Politica locală

23 septembrie 2015

Consilierii s-au împotrivit, din nou, desfiinţării Serviciului ADPP Mangalia

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 16:23

Miercuri, la prânz, majoritatea consilierilor locali au respins, din nou, reorganizarea Serviciilor ADPP şi de Asistenţă Socială în cadrul unei şedinţe de îndată. Pe ordinea de zi s-a mai aflat aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare a municipiului Mangalia. Acesta din urmă, a trecut fără probleme, cu toate că s-a comentat faptul că este stufos şi că a fost trimis spre analiză în cursul zilei de ieri, marţi, 22 septembrie ac.

Introdus pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu pentru a treia oară, proiectul de hotârare privind modificarea organigramei şi al statului de funcţii, al aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Mangalia, precum şi a serviciilor publice de interes local aflate în subordinea acestuia a adus după sine multe reproşuri. Consilierul local Paul Foleanu a declarat că dacă va fi aprobată comasarea ADPP-ului, instituţia în sine nu poate fi desfiinţată urmând să rămână singură, fără angajaţi. “Nu există o HCL prin care să fie revocate administrarea domeniului public şi privat de către ADPP, astfel că instituţia rămasă fără angajaţi va trebui totuşi să funcţioneze, în plus existând lucrări şi contracte în derulare, dar şi chirii de încasat. Mai mult, o dată deveniţi funcţionari publici, angajaţii de la ADPP, care au statut de contractuali, vor fi obligaţi să-şi ocupe noile posturi prin concurs, ulterior urmând să fie încadraţi pe alte grile, inferioare, întrucât nu au vechimea necesară pentru cele superioare. Astfel, vor avea salarii mult mai mici”, a spus consilierul local.

La fel de nemulţumit este Ion Mincă, dar şi tabăra independenţilor care se opun desfiinţării celor două instituţii cu personalitate juridică. După ce s-a supus la vot, au ridicat mâinile “pentru” preşedintele de şedinţă Vasile Olan şi Sorin Andrei, restul colegilor abţinându-se, abţineri ce se contabilizează ca şi voturi “împotrivă”.

Tot în cadrul şedinţei, s-a dat citire unei solicitări adresate Primăriei de Poliţia de Frontieră. Având în vedere criza fără precedent a migranţilor, poliţiştii de frontier solicită Primăriei să identifice un spaţiu pentru amplasarea a 500 de corturi într-o zonă unde să existe şi sursă de apă, a unor spaţii de cazare pentru 500 de migranţi, respectiv a unor camere care să găzduiască 50 de poliţişti de frontieră. Propunerea a fost refuzată, aleşii nedorind să fie supusă la vot, motivând că zona noastră turistică nu este propice pentru adăpostirea a sute de migranţi care o dată instalaţi, nu o vor mai părăsi prea curând.

editiadesud.ro 23.09.2015

13 Comments

 1. Văd că mincinosu o tot ţine pe a lui cu organigrama de îndată, la al patrulea vot negativ.

  Olan şi Andrei au rămas exemple de devotament şi abnegaţie faţă de conducătorul lor iubit. Dacă Olan nu mai are copii de educat, întrucât sunt suficienţi de în vârstă, mă gândesc cum îşi educă copiii Sorin Andrei. Le spune oare să se cocoşeze în faţa conducătorilor vremelnici cam ca în ocupaţia otomană ?

  PSD-iştii foşti PDL-işti, iarăşi inconsecvenţi, s-au prezentat la şedinţa de îndată. Mai mult, au votat ca Teodora Mazilescu să fie validată şefă la Evidenţa populaţiei. Cu alte cuvinte şi mai pe româneşte şi-au dat cu noile buletine de Mangalia în coie. Ăştia sunt în opoziţie ? În niciun caz. Fac un blat ordinar cu mincinosu. Golăneală transpartinică.

  „Independenţii” în frunte cu viceprimarul Maganu, n-au venit de la început la şedinţă. Au înţeles probabil că au ajuns în offside, iar promisiunile au intrat în legendă. Probabil că au fost nişte ameninţări şi s-au prezentat formal.

  Comentariu by lucian visa — 23 septembrie 2015 @ 16:32

 2. Nu prin ADPP „il alearga” pe Iorgus, de ce sa-l desfiinteze ?
  http://www.replicaonline.ro/iorgus-ghinion-la-instanta-s-a-dispus-inceperea-judecatii-in-dosarul-de-abuz-in-serviciu-240670/

  Comentariu by nabuco — 23 septembrie 2015 @ 16:37

 3. Probabil că şeful de la ADPP a căzut în dizgraţie deoarece nu l-a „alergat” suficient pe Iorguş sau e o problemă la bani.

  Comentariu by lucian visa — 23 septembrie 2015 @ 17:14

 4. Propunerea a fost refuzată, aleşii nedorind să fie supusă la vot, motivând că zona noastră turistică nu este propice pentru adăpostirea a sute de migranţi care o dată instalaţi, nu o vor mai părăsi prea curând.
  macar atat domnilor consilieri.

  Comentariu by Anonim — 23 septembrie 2015 @ 17:56

 5. De la Olan ma asteptam la mai multa decenya si verticalitate.Sincer nu l inteleg mai ales ca omul este financiar foarte bine.Despre Sorinel Pustiu ce sa mai zic.Ma mira cum nu i-a amortit limba de atatia ani.

  Comentariu by anonim — 23 septembrie 2015 @ 18:28

 6. După ce şi-a cumpărat şefia filialei locale PNL, am semnalat aici că urmează o perioadă de regres a PNL-ului local datorată tocmai caracterului noului şefuţ. Ce naşte din pisică, ce ar putea mânca?

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 23 septembrie 2015 @ 19:09

 7. Pt.5
  Decenţă la Olan ? Glumeşti sau ne păcăleşti ?

  Comentariu by lucian visa — 23 septembrie 2015 @ 19:52

 8. Carcotasule nu stiu ce informatii ai tu, pentru ca la ultima sedinta a lor nu numai ca sala era plina ochi,dar mai erau unii care stateau in usa si cativa pe afara!

  Comentariu by Anonim — 23 septembrie 2015 @ 22:47

 9. N-as plusa prea mult pe cantitate, iar de calitate ce sa mai vorbim, zero barat!

  Comentariu by anonim — 23 septembrie 2015 @ 23:17

 10. Daca la acea sedinta erau 3/4 din ADPP, 3/4 din Primarie si toti din Serv Social (ca doar director e finu’), trebuia sa fie oameni si pe strada, nu numai la usa.

  Comentariu by Anonymous — 24 septembrie 2015 @ 7:41

 11. ptr.8:
  Informaţiile la care te referi le am incepând de prin 1990. Cunosc relativ binişor evoluţia PNL-ului local. L-am avertizat pe doctor că şi-a apropiat reptile veninoase dar nu m-a crezut. Ce a urmat se vede. Aripioara tânără are multe elemente flămânde conştiente că fără proptele politice fac foamea. Intelectul atrofiat şi pregătirea precară nu oferă altă şansă de supravieţuire decât cea politică.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 24 septembrie 2015 @ 7:44

 12. Glumeam domnule visa cu decenta.De unde asa ceva de la un avar, care a excrocat sute de tarani si i-a lasat fara terenuri.Totusi ,nu inteleg atitudinea dumnealui de sluga fata de primar.Sincer, asa de multi baniare, incat nu are timp sa-i numere.Poate a mai pus ochii pe ceva in mangalia si nu stim noi dar nici chiar asa.Domnia sa detine sute de hectare.Poate inima lui buna il indupleca sa puna la dispozitia primariei cateva hectare,cu tot cu porumb,pentru refugiati.Ii sugerez sa -i angajeze pe refugiati pentru recolta viitoare.

  Comentariu by anonim — 24 septembrie 2015 @ 16:31

 13. Azi a apărut pe mangalia.ro convocatorul şedinţei de ieri. Transparenţă nu glumă !

  Comentariu by lucian visa — 25 septembrie 2015 @ 18:04

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress