Mangalia – politica locală

25 septembrie 2015

Cristian Radu: „Tema refugiaților – exploatată politic, la Mangalia“

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:09

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a declarat, vineri, că tema refugiaților care ar trebui să ajungă, ipotetic, în sudul litoralului a fost interpretată greșit și tendențions de unii politicieni locali, care au exagerat și au dezinformat populația, din considerente pur electorale. “A fost vorba doar de o adresă de la autoritățile statului, prin care ni se solicita să identificăm un spațiu adecvat, ca măsură preventivă. Ca primar, era datoria mea să dau curs acestei cereri. Dar nu s-a spus, niciun moment, că ar fi vreun refugiat pe drum spre Mangalia. Vreau să liniștesc cetățenii orașului, că nu vine niciun sirian să le ia casa, așa cum, greșit, au afirmat unii aleși locali”, a explicat Radu Cristian. El a făcut apel către politicienii din Mangalia “să renunțe la intoxicări și la remarci negative la adresa musulmanilor”. Primarul Mangaliei a subliniat că în orașul pe care îl administrează există o mare comunitate musulmană, iar conviețiurea inter-etnică este un exemplu pentru întreaga țară.

editiadesud.ro 24.09.2015

37 Comments

 1. Lasă că le face Teodora buletine de Mangalia şi votează cu tine în 2016.

  Comentariu by lucian visa — 25 septembrie 2015 @ 18:11

 2. Normal!
  Bine punctat!

  Comentariu by Anonim — 25 septembrie 2015 @ 19:50

 3. Subiectul nu trebuie tratat nici in gluma, nici la misto. Nu trebuie dusa discutia in aceasta directie, nici macar in gluma, asa cum am spus.
  Aceasta problema nu trebuia sa fie niciodata legata de Mangalia. Nici ipotetic.
  Si nu trebuie legata de niciun oras din tara noastra, saraca si profund corupta. La caracterul uman al societatii noastre de azi, sa nu glumiti cu islamizarea. Ca sa nu mai vorbim de celelalte multe probleme.
  Se uita repede – de fapt, multi nici nu stiu – ca zona noastra nu fost a noastra pana acum nici 150 de ani. Si ca nu era voie sa construim biserici decat cu firman de la sultan.
  Radu, asa ca nu stii nimic despre istoria orasului in care ai fost numit? Intra si tu pe goagal, macar de curiozitate. Si sa nu ramai surprins…

  Comentariu by Anonim — 25 septembrie 2015 @ 21:16

 4. Nu pot sa va spun în câte moduri greșiți cu toții. Dacă paza de coasta prinde pe mare o barca cu 300 de sirieni ce ar trebui să facă cu ei? Sa le scufunde vasul? OMENEȘTE ar fi sa ai un spațiu în care sa îi găzduiești până când găsești o soluție pentru problema, doar nu suntem criminali naziști… Ca problema a fost pusă cu curu de către primarel, asta e altceva. Dar stânga ar fi trebuit sa aibă alta abordare, nu cum a făcut Paul Foleanu.

  Comentariu by l33t — 26 septembrie 2015 @ 6:26

 5. Dupa ce ca mangalia este vai de mama iei mai vin si criminalii sa vezi violuri si crime.japitele noastre sunt bucuroase 300de arabi sa le tot traga.Trebuie sa fim uniți si sa ne pregătim de război nu lasati copii singuri pe strada sariti in ajutor in cazul ca un roman are probleme.

  Comentariu by ion — 26 septembrie 2015 @ 9:51

 6. Nu este vorba de imigranti sositi cu barca, discutam de relocarea imigrantilor din Grecia conform acordurilor JAD.
  Este o tabara de gazduire pana la calmarea situatiei din Siria.

  Comentariu by Tinu — 26 septembrie 2015 @ 10:47

 7. ioane, m-as bucura dacă ca tine (cacofonie intentionata, pe întelesul tau ) ma-ta nu ar mai fi făcut un alt exemplar si sincer nu ti-as dori vreodată sa guști din amarul sau disperarea acestor oameni . Orice persoana dotata cu mai mult de un neuron funcțional va înțelege ca o astfel de decizie nu va sta in panta de faptul ca consoarta ta ar fi sau ( mai bine ) nu violată, de incracenarea unor consilieri care-si vad periclitate afacerile, interesele personale si liniștea conjugala ci va înțelege ca noi, ca tara facem parte din niște structuri cu reguli, conventii internaționale si interese diverse…. Asta așa, la nivel de ,,furculision” ca sa poată înțelege si unul de teapa ta ! Ceea ce se discuta la nivel politic internațional ne depășește de mult si uneori din păcate nici nu contează părerea noastră dar asta este o alta discuție . Reactia primarului la solicitarea cu pricina a fost una foarte corecta doar ca, speculanții politici locali si-au dat proba propriilor valori umane, cetatenesti , politice si nu in cele din urma morale si s-au făcut de cacao grav,grav . Așa ca, de la tine curajosule, muschiulosule, ratacitule si prostule ce așteptari sa mai fie ?

  Comentariu by Anca — 26 septembrie 2015 @ 10:56

 8. Anca, ao nevoie de control psihiatric si tratament pe masura.
  Pdntru ceilalti cititori: in cazul total nefericit si nedorit in care ar veni pe mare si ar „poposi” in Mangalia, trebuie amprentati, inregistrati si trimisi inapoi de unde au venit sau lasati sa plece mai departe. Si aici au fost razboaie si nu s-a plecat cu traista. S-a murit in inchisori.
  Despre relocare si incetatenire, nici nu trebuie sa se ofere alternativa.

  Comentariu by Anonim — 26 septembrie 2015 @ 14:14

 9. Primarul si Consiliul Local reprezinta orasul si cetanatenii lui, dar nu sunt orasul si cetatenii insusi. cred ca trebuie ca cetatenii acestui oras sa fie consultati intotdeauna si in mod obligatoriu atunci cand se produce un eveniment special ca acesta, care ne poate schimba viata.
  asta arata cum gandesc alesii nostri despre noi, votantii lor.

  Comentariu by Anonim — 26 septembrie 2015 @ 14:23

 10. Ptr. 4 Daca garda de coasta prinde o ,,barca,, cu 300 de sirieni sunt destule hectare la Limanu sau Costinesti , ori 23 August nefolosite , de ce sa fie Mangalia papagalul mereu ?

  Comentariu by Stanel — 26 septembrie 2015 @ 14:47

 11. Propun sa le dam terenurile parasite de refugiatii romani care au tulit o in alte tari de ,,bine ,, ce e aici.

  Comentariu by Jardel — 26 septembrie 2015 @ 14:49

 12. Problema chiar că e foarte serioasă şi ar trebui o consultare publică, poate chiar referendum.

  Comentariu by lucian visa — 26 septembrie 2015 @ 18:10

 13. http://www.replicaonline.ro/credeti-ca-este-periculos-ca-la-mangalia-sa-fie-amplasati-500-de-refugiati-241217/

  Comentariu by marin vasile — 26 septembrie 2015 @ 19:10

 14. Referendumul ar fi soluția. Dacă nu..ieșitul in strada dar vine frigul și avem experiența ieșitului de acu 2 ani.când erau 50 de oameni în piață și pe bloguri se lăudau sute ca au fost.inclusiv consilieri locali care visau ca au fost și au împărțit ceai și altele dar ei erau în pat la caldurica

  Comentariu by Curiosu — 26 septembrie 2015 @ 20:45

 15. Vreau pe aceasta cale să-mi cer scuze public fata de Victor Orban si poporul maghiar pentru toate afirmatiile negative pe care le-am facut.Acestia sunt adevaratii iubitori de patrie,neam si popor,adevaratii patrioți si singurii care au curajul sa spuna(ce cred si eu)adevarul despre migrantii sirieni.
  Oameni buni ce se petrece acum este INVAZIA Europei de catre Islam si teroristii fanatici.Uitati-vă bine ce ,,amărâti,, sunt acesti sirieni care platesc cate 8-10000 euro de persoană pentru a ajunge în Vest,ce haine de firma poartă si ce telfoane de ultima generatie au.Acesti oameni nu sunt amarăți precum spun ei,nu par terorizati de ororile razboiului de la ei si observati ca nu se iau masuri în tara lor împotriva celor care fug, cum se lua în toate cazurile în tarile din zona(vezi Irak).Mai mult nu li se interzice practic sa paraseasca tara.
  Acesti oameni nu migreaza ei pleaca ca sa ramîna definitiv aici ,în Europa.
  In acest caz ce sa caute ei la Mangalia(statiune turistica),dece sa -i acceptam noi aici, că asa consideră Oprea (un izmănar de profesie,un plagiator).Dece nu îi trimite la Poiana Brasov,Busteni,Paltinis sau în alte statiuni montane.Aste ne mai lipsea sa cazam pe teritoriul Mangaliei viitorii teroristi ai Islamului.Pentru cultura militara a lui Oprea(nu are de unde sa stie pentru ca la tactica militara el numara chiloti si izmene)toti acest migranti nu se cazeaza în apropierea frontierei ci în interiorul teritorului.
  Pentru o asemenea hotarâre de importanta mare este nevoie obligatoriu de un referendum local sau chiar national referitor la acest fenomen migrationist.
  Domnule primar acceptarea migrantilor este o hotarâre politica a PNL-ului si Presedintelui Iohannis sau mai bine zis a lui Iohannis si apoi PNL care nu spune nici cârrr în fata presedintelui.Spune-i Presedintelui (poate nu a învătat înca )că vointa poporulu este cea care hotăreste si nu niste policitianisti de doi bani.

  Comentariu by Anonim — 26 septembrie 2015 @ 20:49

 16. http://www.buciumul.ro/2015/08/17/ponta-si-mega-moscheea-de-la-bucuresti-un-proiect-de-soft-power-turcesc/ ======>

  Comentariu by I.S — 27 septembrie 2015 @ 12:08

 17. https://www.facebook.com/euronews/videos/10153391112338110/?fref=nf

  Comentariu by I.S — 27 septembrie 2015 @ 12:09

 18. https://img-fotki.yandex.ru/get/6438/121237152.435/0_c4fb9_ed3b1bd9_orig.jpg

  Comentariu by I.S — 27 septembrie 2015 @ 12:20

 19. PS la @16 Este acolo paragraful acesta : …Fostul preşedinte Traian Băsescu spunea că ”în momentul în care islamismul se extinde către Balcani (…), prim-ministrul nostru hotărăşte să aprobe construcţia celei mai mari moschei din Europa, pe lângă care să funcţioneze o universitate pentru 6.000 de studenţi. Nu există risc mai mare de securitate naţională decât să aduci studenţi musulmani în România şi de aici să-i şi exporţi prin Europa (…) Cred că astfel de decizii sunt cel puţin nesăbuite, dacă nu antinaţionale”………..De ceva vreme ma chinui sa gasesc informatii despre imigrantii „salvati” de navele noatre prin Mediterana…despre cei adusi in primavara la noi si la Tuzla ! Pe unde or fi?! -cati au fost,ce pregatire aveau…da’ mai important : ungurii pun gard intre noi si ei !!

  Comentariu by I.S — 27 septembrie 2015 @ 12:36

 20. http://www.timesnewroman.ro/files/attach/images/127/448439/Vin-emigrantii!.jpg

  Comentariu by I.S — 27 septembrie 2015 @ 12:38

 21. http://www.timesnewroman.ro/files/attach/images/127/449570/Trenuletul-groazei.jpg

  Comentariu by I.S — 27 septembrie 2015 @ 12:43

 22. http://www.ziaruldeiasi.ro/national-extern/a-stiut-sau-nu-iliescu-de-incalcarea-embargoului~ni1ckc

  Comentariu by I.S — 27 septembrie 2015 @ 13:03

 23. @15
  1. Nouă, românilor, ar trebui să ne fie ruşine să refuzăm adăpostirea refugiaţilor, cîtă vreme am „expulzat” circa 3 milioane de conaţionali prin sărăcire continuă, consecventă şi susţinută şi prin corupţie;
  2. Cota de refugiaţi s-a stabilit la nivel de conducere europeană şi, prin Constituţie, sîntem obligaţi să respectăm aceste hotărîri europene; „răzgîndeala” lui Johannis este doar o eroare de comunicare, nu seamănă deloc cu stilul de a întoarce vorba, precum e stilul lui Ponta;
  3. Nivelul de trai din Siria este similar cu cel din România: aceiaşi cocalari, aceleaşi piţipoance, aceleaşi telefoane speriate, aceleaşi ţoale de firmă etc;
  4. Infiltrarea teroriştilor se poate face prin orice metodă şi constituie o preocupare pentru autorităţi, nu pentru populaţie;
  5. Dacă imigranţii primesc statut de refugiat intră sub incidenţa unor legi specifice. Dacă refugiaţii părăsesc tabăra, intră în ilegalitate şi se pot lua măsuri împotriva lor. De la „refugiat” la „rezident” este o cale lungă.

  PS: în România nu poporul hotărăşte, dacă nu te-ai prins pînă acum…

  Comentariu by Vipera cu elice — 27 septembrie 2015 @ 15:50

 24. O întrebare ..constitutia cui ne obliga???

  Comentariu by Curiosu — 27 septembrie 2015 @ 17:01

 25. Daca esti numai curios…e bine,chiar e o calitate ! Numai indaratnic sa nu fii si sa crezi in continuare in „drepturili,independenta…si suveranitatea RSR !” http://legeaz.net/noul-cod-civil/art-5-aplicarea-prioritara-a-dreptului-uniunii-europene-dispozitii-generale

  Comentariu by I.S — 27 septembrie 2015 @ 18:11

 26. Constituția noastra. Trebuia sa faceți scandal atunci când am cedat suveranitate

  Comentariu by l33t — 27 septembrie 2015 @ 18:11

 27. Nationalismul exagerat nu ne paraseste ! Euroscepticii ii au printre ei in primul rand…pe acestia ! Este adevarat ca sunt printre ei si oameni de cultura…nu numai „daci” „comunisti autohtoni”…si pesedei mititei ! Cine a declansat aceasta „miscare imigrationista”,profitand de criza umanitara,criza economica si o criza a granitelor si a frontierelor (gard de sarma ghimpata la occidentul care deja avea o Uniune „cu doua viteze” in care natiunile care au ales democratic sa faca pasul acesta au „uitat” ca mai exista oameni si in „lumea a treia ” -tocmai pe asta s-au bazat : nationalismul-cu varii forme europene ! De ce dracu’sa mergem prea departe si sa nu ne uitam in curtea noastra ! De pilda aia cu „limba moldoveneasca” din tara vecina cu noi si recunoscuta primul de Iliescu la secret si dupa aceea de catre toti „sa traiti am inteles !” Nu vreau sa spun ca in felul asta avem in tara o alta „cea mai mare minoritate nationala”(dupa toate regulile internationale) ci vreau sa spun ca s-ar putea (Doamne ajuta !) ca in viitor sa vorbim aceeasi limba limba…impreuna,dar nu moldoveneasca si nici chiar romaneste ! De pilda pe la 1897 a aparut prima carte tiparita intro limba universala,construita !….Ke ‘nenio! -Sed kiam ni ĉiuj parolas la saman lingvon !(e in esperanto !) http://www.evz.ro/esperanto-limba-pasareasca-neinteleasa-de-securisti-890581.html Acesti refugiati vor invata repede ,daca e cazul,inca o limba ! Musulmanii din Mangalia vorbesc doua limbi de mici copii…fara a face din asta o problema ! Tot asa e si cu cheia succesului romanilor plecati peste granite…care mai sunt inca …si protejate cu sarma ghimpata de …nationalism !

  Comentariu by I.S — 27 septembrie 2015 @ 19:51

 28. Tot n am înțeles în care constituție. .una e codul civil legile și alta e constitutia..și nu face o comparație intre musulmanii dobrogeni și arabi.îi jignești pe dobrogeni noștri. Naționalismul adevărat e benefic și nu vorbesc aici de extreme.

  Comentariu by Curiosu — 27 septembrie 2015 @ 20:02

 29. Pai vezi ca nu esti curios pana la capat ! Acolo e vorba (vezi jos si la comentarii de o declaratie nr17 un tratat de la Lisabona…de art 148 din Constititie. Zici ca musulmanii dobrogeni sunt altfel de musulmani ? Da daca tot esti curios ce stii despre crestinii de acolo pe care-i casapesc si sunitii si siitii ! Nu te intreb daca stii ce fel sunt ai nostri-suniti sau siiti… ca te bag in ceata ! A da ! sunt dobrogeni ! (pe undeva vad o asemanare cu d-ta : infestarea cu predica mai multor „imami ” !)

  Comentariu by I.S — 27 septembrie 2015 @ 20:25

 30. Apropo vizavi de cedare de suveranitate…că tot aud vorbindu-se de asta în tot mediul online şi media!
  Niciun document național ori european nu vorbeşte de cedare de suveranitate, ci de exercitarea în comun a suveranității statelor membre ale Uniunii. Asta este o alta halviță.
  Iar art. 148 din Constituția României aduce clarificările necesare pentru oricine are răbdare ca să o citească până la capăt.
  Problema migrației este una mult mai complicată şi, deocamdată, soluțiile sunt luate pe genunchi, pripite…şi se schimbă peste noapte. Sper că va birui înțelepciunea şi liderii tărilor puternice vor găsi cele mai bune soluții pentru a opri exodul migranților din teritoriile unde sunt cartiruiți, iar cei ajunşi în Europa inregistrați pentru a şti de ei. Ieşirile locale vizavi de acest subiect au efectul mărului făra coadă – toate populiste !

  Comentariu by valentin ciuraru — 27 septembrie 2015 @ 23:21

 31. Spre rusinea mea nu l citisem pe art cu pricina dar ca tot m ati facut curios s a dezbatut in cele doua camere vreun act cu privire la promirea migrantilor inainte ca el sa aiba votul on pe?in ce priveste suniti siiti si alte rude ala profetului daca intelegi ce vreau sa spun crede ma ca stiu cate ceva asta ca sa fiu modest

  Comentariu by Curiosu — 27 septembrie 2015 @ 23:37

 32. App migrantii sau cum vor sa le spina europenii ce sunt sau cum ii privim? Stramutati sau colonisti?ca azilanti nu cred din mom ce s etichetati ca mogranti deci….ptr mone e clar. Qed.

  Comentariu by Curiosu — 27 septembrie 2015 @ 23:48

 33. http://www.replicaonline.ro/tot-mai-multi-infractori-recidiveaza-la-mangalia-rata-a-scapat-de-o-pedeapsa-grea-si-a-sarbatorit-prin-2-talharii-241381/

  Comentariu by nabuco — 28 septembrie 2015 @ 12:23

 34. https://www.youtube.com/watch?v=RvOnXh3NN9w&feature=share

  Comentariu by I.S — 28 septembrie 2015 @ 12:44

 35. http://www.dailymail.co.uk/news/article-3251456/Where-children-sleeping-Heartbreaking-series-photos-conditions-youngsters-fled-Syrian-Civil-War-forced-rest-stories-ended-there.html

  Comentariu by I.S — 28 septembrie 2015 @ 12:49

 36. http://www.dailymail.co.uk/news/article-3247831/Rape-child-abuse-rife-overcrowded-asylum-centres-huge-surge-migrants-pushes-Germany-s-services-breaking-point-claim-womens-rights-groups-politicians.html#comments

  Comentariu by nabuco — 28 septembrie 2015 @ 14:13

 37. cine uita istoria, nu are viitor …
  https://books.google.it/books?id=X_ZiysjpzDsC&printsec=frontcover&hl=it&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

  Comentariu by nabuco — 28 septembrie 2015 @ 17:05

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress