Mangalia – politica locală

23 octombrie 2015

Alocaţie de hrană majorată pentru poliţiştii locali

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 11:19

Poliţiştii locali din Mangalia au fost cadorisiţi, recent, cu un supliment financiar destinat hranei zilnice. În urma unei decizii a Consiliului Local, luate în baza Ordinului de ministru nr. 776, începând cu această lună alocaţia de hrană va creşte semnificativ. Potrivit directorului executiv al Poliţiei Locale Mangalia, această alocaţie creşte de la 25 la 32 de lei, iar în unele cazuri chiar şi la 37 de lei pe fiecare zi calendaristică. Mihai Angelescu, directorul Poliţiei Locale Mangalia spune că norma de hrană pentru angajaţii pe care îi are în subordine a fost decisă, pentru prima oară, în luna martie a acestui an. Şeful poliţiştilor locali afirmă că, potrivit Ordinului 776, personalul contractual (paznicii) va rămâne cu norma anterioară, de 25 de lei pe zi. Toţi ceilalţi angajaţi, vor avea câte 32 de lei pe fiecare zi calendaristică, iar angajaţii organizaţi în ture vor beneficia de un supliment zilnic de 5 lei.

Potrivit legii, în fiecare localitate trebuie să existe câte un poliţist local la fiecare o mie de cetăţeni. „La ora actuală Poliţia Locală Mangalia are 36 de angajaţi, dintre care trei pe funcţii de conducere. Sperăm ca, de la anul, să mai putem angaja alţi patru poliţişti locali, întrucât Mangalia are circa 43.000 de locuitori”.

În prezent, Poliţia Locală Mangalia este una dintre instituţiile publice ce aduce sume importante la bugetul local: „Toate amenzile date de angajaţii noştri se constituie venituri la bugetul local. Estimativ, media lunară a sancţiunilor aplicate de poliţişti este de 25.000 de lei, însă gradul de încasare este de circa 50%. Cele mai mari probleme le avem la circulaţia rutieră, alături de disciplina în construcţii. Există foarte multe case ridicate fără autorizaţie de construcţie, ilegal, acestea constituind un real pericol pentru locatarii lor”.

editiadesud.ro

5 Comments

 1. atentie tov directo- ptr zilele cu intemperii sa nu-i scoateti afara dar sa le lasati banii;
  -poate ii invatati pe toti sa scrie si sa vorbeasca
  – si cu cei ce au un al doilea serviciu, avind in vedere statutul de functionar public- cum ramine????

  Comentariu by zek — 23 octombrie 2015 @ 18:00

 2. Zek , ia citeste putin legea functionarului si o sa vezi cum ramane. Si apropos vezi ca mai e o lege in sensul asta. Muta ti putin colimatorul spre politistul de la circulatie cand e cu scoala de soferi sa intelegi mai bine. Ca nu prea fac treaba aruncand pisica a altceva. Totusi , pe langa angajate pe baza de birdie , si analfabeti mai sunt si unii care isi fac datoria pe acolo.

  Comentariu by Sanda — 24 octombrie 2015 @ 1:25

 3. Alte putori analfabeti care traiesc pe spatele nostru.Majoritatea nici nu locuiesc in Mangalia ,alti veniti din santierul naval si femei de servicii.

  Comentariu by ion — 25 octombrie 2015 @ 14:19

 4. ptr 2-da, probabil ca faci referire la cei ce-si plimba sezuturile in masini pe banii contribuabilului..
  in afara de amenzi date pe baza de poze, la turisti, nominalizeaza o masina parcata sau stationata in zona bulevard, amendat..
  sau un sofer de la metropolitan , amendat ptr ca face curat in masina, in statie. mizeria, bineinteles, jos..
  Stii de ce e bine de voi???Ptr ca lumea nu pre stie de existenta voastra si ce atributii aveti…

  Comentariu by zek — 25 octombrie 2015 @ 18:46

 5. http://www.replicaonline.ro/unpr-predoiu-si-gorghiu-aveau-numai-laude-la-adresa-lui-oprea-acum-isi-arata-adevarata-fata-245364/

  Comentariu by nabuco — 26 octombrie 2015 @ 17:59

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress