Politica locală

3 octombrie 2015

Trei angajaţi ai Primăriei Mangalia, audiaţi în dosarul fostului primar Claudiu Tusac

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:03

Judecătorul Dan Iulian Năstase, preşedintele Secţiei Penale din Curtea de Apel Constanţa, a amânat, pentru finele acestei luni, dosarul în care Mihai Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, a fost deferit Justiţiei pentru abuz în serviciu, în formă continuată, dar şi pentru conflict de interese, în formă continuată.

La termenul de ieri, în faţa instanţei au fost audiaţi trei angajaţi ai Primăriei Mangalia, care au declarat ceea ce cunoşteau despre prezenta cauză.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, iar alături de Tusac a mai fost deferit Justiţiei Laurenţiu Iulian Dumitraşcu, avocat în Baroul Tulcea. În sarcina acestuia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor concurente de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, dar şi complicitate la conflict de interese, în formă continuată.

Conform rechizitoriului, „în perioada noiembrie 2010 – septembrie 2012, inculpatul Tusac Mihai Claudiu, în calitate de primar al municipiului Mangalia, a efectuat plăţi nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistenţă juridică, încheiate cu inculpatul Dumitraşcu Laurenţiu Iulian, deşi, în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei municipiului Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcţia de şef al Serviciului Juridic“.

„În baza acestor contracte, inculpatul urma să efectueze în beneficiul Primăriei municipiului Mangalia aceleaşi activităţi pe care le presta şi în calitate de funcţionar public, însă în schimbul unor remuneraţii de aproximativ 12 ori mai mari decât salariul. De menţionat este faptul că la baza efectuării plăţilor din fonduri publice către inculpatul Dumitraşcu Laurenţiu Iulian nu au existat niciun fel de documente justificative din care să rezulte că serviciile, a căror contravaloare a fost achitată, au fost efectuate şi recepţionate. Prin acţiunile sale, inculpatul Tusac Mihai Claudiu a provocat Primăriei municipiului Mangalia un prejudiciu de 437.879,98 de lei“, potrivit rechizitoriului.

Ionuț Zagoneanu, Ziua de Constanța 03.10.2015

8 Comments

 1. Unul dintre cei audiati este sefa lui Tusac de la juridic si fosta chiar secretara de municipiu Duzinschi. Un mare caracter!

  Comentariu by Anonim — 3 octombrie 2015 @ 16:30

 2. Poate-i cheamă si pe cei ce s-au ocupat de Ziua Recoltei. Nu am mai vazut asemenea panarama, chiloti si sutiene vis a vis de micii care sfaraie pe grătar. Oare de recoltarea de chiloti cine s-a ocupat ?

  Comentariu by Anonymous — 4 octombrie 2015 @ 15:32

 3. alo…ptr 2..ce ai domnule cu gratarele lui Vucea???ce nu mai incapi de ele?
  in rest, o mare mascarada.
  Se lucreaza si la parc, cine suporta cheltuielile ptr pamintul si arbustii carati acolo, PRIMARE NUMIT???Si iar vei umple groapa cu pamint adus de la Eforie???Cu ce pret ????

  Comentariu by zek — 4 octombrie 2015 @ 17:08

 4. DE Î din i gresit il folosesti gresesti
  nu i doar gramatica dar varsta iti tradeaza
  si cercul de suspecti se micsoreaza

  Comentariu by YODA — 4 octombrie 2015 @ 20:18

 5. a fost DNA -ul si la ziua recoltei

  Comentariu by Anonim — 4 octombrie 2015 @ 20:49

 6. Va da ti seama daca ajunge tusi la parnaie ce il asteapta.

  Comentariu by masooo — 4 octombrie 2015 @ 23:30

 7. ptr. 6:
  Are destule lovele ca să-şi tragă ceva cu suspendare şi mai rămâne şi cu ce a primit de la Iorguş pe la jupiter.

  Comentariu by Anonim — 5 octombrie 2015 @ 9:27

 8. http://www.libertatea.ro/detalii/articol/primarii-ar-putea-primi-pensii-de-merit-553808.html

  Comentariu by nabuco — 7 octombrie 2015 @ 14:36

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress