Politica locală în Mangalia

29 septembrie 2015

Primăria Mangalia anunţă distribuirea pachetelor alimentare

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:46

Reprezentanţii Serviciului Public de Asistenţă Socială anunţă distribuirea pachetelor alimentare, în perioada 28-30 septembrie, în intervalul orar 09.00 – 16.00. Beneficiarii ajutorului de urgenţă, conform unor proiecte ale municipalităţii sunt pensionarii cu venituri mai mici de 829 lei/lună, persoane de peste 60 de ani care nu realizează venituri, dar şi persoanele cu dizabilităţi şi veteranii de război din localitate. Aceştia vor ridica pachetul cu alimente de la centrele de distribuţie de care aparţin, după cum urmează:

– Sala de Sport a Şcolii Generale nr.1, situată pe Str. Matei Basarab – (pensionari, persoane peste 60 de ani, fără venit, persoane cu dizabilităţi);

– Cantina Grupului Şcolar Industrial Ion Bănescu din Str. Negru-Vodă – (pensionari, persoane peste 60 de ani, fără venit, persoane cu dizabilităţi);

– Sala de Sport a Liceului „Callatis”, situat pe Str. Rozelor – (pensionari, persoane peste 60 de ani, fără venit, persoane cu dizabilităţi);

– Căminul C10 Neptun, din Str. Aleea Steagurilor, pentru aceeaşi categorie de persoane.

Pachetele aferente lunii septembrie conţin: un pui, o pungă de paste făinoase, un litru de ulei, un kilogram de zahăr, un kilogram de făină, un kilogram de mălai.

De aceste ajutoare beneficiază 3.800 de pensionari cu venituri mai mici de 829 lei/lună, vârstnici de peste 60 de ani care nu realizează venituri, persoanele cu dizabilităţi, dar şi veteranii de război din localitate.

Cosmin ZAPOROJAN, Cuget Liber 28.09.2015

14 Comments

  1. Grijă mare pentru nevoiaşi !

    La fel şi aici http://www.evz.ro/fascimil-contractele-de-asistenta-juridica-ale-alinei-gorghiu-cu-avas.html

    Comentariu by lucian visa — 29 septembrie 2015 @ 19:06

  2. @1 Bine spus ! Ieri a fost acolo la un schimb calduros de pareri si sfaturi…cel care urmeaza sa iese dintrun singur tur de scrutin ! Cati sunt ? Ia mai numarati…cu simt de raspundere si cu mintea pe umeri !

    Comentariu by I.S — 29 septembrie 2015 @ 19:57

  3. Dintr-un foc ies 5-6 mii de persoane !

    Comentariu by I.S — 29 septembrie 2015 @ 20:00

  4. Nu iese! Simte că e varză! Îl răscolesc toate comentariile care-i sunt împotrivă. Ne visează și se răzbună în delirul lui pe fiecare care-i arătăm adevărata non-valoare. Mintea-i chirăie de neputință! E vina lui. O să ajungă să-și dorească o dispariție cât mai discretă.

    Comentariu by Zoga — 29 septembrie 2015 @ 20:13

  5. Pastrati bine listele de milogi . Sunt printre ei oameni cu venituri muult mai mari decat cele declarate (pensia mica de puturos) fac vara cazare , lucreaza din greu la negru , au masini destul de scumpe , chiar vile , joaca la pariuri si oricum il injura pe primar dupa ce iau pachetul ca e prea mic puiul ca vor bani si altele. Dupa alegeri trebuie cernuti astia si pusi sa plateasca din urma pomana.

    Comentariu by Dan — 29 septembrie 2015 @ 22:09

  6. Ca sa nu existe comentarii impotriva , un primar trebuie sa multumeasca deopotrica si oamenii cinstiti , si hotii , milogii , puturosii , ranchiunosii si mai ales adversarii politici… Voi ce ziceti se poate asa ceva ?

    Comentariu by Dan — 29 septembrie 2015 @ 22:11

  7. @5-@6 Esti dus rau cu pluta ! Milogi ?! Habar nu ai ce inseamna sa faci un punct de pensie ! http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20310039-jumatate-dintre-pensionari-pensii-mai-mici-800-lei.htm

    Comentariu by I.S — 29 septembrie 2015 @ 22:43

  8. Eu platesc taxe si impozite de ma usuca iar buzatul isi face campanie pe banii mei in loc sa asfalteze strazile.O banda de hoti si incompetenti s-a instalat in primarie.

    Comentariu by masooo — 30 septembrie 2015 @ 8:38

  9. la pachet …
    http://www.replicaonline.ro/discutii-aprinse-pe-tema-refugiatilor-care-ar-urma-sa-ajunga-la-mangalia-referendum-sau-direct-in-cazarma-241703/

    Comentariu by nabuco — 30 septembrie 2015 @ 11:50

  10. Opinie personală !
    O parte din suma care se alocă pentru aceste ajutoare date pensionarilor le-aș redistribui spre tineri și familia tânără, după o evaluare corectă a fiecărui pensionar în parte. Știu, copiii nu votează, dar pe mine mă îngrijorează viitorul comunității. Noi trebuie să încurajăm copiii și familia tânără ca să ne rămână în comunitate. Mă îngrijorează că nu avem grijă de schimbul de mâine. Toate statisticile vorbesc de o înjumătățire a populației în următorii 15-30 de ani coroborat cu îmbătrânirea populației.

    Comentariu by valentin ciuraru — 30 septembrie 2015 @ 12:43

  11. Pai da ! Mare parte din „comunitate” a taiat-o la Nemtia,unde au si ambasador pe Madalin Voicu ! Acu sunt tare suparati pe sirieni : haoleu ,concurenta mare ! Ii doare pe ei de …mortii nostri si de aceea ne spun asa : Da bule mule ceadaca. = Futu-ți m..ții mă-tii !!! Mi se pare corecta statistica…da’ mai bine mai putini decat cu ei ! Sau mult mai bine cu sirienii ! …Deci sa le dam mai multi bani pentru puradei !

    Comentariu by I.S — 30 septembrie 2015 @ 13:24

  12. Stiu ce inseamna sa faci un punct de pensie , fratele meu a fost medic veterinar si are peste 2000 pensie , vara mea doctorita are 1900 pentru ca au invatat nu au stat prin baruri ascultand ABBA si Boney m agatand cehoaice si muncind numai vara pentru ciubucuri. Ii vad pe barmanii carora nu le mai ajungeai la nas care puneau video contra unui ,, bilet,, cat salariul zilnic , pe tanti de la posta care iti cronometra convorbirile la jumate , pe cea de la alimentara care dadea carnea pe sub mana , si pe cei care nu le aveau cu munca , bisnita in Turcia , si asa mai departe. Munca e grea tata…

    Comentariu by Dan — 30 septembrie 2015 @ 22:43

  13. „Munca e grea tata…”-da’ parca mai spunea cineva despre munca : https://www.facebook.com/BucurestiulSecret/videos/694461087356639/

    Comentariu by I.S — 1 octombrie 2015 @ 10:16

  14. Ziua internațională a persoanelor în vârstă
    joi, 1 Oct 2015,
    Marcând cea de-a 25-a aniversare a Zilei internaționale a persoanelor în vârstă, la 1 octombrie, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, subliniază în mesajul său pentru 2015 că trebuie să fim conștienți de faptul că persoanele în vârstă pot aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea globală.

    Tema lansată pentru 2015 este: „Dezvoltarea durabilă și includerea persoanelor în vârstă în mediul urban”, subliniindu-se necesitatea de a face traiul la oraș accesibil pentru persoane de toate vârstele.

    Dezvoltarea și organizarea orașelor trebuie să însemne și generarea de oportunități pentru participarea persoanelor în etate la activitatea economică și viața socială. Dacă speranța de viață la nivel mondial între 1950 și 2010 a crescut de la 46 la 68 de ani, se estimează că ea va crește la 81 de ani până la sfârșitul secolului. Astăzi, aproape 700 de milioane de oameni au depășit vârsta de 60 de ani.

    Până în 2050, se preconizează că numărul acestora va ajunge la peste 20% din populația lumii. Pentru prima dată în istoria omenirii se estimează că, în 2050, numărul peroanelor peste 60 de ani va fi mai mare, la nivel mondial, decât numărul copiilor. Acest fenomen implică necesitatea acordării de mai multă atenție nevoilor speciale ale persoanelor în vârstă și problemelor cu care se confruntă aceștia. Drepturile omului stau la baza eforturilor depuse în acest sens.

    În România, s-au organizat în anii anteriori numeroase evenimente pentru această categorie de vârstă. În 2015, printre orașele în care se organizează diverse acțiuni se numără București, Hunedoara, Deva, Câmpia Turzii, Galați, Târgu Jiu, Arad.

    Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită, la 14 decembrie 1990, de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în baza Rezoluției nr. 45/106. Lansarea acestei zile a fost precedată de alte inițiative, precum Planul internațional de acțiune privind îmbătrânirea, de la Viena, adoptat de către Adunarea Mondială privind Îmbătrânirea, în 1982, și aprobat, în același an, de către Adunarea Generală a ONU.

    În 1991, Adunarea Generală a ONU (prin Rezoluția 46/91) a adoptat Principiile Națiunilor Unite pentru persoanele în vârstă.

    În 2002, a doua Adunare Mondială privind Îmbătrânirea a adoptat Planul internațional de acțiuni privind îmbătrânirea, pentru a răspunde provocărilor cu care se va confrunta populația în vârstă în secolul al XXI-lea, și, totodată, pentru a promova dezvoltarea unei societăți pentru toate vârstele.

    Printr-o serie de rezoluții ulterioare, Adunarea Generală a ONU și Consiliul Economic și Social au cerut guvernelor statelor membre ONU să elaboreze cu prioritate programe vizând sprijinirea persoanelor de vârsta a treia. În acest sens, în cadrul guvernelor statelor lumii au fost înființate departamente specializate pe acest gen de probleme.

    La nivelul populației Europei se preconizează o îmbătrânire semnificativă a populației în următorii 35 de ani. Principalul scenariu al Eurostat privind estimările demografice (EUROPOP2013) oferă un context pentru eventuale evoluții.

    Estimările sugerează că tendința demografică de îmbătrânire a populației va avea ca rezultat o creștere a ponderii populației cu vârsta de minimum 65 de ani în UE de la 18,2 %, la începutul anului 2013, la 28,1 % în 2050, în timp ce ponderea populației de vârstă activă va scădea de la 66,2 % la 56,9 %. Amploarea și ponderea relativă a populației cu vârsta de minimum 65 de ani vor crește într-un ritm rapid în perioada de proiecție, acest grup urmând să atingă aproximativ 150 de milioane de persoane în 2050.

    Se preconizează ca numărul persoanelor foarte vârstnice (definite ca persoane cu vârstă de minimum 80 de ani) să crească într-un ritm chiar și mai rapid, de peste două ori mai mare, urmând să atingă 57,3 milioane în 2050. Ca urmare a acestor tendințe diferite în cadrul grupurilor de vârstă, se anticipează că rata demografică de dependență a persoanelor în vârstă (persoane cu vârstă de minimum 65 de ani în raport cu cele cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani) va crește de la 27,5 %, la începutul anului 2013, la aproximativ 50% în 2050.

    Aceasta înseamnă că în UE, unde în prezent există patru persoane de vârstă activă pentru fiecare persoană cu vârsta de minimum 65 de ani, se va ajunge în mai puțin de 40 de ani, la un raport de două persoane de vârstă activă pentru fiecare persoană cu vârsta de minimum 65 de ani, potrivit Eurostat

    Comentariu by I.S — 1 octombrie 2015 @ 18:04

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress