Mangalia – politica locală

18 septembrie 2015

Amenzi pentru nerespectarea steagurilor arborate. Salvamarii doresc o Poliție a Plajelor pentru turiștii indisciplinați

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 18:15

An de an, salvamarii care lucrează pe litoral se confruntă cu nepăsarea turiștilor care ignoră toate indicațiile și steagul roșu arborat și se avântă în apele învolburate ale mării, punându-și în pericol viața. Nu o dată au ajuns salvamarii să se certe cu turiștii pe plajă pentru că scăldatul era interzis din cauza curenților puternici, însă turiștii ignorau recomandarea și intrau în apă. Asociația „Hercules“ a Salvamarilor din Sudul Litoralului a propus, în cadrul unei conferințe, să se reînființeze Poliția Plajelor, evitându-se astfel episoadele de acest fel. ”Ne dorim reînființarea Poliției Plajelor. Este foarte important să ai un polițist al plajei, să fie acolo unde sunt și salvamarii, pentru că cei din urmă nu au competența de a sancționa turiștii. Prezența unui polițist și sancțiunile date atunci când trebuie le salvează viața, în final. Altfel, ajungem să ne certăm cu turiștii ca să-i convingem că nu ar trebui să intre în apă în anumite momente”, a spus președintele Asociației „Hercules“ a Salvamarilor din Sudul Litoralului, George Lipoveanu. În plus, un polițist prezent pe plajă i-ar face pe hoți să nu mai opereze. Salvamarii au anunțat că, în această vară, 291 de vieți au fost salvate doar în zona de sud a litoralului românesc, însă spun că numărul de vieți pierdute este destul de mare, astfel că s-au înregistrat 52 de cazuri de înec în această vară. ”Este un bilanț trist, însă au fost două săptămâni de furtuni puternice și turiștii au ignorat, în unele cazuri, avertismentele noastre. Au fost de trei ori mai multe incidente în această vară față de anii trecuți”, a declarat Lipoveanu. La final de sezon, asociația se poate lăuda cu faptul că tinerii și-au primit banii la zi, dar și că toți cei 87 de salvamari care au acționat în această vară au fost calificați și au trecut toate probele pentru a practica această meserie. ”Pentru posturile existente ar fi necesari aproximativ 120 de salvamari, însă am reușit să acoperim zonele pe care le-am avut de supravegheat”, a precizat șeful serviciului de salvamar din Mangalia și Olimp, Vasile Borteș.

Salvamarii din sudul litoralului au salvat și predat către ambulanțe 48 de turiști aflați într-o stare gravă și având viața în pericol, iar alți 223 de turiști au fost salvați și predați în stare bună familiilor și aparținătorilor. De asemenea, 45 de copii care se rătăciseră pe plajă au ajuns înapoi la familiile lor cu ajutorul salvamarilor și 475 de turiști români și străini au avut nevoie de îngrijiri medicale de la asistenții medicali ce au lucrat alături de echipele de salvamari, în această vară, pe litoral.

Adriana MIHAI,Telegraf 18.09.2015

15 Comments

 1. Poliţie şi iar poliţie, parcă semănaţi cu mincinosu.

  Azi am făcut baie în mare în dreptul plajei Diana. Am trecut cu mult de geamanduri şi nu m-a „certat” niciun salvamar, pentru că lipseau cu desăvârşire. Niciun steag nu era ridicat. Dacă eu risc, care e treaba voastră ? Sunt de acord că turiştii trebuie informaţi şi protejaţi, dar dacă ei nu vor ? Dacă ei aleg adrenalina, care-i problema ?

  Referitor la paza împotriva furturilor, sunt total de acord. Dar şi aici tot camerele video sunt soluţia cea mai puţin costisitoare. Intervenţia ar putea să o facă chiar poliţia locală.

  Comentariu by lucian visa — 18 septembrie 2015 @ 18:21

 2. ‘r-ati ai dracu’ cu prapaganda voastra de idioti utecisti,care tin jurnalul de bord pe Hercules si dau la gazeta de perete „realizarili” ! 52 de morti…si-au primit toti 87 de scafandri salariile…mai trebuie bani pana la 120 ! <<<< Alerga un caine pe plaja Mangaliei (dintre cei "rezolvati" de Dumitrana) Hau,hau in sus,hau hau in jos : Daca nu gasesc un pom…ma pis pe mine ! Ia puneti mai tovarasi scapatati si p'asta la gazeta de perete : http://stirileprotv.ro/stiri/social/milioanele-de-turisti-de-pe-litoral-nu-gasesc-toalete-decente-cum-ne-facem-de-ras-in-fata-europei.html

  Comentariu by I.S — 19 septembrie 2015 @ 12:39

 3. LUME, LUME AZI ESTE NUNTA LUI THEODORA

  Comentariu by VALI — 19 septembrie 2015 @ 14:46

 4. Pleaca tot in Maldive, in luna de miere, ca fata lui Ungurean? Poate primeste cadou de la primar, ca tot a crescut-o de pe cind era o mica vinzatoare.

  Comentariu by Anonim — 19 septembrie 2015 @ 15:16

 5. LEO TANASA NANAS MARE, MARE IAE INVITATII UNUL SI UNUL

  Comentariu by VALI — 19 septembrie 2015 @ 16:41

 6. La asa familie, asa nas.

  Comentariu by Anonim — 19 septembrie 2015 @ 17:19

 7. Din partea familiei soţului nu participă la nuntă nimeni !

  Comentariu by lucian visa — 19 septembrie 2015 @ 19:25

 8. POATE CRED CA E FOARTE TANAR PAUL SI MAI POATE ASTEPTA.

  Comentariu by VALI — 19 septembrie 2015 @ 20:53

 9. Nu, din pacate reputatia miresei e de vina…

  Comentariu by Anonim — 20 septembrie 2015 @ 14:26

 10. s-a maritat una din fetele lui Ungurean?
  Inseamna ca a fost o vara productiva la Neptun..

  Comentariu by Anonim — 20 septembrie 2015 @ 14:34

 11. Reputatia miresei? Fata de casa, tanara, inalta, frumoasa, studii-serviciul pe masura studiilor . Ce probleme ar mai fi ?Nu zau ?

  Comentariu by ionel-ionelule — 20 septembrie 2015 @ 21:25

 12. Ce probleme ar mai fi? Ca e o javra ordinara, o mincinoasa, prefacuta, o femeie rea, oportunista?Acesta este motivul pentru care nu a venit nimeni din familia abălaru la nunta.Doamna doctor Teodorescu, mama lui Paul, nu si-a dat consimtamantul pentru uniunea…. lor, dar care copii asculta de părinți.Si între noi fie vorba, urata nu este, dar nici la 237 de kilograme nu poți numi o femeie, frumoasa, dacă-si dădea jos corsetul la nunta, nu mai aveau la restaurant nevoie de grăsime la gatit douăzeci de ani.Si bietul Paulica a plătit material pentru doua rochii.Nu știu cat o fi reputatie, cat gura lumii, cert este ca prietenia si betiile cu Emma Budurescu lăsa de gândit…doua zane, cu haine pe ele ca fără, trebuie sa bei mult sau sa ai o perna

  Comentariu by Pt11 — 22 septembrie 2015 @ 15:13

 13. Si cind te gandesti ca rochia a fost comandata si facuta la Stambul…

  Comentariu by Anonim — 22 septembrie 2015 @ 17:30

 14. Toate femeile sunt oportuniste nu i problema , nunta se face cât ești la putere . Și în mandatul trecut s a măritat o slanina

  Comentariu by Teofil — 23 septembrie 2015 @ 0:36

 15. http://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-politisti-facuti-la-apelul-bocancilor-politia-pregateste-angajarea-a-5-000-de-civili-vor-intra-pilele-268688?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=slider-main-item&utm_campaign=Slider%20-%20poza%20mare

  Comentariu by nabuco — 24 septembrie 2015 @ 12:42

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress