Mangalia – politica locală

13 octombrie 2015

Întâlnire cu scântei între administraţie şi sportivii din Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:47

Întâlnire cu scântei aseară, între administraţia publică locală şi o parte a cluburilor sportive din Mangalia. În urma mai multor solicitări venite din partea părinţilor micilor sportivi din localitate, edilul Cristian Radu i-a invitat pe aceştia la o discuţie pe marginea problemelor cu care se confruntă cluburile din localitate. Printre neajunsurile menţionate de către părinţi şi antrenori, se numără slaba finanţare a cluburilor, puţinele baze sportive din oraş, unde copiii pot practica sporturile la care sunt înscrişi, dar şi greutăţile întâmpinate în ceea ce priveşte transportul la diversele competiţii.

În privinţa sălilor şi bazelor sportive, edilul Cristian Radu a declarat că susţine, în continuare, trecerea acestora din administrarea şcolilor în cea a primăriei: “De un an şi jumătate încercăm adoptarea unui regulament a sălilor şi bazelor sportive din Mangalia. Acestea trebuie să treacă în administrarea unui departament al primăriei, întrucât, şi la ora actuală, directorii instituţiilor de învăţământ utilizează aceste sali pentru activităţi sportive ale unor grupuri de adulţi, care nu au nicio legătură cu şcoala, până în ore târzii din noapte. La prima şedinţă a Consiliului Local voi supune votului consilierilor, dn nou, acest regulament”, a declarat Cristian Radu.

Replica a venit din partea consilierului local Paul Foleanu, aflat în sală. Acesta a declarat că grupul politic din care face parte nu va vota acest regulament, întrucât consideră că nu este oportună trecerea sălilor de sport în administrarea ADPP: “În sălile de sport au acces elevii, gratuit, în timpul orelor de curs. În afara programului şcolar, sălile pot fi închiriate contra unei taxe de 100 de lei/oră. Consider că ADPP nu poate să se mai ocupe şi de acest săli, deci este o soluţie proastă trecerea lor la acest serviciu. O rezolvare ar fi un proiect de hotărâre prin care, toţi copiii sub 18 ani, înscrişi în cluburi sportive să aibă acces gratuit în sălile de sport, după un program bine stabilit de directorii unităţilor de învăţământ”.

Tot în cadrul întâlnirii părinţii micilor sportivi au solicitat susţinerea cluburilor de către primărie, dar şi gratuitatea transportului către competiţiile organizate în alte localităţi. În ceea ce priveşte prima solicitare, edilul Radu spune că, la ora actuală, extrem de puţine oraşe din România mai susţin, din banul public, cluburile sportive: “Nu pot semna nimic ilegal. Cine îşi asumă un astfel de proiect îl invit să semneze în locul meu. În ţara noastră nu mai există sporturi susţinute de primării. Pe mine mă interesează să fac lucrurile legal, chiar dacă unul sau altul aruncă munca noastră în derizoriu”, a declarat primarul Mangaliei.

În ceea ce priveşte transportul sportivilor, edilul a declarat că două din cele trei microbuze primite de la Guvern vor fi utilizate în acest scop, cel de al treilea urmând să fie atribuit Liceului “Ion Bănescu”.

editiadesud.ro 13.10.2015

3 Comments

 1. Daca pentru sustinerea sportului municipalitatea „nu are solutii legale de finantare” dupa cum spune edilul, in care baza legala s-au dat cateva zeci de mii de euro lui Ghinea Emil( cand i-a multumit nasului, scriindu-si pe masina de competitie „La multi ani nasu’ !”), cum si cui s-au dat miliardele aprobate de CL pe care le dirijeaza PRIMARUL( CL doar aproba bugerarea, executarea/impartirea directa, o face ordonatorul) ?
  In baza carei legi s-au dus banii la „lupte” ?
  Ah, fotbalul trebuie denigrat ca doar na… ne face cu ochiul locul pe care este amplasat stadionul…
  Rusine…

  Comentariu by Anonymous — 14 octombrie 2015 @ 7:50

 2. http://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-politistii-constanteni-atac-dur-la-politia-locala-incearca-sa-ne-copieze-si-incalca-legea-270842?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=slider-main-item&utm_campaign=Slider%20-%20poza%20mare

  Comentariu by nabuco — 16 octombrie 2015 @ 13:01

 3. https://www.youtube.com/watch?v=BEfBscJhw9E

  Comentariu by nabuco — 16 octombrie 2015 @ 16:07

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress