Mangalia – politica locală

19 octombrie 2015

Noi măsuri de protecție socială la Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:22

Comunicat de presă

    Consiliul Local Mangalia a votat, vineri, în cadrul unei şedinţe ordinare, o serie de măsuri sociale, în sprijinul mai multor categorii de persoane. Astfel, consilierii au aprobat un proiect iniţiat de primarul Radu Cristian, privind acordarea recompenselor finaciare pentru persoanele care împlinesc 75, 95 și 100 de ani,  în completarea unei hotărâri anterioare a CL care premia, pană acum, împlinirea vârstelor de 70, 80, 85 și 90 de ani. În aceeaşi şedinţă s-a aprobat prelungirea  de la 30 septembrie la 15 decembrie 2015 a termenului de scutire la plata majorărilor de întârziere și a penalităţilor aplicate persoanelor fizice care au datorii la bugetul local. De asemenea, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre referitor la acordarea de burse pentru mai multe categorii de elevi. Olimpicii naţionali şi internaţionali vor primi burse de performanţă, iar elevii cu medii peste 8.50 și media 10 la purtare, vor primi burse de merit. Conform noii legislaţii în domeniu, se mai acordă burse sociale şi burse de studiu elevilor provenți din familii defavorizate. Cuantumul burselor este cuprins între 50 şi 80 de lei, pe lună. Un alt proiect votat de aleşii locali prevede trecerea centralelor termice de la școli și blocurile ANL, de la combustibilul lichid ușor, la alimentarea cu gaze naturale. În acest sens, edilul Radu Cristian a declarat că „din economia care se va face la  bugetul local se vor acorda ajutoare de încălzire pentru persoane defavorizate şi locuitori de la case, care folosesc sobe cu lemne, numărul total de beneficiari fiind de aproximativ 2000 de familii şi persoane singure.”

16 octombrie 2015                            Biroul de presă

mangalia.ro

15 Comments

 1. Am mai întrebat odată, poate acum cineva ne răspunde. Câţi olimpici naţionali sau internaţionali are Mangalia ? Are vreunul ?

  Comentariu by lucian visa — 19 octombrie 2015 @ 17:25

 2. Pe cand Radu Cristian juca fotbal cu pretenarii si nu lua treapta a doua, avea colegi de la clase paralele olimpici nationali in toti anii de liceu. Azi sunt umiliti de … Radu Cristian.
  Ghici cine?????
  Probabil uraste si olimpicii de azi. Nu va castiga voturi de la parintii lor pentru ca nu e respectat. De nimeni-nici de parinti, nici de profesorii din Mangalia.

  Comentariu by Anonim — 19 octombrie 2015 @ 17:42

 3. Ba greşeşti, deja are multe, multe voturi în CL de la fostul său profesor de chimie Mazâlu, ridicător de mână pentru aprobarea tuturor proiectelor propuse de Iorguş, Tusac şi Radu. În 2012, Mazâlu ne spunea că nu-şi amintea că l-a avut elev, aşa de mult l-a marcat personalitatea mincinosului.

  Apropo, în Saturn, strada cu numele Profesorului are asfaltul zob !!! Bine că avem cercuri la intrare.

  Comentariu by lucian visa — 19 octombrie 2015 @ 18:24

 4. o sa va spun eu cu cine sa votati voi aia care munciti ca prostii sa se incalzeasca puturosii si sa platiti cadoul lui tataie si al lui mamaie care traieste mult ( ca a dus-o bine ) , mai asteptati putin

  Comentariu by Alin — 19 octombrie 2015 @ 19:03

 5. Dă bani ca doar nu dă de la el!
  Ce facem cei care am trecut de vârsta şcolii, nu suntem nici în prag de 70 sau …. 100 ani dar muncim şi plătim impozite la timp (ca fraierii, că cei ce n-au plătiti sunt scutiţi de penalităţi, mai nou, până la 15 decembrie), cei care nu găsim de lucru în Mangalia(unde plătim impozite ca fraierii) şi facem navete unii chiar pe banii noştri, cei care nu cerem nimic şi suntem civilizaţi (poate am avut 10 la purtare fără să fim „mituiţi”), ce care nu suntem defavorizaţi şi nici nu ne încălzim cu lemne?

  Comentariu by Vipera cu elice — 19 octombrie 2015 @ 19:17

 6. Să fi început campania electorală ?

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 19 octombrie 2015 @ 19:41

 7. O campanie DISPERATA! Si e numai inceputul… Trebuie sa apara doar un Johannis … si Radu e istorie…

  Comentariu by anonim — 19 octombrie 2015 @ 20:17

 8. Pt 6: Nu a început. Așteptăm cu mare drag și speranță să înceapă! Ne păstrăm, mânca-i-ar tata pe ei de impuși, navetiști, profitori, nesimțiți, șpăgari, puși pe funcții fără să îndeplinească condițiile legale, nepregătiți, bădărani, arțăgoși, mincinoși….. și puteți completa! O pleavă îmbibată cu grăsimea scârboasă a parvenirii.

  Comentariu by Zoga — 19 octombrie 2015 @ 20:38

 9. Nu înțeleg totuși, câți olimpici avem ?

  Comentariu by . — 20 octombrie 2015 @ 9:21

 10. Mai piticut mincinos, cum treci tu centralele de la ANL-uri pe gaz acum cand trebuie sa pleci? Parca nu se puteau trece pe gaz, asa spusesi, maaa piticutule, ca centralele fiind la subsol nu pot fi ma jos decat tevile. Acum se poate,ma „pantalonasi stramti”.

  Comentariu by una — 20 octombrie 2015 @ 13:32

 11. Ptr. 9. Nu avem olimpici.
  Avem mosi si babe electorale. Multi au dus-o bine si inainte, spunand ce trebuie unde trebuie. Acum, tot ei.
  Procentul oamenilor cinstiti e cu o singura cifra.

  Comentariu by Anonim — 20 octombrie 2015 @ 17:26

 12. La sapun cu ei … noi muncim si ei primesc bani , toata ziua cu cazarea , cu tuica la garaj …

  Comentariu by Sile — 20 octombrie 2015 @ 18:55

 13. ptr. 10:
  Centrala 5 se află sub blocul D4 de pe str. Ştefan cel Mare deci sub nivelul ţevilor de pa stradă. Când le-am prezentat situaţia au început să dea în bâlbe şi piteală după cireş. În concluzie nici măcar în minciuni nu pot dovedi profesionalism. Ăsta este nivelul aleşilor (impuşilor) şi mai rău e că ne cred pe toţi sub nivelul lor.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 23 octombrie 2015 @ 18:52

 14. Dacă nu se poate soluția cu gaz la subsol la aceste blocuri, ar trebui să se procedeze la aducerea gazului ca la blocurile cu lemne. Apoi ar trebui să fie ajutați să devină independenți la căldură și să iasă de la plata subvenției. Cu valoarea subvenției pe 5 ani, fiecare apartament ar putea să fie separat de sistemul public.

  Comentariu by lucian visa — 24 octombrie 2015 @ 11:09

 15. http://www.replicaonline.ro/seful-serviciului-de-achizitii-publice-din-cadrul-primariei-medgidia-retinut-de-dna-245318/

  Comentariu by anonim — 24 octombrie 2015 @ 14:03

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress