rog să răspunzi la următoarele întrebări:
  1. cum de puteau respira, trăi, munci oamenii înainte de inventarea creştinismului, în sec. II-III en?

  2. Cum de au supravieţuit oamenii acum 3000 de ani (grecii+cretanii), aum 5000 de ani egiptenii+piramidele, acum 10.000 de ani (mesopotamienii+Gobekli Tepe) care nu ştiau că „nu poti face misto de Biserica la nesfarsit”?

  3. Dă-ne un exemplu de consistenţă (sau de consecvenţă) a presupuselor acţiuni divine. Ai măcar UN exemplu?

  Comentariu by Vipera cu elice — 5 noiembrie 2015 @ 7:53

 7. Dl Visa poate nu sunteti chiar singurul opozant dar sunteti printre putinii care nu sunt anonimi.

  Comentariu by grama cornel — 5 noiembrie 2015 @ 9:30

 8. http://m.activenews.ro/stiri-social/Sa-luam-aminte-126408

  Comentariu by Nemo — 5 noiembrie 2015 @ 11:31

 9. http://24ph.ro/2015/11/04/autodenunt/

  Comentariu by Nemo — 5 noiembrie 2015 @ 12:26

 10. ptr. 8:
  Întru totul de acord cu „Să luăm aminte” dar ce te faci cu nelimitata lăcomie, opulenţă sfidătoare afişată de toată liota purtătoare de patrafir ?
  Cele câteva excepţii sunt anihilate de majoritarii nesătui, obraznici care au drept ţel divin umflarea burţii proprii şi prosteala pe faţă, fără discernământ a turmei parohiale. A nu se confunda crdinţa în creator cu bazmele evreieşti ridicate la rang de lege de o mână de speculanţi isteţi.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 5 noiembrie 2015 @ 12:47

 11. http://www.cotidianul.ro/protestatari-toate-partidele-aceeasi-mizerie-270849/

  Comentariu by nabuco — 5 noiembrie 2015 @ 13:24

 12. Pt.7
  Am spus opozant public. Ştiu că sunt mulţi opozanţi, dar faptul că nu ies public duc la actuala stare de fapt din Mangalia. Dacă aveam o societate civilă după 2000 şi-l ţineam pe Iorguş din scurt, acum Mangalia ar fi fost mult mai sus. Iar primar ar fi fost tot el.
  La scară naţională s-a întâmplat cam la fel. Ne-am mulţumit cu criticile jurnaliştilor şi am dormit. Acum ne-am trezit, dar nu văd soluţie rapidă. Ce să schimbăm, golanii de la PSD cu cei din PNL ? În mare sunt la fel. Mai mult, au făcut guverne comune.

  Pt.8
  Ai dreptate.

  Comentariu by lucian visa — 5 noiembrie 2015 @ 15:49

 13. http://www.tolo.ro/2015/11/05/in-2014-cind-a-fost-controlat-colectiv-inspectorii-de-la-pompieri-cereau-sponsorizari-de-la-cei-pe-care-ii-controlau-chiar-si-drapelul-cu-fir-de-aur-al-unitatii-a-fost-platit-din/

  Comentariu by nabuco — 5 noiembrie 2015 @ 16:59

 14. Pt. #12
  http://www.cotidianul.ro/partidele-facebook-si-colectiv-caricaturizeaza-ideea-de-societate-civila-270883/
  … se tiparesc deja „certificate de colectivist”?

  Comentariu by nabuco — 5 noiembrie 2015 @ 17:14

 15. Asistăm la o mişcare „anarhică” bine dirijată, care deja prin atacul asupra BOR are în plan două direcţii clare: dirijarea energiei masei manipulate spre o ţintă laterală (cum bine observa un prieten, sloganul „Vrem spitale, nu catedrale” succede celui de acum 25 de ani al FSN, „Noi muncim, nu gândim”) şi, mai ales, este urmărită distrugerea unităţii poporului, pentru că marea masă de credinciosi nu se va regăsi în niciun caz reprezentată de aceste porniri neobolsevice.

  Nu am văzut niciodată în imagini de arhivă din perioada comunistă atroce a anilor ’50 oameni care să huiduie când trec pe lângă biserică, aşa cum am văzut în imagini aseară, chiar în Iaşi, când câţiva demenţi au început circul lor demonic exact când treceau pe lângă biserica mănăstirii Trei Ierarhi, un simbol de credinţă şi un monument de cultură unic în Europa, ctitorit de domnitorul Vasile Lupu.

  În fond, forţele care dirijează aceste comportamente gregare şi care folosesc, e clar asta, experţi în psihologie şi sociologie, mai ales în mass media şi pe facebook, iar în stradă au activiști pregătiți, știu foarte bine că fără Biserică acest popor va fi transformat imediat în populaţie, o masă de manevră pe care poţi face absolut orice experiment social.

  Biserica și Familia sunt cele două ținte principale ale ideologilor Noii Ordini Mondiale. Nu mai e cazul sa explic motivele. (Revoluţie cu voie de la poliţia globalistă-Iulian Capsali)

  Comentariu by Anonim — 6 noiembrie 2015 @ 1:48

 16. BOR împreună cu voi, preoții care va simțiți obligați sa scrieți pe bloguri, nu conștientizează ce se întâmplă în jur. Acel fatidic „slujba nu se tine la club” a fost picătura care a umplut paharul cu nesimțiri pe care slujbașii BOR le practica cu nonșalanță. Poate nu ar fi deranjant dacă BOR s-a finanța din veniturile proprii…oricum concluzia este ca dispariția organizației BOR (pentru ca altceva nu este) este un fenomen care nu mai poate fi oprit. Religia a suplinit intotdeauna lipsa educatiei dar se pare ca cele doua nu pot conviețui în forma actuală.

  Comentariu by Anonim — 6 noiembrie 2015 @ 6:07

 17. Pt. #16
  Ai dreptate.
  https://www.youtube.com/watch?v=J7E4jKaIjRo

  Comentariu by nabuco — 6 noiembrie 2015 @ 13:13

 18. Deschide geamul masinii de lux,parintele inalt preafericit,opreste coloana cu girofar…sa nu sperii pe amaratii,carora li s-a taiat felia… pentru mareata catedrala ! Casca ochii la pozele astea si intreaba-te in fata lui Dumnezeu daca esti vinovat cu ceva,sau daca poti face ceva pentru ei ! http://www.dailymail.co.uk/news/article-3306879/The-underground-orphans-Romania-survived-country-s-notorious-children-s-homes-Eighties-live-SEWERS-drug-addiction-norm.html

  Comentariu by I.S — 6 noiembrie 2015 @ 18:44

 19. Aceeaşi reţetă de manipulare prin sofisme din categoria „Vrem spitale, nu catedrale”, care leagă sula cu prefectura prin canalul de puternic impact emoţional în care se varsă toate umorile şi puroaiele provenind din cei 26 de ani de nedreptate socială, având rolul (impactul emoţional)de a face by pass peste cenzura raţiunii. Cât de prost să fii ca să crezi că de-aia nu-s suficiente spitale (pentru care se alocă 50 de miliarde anual) pentru că BOR primeşte 60 de milioane. Cumva Biserica manageriază caşcavalul din sistemul sanitar care s-a multiplicat de 4 ori în ultimii ani doar ca să fie tot de 4 ori furat mai mult? Biserica e cauza apariţiei celor care trăiesc prin canale? De rădăcina istoriei neamului ne-au rupt unii ca Lucian Boia, de sănătatea normalităţii şi a familiei s-a lucrat prin legi, oengeuri, presă, premii etc., bogăţiile ţării, industria şi agricultura ştiţi foarte bine cine şi ce a făcut cu ele. A mai rămas o singură rădăcină/liant de smuls -sufl(et)ul creştin pentru ca România să fie îngenuncheată definitiv. Reacţia patriarhului a fost una „preanefericită”, pentru care şi-a cerut iertare. Biserica trebuie să facă multe schimbări în partea ei instituţională, ierarhică, coruptă într-o măsură îngrijorătoare. Dar nu arunci odată cu apa murdară şi copilul. Poetul Ioan Alexandru spunea în Piaţa Universităţii în 1990 că „Popoarele care nu se mai pot ruga DISPAR DIN ISTORIE”. Soros şi păpuşarii asta doresc. Văd că-i ajutăm cu mânecile suflecate…

  Comentariu by Anonim — 9 noiembrie 2015 @ 0:16

 20. Şi Statul Islamic e un mare apărător al religiei. Dacă o creştină nu e virgină, atunci pentru purificarea ei, e nevoie ca zece islamici s-o violeze şi e ca nouă.
  Dacă în Arabia Saudită, stat religios, o femeie e violată, atunci e condamnată pentru adulter.
  Sinucigaşii din atentatele cu bombe sunt îndoctrinaţi că vor avea parte în rai de mai multe virgine.
  Dar să nu uităm şi de Inchiziţia creştină şi de rafinata lor cultură a torturii.
  Dacă-l mai vezi şi pe Ion Iliescu, de Paşti cu lumânarea în mână, atunci le-ai văzut pe toate.

  Religie 100 %.

  Comentariu by lucian visa — 9 noiembrie 2015 @ 18:19

 21. Inchiziţia a fost exclusiv catolică, iar între Islam şi Ortodoxie diferenţa e suficient de mare ca să nu încapă nici măcar în acelaşi ocean, darămite în aceeaşi oală (şi încă „de noapte”, după cum o prezentaţi).Cât despre Iliescu… „şi demonii cred şi se cutremură” (Iacov 2:19), dar n-au nici smerenie, nici pocăinţă… „Unii ca aceştia sunt apostoli mincinoşi, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos. Nu este de mirare, deoarece însuşi satana se preface în înger al luminii.”(2 Cor. 11:13-1) Iliescu e un criminal în libertate, încă nejudecat.

  Comentariu by Anonim — 9 noiembrie 2015 @ 20:24

 22. https://www.facebook.com/Iulian.Bracau/videos/971592992910864/

  Comentariu by Anonim — 9 noiembrie 2015 @ 22:55

 23. http://www.replicaonline.ro/batuta-crunt-pentru-ca-a-jucat-rolul-unei-prostituate-247849/

  Comentariu by lucian visa — 11 noiembrie 2015 @ 18:01

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress