În ultimul interval, la Mangalia, au continuat verificările efectuate de către poliţiştii locali. Pe lângă atenţionări, aceştia au aplicat şi un număr suficient de amenzi, încât bugetul local să se întremeze. Astfel, reprezentanţii Corpului de Control au dat 24 de avertismente şi 35 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 61.900 de lei. Poliţiştii de la departamentul Control Comercial au semnat 4 avertismente şi au aplicat 14 amenzi în cuantum de 29.500 de lei. Pentru terenurile neîngrijite, poliţiştii au avertizat 20 de persoane şi au împărţit 16 sancţiuni în valoare de 6.400 de lei. Disciplina în construcţii a semnat 5 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, valoarea amenzilor aplicate fiind de 26.000 de lei.
Şi în trafic au continuat controalele, conducătorii auto primind 48 de avertismente şi 124 de amenzi în cuantum de 27.180 de lei. Nu în ultimul rând, pentru tulburarea liniştii şi ordinii piblice, au fost date 13 avertismente şi 26 de amenzi în valoare totală de 6.540 de lei.
Şeful Poliţiei Locale, Mihai Angelescu a declarat pentru „Ediţia de Sud” că, din păcate, nu s-a reuşit racordarea camerelor video la reţeaua de electricitate, întrucât discuţiile cu furnizorul de energie electrică sunt blocate de tot felul de documente cerute în vederea realizării lucrărilor. „Ni se solicită memorii tehnice şi o serie întreagă de alte acte, astfel că nu putem duce proiectul la bun sfârşit. Ne-am gândit, însă la o soluţie temporară, de racordare a camerelor montate la stâlpii de iluminat, astfel ca măcar după lăsarea întunericului să fie funcţionale. Proiectul de monitorizare video a oraşului este foarte util şi trebuie să prindă viaţă cât mai curând pentru descurajarea infractorilor”, a spus Mihai Angelescu.
Astăzi, 1 octombrie, şeful Poliţiei Locale se află la Bucureşti pentru a semna potocolul de colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Bucureşti, în vederea acordului privind posibilitatea accesării bazelor de date centrale pentru identificarea persoanelor şi autovehiculelor în timpul cercetării contravenţiilor şi infracţiunilor.
Conducerea Poliţiei Locale Mangalia îi atenţionează pe deţinătorii de terenuri cu privire la existenţa Regulamentului de gospodărire, aprobat într-o recentă şedinţă a Consiliului Local, astfel că aceştia au obligaţia nu doar să le golească de ierburile uscate şi gunoaie, ci şi să planteze gazon. „Dacă cei vizaţi nu au posibilitatea să execute aceste lucrări, pot solicita ajutorul celor de la Spaţii verzi care, ulterior, vor face un deviz de plată. În acelaşi timp, doresc să precizez faptul că de la începutul anului până în prezent, peste 70 de agenţi economici desfăşoară activităţi comerciale fără autorizaţii de funcţionare. Din această cauză, bugetul local pierde, pentru neplata taxelor şi impozitelor, mai mult de 100.000 de euro. Cei în cauză, au depus documentele în vederea eliberării autorizaţiilor, însă nu au mai revenit pentru a le ridica, întrucât erau obligaţi să achite şi taxele. Astfel, funcţionează ilegal, tocmai de aceea am demarat o amplă acţiune de identificare şi tragere la răspundere a acestora”, a mai precizat Mihai Angelescu.
editiadesud.ro 01.10.2015
Am şi eu o întrebare. De ce dimineaţa, poliţişti locali păzesc trecerile de pietoni de pe şoseaua Constanţei ? Mi-e greu să cred că cineva va reuşi să fure vopseaua albă de pe carosabil.
Comentariu by lucian visa — 1 octombrie 2015 @ 19:10
Raspuns :
In mod normal , daca ar fi ceva de pazit acolo , e vorba de siguranta copiilor care merg la scoala. In mod normal ar trebui vegheata de catre cai care pot aplica si sanctiuni conform legii , adica politistii rutieri de la nationala. Se stie insa ca ,,munca de jos ,, precum carutele , sau dirijarea circulatiei nu sunt agreeate de acestia , munca cu radarul sau centura fiind mult mai productive.
Prin urmare , la pazitul zebrei stau cei de la locala care nu au insa si dreptul de a aplica sanctiuni , mai precis suspendarea dreptului de a conduce.
Cu alte cuvinte , ori ei ori niste sperietori sau manechine acolo e tot aia. Probabil un management mai ,,productiv,, ar distribui agentii mai judicios. Dar asta e doar o parere.
Comentariu by Damian — 1 octombrie 2015 @ 23:40
Ce distractiv , sa racordezi niste camere iti trebuie o eternitate , dar sa racordezi o taraba vara e o nimik toata , o spaguta si gata. La ENEL sau la ADPP depinde cum e pozitia. Romania te iubesc !!!
Comentariu by Garide — 1 octombrie 2015 @ 23:50
Cum adica ,,pe urmele lor ,, ? Se duc la sediu sau la punctele de lucru si gata. E ca in bancul cu politisti…
Comentariu by Mustafa — 1 octombrie 2015 @ 23:51
Pt.2
În Mangalia, copiii trec pe zebră nu numai pe lângă școli. Deci să le păzești pe toate e imposibil, lăsând la o parte că e inutil.
Mai mult, după ora începerii școlii, localii mai stau acolo un timp. Pentru întârziați ?
Comentariu by lucian visa — 2 octombrie 2015 @ 7:46
Se duc doar acolo unde trebuie. Pindesc si daca au lumina aprinsa.
Pe cei „protejati” se fac ca nu-i vad.
Clasic.
Scirbos.
Un oras urit.
Comentariu by Anonim — 3 octombrie 2015 @ 16:28
pe 1dec. astia cu microbuzele fac ce vor, localul circula si opreste unde vrea, cei de C-ta seara matura si spala autobuzele in statie. Or avea dreptate, ca doar polarisu face curat..
Oare daca ar mai fi si unii dintre politisti sa patruleze si pe jos????
Comentariu by zek — 4 octombrie 2015 @ 17:23
samd
http://www.replicaonline.ro/dupa-o-jurnalista-ministerul-economiei-trimite-si-o-literata-de-24-de-ani-la-santierul-2-mai-sa-impiedice-falimentul-dmhi-242463/
Comentariu by nabuco — 5 octombrie 2015 @ 13:31